Dokičová se vrátila na kurty, boj o Australian Open prohrála

10. 12. 2013, 13:19
Aktuality 4
Jelena Dokičová zahájila svůj pokus o návrat na okruh WTA po téměř dvouleté pauze porážkou. Bývalá světová čtyřka podlehla v australské kvalifikaci o divokou kartu na Australian Open Jarmile Gajdošové ve dvou setech.
Profily hráčů
Jelena Dokičová

Rodačka z Osijeku nehrála od loňského dubna, kdy musela vzdát v prvním kole turnaj v Charlestonu kvůli bolavému zápěstí. V listopadu 2012 se podrobila operaci a vypadla ze žebříčku WTA. Nyní proto potřebuje ke startům v hlavní soutěži turnajů WTA divoké karty od pořadatelů.

Na podzim Dokičová znovu začala s tréninkem, ovšem s další naturalizovanou Australankou Jarmilovou Gajdošovou, která se v letošní sezoně potýkala s mononukleózou a rovněž příliš nehrála, ve svém prvním letošním utkání prohrála 2-6 a 4-6. "Myslela jsem, že budu mnohem víc nervózní," řekla po utkání Dokičová, na níž bylo znát, že do potřebné kondice má ještě daleko. "Být skoro dva roky mimo je hodně, dokonce i pro hráčku z první pětky," dodala.

Dokičová byla juniorskou světovou jedničkou a v osmnácti letech už měla na kontě tři turnajové tituly. Celkem jich získala šest a další čtyři přidala ve čtyřhře. Kromě Austrálie hrála v barvách Jugoslávie a později Srbska.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hold po té pauze si bude muset alespoň 5 zápasů aby se trochu zase na zvykla
Reagovat
smazaný uživatel
preji divosku Jarce - take to nema zrovna jednoduche.. :-)
Reagovat
EllNino
Ještě to nebude mít lehký :D musí dorazit 3 soupeřky :D ale zápas s Dell'acquou by moh bejt dobrej
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist