Fed Cup: Souboj se Španělskem rozehraje Záhlavová-Strýcová

7. 2. 2014, 13:02
Aktuality 79
Barbora Záhlavová-Strýcová rozehraje proti Carle Suárezové utkání prvního kola Fed Cupu českých tenistek ve Španělsku. V Seville se na antuce začne hrát v sobotu v poledne a k druhé dvouhře pak nastoupí Klára Zakopalová a Maria-Teresa Tórrová. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Českým tenistkám chybí ve Španělsku kvůli nemoci světová šestka Petra Kvitová a nachlazení z týdne ve španělské zimě vyřadilo pro sobotní dvouhry také Lucii Šafářovou (28. WTA), která by ale mohla hrát v neděli dvouhru i čtyřhru.

"Neúčast Péti (Kvitové) je samozřejmě nepříjemná, navíc onemocněla Lucka (Šafářová), ale doufám, že se prokáže, jak velký počet dobrých hráček máme. Jsme i tak pořád dost silní a můžeme ve Španělsku uspět," řekl v týdnu Pála.

Nastoupí Šafářová ve dvouhře? Uvidíme během dneška a zítřka, říká Pála
Záhlavová-Strýcová se jako náhradnice za Kvitovou vrátila do českého týmu po dvou letech a fedcupovou dvouhru si zahraje po třech letech. S aktuální světovou sedmnáctkou Suárezovou se Záhlavová-Strýcová střetla čtyřikrát, vždy na antuce a třikrát odešla poražena, naposledy spolu hrály už v roce 2011.

Ještě po delší době zasáhne do fedcupových bojů Zakopalová. Hrát měla loni v Palermu proti Italkám, ale kvůli alergii nakonec nemohla. Na kurt se v národním týmu postaví po osmi letech, naposledy nastoupila proti Thajsku v roce 2006.

Podle vývoje utkání a zdravotního stavu Pála zváží zařazení Šafářové v neděli. Zatím je nahlášena na čtyřhru s Andreou Hlaváčkovou. "Nechci to říkat dopředu. Rád Lucku uvidím v neděli v dobrém stavu. Je možné všechno, ale něco je přání kapitána a něco jiného realita. Uvidíme během dneška a zítřka," řekl Pála serveru iDnes.

Se Španělkami se české tenistky střetly dosud pouze třikrát a vyhrály jen poslední vzájemný zápas na brněnském Výstavišti v roce 2009. O dva roky dříve se hrálo na antuce v Palafrugellu a Češky prohrály 1:4.

Vítězky v dubnovém semifinále narazí na lepší tým z utkání Italek s Američankami, poražené čeká baráž o udržení ve Světové skupině I.

Španělsko - ČR (Sevilla, antuka):
Sobota (12:00):
Suárezová (17. WTA dvouhra) - Záhlavová-Strýcová (69.)
Torrová (66.) - Zakopalová (34.)
Neděle (9:30):
Suárezová - Zakopalová
Torrová - Záhlavová-Strýcová
Solerová/Arruabarrenaová - Hlaváčková/Šafářová
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
VlS
zatím Rusky hostí kanárky, každá dostala jednoho. 2:0 a asi není co řešit.
Reagovat
VlS
Podle weather pro prší a má celej den, teplota 13. Zítra to má být vylepšené bouřkami, až v pondělí by to mělo být lepší. Chtělo by to ty gumáky z Londýna.
Reagovat
PetaM
Nevidím v tom počasí problém. Holky by si měly dát beachtennis a bylo by :D :D
Reagovat
lars
Jak to, ze SF muze byt s Italkami, kdyz Cesko je na 2. miste v zebricku FC ??
Reagovat
VlS
Podívej se na pavouka na www.fedcup.com
Reagovat
smazaný uživatel
Juch, tak zítra směr Bratislava na asi tak jediný pořádný zápasy Fed Cupu...moc se těším, i když tam nebude Sabinka :) ...Pak tady kdyžtaak napíšu krátkej report..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Užij si to! :-)
Reagovat
Fandina
Ať se daří. Areál se mi tam moc líbí, tak přeji pěkné zážitky a tenis!!!
Reagovat
Fandina
Areál je tedy podobný, jako jinde, ale líbí se mi, jen pro upřesnění.
Reagovat
PetaM
Užij si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju ti ať nehraje Jůlie.
Reagovat
Fandina
OT ... na olympijském zahajovacím ceremoniálu už nastupují jednotlivé země. Jsem zvědavá, jak dopanou naši s oblečením. Minule byli vyhlášeni na zimních jako s nejlepším oblečením a v Londýně zase jak známo super ohlas na holínky. Letošní motivy se zlatými lipovými listy ve tvaru šťastných trojlísků na bílém podkladě je také super. A jsem zvědaavá na slovenskou výpravu, jak tude jejich nápad se slovy hymny na oblečení ve smyslu ozdoby na látce.
Reagovat
PetaM
Česko už bylo? :) Nevíš?
Reagovat
Fandina
Snad ne, nebo jsem to zaspala?
Reagovat
PetaM
No já právě nevím. Jde to podle abecedy, a Česko je na začátku, takže už jsme možná šli :D :D
Reagovat
PetaM
I když nevím, jak to budou řadit. Jestli budeme Czech Republic, a nebo nějak "Republika Cecha" :D :D Nějak tak prostě :D :D To bychom šli později :D :D
Reagovat
Fandina
Při nástupu jednotlivých výprav se podle reglementu Mezinárodního olympijského výboru použije francouzská abeceda. Češi (République Tch?que) přijdou na řadu jako 81. z 88 týmů.
Našla jsem na internetu, takže ještě ne.
Reagovat
PetaM
Super :D Tak to se ještě budu koukat :D :D Děkuji :)
Reagovat
Fandina
Hezké oblečení, supeeeeeeeer naši!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nejvíce nadchnulo oblečení Bermud. Ty šortky s podkolenkama byly boží.. :D A ještě jeden stát měl šortky i žabky, ale nevím, co to bylo za zemi. Pak se mi líbila bunda Velké Britanie, tu bych si klidně koupila, ale asi bude drahá.:D České oblečení bylo jako vždy jedno z nejlepších, hlavně kšandy a beranice. Pak mne zaujalo oblečeni USA, to bylo moc hezké. Nelíbilo se mi třeba oblečeni Ruska a hlavně Německa..
Reagovat
dadaft
pěkné zahájení.
líbilo se celé rodině.
tak přeji Rusům, ať jim všechno vyjde a ať se jim ty sportoviště i v budoucnu uživí.
sportovcům hodně zdaru a žádná zranění.
alpské a běžecké lyžování, biatlon a hokej - to je to, oč tu běží. ))

naši perfektní.
Reagovat
Fandina
Mně se také líbilo oblečení Američanů. Vzor na bundě se mi jevil nejdřív jako kýčovitý, ale komplexně to bylo jednoduché a sportovní. Bermudy jak jinak s bermudama byly příznačné a naši se mi moc líbili, decentní a přitom moc hezké. Rusové se mi líbili asi jen tím, že kožíšky holek byly v několika národních barvách, to bylo zajímavé. Ale celkově hezké zahájení a Mária Šarapovová přiběhla na stadion s ohněm, to bylo překvápko. Tak hlavně přeji našim super úspěchy a držím palce. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbil víc zahajovací ceremoniál z Londýna...

Já budu sledovat hlavně biatlon, hokej a rychlobruslení... Už se nazítřek hrozně těším! Akorát kvůli tomu asi neuvidím FC, ale snad to Bára s Klárkou zvládnou..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruuška!! :-) Byla skvělá, bylo na ní vidět jak je nadšená, že je součástí zapálení olympijského ohně.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
PetraFans.. Taky se mi líbil víc ceremoniál z Londýna.. :-))

Mě se právě oblečení Američanů zdálo až moc přeplácané.. Na první pohled pěkné, ale pak jak byl záběr zblízka tak nic moc.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já když jsem viděla oblečení USA někdy na netu, tak mi to přišlo kýčovité a moc se mi to nelíbilo. Ale jak ostatní státy měly většinou bundu a oteplovačky, tak mi najednou přišlo oblečení USA originální a začíná se mi líbit čím dál více. :D Ale nejhorší bylo jednoznačně oblečeni Německa a konkurovalo jim to Ruska...
Reagovat
Fandina
USA bylo podle mě nejzajímavější tou svou nápadností a odlišovalo se od druhých. Zároveň ale bylo praktické a normálně k nošení. Nešlo jen o nějaký efektní prvek. Líbilo se mi.
Reagovat
smazaný uživatel
z hvezd Amiku me prechazel - jako konecne vzdy.. :-) zrak, ale kdyz si zvyknu, zjistim, ze obleceni maji vzdy dokonale vychytane, tradice skolnich uniforem se jednoduse nezapre... :-) Nasi super. Velmi se mi libila Ukrajina. A nikdy bych neverila, ze neco takoveho reknu, ale zahajeni bylo uchvacujici, NADHERNE!!! Nechci michat rocni obdobi, ze zimnich OH si jeste vzpominam na puvabne pohadkovy Lillehammer.. :-)
Reagovat
petrulinka
Vy jste asi všichni hodně mladí, co? Písmenko "č" je v ruské abecedě až téměř na konci, takže naši nemohli jít vpředu :-)
Reagovat
PetaM
Já sice mladý jsem, ale ruštinu jsem se učil na střední :) Jenomže jsem si nebyl jistý, podle čeho se to řadí. Jestli podle anglického názvu, ruského, francouzského a tak :D Jak to mám vědět :D Kdyby byly OH v České republice, taky by se to určitě neřadilo podle toho, jak se to píše česky ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
vubec jsem se na poradi nezamerovala, ale logicky bych predpokladala, ze nazvy zemi byly v anglictine, protoze prece nebyly napsane azbukou.. :-)
Reagovat
Fandina
Na internetu jsem našla, že země šly v pořadí podle francouzké abecedy používané v olympijském hnutí viz můj příspěvek nahoře v tomhle vlákně z 18:04 ve znění:

Při nástupu jednotlivých výprav se podle reglementu Mezinárodního olympijského výboru použije francouzská abeceda. Češi (République Tcheque) přijdou na řadu jako 81. z 88 týmů.
Reagovat
VlS
Řazení bylo podle azbuky a názvů v ruštině a podle azbuky s výjimkou Řecka(tradičně šlo první) a Ruska, jako hostitelská země šlo nakonec.
Reagovat
Fandina
Ale ne, šlo se podle reglementu MOV podle francouzské abecedy, hostitel nakonec, proč ne ... úsměv
Reagovat
tedi
slo se podle ruske abecedy, jinak by tezko sli jamajcane a japonci jako posledni.
Reagovat
slacker
Ty vole proc by se melo skakat podle anglictiny na kazdych hrach a vsude? Jasne ze podle poradatelske zeme. Fakt me tihle arogantni "anglictinari" vytaceji kdyz se hadaji kvuli trasnkripci jmen z abuku ebi znakove recy v cestine a zatahuji do toho trasnkripci anglickou.
Reagovat
slacker
... z azbuky nebo z cinskych/japonskych znaku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty by jsi v tomto chodila ,tak to jsi pěkně ujetá.
http://media.sport.cz/images/gallery/0000000009990715/f15Fk1S5BGdJF4o097GscA/52f5433d2551092fd0660200-172695.jpg?20140207214252
Reagovat
smazaný uživatel
Takový malý dotaz ,máte to v těch vašich centrálách v pořádku?
Reagovat
Fandina
já ne a ty?
Reagovat
tommr
Španělky jsou ted jasný favoritky ...
Suarez Navarrová nejspíš jasně vyhraje obě svoje dvouhry a naše jediná naděje tak je, že to přes španělskou dvojku nějak dotáhneme k rozhodující čtyřhře kde by naše holky měly mít teoreticky navrch v jakýkoli sestavě ...
Kéž by se aspon to počasí umoudřilo, aby se zápas odehrál v termínu a bez většího přerušování ...
Reagovat
PetaM
Hele, jak to vůbec bude, kdyby celý víkend pršelo? To by se pak hrálo v pondělí a úterý?

PS.: Mám stejný názor, že bez Petry a Lucky naše holky mají mnohem menší šanci. Ale stejně ve skrytu duše doufám, že Bára zahraje svůj Top a Carlu porazí a Klárka zahraje svůj skvělý tenis bez těch svých obličejů a prostě to dáme, možná je to sci-fi, ale mohlo by se stát :D :D
Reagovat
VlS
dost sejčkování, na pochmurnou náladu je času dost, teď je potřeba věřit a fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě, na tom podmáčeném ultrapomalém čemsi, co asi mělo být antuka, to stejně bude loterie. Klidně by mohly prohrát s Petrou i Luckou v sestavě (ani jedné podobné podmínky moc nesvědčí) a stejně dobře můžou vyhrát i bez nich..
Reagovat
tommr
jj pokud se utkání nedohraje o víkendu pokračuje se v pondělí. Nám se tohle stalo už loni v tom neštastným zápase proti Italkám kdy Lucka musela rozhodující zápas proti Vinciový hrát až v pondělí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Být po mým, Česko vyhráje kontumačně.
Reagovat
tommr
to si nemyslím. Neregulérní povrch může sice favoritkám trochu ztrpčit život, ale i tak by měly vyhrát. S Petrou a Luckou by byly jasný favoritky naše holky, bez nich jsou to domácí. Opravdu nevím proč by měla třeba Suarez Navarrová mít nějaký problémy s těžkým povrchem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba pro Petru i Lucku je podstatně výhodnější rychlý povrch, tahle ultrapomalá podmáčená antuka by moc nesedla ani jedné. Navíc nejde jenom o povrch, ale o celkové klima. Je hlášené deštivé počasí, takže se zřejmě bude často přerušovat, pokud se vůbec bude hrát a i to spíš nahrává těm papírově slabším. Ani Carla určitě není moc zvyklá hrát za takových podmínek, resp. je zvyklá na daleko lepší.

Mimochodem absence Petry a Lucky síly spíše vyrovnala, ale rozhodně nedělá ze Španělek jasné favoritky.
Reagovat
tommr
na lepší povrch jsou snad zvyklý všechny profesionální hráčky, ne? Důležitý je spíš jak se dokážou s těma horšíma podmínkama vyrovnat. A Suarez Navarrová s tím při svý pohyblivosti určitě nebude mít větší problémy než naše hráčky ...
Reagovat
PetaM
Jasně, na to protáhnutí s Italkama do pondělí si vzpomínám. Ale tam šlo o jeden zápas. Já měl na mysli, jestli by to tak bylo, kdyby se neodehrál ani míček v žádném z 5-ti zápasů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem by mě zajímalo, kde tu jistotu bereš.
Reagovat
dadaft
Bára to proti Carle určitě zkusí, ale kdyby se nezadařilo, tak nevadí - cesta ke dvoum bodům vede hlavně přes Torro-Flor - - - mám ji docela rád, zajímavý forhend, je dobrá a možná jednou bude ještě lepši, ale zatím jsou podle mě jak Klára, tak Bára lepší hráčky.
Maria-Teresa nehraje moc brzy po odskoku, naše holky by si na ni měly věřit, útočit a porazit ji.))..........
................. ............ no a pak někde schrastit třetí bod a je to doma pod peřinou. ))))))
Reagovat
VlS
Barčo, vlítni na ni jak hladová puma , kousej, škrábej, trhej. Věřím Ti, jsi rváč s velikým srdcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nám to komplikuje....Hlavně ať neprší a našim holkám to jde. Lucka možná nastoupí v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Našim holkám zima moc nevadí. To spíš Španělkám to bude dělat problémy. Věřím že vyhrají.
Reagovat
Alois_Mlok
Snad jí nebude mr_at v hlavě...
Reagovat
kada.tom
Já myslím, že i za týhle situace naše holky postoupěj :-)
Reagovat
George_Renel
že když už chtěli hrát na antuce, že nepostavili Španělé antukový kurt v hale.... Ale chtěli asi proti Petře měkký kurt, aby jí ztížili pohyb. Kéž by se to teď obrátilo proti nim.
Reagovat
Fandina
Také nevím, proč to není v hale, ale faktem je, že Španělky budou hrát teď čtvrtý zápas v řadě doma a vždycky venku na antuce, z toho dva v únoru a dva v dubnu.
Reagovat
dadaft
bojovnice
rozrubejte španělandy na tisíce
kousků.
pojď pojď pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
... tak se situace komplikuje, šance se vyrovnali 50 na 50. Do toho to nevyspytatelné počasí, to bude loterie do posledního míčku. Jestli se teda vlastně vůbec nějaký skrz počasí o víkendu odehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se Španělky staly favoritkami...ale ne, Klára s Bárou se o to poperou, přes Toro Toro to pujde, o debla se nebojim :)
Reagovat
smazaný uživatel
... jj souhlas, zdá že by debl mohl být opravdu klíčový.
Reagovat
PetaM
No, to počasí. Má pršet celý víkend. To bylo nekonečněkrát přerušované. Podle mě to budou zápas na houby a vyhraje ta, která se nechá méně rozhodit neustálým přerušováním ...
Reagovat
PetaM
* bude (ne bylo :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se nějaký tenisový bůh smiluje a nechá si déšť na jindy. Tím, jak Barču nesleduju a ona dostala šanci místo Petry v Paříži a teď ve FC, tak jsem opravdu hodně zvědavá, jak bude s Karličkou hrát.
Reagovat
Fandina
Proti Karle držím palce moc a proti Torro-Flor/kytce také. Klárka i Bára s hrály obě jednou a bohužel obě prohrály. Tak doufám, že použijí své zkušenosti a přehrají ji. Jinak, změnit se snad může hráčka ještě před utkáním, třeba bude na tom Lucka líp a nastoupí. Ale v každém případě, držím palce. Bára hrála na AO proti Azarence moc super a proti Cornet také a Klárka umí také zahrát výborně.
Reagovat
Fandina
oprava ... s ní hrály ... úsměv
Reagovat
slacker
Hrat super znamena predevsim vyhra(va)t
Reagovat
Fandina
slacker, jak kdy. Někdy vyhraješ a nic moc, jindy hraješ super a prohraješ. Záleží co si pod tím kdo představuje.
Reagovat
tommr
šance určitě nejsou vyrovnaný, ale výrazně ve prospěch Španělek. Bez Petry a Lucky tam nemáme žádnou hráčku, která by ostatní mohla strhnout k nějakýmu mimořádnýmu výkonu. Je to podobný jako kdyby naši muži hráli DC bez Tomáše a Radka ...
Reagovat
smazaný uživatel
A Španělky snad mají v sestavě někoho, kdo dokáže strhnout ostatní?
Reagovat
Fandina
V Kazachstánu vloni nebyl Radek fit a nedařilo se mu, přesto tam naši vyhráli. Doufám, že se holky vyhecují k výhře, když nemůže hrát Lucie a Petra tam ani není.
Reagovat
tommr
pokud jsi to ještě nezaregistroval tak za Španělsko hraje momentálně 17.nejlepší hráčka světa Suarez Navarrová, která je je jejich jasnou tahounkou ...
Reagovat
tommr
lonskej Kazachstán a letošní Španělsko přeci nemůžeš vůbec srovnávat. Nejlepší hráč Kazachstánu byl v době konání DC čtvrtfinále až 156.hráč světa Kukushkin, zatímco nejlepší hráčka Španělska je momentálně 17.hráčka světa Suarez Navarrová ...
Reagovat
Fandina
Já vím, že žebříčkově jsme byli favority, ale nezapomeň, že Kukuškin se teď na žebříčku 59 a nebyl pořád tak vzadu, taky měl nějaká zranění a Golebov je také teď 87, ale hlavně Kazaši doma v té nově postavené hale, kde se hrálo nikdy nevyhráli a my jsme tam jeli se Štěpulou po operaci a taky po jejich porážce, kterou nám uštědřili v roce 2011 v Ostravě oni a to hrál Berdych také a prohrál s nimi také bohužel. Jde mi o to, že by se holky mohly hecnout proti Španělkám, ale že nejsou favoritky takhle bez Petry a Lucky, to je jasné.
Reagovat
Fandina
oprava ... Kazaši v Astaně v hale nikdy předtím neprohráli, ne špatně napsáno, že nevyhráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Jenže kromě ní tam nikoho nemají. A ani Carla není hráčkou, ze které by se děvčatům měla rozklepat kolena..
Reagovat
smazaný uživatel
To mozna neni ale nezapominej, ze Spanelsko si tu antuku nevybralo nahodou. Karlicka je moc dobra antukarka a Toro taky na antuce umi zahrat. Naopak Barca bude dost ochuzena na antuce o jeji servis volej style a Klara ma antuku jako nejslabsi povrch, takze jestli se Lucka aspon do zitra neuzdravi, tak bych spanelky favorizoval. Zalezi take jaka tam bude vlhkost. Pokud velka, tak by antuka mela byt rychlejsi a to by pomohlo nasim holkam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist