Záhlavová-Strýcová narychlo vyměnila Plzeň za Sevillu

6. 2. 2014, 16:38
Aktuality 10
Po dvou letech se Barbora Záhlavová-Strýcová vrátila do českého fedcupového týmu. Do Španělska odletěla jako narychlo povolaná náhradnice za nemocnou Petru Kvitovou. "Jsem ráda, že tady zase můžu být a reprezentovat. Vždycky hraju ráda za Česko," řekla v rozhovoru na facebooku českých tenistek.
Barbora Záhlavová-Strýcová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Aktuálně 69. hráčku světa kapitán Petr Pála oslovil v sobotu večer poté, co se rozhodlo, že nachlazená Kvitová nemůže odletět. "Volal asi v šest," řekla Záhlavová-Strýcová, která z minuty na minutu měnila rozvrh. "Plánovala jsem si týden tréninku v Plzni, že budu konečně týden doma před dlouhou šňůrou turnajů v Americe," řekla.

Jenže místo přípravy v rodném městě seděla v neděli v letadle a už pět dnů trénuje v Seville. "Je to tady divoké s počasím. Během dne prší, svítí sluníčko a pak fouká. Musíme si zvyknout, o víkendu to bude stejné," řekla Záhlavová-Strýcová.

Vítězka jednoho turnaje WTA ve dvouhře si zvyká na měkkou antuku. "Ale je to pro každého stejné," řekla tenistka. A netrápila se ani silným větrem, který hráčkám "bere" míčky při nadhozu. "To se nedá natrénovat, ale musíme se na to připravit, i když to úplně nejde. Nemůžeme si stěžovat a říkat, fouká vítr, nemůžeme hrát," řekla.

Ve Fed Cupu reprezentovala sedmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová poprvé už před 12 lety. Naposledy zatím hrála v roce 2012 ve Stuttgartu proti
Německu. Tehdy s Ivetou Benešovou - dnes už Melzerovou - vyhrály za rozhodnutého stavu čtyřhru.

Kapitán Pála může Záhlavovou-Strýcovou'teoreticky postavit do dvouhry i do čtyřhry, ve které je 35. na světě. Není totiž jisté, že oba dny odehraje jednička týmu Lucie Šafářová, i když se její nachlazení ve Španělsku lepší. Záhlavová-Strýcová je na všechny varianty připravená. "Nálada je fajn. Všechno jde, jak má," řekla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
Sledoval nekdo zive zapas Davydenko-Olliveti?

Jak jsne nedavno resili ty sazky live ba Betfairu primo na kurtu..ucednicovej priklad toho jak lze vydelat balik na zapasu z autcajdrem..Kolja to hold umi.;)
Reagovat
Fandina
Zvláštní fotka. Baruš, pokud budeš hrát, tak držím palce. A koukej vyhrávat, v deblu si to dokázala ve FEDu už mockrát a leckdy šlo o rozhodující bod. Předloni v Belgii s Ivetou jste udělaly ten rozhodující proti Wickmayer s Flipkens a položily základ k zisku titulu. Bez toho by nebyl. Tak držím palce. Báro ... pojď pojď pojď
Reagovat
Gulbis
Na té fotce je Strýcová? Není si moc podobná...
Reagovat
Fandina
No právě. Je to tam napsané, ale také jí nějak nepoznávám.
Reagovat
tommr
Bára sice zaslouží uznání za to, že tak narychlo přijala účast v týmu, ale v singlu by proti Španělkám asi moc šancí neměla. Její účast v deblu spolu s Andreou si naopak umím docela dobře představit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli debl, tak spíš Klára s Bárou, ty už spolu hrály nevim kolikrát ale bude to jednociferný číslo.

Ovšem radši budu věřit panu Pálovi, on ví.
Reagovat
tommr
jenže Klára bude nejspíš hrát singly a byla by tudíž na případnej rozhodující debl unavená. A opravdu nevidím nejmenší důvod proč z toho debla vyšachovávat naší jednoznačně nejlepší deblistku Andreu, která může hrát s kýmkoli ... :)
Reagovat
slacker
Protoze je to hnusna podrazacka, to ti rekne kazdej druhy na TP
Reagovat
PetaM
Tak Klára s Bárou spolu vyhrály Hertogenbosch v roce 2011 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist