Hvězdami na Spartě budou znovu Šafářová a Zakopalová

27. 3. 2013, 14:22
Aktuality 10
Dvě ze tří nejlepších českých tenistek budou letošními lákadly turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open 2013. Ve Stromovce, kde se čtvrtý ročník s dotací 100.000 dolarů 14. až 19. května uskuteční, si Lucie Šafářová a Klára Zakopalová můžou zopakovat loňské finále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová díky loňskému triumfu visí na plakátu v galerii vítězek v chodbě u šaten a Klára Zakopalová z pořádající pražské Sparty by se tam ráda taky dostala. "Nezlobila bych se, kdybych tam visela," řekla Zakopalová na tiskové konferenci v telefonickém rozhovoru před odletem z Miami, kde vypadla v osmifinále.

Jedničkou turnaje by mohla být právě Zakopalová, které se letos daří víc než Šafářové a do Prahy by mohla přijet poprvé v kariéře jako hráčka elitní dvacítky žebříčku WTA. "To doufám, je to jeden z mých cílů," řekla tenistka.

Vedle české dvojky Šafářová a trojky Zakopalové se z domácích hráček objeví i šestnáctiletá naděje Kateřina Siniaková, která dostala divokou kartu. "V Miami chytila šanci za pačesy v kvalifikaci, porazila tam poprvé hráčku světové stovky a kartu si tady určitě zaslouží," řekla Petra Langrová, šéfka tenisové Sparty.

"Měla to být premiéra mezi dospělými, ale snad se nikdo nezlobí, že jsem si to zkusila už v Miami," řekla Sianiaková, která v USA vyhrála v kvalifikaci nad 97. hráčkou světa Mandy Minellaovou z Lucemburska a zdolala i Alexu Glatchovou z USA. V hlavní soutěži prohrála se Španělkou Garbine Muguruzaovou.

Divokou kartu do turnaje dostane i Barbora Záhlavová-Strýcová, které v půlce dubna vyprší trest za užití stimulantu sibutraminu. Ten byl podle hráčky obsažen v potravinovém doplňku Acai Berry Thin. "Doufám, že se propracuje zpátky na místa, kam patří, a že náš turnaj k tomu přispěje," řekl ředitel turnaje Petr Luxa.

Na turnaj je jako obvykle vstup zdarma a diváci se mohou těšit i na tradiční exhibici, jejíž obsazení bude tentokrát netradiční. S Hanou Mandlíkovou se totiž v sobotu objeví na kurtu představitelé Partičky, humorné improvizační show. A v neděli čtyřnásobná grandslamová vítězka Mandlíková povede den dětí.

Finále je na pořadu v neděli od 11:00 před kamerami České televize.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
darek.vrana
Nevíte někdo, jestli se bude hrát na Štvanici zase mužský challenger?
Reagovat
smazaný uživatel
Katku Siniakovou bych rád viděl naživo. Akorát nevím, jestli mi to v květnu vyjde. To se mi zrovna moc nehodí... No, zkusím se na to ještě nějak podívat. :) Jinak by mě docela zajímala i Klárka, Lucku Šafářovou jsem už viděl. No a určitě tam budou i nějaké zajímavé hráčky ze zahraničí...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tam nehraje Petra Kvitová? Ach jo, budu muset doufat, že holky postoupí do finále Fed cupu, abych jí zase viděla hrát naživo..
Reagovat
Fandina
Samozřejmě Fed cup přeji a byl by super, ale Petra by měla být k vidění i na Extra lize která se vždycky hraje na konci roku a fandové tam také mohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se jedna nejspis o pohodlneho fanouska ci lineho? Kazdopadne na takovemto turnaji nemuze hrat hracka z TOP10 pokud vim.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Fed Cupu ČR - Rusko a Masha zase v Praze... To bych bral! :)
Reagovat
Michaelus
To by bylo pompézní. Kdyby se nám proti ruskám podařil ten hattrick,tak by to bylo velmi sladké:-)
Reagovat
Fandina
Finále by mělo být zase v Praze. Buď s Ruskem nebo Slovenskem. Já bych si přála Slovensko. A hlavně teď držím palce proti Itálii. Holky pojďte!
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2011 jsem Petru viděla hrát poprvé naživo, právě na tomto turnaji a to byla 10. na světě tuším, jinak bych si přála Rusky, protože chci vidět Mášu a věřím, že je taky porazí..
Reagovat
Fandina
o letošním turnaji. Chodím tam každý rok, tak už se zase těším.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist