Druhým kolem prošli všichni junioři: Pavlásek, Routa, Staněk a Krejčíková!

24. 1. 2012, 18:37
Aktuality 0
AUSTRALIAN OPEN junioři - Ve druhém kole Australian Open juniorů uspěli všichni čtyři čeští tenisté, navíc neztratili jediný set. A to tři z nich čelili nasazeným soupeřům! O čtvrtfinále si v Melbourne zahrají Adam Pavlásek, Marek Routa, Robin Staněk a Barbora Krejčíková.
Robin Staněk

O největší překvapení dnešního dne se postaral Robin Staněk. Sedmnáctiletý tenista klubu I. ČLTK Praha, který byl v prosinci ve finále české extraligy, si totiž vyšlápl na juniorskou světovou trojku Liama Broadyho. Osmnáctiletého Brita, který na loňském Wimbledonu porazil i tehdejší světovou jedničku Jiřího Veselého a postoupil až do finále. Staněk favorita porazil 6-4 6-1 a s patnáctým nasazeným Finem Herkkem Polianenem si při debutu na grandslamovém turnaji zahraje o čtvrtfinále.

Ještě stále šestnáctiletý rodák z Kladna Marek Routa hraje na grandslamu rovněž poprvé a i velký Staňkův kamarád z pražského klubu postoupil přes nasazeného soupeře. Australana Nicka Kyrgiose dnes zdolal 7-6 6-4 a čeká ho Kanaďan Filip Peliwo, který letos ještě neprohrál, když v generálce na Australian Open porazil i světovou jedničku Luka Savilleho.

Papírově největším favoritem z českých chlapců je Adam Pavlásek. Vítěz loňské Pardubické juniorky na grandslamu debutoval teprve loni na US Open a hned se dostal do čtvrtfinále. A minimálně ho zopakovat může sedmanáctiletý přítel Petry Kvitové i nyní v Melbourne, kde si dnes poradil se Srbem Pedjou Krstinem a postoupil do 3. kola. V dalším zápase se utká s Frederikem Ferreiro Silvou z Portugalska.

Mezi dívkami se z 1. kola dostala pouze Barbora Krejčíková, i ona ale pokračuje dál. Šestnáctiletá tenistka, jež byla loni na podzim na Zlatém kanáru vyhlášena Talentem roku, vyřadila desátou nasazenou Rumunku Csoregiovou. O čtvrtfinále svede souboj s Italkou Rosatellovou.

Českým juniorům se na úvodním grandslamu sezony v posledních letech daří. V roce 2010 triumfovala v soutěži dívek Karolína Plíšková, loni ovládl dvouhru i čtyřhru Jiří Veselý.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky juniorů (24. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - 2. kolo:
Staněk (ČR) - Broady (3-Brit.) 6-4 6-1
Pavlásek (10-ČR) - Krstin (Srb.) 7-6(5) 6-1
Routa (ČR) - Kyrgios (13-Austr.) 7-6(7) 6-4

Dívky:
Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (ČR) - Csoregiová (10-Rum.) 7:6 (7:4), 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist