Favorité ve Vídni zvládli těžké zápasy

29. 10. 2010, 10:37
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Nicolas Almagro, Juan Ignacio Chela a Marcos Baghdatis. Všichni byli v zápasech druhého kola halového turnaje ve Vídni favority, ale jen Kypřan potvrdil papírové předpoklady dvousetovým vítězstvím. Nicméně do čtvrtfinále se podívají i antukoví specialisté Almagro a Chela, které čeká vzájemný souboj.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro po čtvrtfinále na French Open vyhrál v létě turnaje na evropské antuce v Bastadu a ve Gstaadu. Na betonu se mu pak přestalo dařit, a tak věří, že jinak povedenou sezonu zakončí úspěchy v evropských halách.

Španělská světová šestnáctka zahájila podnik ve Vídni jako nasazená trojka až ve druhém kole. Almagro čelil papírově slabšímu Kolumbijci Santiagu Giraldovi, ale o čtvrtfinále musel až nečekaně tvrdě bojovat. V první i druhé sadě si tenisté vzali po jednom servisu a o jejich osudu rozhodovaly zkrácené hry. Vítěze muselo rozseknout třetí dějství, ve kterém už favorizovaný Španěl své podání neztratil a i díky 12 esům třísetovou bitvu vyhrál.

"Byl to těžký zápas. Příště potřebuji hrát lépe než dnes, pokud chci pomýšlet na semifinále," uvědomoval si při rozhovoru Almagro. "Musím být agresivnější hlavně po servisu, zítra uvidíme," dodal před zápasem s osmým nasazeným Juanem Ignaciem Chelou.

Argentinci v zápase druhého kola stačil ke zdolání slovinského kvalifikanta Grega Žemlji jediný proměněný brejkbol, aby nakonec po více než dvou hodinách zvítězil 2-6 7-6 6-3. Také jednatřicetiletý Chela letos vyhrál již dva turnaje, rovněž na antuce. Naposledy triumfoval minulý měsíc v Bukurešti a nyní má za sebou již šest utkání bez porážky. S Almagrem má bilanci dvou vítězství a dvou porážek, poprvé se však střetnou mimo antuku. 

Marcos Baghdatis, jenž se do Petrohradu přesunul po neúspěšném finále v Moskvě, ve čtvrtek jako jediný vyhrál ve dvou setech. Čtvrtý nasazený Kypřan porazil Němce Bjorna Phaua, který v úvodním kole zastavil finalistu ze Stockholmu Floriana Mayera.

"Je skvělé začít výhrou. Bylo to náročné, hlavně v prvním setu. Hrál jsem dobře a cítím se dobře," komentoval pětadvacetiletý rodák z Limassolu.

Nyní ho čeká další Němec Michael Berrer, který otočil duel s Uruguaycem Pablem Cuevasem. "Bude to další těžký zápas. Michael hraje dobře, hlavně v halách na rychlém povrchu. Ale bude nový den, jiný zápas a já se bude snažit hrát co nejlépe," dodal Baghdatis. 

Své premiérové čtvrtfinále na okruhu ATP si zahraje Rakušan Andreas Haider-Maurer. Třiadvacetiletý hráč nejprve neprošel kvalifikací, ale do hlavní soutěže se dostal za Lotyše Gulbise. V prvním kole nejdříve vyhrál ostře sledované utkání s bývalou světovou jedničkou Thomasem Musterem a následně po dvou a půl hodinách zdolal s pomocí 18 es Itala Seppiho. Nyní ho čeká druhý nasazený Chorvat Čilič.

- ATP 250 VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (3-Šp.) - Giraldo (Kol.) 7-6(4) 6-7(3) 6-3
Baghdatis (4-Kypr) - Phau (Něm.) 7-5 6-2
Chela (8-Arg.) - Žemlja (Slovin.) 2-6 7-6(5) 6-3
Berrer (Něm.) - Cuevas (Urug.) 5-7 6-3 6-3
Haider-Maurer (Rak.) - Seppi (It.) 6-3 6-7(7) 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist