Dvojka Wozniacká v Aucklandu dohrála. Dementěvová pokračuje

8. 1. 2009, 12:35
Aktuality 6
WTA AUCKLAND - S turnajem v novozélandském Aucklandu se už rozloučila druhá nasazená Dánka Wozniacká. Ve čtvrtfinále ji zastavila přemožitelka Vaidišové Jelena Vesninová. Dál naopak pokračuje turnajová jednička Dementěvová, která k radosti mírových skupin vyřadila Izraelku Peerovou.
Carolina Wozniacká

V loňském roce, kdy Carolina Wozniacká dosáhla plnoletosti, získala tři premiérové tituly na okruhu WTA. Favoritkou byla i na úvodním podniku sezony v Aucklandu, ovšem světová dvanáctka ve čtvrtfinále nestačila na Rusku Jelenu Vesninovou.

Přemožitelka Vaidišové z druhého kola sice dnes utrpěla kanára, ovšem v první a třetí sadě byla lepší a po setech 6-3 0-6 6-3 se může těšit na páteční boj o finále.

V něm čeká dvaadvacetiletou Rusku o tři roky starší Britka Anna Keothavongová, která si semifinále zahraje teprve podruhé v kariéře. Zajistila si ho dnešní výhrou nad Japonkou Moritaovou, která po prvním snadno prohraném setu kvůli zranění nohy vzdala.

Roli největší favoritky i nadále plní olympijská vítězka Jelena Dementěvová. Proti páté nasazené Šahar Peerové sice hned v prvním gamu ztratila podání, ale nakonec i díky devíti vyhraným gamům v řadě uspěla hladce 6-3 6-1, když soupeřka nedokázala odvrátit ani jeden z pěti brejkbolů.

"Vypadalo to jako jednoduché utkání, ale ve skutečnosti to tak nebylo. Ona (Peerová) je obtížnou soupeřkou," vyzvedla i výkon Peerové, se kterou si vylepšila vzájemnou bilanci už na 5-1.

Izraelka Peerová tak vypadla i k radosti mírové skupiny, která požadovala, aby se z turnaje kvůli konfliktu v Gaze odhlásila. "Jsem Shahar Peerová a přijela jsem hrát tenis. A to je také to, co budu dělat i zítra," vzkázala včera Dementěvové, že s ní má počítat.

"Měla to teď těžké se soustředit jen na tenis. Vím, že už příští týden můž hrát lépe," myslí si o Izraelce Dementěvová.

Tu v pátečním semifinále čeká loňská finalistka Francouzka Aravene Rezaiová, která nezaváhala s Rumunkou Gallovitsovou.

WTA AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (1-Rus.) - Peerová (5-Izr.) 6-3 6-1
Vesninová (Rus.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-3 0-6 6-3
Keothavongová (Brit.) - Moritaová (Jap.) 6-0 skreč M.
Rezaiová (Fr.) - Gallovitsová (Rum.) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Dementěvová - Rezaiová, Vesninová - Keothavongová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dechyová/Santangelová (Fr./It.) - Gallovitsová/Hrdinová (Rum./ČR) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
dabelsobul
Wozniacká má potenciál, podobně jako Nišikori mezi muži. Oba se jednou, věřím, do Top 10 dostanou, ale zatím je sráží mládí. Oba to vypilujou a ještě o nich hodně uslyšíme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím :-) jen u Nišikoriho se trochu obávám té náchylnosti ke zraněním..
Reagovat
dabelsobul
To mas taky pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, CArolinu mám celkem rád. Pokud se chce dostat do Top 10, tak musí zapracovat na stabilnější formě a hráčky typu Vesninová porážet. Snad se chytí na AO, uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rezaiová letos na finále nejspíš nedosáhne, ale Auckland jí očividně svědčí. Za zmínku stojí její šaty, ve kterých na tomto turnaji hraje :-). Samozřejmě černé, když je to její oblíbená barva, ale ještě k tomu zdobené volány..nebo jak to nazvat :-D
Reagovat
skott
Nekdy vazne nechapu jak muze byt Wozniacki na 12.miste.Jeji hra je nudna a nema zadny uder, ktery by ji oddeloval od prumeru.Zato Vesna zaziva skvely vstup do sezony, ve tretim setu hrala neuveritelne voleje ikdyz ji obcas pomohlo velke stesti a mohla rozhodnout rychleji kdyby promenila brejk hned na 4-2.Finale s Dementievou vypada ted velice realne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist