Favorité nezaváhali. V Madridu postupují Nišikori, Isner, Tsonga i Dimitrov

6. 5. 2014, 07:49
Aktuality 44
ATP MADRID - V pondělí se na turnaji Masters 1000 v Madridu žádné překvapení na úkor nasazených hráčů nezrodilo. Ve dvou setech své soupeře přehráli Kei Nišikori, Grigor Dimitrov, John Isner i Michajl Južnyj, ve třech setech musel se svým krajanem Rogerem-Vasselinem bojovat pouze Jo-Wilfried Tsonga.
Kei Nišikori

Kei Nišikori utrpěl svou poslední porážku před dvěma měsíci v Indian Wells s Tommym Haasem. Od té doby vyhrál už deset zápasů v řadě, z toho šest na antuce. Poté, co v Miami vyřadil Dimitrova, Ferrera i Federera, ale kvůli zranění třísel nenastoupil k semifinále proti Djokovičovi, sice měsíc nehrál, předminulý týden však v Barceloně získal svůj první antukový titul a včera úspěšně vykročil i do podniku Masters 1000 v Madridu. 

Čtyřiadvacetiletý Japonec si na úvod poradil dvakrát 6-4 s Chorvatem Ivanem Dodigem. Nišikori za celý zápas využil tři ze čtyř brejkbolů, jedinou slabší chvilku si vybral v druhé sadě, kdy nepotvrdil brejk na 3-2.

"Začal jsem dobře, hned v prvním gamu jsem prolomil jeho servis. S ním není snadné hrát. Má dobrý servis a někdy chodí k síti. Ale já hrál dnes opravdu dobře. Měl jsem tam jen jednu špatnou chvíli ve druhém setu za stavu 3-2 při mém podání. Jinak to bylo téměř perfektní," pochvaloval si 12. hráč světa Nišikori, který se může stát prvním Japoncem v Top 10.  

Na tu sice ztrácí jen 230 bodů, ve španělské metropoli ale obhajuje čtvrtfinále z loňska, kdy si v Madridu všlápl na Federera, ale překvapivě prohrál s Andújarem. "Výhra nad Rogerem byla nejhezčí vzpomínka na loňský rok. Byl jsem za ni velmi rád a teď se tu snažím hrát dobře i letos," řekl Nišikori, jehož ve druhém kole čeká domácí Guillermo García-López.

Jo-Wilfried TsongaNaopak Jo-Wilfried Tsonga zatím neprožívá ideální sezonu a že nemá optimální formu potvrdil i na úvod Masters v Madridu. S oblíbeným soupeřem a krajanem Edouardem Rogerem-Vasselinem musel o postup bojovat přes dvě hodiny ve třech setech, než zvítězil 6-3 4-6 6-3 a vyhrál tak i pátý vzájemný zápas.

"Byl to náročný zápas. Ve druhém setu jsem hrál dobře, ale ztratil jsem koncentraci a pak bylo příliš pozdě na to se vrátit. Ale nakonec jsem vyhrál, a to je dobré," komentoval devětadvacetiletý Francouz.

V dalším utkání se utká s kvalifikantem Santiagem Giraldem. Kolumbijec, kterému bude od French Open pomáhat Chilan Fernando González, na úvod zdolal 7-5 4-6 6-2 bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta a úspěšně tak navazuje na svůj poslední turnaj, kdy si zahrál finále v Barceloně. Naopak zkušený třiatřicetiletý Australan na antuce utrpěl za poslední čtyři sezony desátou porážku ze dvanácti utkání.



Svou první letošní výhru nad antuce si připsal John Isner. Devátý nasazený Američan porazil 7-6 6-4 ruského kvalifikanta Tejmuraze Gabašviliho a obhájil body za loňské druhé kolo. Letos se v něm střetne nečekaně s Australanem Marinkem Matosevicem, který smetl dvakrát 6-2 Němce Philippa Kohlschreibera.

V posledním večerním utkání na antuce v Madridu nezaváhal Grigor Dimitrov. Bulharský tenista porazil 6-2 6-4 domácího Pabla Cerraňa-Bustu a postoupil do 2. kola, v němž se utká s Rumunem Mariusem Copilem. Ten si všlápl na Španěla Marcela Granollerse.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 3.671.405 eur)
pondělní výsledky (05. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Isner (9-USA) - Gabašvili (Rus.) 7-6(8) 6-4
Nišikori (10-Jap.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-4
Tsonga (11-Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 4-6 6-3
Dimitrov (12-Bulh.) - Carreňo-Busta (Šp.) 6-2 6-4
Južnyj (15-Rus.) - Becker (Něm.) 6-3 6-4
Copil (Rum.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-4
Nieminen (Fin.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2
Thiem (Rak.) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-2
Matosevic (Austr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 6-2
Verdasco (Šp.) - Seppi (It.) 6-3 7-6(3)
Simon - Paire (oba Fr.) 2-0 skreč P.
Ramos (Šp.) - Mahut (Fr.) 6-1 7-6(7)
F. López (Šp.) - Delbonis (Arg.) 7-6(4) 4-6 6-2
Giraldo (Kol.) - Hewitt (Austr.) 7-5 4-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Anderson/Melzer (JAR/Rak.) - Čilič/Dlouhý (Chorv./ČR) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
kada.tom
No vida ... a Thiem vyřadil Stana, zajímavý :-)
Reagovat
gigin
ten Niši jede jak pila...
No nic no, fčíl Dom x Staník. Bamos!!
Reagovat
spaniel
Neskutecne dobre hraje. Dnes nemel lehkého soupeře, ale hrál jak světová jednička. Klidne by to mohl cele vyhrát. Ja si na nej snad vsadim.
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/Scores/schedule.aspx?EventId=1536
Reagovat
gigin
Jestli hukneš s tím uplakánkem, tak mne fakt naštveš :-(
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
finále Wimbledonu 2013 taky moc nezvládal, nevím, proč mu dávají takhle důležité zápasy. To je trapná politická korektnost!
Reagovat
smazaný uživatel
pozval po zápase s Dolgopolovem umpire toho snědého (asi Arab se švédským občanstvím) na férovku, slovy:
"Come with me right now, don´t be scared"! Na Sky Sport už to řešili, že by měl Fognini být minimálně potrestán zákazem startu v Římě. Ale tenhle umpire dost často chybuji, i když je prý považován za nejlepšího na okruhu! Vzniklo to kvůli tomu, že Fognini dal míč, čárový mlčel, umpire slezl a obrátil výrok proti Fogninimu.
Reagovat
gigin
Tak Dredy. Jeslti to bude zase v 11 hodin, tak tentokrát už to asi nevyjde. Gulbo, běž brzo spat, ty cypíčku!!
Reagovat
kada.tom
A čeká nás 11. díl oblíbeného seriálu Anderson-Berdych :-D ... leč se mírně obávám, aby tento díl neskončil tragédií, Tomáš nehraje úplně ideálně, ale na antuce by Andersona dát měl, o tom žádná :-)
Reagovat
gigin
Woytha říkal na Nova sportu, prej manželka Kevina dávala na sociální síť tuto glosku: V životě jsou jisté 3 věci. Smrt, daně a zápas Berdych - Anderson... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
kada.tom
trefný! :-)
snad to Tomášovi vyjde i teď :-)
Reagovat
tommr
to už snad opravdu není normální. V Madridu proti sobě hrajou už třetí rok po sobě. V předchozí létech sice vždycky vyhrál Tomáš hladce ve dvou setech, ale letos čekám drama a nejspíš to bude se špatným koncem ... :(
Reagovat
gigin
:DDD Klídek, tvl. Nestraš s Mikulášem vo žních... Tom v suchým, uvidíš ;)
Reagovat
tommr
obávám se, že letos to v suchým určitě nebude a je otázka jestli vůbec. Tomáš ztratil formu a když dokázal prohrát i s Berlocqem tak se mu to nejspíš "povede" i s Andersonem. Donekonečna s ním vyhrávat nebude ... :)
Reagovat
kada.tom
Krása, Gulba a Igor postoupili :-)
Federer se odhlásil.
Lucka postoupila :-)
Reagovat
Fandina
Štěpec, Tommy, škoda. Shodně první set super, ale pak už to bylo zhruba podle předpokladů. Tak příště kluci držím palce. Pojď a go!
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy mě mrzí sakra. Radši už nebudu žádné vítězství tipovat... :)
Reagovat
Fandina
Tommymu se poslední době zrovna moc nedaří a také nehrál přes dva měcíce, trápilo ho rameno. Tak škoda, že to dneska nevyšlo, první set byl super a ve třetím byl lepší Sijsling. Tak příště snad to Tommy zase uhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Féďa odspoupil z Madridu, aby byl s Mirkou. Psal to před chvílí na fb.
Reagovat
steve79
To je škoda. On už byl v Madridu? Přírůstek očekává každým týdnem.
Reagovat
J.M.
No, stejně měl v Madridu těžký los...:-)

Ale trochu mě tam děsí ta věta "abych mohl být během několika dalších týdnů se svou ženou Mirkou". Týdnů? Mrzelo by mě, kdyby vynechal i Řím, a hlavně RG. A nebo kdyby na RG nebyl dost připravený. Snad bude mít dost času i na to, aby kromě oslav narození potomka (potomků?) i pořádně trénoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední dobou mi výsledky mužů začínají připomínat spíš hru žen, tak co to je Tommy? Štěpec taky musí dotahovat Andersona na antuce. Zato včera večerní zápas Grigora byl moc pěknej, Mr. Hot(Shot) :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady, další withdrawal, Roger se odhlásil z Madridu kvůli Mirce a uvidíme ho nejspíš až za pár týdnů, achjo to zas to vychází :D doufám, že děcka se nebudou moc zdržovat a pustí tátu na kurty
Reagovat
smazaný uživatel
Ti dva se budou tahat o kazdy gem hodinami... podle mne to dopinkaji nekde ve ctvrtek;)
Reagovat
smazaný uživatel
A tak jo, dobre... je to koukatelne...;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rikejte si co chcete, ale ty dropy Janowicze jsou proste maximalne grandiozni;)
Tak se zeptam, kolik je hracu na okruhu, kteri je dokazi tak dobre implementovat do hry?
Reagovat
smazaný uživatel
Toz gratulujeme Giginovi a jeho lotysske ekipe k prvnimu setu ;D)
Reagovat
gigin
:DDD Díky, ale připadá mi, že už nemůže :DD Jinak ano ty dropy JJ jsou fajne. A už 0-30 a je to v péčku :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve WTA je to celkem norma, hracka po vyhranym TB ten dalsi slusne projizdi, ne ze by to bylo 100% pravidlo...;)
No vypada to na 3 sety... i kdyz kdo vi... Janowicz dokaze obcas veci nevidane;DDD)))
Reagovat
smazaný uživatel
No vypada to, ze vam pomalu muzem gratulovat... dropy jak dropy, ale na BH se Janowicz casto hleda...
Reagovat
gigin
Děkujeme. Ten mečbol bylo takové razítko, celého tohoto divného zápasu. Gulbis byl dnes příjemný jak Nuselký most. Nevím, jestli mu něco je, woytha to tam vzpomínal, ale měl by se někdy už krotit. Anebo ani ne :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, i když se mi křiví prsty, když to píšu :) Ale Jerzy je letos nějakej zatím marnej, ani nevím, proč jsem si ho vybrala.:)
Reagovat
gigin
Vuk to napsal trefně. JJ se momentálně hledá...
Jinak děkuju za upřímnou gratulku :DDD
Reagovat
Fandina
Radek Kevin 6:3. Radek první podání 94 procent 2 esa a proměnil jeden brejkbol. Kevin první podání 57 procent 4 esa 1 DF. Tak ještě jeden Radku ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Tommy super první set v kapse, 6:3. Měl 9 winerů a 5 UE Sijsling 6 ku 10 UE. Tak ještě jeden set. Go Tommy go go!
Reagovat
Fandina
dobře. Ve dvou setech a hezký zápas od obou a hezký pohled na styl hry Gríši. Jen tak dál. Go Grigore go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Radek, Jerzy, Tommy, Marin, David - to jsou dnešní vítězové :D
Reagovat
Fandina
Radek Tommy pojď a go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že Radek není na streamu..
Reagovat
kada.tom
Radek, Gulba, Igor, Marin, Albert :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Na Igora s Tommym jsem zvědavá, hlavně bude opět přehlídka jednoručáků :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne.;) prvni krok splneny;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist