Favorité dvouhry mužů ztráceli sety, vesměs postupují

22. 1. 2010, 13:48
Aktuality 60
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Zatím jen Andy Murray postoupil do osmifinále Australian Open bez ztráty setu. O ten dnes poprvé na turnaji přišel obhájce titulu Rafael Nadal nebo Andy Roddick. Nejvíce problémů měli Del Potro, který se trápil s Němcem Mayerem, a Monfils, jenž dokonce nestačil na Isnera.
Rafael Nadal

Rafael Nadal loni cestou za titulem ztratil první set až v dramatickém semifinále proti Verdaskovi. Letos první drobné zaváhání předvedl už v 3. kole v duelu s Němcem Phillipem Kohlschreiberem.

Španělský tenista odstartoval lépe a první dvě dějství bez problémů ovládl. Už se mohlo zdát, že si světová dvojka zajistí rychlý postup, ale nestalo se. Kohlschreiber začal více riskovat a třetí set vyhrál snadno 6-2. V následné sadě prohrával 3-5, ale ještě se nevzdal a zápas brejkem zdramatizoval. Nicméně Nadal už další tenisové drama nedovolil a zaslouženě postoupil. 

"Věděl jsem, že to bude těžký zápas. On (Kohlschreiber) je schopný hrát opravdu dobře a důležitý pro něj byl třetí set, ve kterém se chytil. Pak už to bylo opravdu náročné, ale zvládl jsem to," oddychnul si Nadal.

Pátek na Australian Open:

Šok: Petrovová vypráskala Clijstersovou 6-0 6-1!

Heninová vydřela 500. výhru a je již v osmifinále

V osmifinále, mimochodem 13. grandslamovém v řadě, se střetne s chorvatským bombarďákem Ivem Karlovičem. Přemožitel Radka Štěpánka z úvodního kola si po setech 6-3 3-6 6-3 7-6 poradil s krajanem Ivanem Ljubičičem. Nejvyšší tenista na okruhu nasázel 33 es. 

Nadal s Karlovičem ještě neprohrál, ale před dvěma lety na trávě v Queen's Clubu vyhrál až ve třech tie-breacích.

Bez ztráty setu do osmifinále postoupil zatím pouze Brit Andy Murray. Dnešní duel s Francouzem Florentem Serrou začal set plný zvratů - outsider dvakrát dokázal dotáhnout ztrátu svého servisu, potřetí ale na to neměl příležitost a prohrál 5-7. 

V dalším průběhu utkání už čtvrtý hráč světa měl stav pod kontrolou a může dál snít o prvním grandslamovém titulu.

Del Potro se znovu trápil, Monfils dohrál
Murrayho nyní čeká prověrka v podobě 205 centimetrů vysokého Johna Isnera. Američan skvělým výkonem zastavil nasazenou dvanáctku Gaela Monfilse z Francie, jehož porazil 6-1 4-6 7-6 7-6 a připsal si s ním třetí výhru ve čtvrtém zápase.

Isner ještě před startem nové sezony nikdy nehrál semifinále na turnaji mimo USA, ale před týdnem v novozélandském Aucklandu získal premiérový titul a nyní si osmifinále grandslamového turnaje podruhé v řadě. Loni na US Open vyřadil Roddicka, do čtvrtfinále ho ale nepustil Verdasco.

"Ještě jsem s ním nehrál, ale vím, že jeho hra už není založena jen na skvělém servisu," obává se Murray svého příštího soka.

I přes další problémy postoupil úřadující šampion US Open Juan Martín del Potro z Argentiny, který ani třetí zápas v Melbourne neodehrál bez ztráty setu. Čtvrtý nasazený hráč dostal od Němce Floriana Mayera dokonce "kanára", nicméně vyhrál 6-3 0-6 6-4 7-5.

"Publikum mi dodalo sílu bojovat. Chci ještě přežít v Melbourne dalších pár dní," uvedl jednadvacetiletý Del Potro, který ve druhém kole zdolal Američana Jamese Blakea až 10-8 v pátém setu.

Dnes si nechával několikrát ošetřit bolavý loket. Nevýrazné formy a zdravotních potíží se v dalším kole pokusí využít Chorvat Marin Čilič.

Zajímavou osmifinálovou dvojici tvoří turnajová sedmička Roddick z USA s jedenáctkou Gonzalezem z Chile.

Andy Roddick bojoval v dusném Melbourne o postup do osmifinále více než tři a půl hodiny. Na centrálním dvorci v Rod Laver Aréně prohrál Američan s levorukým Španělem Felicianem Lopezem úvodní set v tie-breaku a po dvou následně vyhraných setech dospěla do zkrácené hry i čtvrtá sada.

V ní měl čtyřnásobný semifinalista Australian Open za posledních sedm let za stavu 6-1 hned pět mečbolů, proměnil nakonec až ten třetí a letos zůstává vítěz z Brisbane stále neporažen.

Chilan Fernando Gonzalez svedl ještě o jeden set delší bitvu s Jevgenijem Koroljevem. Přemožitel Tomáše Berdycha vedl překvapivě už 2-1 na sety, Gonzalez ale dokázal vyrovnat a v rozhodujícím pátém setu stvrdil svůj postup po výhře 6-4.

Roddick se proti Gonzalezovi může kromě formy opřít i o bilanci vzájemných zápasů, ve kterých z 11 soubojů uspěl osmkrát.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
páteční výsledky mužů (22. 01. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Kohlschreiber (27-Něm.) 6-4 6-2 2-6 7-5
Del Potro (4-Arg.) - Mayer (Něm.) 6-3 0-6 6-4 7-5
Murray (5-Brit.) - Serra (Fr.) 7-5 6-1 6-4
Roddick (7-USA) - López (Šp.) 6-7(4) 6-4 6-4 7-6(3)
Gonzalez (11-Chile) - Koroljov (Kaz.) 6-7(5) 6-3 1-6 6-3 6-4
Isner (33-USA) - Monfils (12-Fr.) 6-1 4-6 7-6(4) 7-6(5)
Čilič (14-Chorv.) - Wawrinka (19-Švýc.) 4-6 6-4 6-3 6-3
Karlovič (Chorv.) - Ljubičič (24-Chorv.) 6-3 3-6 6-3 7-6(7)

Čtyřhra - 2. kolo:
Bolelli/Seppi (It.) - Damm/Polášek (14-ČR/SR) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Můžeš mi laskavě vysvětlit proč se snažíš lidi přemluvit,že vše co jsi napsal ve skutečnosti TY, jsem napsal já??? Jak trapné, vsadím se, že jseš na 100 procent Elegánovec, kterej se chce zviditelnit!

-----------------------------------------------------------------
Od:Barnyy 22.01.10 14:56
No vzhledem k tomu, že místní dementní administrátoři ruší jeden účet za druhým, musím měnit nicky...ale jsem to já, a jsem zpátky v plné síle.
Reagovat
smazaný uživatel
nadal dava moc vysoke mice. trefit on na me, uz je venku .)
Reagovat
D.A.N
Dneska Rafa tragický a Philip ještě stokrát horší :-( nemohu si pomoci ale oba stašně nudný tenis, kdyby tam hrál proti rafovi někdo z top 10 tak už je venku! Philipa drželo jen podání a chyby Rafy, čili utkání probíhalo způsobem jeden za 18 druhý bez dvou za 20.
Reagovat
smazaný uživatel
tragickej jseš akorát ty a tvůj elegán, blbe!
Reagovat
smazaný uživatel
Zvlastni, ze kdyz podobnou vec napsal olfess, tak mu barny nenadaval :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
manhoef: asi tak nak :)
Reagovat
smazaný uživatel
už mě nebaví být Fanouškem elegána,oznamuji Barneymu,že ode dneška fandím skromnému,sympatickému Rafovi.Barney,co ty na to?
Reagovat
carolyn
To ale pak nejsi správnej fanatik, když takhle přecházíš od jednoho k druhýmu :-DDD
To teda ne! Buď fanatik, nebo nic :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Barney už skončil,teraz je to Barny,Barnyy,prípadne B4ney...:-)))
Reagovat
D.A.N
Dement alias potrefená husa barny nebo tak nějak si nechá říkat se ozval, čili opět jsi se vyjádřil beze zbytku a opět jen hnuj, čili jen tak pokračuj!!! :-) domnívám se, že ty stejně ani nevíš co je bekhend či forhend a jen prudíš a pukáš závistí co vše Roger dokázal a dokáže! Joo závist je ta nejhorší vlastnost to si zapamatuj, nicméně všem ostatním přeji pěkné tenisové zážitky i pěkný, ikdyž mrazivý den.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsie kolo bude dost zaujimave hraci s najlepsim servisom sa stretnu s najlepsie returnujucimi cize Nadalom a Murraym. Dufam ze Nadal aj Murray prehraju lebo mimo top hracov prave tito dvaja su typy co ked maju super den a daju nekonecno vela es a zahraju dobre na sieti su neporazitelni
Reagovat
smazaný uživatel
nejspis to budou dosti rychle zapasy. Dlouhani nejsou na dlouhe vymeny.
Reagovat
smazaný uživatel
v najlepšom prípade dotiahnú pár setov do tie-breaku,neverím,že by napr. Karlovič brejkol Nadala...čakám postup oboch favoritov a potom to už bude ako súboj Kanada-USA v hokeji(nech prehraje hocikto,prehra poteší:-),škoda len že musí niekto vyhrať:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl si nekdy Isnera hrat?
Reagovat
smazaný uživatel
No spominam si na Wimbledon minuly rok ked Karlovic vyradil 3:1 na sety Tsongu a Verdasca ktory boli totalne zufali z neho tusim vyhral Ivo 2 tie-breaky a 1 prehral v oboch zapasoch raz teda brejkol. Myslim si ze raz brejknut Nadala za zapas nie je problem to sa casto podari aj slabsim hracom. Ale to som mal na mysli ze ak im pojde servis Karlovicovi a Isnerovi tak napr. aj cez tie tie-breaky mozu postupit dajem tomu 7:6 6:7 7:6 7:6. Nadal a Murray su moji najneoblubenejsi tenisti preto dufam ze tak ako napr. Murray nudi divakov svojim vracanim tak Isner ho znudi servisom a Murray to psychicky nezvladne
Reagovat
smazaný uživatel
tak o neobľúbenosti sa baviť snáď ani nemusíme,Murray s Nadalom sú v tomto ohľade u mňa obaja na prvom mieste:-),ale bez ohľadu nato si myslím,že hlavne Karlovič moc šancí nemá...jasné,ak mu bude vychádzať podanie,tak do tie-breaku to može dotiahnúť,ale že by on sám vyhral 4 výmeny pri Nadalovom podaní,v to dosť pochybujem(dnes hral Kohlschreiber na príjme skvele,mal kopu brejkbolov a aj tak to nestačilo)...Isner naproti tomu je herne lepší,ale zas Murray vyzerá byť v dobrej pohode a na returne je možno najlepším hráčom sveta,takže tam to bude tiež ťažké...
Reagovat
smazaný uživatel
Isner neni takovy kopyto, jak nekteri pisi..v delsich vymenach neni urcite marnej, uz loni v Indian Wells me zaujal a od te doby se zlepsil. Na tu jeho vysku klobouk dolu, jak umi hrat..neni to jen o servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, zabanujte už IP toho chudáka, co si neustále mění nicky a dělá tady jen bordel! Nicky: Barnyy alias Andrew alias BjornBorg alias Andrew1, je to jeden a ten samej slabomyslnej kretén!
Reagovat
majjkaa
len si zabudol dodat ze aj tvoju IP :)))
Reagovat
smazaný uživatel
A důvod? Že nejsem fanatický fanda Fedrera jako ty, je asi dost málo! :D
Reagovat
majjkaa
toto by urcite nebol dovod aj ked fanatik si o tom niet pochyb, no skus porozmyslat ako sa tu chovas k ostatnym......
Reagovat
smazaný uživatel
nejdřív musíte porozmýšlat vy fanatici, jak se chováte k soupeřům elegána a pak teprve já!
Reagovat
majjkaa
Ndava tu napriklad dnes niekto rafovi tak ako ty kazdy den rogerovi??? takze sa zamysli! mas tu clanok RAFA a kydas tu na rogera, sa spamataj uz, nic ine ti nepomoze.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde tu kydám na Rogírka, ty hloupá? Kde???
Reagovat
majjkaa
pokial tie nicky ozaj nie su tvoje.....tak si si tu dnes este nezanadaval...no dlho to nepotrva :))
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel blokace IP adresy dnes už nepomůže...jediné řešení je naprostá igorace příspěvků;)
Reagovat
majjkaa
Mohol by niekto vysvetlit co sa tu deje?? nejak sa tu naklonovala jedna osoba.
Reagovat
smazaný uživatel
menia sa len nicky,mozgové vákuum zostáva...
Reagovat
smazaný uživatel
rikal to tu uz kde kdo jedina moznost jak se toho zbavit je nereagovat, nereagovat, nereagovat. Moc se timto omlouvam, ze reaguju :o)
Reagovat
smazaný uživatel
a veď načo sa s nimi vybavuješ,myslíš,že keď mu napíšeš,tak sa dotyčný zmení? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kohlschreiber nehrál vůbec špatně a Rafa řekl bych dost průměr, takže z toho bylo málem drama! Musí zlepšit ten 1. servis, jinak nevím nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co se vztekáš, jsem tvé homosexuální alterego, přiznávám se, že bych ho Rafíčkovi nejraději vykouřil :-*
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu, že mi místní dementní administrátoři ruší jeden účet za druhým, musím měnit nicky... ale jsem to já, a jsem zpátky v plné síle.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že už ti ten ban na IP dneska konečně dají, ty demente!
Reagovat
smazaný uživatel
jsi fajn a teda diky-byly to tez nervy..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz rikate, ze aby pan dokonalej vypadl uz co nejdrive a nadal uz zacal ukazat svetu, to je ke smichu! Vite jak to bude doopravdy? Nadal s tenisem skonci drive nez ten svycar a mnoho lidi ho budou stale milovat!
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi spadl z které planety, demente a ubohá rogírůvko. Já tady tenisu rozumím nejlépe, egoista se bude letos pakovat a Rafíček bude král ... konečně, přeju mu to a posílám pac a pusu!!! :-*
Reagovat
smazaný uživatel
"Nadal s tenisem skonci drive nez ten svycar a mnoho lidi ho budou stale milovat!"

To je akorát tvůj nesplnitelný sen .)
Reagovat
smazaný uživatel
"Já tady tenisu rozumím nejlépe,".. že si robíš srandu? :D Vážne si ma rozosmial. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prijde mi jako by se Rafa snazil obmenit hru, nemyslim nijak dramaticky. Jen mi prijde, ze vic riskuje pri prvnim podani, snazi se ukoncovat hru rychleji a uz se nepohybyje daleko za zakladni carou, ale snazi se jit vic dopredu. Zatim mu to moc nejde, na zakladni care mu delaji problemy mice pod nohy a casto kazi prvni podani. Uvidime jak se mu bude darit return proti ivovy.
Reagovat
Mercury
Také jsem si toho dnes všiml. Je to určitě dobře, že se trochu snaží změnit způsob své hry, protože sám musí vědět jak fyzicky náročné je vydržet hrát stylem, kterým hrával dosud. Ale je to natolik kvalitní tenista, že nemám obavy, že by se časem zase nedostal do své top formy. Ale obhajobě titulu v Melbourne přecejen tolik nevěřím. Myslím, že i pro něj bude prioritní vrátit se na trůn na French open a získat zpět ztracené sebevědomí co se GS týče.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslim, uvidime jak se popere stim ze spadne nejmin na 4 misto. Preci jen obhajit 6000 bodu co nabral loni do 3.5. je fakt fuska. Ale antuka ho nejspis nakopne. Skoda ze ma Murrayho uz ve ctvrt finale (o 5 bodu) Del Potra by dal ten je na tom ocividne spatne.
Reagovat
smazaný uživatel
tak na 4 misto snad neee...
Reagovat
smazaný uživatel
taky doufam, ale tech bodu je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu taky každopádně fandit mému Rafíčkovi, tak jako Andrew. Ta egoistická elegánská svině mi může políbit prdel a všichni Rogírůvkové taky. Štěrba má určitě pravdu ohledně pana dokonalého, věřím mu. A hlavně já sám také tenisu nejlépe rozumím. Rafánek je nejlepší a všichni mu jen křivdí, je na čase, aby to ukázal světu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pravy Barney je kazdopadne mnohem vtipnejsi :) a to to rikam jako fanousek Rogera :) :D
Reagovat
Mercury
Na to není co říct. Má-li to být záměrně přehnané a vtipné, tak není. Pokud je to myšleno vážně, tak je mi tě líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden vtipnej neni :) ani pravej, ani ta imitace..uz je to cely traparna.
Reagovat
Mercury
Strašná trapárna. Bud je to pubertak, ktery proste jeste nedozral, nebo neuveritelne zakomplexovana osobnost, jinak si to neumim vysvetlit. Vetsi fanatik na tomto webu proste neni.
Reagovat
smazaný uživatel
je vidět, že někteří elegánovci to vážně nemají v hlavě v pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad ze uz pises aspon nekteri :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu každopádně fandit Rafovi, protože si obhajobu AO zaslouží a taky je už na čase, aby někdo konečně vykopal McEnroe II. z trůnu. Rafa je navíc skromný a nemá hvězdný manýry jako egoista. Pan Štěrba měl pravdu v tom, že je John McEnroe II. strašně sebestřední. Úplně největší svinstvo však určitě bylo nepozvání Wawrinky na svatbu. Vyhrál s ním olympiádu a on ho pak ani nepozve na svatbu, bylo to jistě tím, že chudák Wawrinka těsně před celou akcí lúzra McEnroe II. porazil. Je tedy na čase, aby Elegán už konečně vypadl, věnoval se těm dvěma faganům a nepřekážel mladým nadějným tenistům.
Reagovat
smazaný uživatel
no RAFA dnes bojoval,ale ani na vterinu jsem neverila,ze to prohraje...manyry nema a stesti chudak taky ne v posledni dobe...at tu jeste vydrzi,ale MURRAY bude tezke sousto
Reagovat
smazaný uživatel
K Murrayovi ani nedojde ... :(
Reagovat
majjkaa
Pocuvaj bud uz zacni konecne riesit tenis alebo odtial zmizni cim skor tak ako si tu prisiel!!! Tie tvoje zvasty sa uz nedaju citat? Si precitaj este raz o com je clanok a potom sa vyjadruj k teme, lebo posobis dost mimo potom. To len taka rada.
Reagovat
Mercury
Demente :D Stačilo napsat první větu. Nechápu proč tady zas motáš Federera a neustále ho nazýváš J. McEnroe II. To je snad nejhorší přirovnání, které jsem kdy slyšel :D Takovým jako ty pomůže akorát pár ran přímo do té nevymáchané držky, kéž by to někdo udělal za mě.
Reagovat
smazaný uživatel
nech toho zas,jako oli strasis...nebyla to slava-umyla jsem si u toho vlasy atd...ale ty neveris,ze projde pres KARLOVICE?protoze MURRAY je hned potom..vem,ze krom MURR.uz bseci ztratili set,ja jsem si nemyslela,ze KOHL bude lehkej,to mas jak FED a ANDREJEV...nesedlo to,ale bojujem dal..
Reagovat
smazaný uživatel
hh, vy dementní fanatici si zase naivně myslíte, že egoista bude vyhrávat do padesáti, že? Ježiš jak já si to budu užívat, jak bude padat ke dnu :DDD A moooc rád bych vždycky po každé prohře (a že jich bude) viděl ty vaše protažený ksichty :DDDD Andrew má pravdu, je to McEnroe II ... debílek švýcarskej!!!
Reagovat
Mercury
Ja jsem to říkal - konečně sis našel kamaráda. Blbý a blbější. Mlátit vás od rána do večera, fanatici idiotští.
Reagovat
a.magerova
Opět tady uvádím, že Wawrinka porazil Federera až 5 dnů po jeho svatbě !!!

Rafo, Tobě gratuluji k výhře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist