Dovolená? Ještě ne. Cibulková se o radost podělí se slovenskými fanoušky

30. 10. 2016, 22:30
Aktuality 87
I slovenský prezident Andrej Kiska vysekl Dominice Cibulkové poklonu po jejím triumfu na Turnaji mistryň. První slovenská vítězka vrcholu sezony i díky jeho reakci narychlo mění plány; ze Singapuru poletí ukázat slavnou trofej domů a teprve poté se vydá na dovolenou.
Profily hráčů
Dominika Cibulková

"Chtěli jsme jet na dovolenou odsud, ale poletíme domů. Mamka mi říkala, že si prezident Andrej Kiska napsal nádherný status, takže to asi všichni sledují. Myslím, že si doma zaslouží, že si to užijeme," řekla Cibulková českým novinářům.

Zprávy během turnajů nečte, ale vycítila, jak její úspěšná jízda Turnajem mistryň doma lidi nadchla. "Hodně to pro mě znamená. Lidi na Slovensku to sledovali a jsem ráda, že jsem jim mohla přinést dobrou náladu, trochu toho štěstí a zážitek. Jsem ráda, že takhle umím reprezentovat Slovensko," řekla.

Ve finále Turnaje mistryň dnes suverénně přehrála světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa 6-3 6-4 a dosáhla životního úspěchu. Posune se po něm na páté místo světa. "Patřím tam," řekla sebevědomě.

Po využitém mečbolu spadla na zem a prožila nejkrásnější chvíle v kariéře. "Emoce ze mě vyletěly ven. Byl to výbuch štěstí, ale nedokážu to popsat slovy," podotkla. Při čekání na vyhlášení se dostala do útlumu. "Na ceremoniálu jsem byla otupená, nechápala jsem, co se vlastně stalo, a pořád to ještě nevím," řekla. Emoce z ní znovu vytryskly naplno v šatně. "Strašně jsem se rozplakala," prozradila.

V Singapuru především ukázala, jak za poslední dobu dozrála. "Tahle sezona dokazuje, že jsem dospěla," prohlásila. Hodně vyzdvihla přínos rok a půl dlouhé spolupráce s mentálním koučem Radkem Šefčíkem. "Mluvila jsem s ním už a říkal, že je to úplný masakr, jak jsem to zvládla. Co se děje, je neuvěřitelné."

Dřív měla nálepku hráčky, která se v koncovce rozklepe. Nyní už to neplatí. Proti Kerberové sice nevyužila tři mečboly, ale zápas sebevědomě dokončila. "Rychle jsem ovládla své myšlenky a zůstala jsem silná v hlavě. Naučila jsem se pracovat se svými emocemi, které mě srážely, a tohle je důkaz, že už to dokážu," uvedla.

Vavřín na Turnaji mistryň slaví po letní svatbě jako vdaná paní. Mnohokrát v Singapuru zopakovala, že pro ní se manželstvím nic nezměnilo. "Můj manžel je se mnou sedm let. Jsme tým, a to i s kondičním koučem a s trenérem. U žen je to důležitější než u mužů, aby byly emočně v pohodě. A já teď jsem," konstatovala s úsměvem.

V dalších sezonách se těší na nové velké výzvy. Tou může být třeba grandslamový titul. "Uch, tak to je velmi daleko. Můj sen odmala bylo vyhrát grandslamový turnaj, ale nikdy mě nenapadlo, že vyhraju Turnaj mistryň. To je něco neuvěřitelného! Grandslam je meta, je to výzva, ale nechci používat slova jako 'potvrdit'. Nechci se dostávat pod tlak. Chci nechat vždycky všechno na kurtu jako doteď," řekla Cibulková.

Naučila se žít vlastní život. Nebere ohled na řeči kolem a soustředí se na sebe. "Když jsem byla mladá, tak jsem slýchala, že jsem moc malá, abych hrála tenis, ale já si to vydupala. Byla jsem podceňovaná a to mě motivovalo. Teď už si z řečí okolo nic nedělám. Mám své sny a cíle a ty naplňuju," uvedla 161 cm vysoká hráčka.

Odehrála nejvíce zápasů za sezonu v kariéře, přesto plná adrenalinu po finále prohlásila, že by klidně hrála dál a dál. "Ale za pár dnů si uvědomím, že potřebuju pořádný odpočinek. Tohle byl dlouhý rok, ale nic bych na něm neměnila," řekla a těšila se, že po oslavách na Slovensku vyrazí odpočívat na Maledivy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja pridám správy o dnešnom prílete, skúste mrknúť videjká. Na nich je jasne vidieť, že je neskutočne bezprostredná, žiadna fiflena ako sa o nej niektorí vyjadrujú. Dúfam, že ju fans budú milovať aj po prípadných neúspechoch. Stojím vždy pri nej!

http://sport.aktuality.sk/c/244388/video-foto-dominika-cibulkova-je-uz-doma-vitali-ju-ako-hrdinku/
Reagovat
smazaný uživatel
tu niečo podobné
http://www.pluska.sk/sport/tenis/10/tenisova-sampionka-je-doma-toto-boli-prve-slova-dominiky-cibulkovej-po-prilete.html
Reagovat
FulnekUltras
neni takáto radosť každý deň - treba to riadne vychutnať... ;)
Reagovat
Fandina
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/343188-cibulkovou-s-trofeji-vitali-gratulanti-uz-ve-vidni/

hezké
Reagovat
brixner
Tak mě vopláchnou:-)
Reagovat
VlS
Klid, jestli nemáš mrazírny, tak se ti tam nevejde ( ani já)
Reagovat
janek_da
ani kdybych tě nasekal na takovýdle nudličky?

https://www.youtube.com/watch?v=0mdO4iiSd5c&feature=youtu.be&t=612
Reagovat
VlS
A to zas jo, ale to by byla dřina :-)
Reagovat
Frick
Není to Dominičin nejlepší turnaj co do zisku bodů.
Reagovat
kada.tom
Tak jasné, rupla dvakrát. Na AO14 získala 1300 za finále.
Reagovat
kada.tom
Uznávám, že Cibulková alespoň během roku něco hrála (jak oproti tomu působí haluz olympijské vítězky z Ria, která se chytla zrovna tam a před (a hlavně) po OH nehrála vůbec nic), dejme tomu, že na turnaji byla zaslouženě a prostě ho vyhrála stylem jako loni Aga. Nebudu jí za to kritizovat, to bych byl sám proti sobě. Samozřejmě jí to nepřeju, ale to je tak jediný, co s tím můžu dělat ... :-)
Reagovat
LukasH
Pro me nezazivny TM. Asi namlsanost z dob, kdy bylo slozeni Serena, Vika, Masa, Petra, Lina a zbytek. Uz to doslo tak daleko, ze i ten Wozejk mi tam chybel.:D:D
Reagovat
kada.tom
Naprostý souhlas. Byť Sharapovovou nemám rád, právě ona s Vikou, Petrou, Li a Serenou turnaji dodávaly takovou zvláštní prestiž.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ještě větší tragéd, než jsem si myslel... Monča měla nejlepší sezonu v kariéře a na rozdíl od Cibule (nebo loni od Agy) si na OH nemohla dovolit prohrát... Krom toho, olympiáda je pro sportovní veřejnost jednoznačně nejvíc. Když jsem se asi tři týdny po olympiádě zeptal dvou svých kamarádek, které tenis jinak moc nesledujou, jestli ví, kdo vyhrál olympiádu v ženském tenise, tak na mě okamžitě vypálili její jméno (ví, že jí fandím). :D Naopak kdybych se jich za 14 dní zeptal, kdo vyhrál Turnaj mistryň, tak si nejsem úplně jistý, že by to věděly. Ale teď asi jo, protože já sám už mám pocit, že na mě Cibulková vykoukne i z ledničky... :D
Reagovat
kada.tom
I já se bojím kouknout do ledničky. Cibuli tam neskladujem, ale co kdyby náhodou.
Reagovat
Frick
Cibulková na tebe koukne z ledničky v obětí jednoho stařičkého pána, co přežil holocaust.
Reagovat
blixa
No hlavně že nekoukáš z ledničky ty, ty odpornej žoku sádla. Ty ostatní v pohodě přežiju ;-)
Reagovat
slacker
Dejte sem fotku blixy, at vime zda ma tento natrvdly modrobolsevik pravo kritizovat neci vzhled :_D
Reagovat
FulnekUltras
takže výsledek finále TM pro mě po odborné stránce zcela v pořádku ;) a doufejme, že bez uměle vyhnané hrubé síly si fanoušci i v příštích sezónách budou moci vychutnávat už jen opravdový ženský tenis se všemi jeho živelnými peripetiemi a výkyvy, které k němu zcela přirozeně patří.

Aby si snad nějaký chytrák nebo rovnější z rovných ;))) nevykládal tato slova zase jinak ;), přidávám ještě jednu docela půvabnou citaci ze včerejší diskuze na sport.cz... ;)))

Tenis nesleduji, ale mám radost, že vyhrála tenisová pracovnice z SVK. Přeju jí to. Už z toho důvodu, jak se na ní vždy vytahovaly tenisové pracovnice z CZE - tedy Godzilla - drtička a ničitelka a Ida Raskenová. Jde o práci, ne o repre. Tudíž gratulace pracovnici z SVK.
Reagovat
LukasH
Dominika hrala neskutecne ve finale. Ovsem ten system TM mi nepripada spravedlive udelanej, coz vynika v poslednich dvou letech, kdy vyhraly hracky s jedinou vyhrou ve skupine. Ve finale proti sobe tak v tomhle pripade nastoupi Angelika se ctyrma vyhrama, tzn. nad polovinou hracek na TM a Dominika s dvema vyhrama. A jede se jako by odznova, unavena Angie proti tezce namotivovany Dominice, ktera nemuze uverit, ze je ve finale i pres dve prohry. Vnimam tu vitezku jako neplnohodnotnou. A nerikam to z nejakych antipatii. Vnimam tak i Agu, Petru, pokud by vyhrala loni. Proste rozdil oproti vyhre Petry v roce 2011 nebo Sereny.
Reagovat
Fandina
Já tomu systému trochu rozumím, v podstatě se jedná o hráčky, které jsou vyrovnané, během roku dosahly nejvíc bodů a tak se tam bere v úvahu, že mohou třeba i prohrát ve skupině a dalším zápasem to nahradí.

Když to vezmeš kolem a kolem, tak třeba ten kdo hraje kvaldu, tak také hraje víc zápasů než ten, kdo v kvaldě není nebo je nasazený do druhého kola.
Reagovat
gigin
Tak hlavně je to atraktivní pro diváky. Nic se velice většinou neví do posledního dne. Myslím základní skupiny. To je těžko no. Extraliga taky, některý tým hraje houby celou sezonu, motá se kolem desátého místa a pak najednou šup a je ve finále playoff. Když je ten systém tak nastavený, tak s tím hráčky prostě musí počítat. A taky počítají. Myslím teda.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě. V normálním pavouku tenista vypadne a je konec nadějím. Tady je ještě pořád šance, že vyhraje.
Reagovat
tenista1
Systém turnaja pozná každá hráčka vopred, takže je spravodlivý. Bol by som zvedavý keby vyhrala Plíšková, či bol tiež nespravodlivý. A inak, Kerberová mohla nechať vyhrať Medison a mohla odychovať, čo sa lakomila na prachy?
Reagovat
Nola
som stastna, ze Domca vyhrala, napriek tomu sa bez mucenia priznavam, ze podobny nazor som vyjadrila davno pred finale, Dominika vyhrala, tak som zo svojich zasad nejak zlavila...
Kerber je NO1 a profik, profik nikdy nevypusti zapas /teda nemal by, potom to nie je profik/, to si zapamataj, peniaze nehraju rolu, ona je uz davno za vodou ....
Reagovat
VlS
Ty děláš, jakoby Domi odehrála míň zápasů, než Angie. Viděl jsi ty zápasy? Rozhodně zápas se Světlanou žádnej odpočinek nebyl, takže proč by Angie měla být unavená víc, než Domi. Nebo prohrát jeu tebe míň únavné, než vyhrát? A Angie určitě měla šanci před TM odpočívat víc, Domi musela bojovat podstatně dýl.
Reagovat
LukasH
Jenom jsem napsal svuj nazor, nic vic. Pravidla TM jsou dany a samozrejme, ze je podle nich Dominika regulerni vitezka. Spis jsem se zamyslel, ze je podle tech pravidel mozny, aby proti sobe v primym souboji o titul hraly hracky, z nichz jedna porazila dosud vsechny a druha, ktera ze ctyr zapasu dvakrat prohrala. Proste kdyz se rekne treba Petra, vitezka TM nebo Serena, zni mi to jinak, pac ty opravdu vycnivaly. Kdezto Aga nebo Dominika, tam bych rekl, seslo se jim to a vyhraly. Ale jasney na to se nikdo nepta..jen muj pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže v té letošní specifické sezoně byly ve finále TM dvě, které finále hrály nejčastěji. Navíc jejich vzájemné zápasy TM krásně orámovaly.
Rozhodovalo doslova pár míčků (v neprospěch) Káji, nebo Světlany a složení finále mohlo vypadat jinak.
Předloni zase Dominice o pár míčků utekl postup ze skupiny TŠ.
Reagovat
VlS
Reaguji na TVOJI větu : " A jede se jako by odznova, unavena Angie proti tezce namotivovany Dominice, ktera nemuze uverit, ze je ve finale i pres dve prohry. Vnimam tu vitezku jako neplnohodnotnou.
Reagovat
LukasH
Dobre, tak jsem to mozna blbe vyjadril. Beru zpet to unavena, to mohla byt cibule taky. Nicmene je videt, ze ty hracky, co dvakrat ve skupine prohraly, jako by chytly druhou mizu, jasne citi obrovskou sanci a pokud maji zkusenosti a nesesypou se, dava jim to psychickou vyhodu. Videl jsem to loni na Petre, Aze a letos na Cibuli. Fakt nesnizuju vykon Dominiky. Ve finale nebyla k porazeni, ale celkove mi tam proste nejak nevycniva. Seslo se ji to, mela stesti a ve finale se kousla. Jako mistryni ji nevnimam.
Reagovat
George_Renel
z ET začínají zítra od 8:30 na O2TV.
Reagovat
smazaný uživatel
to si ma nepotešil, nemám :( A tak to bude aj na budúci rok, našľaktrafenie, čo už
Reagovat
smazaný uživatel
zítra s Bobinou někdy po 12 HODINĚ(-7 hod)
Reagovat
aligo
Kdy se začíná hráz zuhan?
Reagovat
bIbec
zítra. Ale nevím v kolik hodin.
Reagovat
Meceon
bože bože...jednak tam neměla co dělat...ve skupině prohrála dva zápasy,s kuzněcovovou otočila prohraný zápas...ten nahoře nebyl zase doma...úroven oproti dobám azarenky,sereny,sharapky kvitové hrozná...no ...ale vyhrála,gratulace na slovensko:)))
Reagovat
tenista1
Čo píšeš za nezmysly že tam nemala čo robiť, postúpila lebo v skupine skončila druhá!!! Kuznecovu porazila zaslúžene, na konci druhého setu a v treťom bola lepšia. A vôbec videl si ten zápas celý? Prečo Kuznecova nehrala až dokonca, tak ako hrala v 1. sete???
Reagovat
janek_da
Jediná vítězka TM, co sedíc, nedosáhne nohama na zem.
Reagovat
smazaný uživatel
ctvrt kralovstvi za 161 cm! :-))
Reagovat
gigin
Jo to jsme se doma včera hodně pobavili :))) Si kopkala nožkama, jak neposedné pubertálne dievča :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
žirafy, čo dočiahnu, už dávno sedia doma. he he
Reagovat
tenista1
A o to je jej víťazstvo cennejšie. A inak rároha Plíšková čo na tomto turnaji ukázala ? Ty si takovej Čechour, ktorý nedopraje víťazstvo Slovenke!!!
Reagovat
gigin
Uklidni se čobole. Janekda to tu Cibuli přál skoro nejvíc. Nečteš, nevíš, neživíš, nepřepínáš.
Reagovat
Nola
cobol - hanlivy vyraz pre Slovaka, vyjadruje aj nadradenost ceskeho naroda nad slovenskym... jeden si kopne a druhy proste neodola.....
Reagovat
gigin
Schválně jsem to napsal.
Reagovat
spaniel
Hm
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
tenista1
Ďík za odkaz na krásnu pesničku
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
Mayo
Co si hneď ofenzívny? Veď je krpata, co nedočiahla na zem.
Reagovat
janek_da
Máš to zapotřebí? I kdybych ji to vítězství nepřál :-/
Reagovat
bIbec
Konta, Stosur, Garcia

Kvitová, Vinci, Strycová

Karlička, Bacsinszky, Zhang

Svitolina, Vesnina, Bertens
Reagovat
FulnekUltras
tuhý chlebíček
Reagovat
Frick
Tak špatná sezona a tak cenný skalp.
Reagovat
Frick
Mi ale udělalo to, že podrazáctví ministra kultury, jehož účelem bylo zalíbit se kavárně konečně vyšlo na povrch.

Bohužel jedna naše tenistka se nechala zmanipulovat do této nechutnosti.
Reagovat
Meceon
která a co vyšlo najevo...to se přece ví od začátku kdo ten ministr je:)))
Reagovat
Frick
Zablokovala mi IG za to, že jsem napsal, že vypadá jak flundra z E55, protože vypadala jak flundra z E55.

Nesnese krytyku.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá jako flundra ale jenom v tých šatech jinak vypadá spýž jako takovej nedorostlej záprdek ale jináč souhlasym že je docela trapná jako vítěska moc se my nezamlouvá ten ženckej tenis de poslední dobou vodost dolu
Reagovat
smazaný uživatel
fuj, ty úbožiak
Reagovat
tenista1
Lopuch Ty si ale poriadny blbec, si Ty vôbec človek ???
Reagovat
FulnekUltras
vytrhnutý niekde v Lopušnej doline... ;) ...ale určitě furt lepší, než ty nadnárodním tlakem čerstvě inovované harmanecké wc blány v ceně 20,-Kč za 8 rolí... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to je sila, chlape !
Reagovat
spaniel
Cccccoco tttttto kkk kkk kkkoktáš?
Reagovat
smazaný uživatel
trapná vítěska
Reagovat
Dobry-den
nelžy!
Reagovat
smazaný uživatel
votkaď si zas vylez? tadle slovenka je vomyl, prdel má jako valah a podání jak holka vod nás zeškoly.
Reagovat
gigin
Ty nejsi Kafíčko po ránu. Ten nebyl vulgární. Níkdy. A níkdy nepsal v tyhlety časy.
Reagovat
janek_da
možná ho děda praštil palkou moc
Reagovat
tenista1
Lopuch, ty seš porádnej HOVADO !!! Ta naša Slovenka aj keď je výškou malá ale bojovnosťou prevíšila všetky vrátane tej Vašej "krásavice" Plíškovej.
Reagovat
A.R.R.
Hele, já chápu, že tě štve, že se ten mago.r naváží do Dominiky, ale proč ty tu urážíš Karolínu?.

Já sem chodím dost často a tenhle nick tu vidím prvně, takže to bude zřejmě jen provokatér.
Reagovat
smazaný uživatel
A vari je TP uzavretá komunita? Každý nováčik má právo vyjadriť svoj názor či...
Reagovat
gigin
Choďte si hutoriť na tenisportal bodka eská.
Reagovat
smazaný uživatel
No, veľmi nekrič! Čo sledujem, tak na sk portáloch, kde netreba registráciu, je viac Čechov ako Slovákov. A to by si videl tú nenávisť, čo tam teraz produkujú. Je mi to však jedno.
Reagovat
gigin
Já ale nekřičím. Se podívej jak se tenista1 chová. Přijde sem a seká kolem sebe. Přitom neví, která páčka. Troufnu si říct, že 90% osazenstva zde vítězství Cibulkové přálo. A najisto vím, že janekda určitě. Jen si prostě vystřelil z její výšky, protože ten záběr včera jak nedosáhne na zem z lavičky při changeoveru byl prostě Boží!! Hele tady chodí super Eskáčka - Nola, Davor, Mayko, Cicko, ty si taky fajn a jiní, věř mi, nic proti Vám nemám, navíc aj moja mama je Slovenka a mám tam početnou rodinu. Ale prostě chování tenisty1 je přinejmenším podivné.
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, on sa umravní :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ozaj, cico tu už dávno nebol, tulák :)
Reagovat
gigin
Cicek mi moc chybí.
Reagovat
Krisboy
Domluv mu.
Reagovat
smazaný uživatel
skúsim ho sledovať ako Sherlock a potom sa uvidí.
Reagovat
Krisboy
OK
Reagovat
A.R.R.
Ale jo, ať si svůj názor vyjádří, ale slušně. Lopuch i tenista1. Jeden reje do Dominiky, druhý se jí zastává, ale zároveň reje do Karolíny, takže jsou to pitomci oba.

Já nemám všeobecně rád nadávání tenistkám, je mi jedno jakou mají národnost.
Reagovat
tenista1
Ano máš pravdu, Karolinu som nemal spomínať, ale ma vyprovokaval a preto že mi Karolina pripadala celý turnaj akoby nebojovala tak preto som ju spomenul.
Reagovat
A.R.R.
V pohodě :-)

Tenisově Karolína nebyla vůbec špatná, tam bych to viděl pozitivně.

A co se týče projevu na kurtu,ona je prostě taková. Jasně pokud jí porovnáš s Dominikou, tak působí jako leklá ryba. Ale je to prostě náturou. Dominika je živel a ten postup do SF jí zřejmě dostal do transu, takže ta její bojovnost byla vidět ještě víc než obvykle. Je to samozřejmě kontrast, ale jedna má povahu takovou, druhá makovou :-)

Jinak se omlouvám za toho pitomce. Já mám ke Slovensku velmi pozitivní vztah, mám tam rodinu, hodně kamarádů a když pak občas vidím ty hloupé "války", já Čech, já Slovák a kdo je lepší,tak mi je z toho hodně smutno. Dobří i špatní lidé se najdou všude a je jedno, jestli je to v Praze, v Bratislavě nebo třeba v NY....
Reagovat
VlS
Kája nikdy nevypadá, že bojuje, to je její poznávací znamení. Někoho to štve, někomu se to naopak líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
dostala Zhang https://img.sbazar.cz/big/201506/1619/8e/558078428e5d4aef09890300.jpg
po protestech to ale museli změnit(domácí tlaky na perspektivu)
http://img.ahaonline.cz/static/old_aha/big/07_09_23/zachod_v_kufriku.jpg
Reagovat
Frick
Nechtěl bych to pak cídit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist