Přítel Kvitové Pavlásek vyhrál Pardubickou juniorku

12. 8. 2011, 17:35
Aktuality 4
Adam Pavlásek vyhrál 84. ročník tradiční Pardubické juniorky a navázal tak na úspěch své přítelkyně Petry Kvitové, která juniorský titul získala před pěti lety. Dvouhru dívek ovládla nejvýše nasazená Jesika Malečková.
Adam Pavlásek

Prostějovský Adam Pavlásek v Pardubicích splnil roli turnajové jedničky. Ve finále obrátil vývoj duelu s Václavem Šafránkem a vyhrál po setech 3-6 7-5 a 6-1. Ve druhé sadě podával Šafránek za stavu 5-4 na vítězství, ale neměl ani jeden mečbol. Pavlásek navíc dokázal vyhrát společně s Jakubem Hadravou i soutěž ve čtyřhře.

Současná světová sedmička Kvitová vyhrála Pardubickou juniorku v roce 2006. "Tohle vítězství mi umožnilo díky kartám svazu startovat hned na podzim na halových turnajích žen v Přerově a Valašském Meziříčí, kde jsem vyhrála. Tento rok byl určitě pro mou kariéru velmi důležitý," vzpomínala Kvitová na webu turnaje.

Dvouhru juniorek ovládla nejvýše nasazená Jesika Malečková. Hráčka pražského I. ČLTK v semifinále odvrátila proti Barboře Krejčíkové několik mečbolů a ve finále porazila Kláru Fabíkovou z klubu MJ-Tenis po setech 4-6 6-4 a 6-3.

Finálové zápasy MČR juniorů v tenisu - 84. ročníku Pardubické juniorky:

Junioři:
Dvouhra:
Pavlásek (Agrofert Prostějov) - Šafránek (TC Brno) 3:6, 7:5, 6:1.
Čtyřhra: Hadrava/Pavlásek (Slavia Orlová/Agrofert Prostějov) - Kobza/Prokop (MJ-Tenis /Agrofert Prostějov) 6:4, 6:4.

Juniorky:
Dvouhra: Malečková (I. ČLTK Praha) - Fabíková (MJ-Tenis) 4:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra: Dvořáková/Krejčíková (Sparta Praha/Agrofert Prostějov) - Malečková/Závodská (I. ČLTK Praha/Neridé) 6:2, 6:4.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavost: Jesika Malečková byla ve třech zápasech za sebou set a (nejméně jeden) break dole, přesto vždy dokázala zápas otočit (samozřejmě i s pomocí soupeřek): s Matouškovou ve ČF, s Krejčíkovou v SF (ve druhém setu prohrávala už 1-5, ale uhrála to, přičemž odvrátila celkem tři mečboly).

Pavlásek vs. Šafránek, to byl zajímavý zápas, pěkné výměny. Šafránek byl první půlku zápasu jednoznačně lepší a Pavláska přehrával (líp podával, returnoval a hrál důraznějc od zákl. čáry). Když si však vypracoval ve druhém setu náskok 4-1 (dva breaky navrch), asi se zalekl vítězství, či co a začal dost chybovat. Za stavu 5-3 sice měl ještě při podání Pavláska mečbol, ale Pavlásek jej odvrátil a pak se dlouho tahali o ten následující servis Šafránka (Pavlásek proměnil asi až pátý breakbol). Potom už Šafránek dost odpadl.

Ale zdálo se mi, že oba hráli od základní čáry podstatně líp, než třeba Jirka Veselý v roce 2009, když to vyhrál.

Podrobnější info snad zítra na blogu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tý Jesice: třetí zápas, kt. úspěšně otočila, byl ten finálový s fabíkovou, páč ve druhém setu byla break dole: 1-3, ale pak se jednak zlepšila, jednak Fabíková odehrála tři velmi nepovedené gamy, takže z 1-3 na 4-3, a pak už ten druhej set Jesika po boji dohrála. Ve třetím setu se Fabíkové vůbec nedařilo, zejm. při jejím podání -- z těch 3 gamů, co uhrála, byly dva breaky.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za info. :-)
Reagovat
vodnaty_prujem
kde máš blog
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist