Favoritky se zapotily: Wozniacká odvrátila setboly, Zvonarevová mečbol

25. 5. 2011, 17:45
Aktuality 0
Příliš přesvědčivá nebyla, ale postoupila. Tak vypadalo druhé vystoupení Caroline Wozniacké na French Open, která si dnes v Paříži až po téměř dvou hodinách poradila s Kanaďankou Wozniakovou. Z mečbolu dokonce utekla Věra Zvonarevová. Lépe si vedly loňské finalistky Francesca Schiavoneová a Samantha Stosurová, které svým soupeřkám nedaly šanci.
Caroline Wozniacká (© rolandgarros.com)

Caroline Wozniacká nastoupila ve svém druhém zápase v Paříži proti další hráčce s polskými kořeny Alexandře Wozniakové z Kanady, pro kterou je French Open prvním letošním antukovým turnajem. Někdejší 21. tenistka žebříčku WTA byla světové jedničce vyrovnanou soupeřkou už v prvním setu, kdy Dánce dvakrát sebrala podání. Ve druhé sadě pak byla velmi blízko jejímu zisku: v tie-breaku vedla nad Wozniackou už 6-3, nejlepší hráčka světa ale všechny setboly odvrátila a po téměř dvou hodinách utkání ukončila.

"Začala jsem dobře a všechno se vyvíjelo tak, jak jsem chtěla," řekla po utkání dánská tenistka. "Ve druhém setu hrála líp a já se trochu zhoršila. Naštěstí jsem to ukončila ve dvou setech, klidně se mohly hrát tři," dodala Wozniacká, která znovu nastoupila s ovázaným stehnem.

"Trochu jsem to minulý týden cítila a nechtěla jsem, aby se to zhoršilo, tak je to jen kvůli ochraně. Když hraju, tak mě to netrápí," upřesnila Wozniacká.

Ještě více se na postup nadřela světová trojka Věra Zvonarevová. Ruská tenistka v duelu se Sabinou Lisickou prohrála první set, a i když dokázala vyrovnat, v rozhodujícím dějství za stavu 2-5 čelila mečbolu. Německá soupeřka ale z vidiny cenného skalpu znervózněla, navíc ji začaly trápit zdravotní potíže a Zvonarevová duel pěti získanými gamy v řadě ukončila a zvítězila 4-6 7-5 7-5. 

Dvaadvacetiletá Lisická před dvěma lety atakovala Top 20, její kariéru však přibrzdila zranění. Současně hráčka druhé světové stovky v Paříži úspěšně prošla kvalifikací a set neztratila ani proti Amanmuradové, dnes ji ale před skvělým výsledkem zabránily znovu zdravotní komplikace: na problémy s rukou se nabalily i křeče a vysílení a Němka kurt opouštěla na nosítkách.

Světová trojka Zvonarevová z posledních tří grandslamů urvala dvě finále a jedno semifinále, v Paříži už nyní překonala loňské druhé kolo a i nadále může myslet na překonání místního maxima - čtvrtfinále z roku 2003. O 4. kolo si zahraje s Australankou Anastasií Rodionovovou.

Zatím zcela suverénně kráčí za obhájením titulu Francesca Schiavoneová. Italská tenistka dnes smetla 6-2 6-1 Rusku Vesnu Doloncovou - za svobodna Manasjevovou - a během dvou kol tak ztratila zatím jen pět her. O postup do osmifinále si zahraje s Číňankou Shuai Peng.

Ke svému druhému zápasu dnes nastoupila i loňská finalistka Samantha Stosurová. Ta znovu dokázala, že rozpačitý start do letošní antukové sezony už je za ní: Rumunku Simonu Halepovou smetla za 66 minut 6-0 a 6-2.

V úvodní sadě si Australanka nepočínala dobře jen při svém podání, Halepová uhrála při vlastním servisu jen šest míčů a za necelou půlhodinu set ztratila. Ve druhé sadě už Stosurové sebrala podání, své ale ztratila třikrát.

Rumunské naděje zhatila i další nasazená hráčka Světlana Kuzněcovová. Ta měla proti Irině Beguové hned dvojí motivaci, se stejnou soupeřkou totiž hrála v dubnu v Marbelle, kde ztratila dobře rozjetý zápas. Nic podobného však Kuzněcovová v Paříži nepřipustila: do třetího kola postoupila za pouhých 47 minut, soupeřku deklasovala dvakrát 6-1.

Výsledky - French Open - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Wozniaková (Kan.) 6:3, 7:6 (8:6), Zvonarevová (3-Rus.) - Lisická (Něm.) 4:6, 7:5, 7:5, Schiavoneová (5-It.) - Doloncová (Rus.) 6:1, 6:2, Görgesová (17-Něm.) - Šafářová (ČR) 2:6, 7:5, 6:2, Stosurová (8-Austr.) - Halepová (Rum.) 6:0, 6:2, Jankovičová (10-Srb.) - Duševinová (Rus.) 6:3, 6:2, Bartoliová (11-Fr.) - Govorcovová (Běl.) 6:4, 6:7 (1:7), 6:2, Kuzněcovová (13-Rus.) - Beguová (Rum.) 6:1, 6:1, Pavljučenkovová (14-Rus.) - Barthelová (Něm.) 6:0, 7:6 (7:5), Hantuchová (28-SR) - Erraniová (It.) 6:1, 6:2, Šuaj Pcheng (29-Čína) - Hercogová (Slovin.) 7:5, 6:1, Dulková (Arg.) - Pironkovová (32-Bulh.) 6:4, 6:2, Rodionovová (Austr.) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:1, 6:4, Llagosteraová (Šp.) - Cornetová (Fr.) 6:0, 6:2, Matteková-Sandsová - Lepchenková (obě USA) 6:3, 2:6, 6:3, Marinová (Kan.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 2:6, 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist