Do finále v Osprey Siniakovou nepustila Duqueová-Marinová

31. 3. 2013, 11:44
Aktuality 1
ITF OSPREY - Skvělé tři týdny na Floridě skončily pro Kateřinu Siniakovou porážkou v semifinále turnaje ITF v Osprey. Šestnáctiletou Češku na podniku dotovaném 50 tisíci dolary do finále nepustila Kolumbijka Mariana Duqueová-Marinová.
Duqueová-Marinová a Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková v sobotním semifinále nastoupila proti 159. tenistce žebříčku WTA Marianě Duqueové-Marinové, která v Osprey začínala v kvalifikaci a v šesti odehraných zápasech ztratila jen úvodní set v úvodu kvalifikace. V hlavní soutěži deklasovala i obhájkyni titulu Arantxu Rusovou a českou naději tak čekala rozjetá soupeřka.

A třiadvacetiletou tenistku z Kolumbie nezastavila ani ve formě hrající šestnáctiletá rodačka z Hradce Králové. V zápase s o sedm let starší soupeřkou se nedokázala dostat do rytmu, nenašla psychickou pohodu, prohrála hladce 3-6 1-6 a do svého druhého finále na mezinárodním turnaji žen nepostoupila.

"Tak jsem dnes prohrála 3-6 1-6, soupeřka hrála lépe. Ale myslím, že to byl vydařený výjezd na Floridu! Příště to bude ještě lepší! =))," napsala Siniaková na facebooku.

Kateřina SiniakováI přes semifinálovou porážku má Siniaková za sebou skvělý měsíc na turnajích žen. Nejprve vyhrála podnik ITF s dotací 10 tisíc dolarů ve švýcarském Frauenfeldu, následně prolétla kvalifikací turnaje WTA v Miami a nyní na kvalitně obsazeném klání na zelené antuce v Osprey, kde startovalo 12 tenistek Top 100 a soutěž byla dotována 50 tisíci dolary, prošla do semifinále. Během posledních dvou týdnů si připsala pět skalpů hráček Top 160 - Marty Sirotkinové (121. hráčka světa), Iriny Falconiové (152.), Alexy Glatchové (120.), Alexandry Cadantuové (119.) a Mandy Minellaovou (97.).

Hráčka TK Sparta Praha a juniorská světová dvojka Siniaková v současném žebříčku WTA figuruje na 821. místě s 18 body, k nim si však připíše 30 bodů za Miami a 32 za postup do semifinále v Osprey. A to ji zítra katapultuje už někam ke 430. místu!

Po třech týdnech strávených na Floridě, kde trénovala i v IMG academy Nicka Bolletierriho, se Siniaková vrátí domů. V Hradci Králové bude muset dohánět školní povinnosti na jazykovém gymnáziu, ale hlavně se bude připravovat na antukovou část sezony, během níž se v polovině představí i na domácím turnaji ITF Sparta Prague Open. Ve hře je prý i nějaký turnaj WTA. Na přelomu května a června pak bude startovat na juniorském Roland Garros.

Duqueová-Marinová v Osprey ztratila ve čtyřech zápasech v hlavní soutěži dohromady jen 12 gamů a postoupila do finále. V něm se Kolumbijka, jež v roce 2010 vyhrála domácí turnaj WTA v Bogotě, utká se Španělkou Estrellou Cabezaovou-Candelaovou. Ta v semifinále porazila 6-1 7-6 devatenáctiletou Slovenku Janu Čepelovou.

- ITF OSPREY -
(USA / Florida, antuka, 50.000 dolarů)
sobotní výsledky (30. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Duqueová-Marinová (Kol.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-1
Cabezaová-Candelaová (Šp.) - Čepelová (SR) 6-1 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už jsem to tady trochu okomentoval včera... Nevím, jestli to bylo zrovna tím, že Katka "nenašla psychickou pohodu", jak se píše v článku. Prostě soupeřka byla lepší, jak Katka napsala na FB. Jak už jsem psal, Duque-Marino je sice níže postavená v žebříčku než třeba Cadantu nebo Sirotkina (které Katka porazila), ale zase je to antukářka. No a vypadá to, že ve finále se utká s další antukářkou...

V každém případě, semifinále je pro Katku obrovský úspěch. Určitě se podívejte na její FB, kam dala nějaké fotky z Floridy. Katka taky v komentářích poděkovala za podporu a napsala, že v pondělí odléta domů a bude trénovat... Líbí se mi, jak je Katka svědomitá. Přesně jako její vzor. :)

Jinak díky aspoň za pár "zápasových" fotek tady na TP. Katce tohle oblečení moc sluší a je to mnohem hezčí než to divné zelené, co měla v Miami... Vím, že i Wilson umí dělat hezké věci. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist