Federer jako první tenista v historii vyhrál na všech grandslamech už 60 zápasů

28. 5. 2014, 17:14
Aktuality 75
FRENCH OPEN MUŽI - Roger Federer má na svědomí další zářez do tenisové historie. Na všech čtyřech grandslamových turnajích dokázal vyhrát minimálně 60 zápasů, což se před ním žádnému jinému tenistovi nepodařilo. Jubilejní výhru na Roland Garros si dnes připsal proti Argentinci Schwartzmanovi.
Roger Federer

Před třemi týdny se stal již čtyřnásobným otcem, už týden na to se mu nepovedla generálka na French Open v Římě, kde prohrál hned svůj první zápas s Chardym. Dnes už se však Roger Federer zase zapisuje do tenisové historie.

Dvaatřicetiletý Švýcar na pařížské antuce po hladké výhře nad Slovákem Lackem porazil bez potíží 6-3 6-4 6-4 Argentince Diega Sebastiana Schwartzmana, na grandslamech vyhrál nad soupeřem z kvalifikace podvacáté v řadě a především zaznamenal jubilejní 60. výhru na Roland Garros.

Vyhrát minimálně 60 zápasů na každém z grandslamů se až dodnes žádnému tenistovi mezi muži nepodařilo. Federer je první. Na Australian Open má bilanci 73-11, v Paříži ji dnes vylepšil na 60-14, na trávě ve Wimbledonu má 67 výher a pouze 8 porážek a na newyorském US Open se pyšní bilancí 67-9.

Nehledě na historické statistiky neměl Federer ze své hry dobrý pocit.

"Myslím, že to dnes pro mě nebylo jednoduché. Po celý zápas jsem se necítil uvolněný... Podařilo se mu (Schwartzmanovi) mě dostat pod tlak a udržet mě tam," komentoval nespokojený Federer, který nechybí už na rekordním 58. grandslamovém turnaji v řadě. Maximum Waynea Ferreiry překonal letos v Melbourne.

O postup do osmifinále se vítěz French Open z roku 2009 utká s o rok mladším Rusem Dmitrijem Tursunovem, s nímž vyhrál všechny čtyři vzájemné duely. Naposledy letos v Indian Wells zvítězil ve dvou tie-breacích, na antuce si spolu zahrají poprvé. Také Tursunov postoupil do 3. kola bez ztráty setu, po Talu Staracem si dnes poradil nečekaně lehce i s Američanem Samem Querreym.

I svůj druhý zápas se ztrátou pouhých sedmi gamů zvládl Srb Novak Djokovič. Druhý hráč světa smetl 6-1 6-4 6-2 domácího Jerémyho Chardyho, se kterým neztratil set ani v devátém vzájemném utkání.

Bez ztráty setu pokračuje také loňský semifinalista Jo-Wilfried Tsonga, který si dnes poradil snadno 6-2 6-3 6-4 s Rakušanem Jürgenem Melzerem. V dalším zápase na domácího hráče čeká Polák Jerzy Janowicz, s nímž jediný vzájemný duel loni na antuce v Římě prohrál.

"Jerzy je těžký soupeř. Člověk nikdy neví, co od něj může na kurtu očekávat. Je poněkud nepředvídatelný. Je vysoký a má razantní údery. Takže budu muset najít způsob, jak ho neutralizovat a to nebude vůbec lehké," řekl Tsonga.

- FRENCH OPEN 2014 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
středeční výsledky (28. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Johnson (USA) - Lokoli (Fr.) 4:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 6:3, 6:3
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (6-ČR) - Nědovjesov (Kaz.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, 6:3
Štěpánek (ČR) - Južnyj (15-Rus.) 6:0, 6:3, 3:6, 6:4
Raonic (8-Kan.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:4), 6:4, 6:1
Djokovič (2-Srb.) - Chardy (Fr.) 6:1, 6:4, 6:2,
Federer (4-Švýc.) - Schwartzman (Arg.) 6:3, 6:4, 6:4
Isner (10-USA) - Kukuškin (Kaz.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:3, 7:6 (7:4).
Tsonga (13-Fr.) - Melzer (Rak.) 6:2, 6:3, 6:4
Robredo (17-Šp.) - De Schepper (Fr.) 6:2, 6:3, 6:3
Gulbis (18-Lot.) - Bagnis (Arg.) 6:2, 7:5, 6:0 
Granollers (Šp.) - Dolgopolov (20-Ukr.) 1:6, 3:6, 6:3, 6:0, 6:2
Janowicz (22-Pol.) - Nieminen (Fin.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), 6:4
Čilič (25-Chorv.) - Kamke (Něm.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:0
Bautista (27-Šp.) - Paire (Fr.) 6:4, 7:6 (4:7), 6:2
Simon (29-Fr.) - González (Kol.) 6:4, 6:0, 6:2
Tursunov (31-Rus.) - Querrey (USA) 6:4, 7:5, 6:1
Kližan (SR) - Haase (Niz.) 6:1, 3:6, 6:1, 1:6, 7:5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peya/Soares (2-Rak./Braz.) - Istomin/Rosol (Uzb./ČR) 7:5, 6:4
Bolelli/Fognini (It.) - Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) 6:4, 6:4
Erlich/Melo (Izr./Braz.) - Čermák/Jelgin (ČR/Rus.) 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (7:4)
Bautista/Sijsling (Šp./Niz.) - Levinský/Marx (ČR/Něm.) 7:6 (10:8), 3:6, 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
zda kamaradi "Fandiny"(mam na mysli osobu ktera se za timto nikem ukryva),kteri vlastni soukrome letadla se kterymi letaji po cele Evrope pro ktere je Fandina vzdy zajimava, nebo treba nekteri jeji zakaznici, fandici tenisu, kterym zpravuje a vytvari internetove stranky znaji jeji zdejsi nick, zda jeji okoli ma moznost cist jeji komenty, nazory, pravdy o jeji marnosti a vystupovani, zde....
Reagovat
Fandina
A co by tě ještě zajímalo? Jak vypadám, tak to už jsem tu také psala. Vysoká, štíhlá, tmavé dlouhé vlasy, hezká, milá, úsměvavá, sexy, chytrá, vzdělaná, úspěšná, hodná, to jsou moje charakteristiky. Stačí?
Reagovat
Fandina
Nedávno mě na ulici zastavil cizí muž. Řekl, že je z agentury, která vyhledává modelky a že se připravuje konkurz a že podle něj vyhovuji parametrům a chtěl, abych se zúčastnila. Měla jsem dojem, že mě balí, tak jsem se tomu v duchu usmívala, ale dal mi termín a opravdu jsem pak zjistila, že se ten konkurz konal. Takže se mi nediv, že jsem hodně, co se týká vzhledu sebevědomá.
Reagovat
Roger_Federer
Kde presne jsi vycetla z toho co jsem napsal, ze se ptam na to jak vypadas?.Jiste ze po 2 detech v 40 letech vypadas jak jsi to popsala, to je jasne..;).
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... budeš mi muset zvyknout na to, že ti na tvoje otázky druzí odpoví podle svého, například něco, co o mně nevíš. To je výhoda veřejného webu, psát si co se komu zlíbí. Na TP se mnohdy píší takové nesmysly, že když to tu někdo čte, musí se hodně divit i bavit. O to teď vůbec nemyslím moje příspěvky. Ty jsou v pohodě.
Reagovat
Roger_Federer
I génius má své meze, ale pitomost je zcela bez mezí...
Reagovat
Fandina
S tím souhlasím a netýká se to jen TP. Obecně jsou v každé společnosti různí lidé, vzhledem, chováním, vzděláním, inteligencí. A TP je to samé. Společné je tady zájem o tenis a to je docela dost na to, aby se dalo o tom povídat. Ale i tady se dá rozlišit, jak je kdo na tom, alespoň v kostce. Podle toho, jak tu kdo píše.
Reagovat
slacker
Ten nebyl z agentury ale natacel s tebou dalsi dil Rychlych prachu :-))
Reagovat
slacker
Tady mas tu "modelku" http://www.myheritage.com/FP/genealogy-search-ppc.php?lang=CS&type&action=person&siteId=29468881&indId=1000028&origin=profile

Františka (fandina) Kelnar (roz. Krutilová)
Reagovat
Fandina
slacker ... tak to nejsem já, já jsem Fandina od fandit ne od Františka ... úsměv
Reagovat
marika
Od kdy lidi z modelingové agentury oslovují starší osoby? Nepsala jsi tu Fandino náhodou, že tvůj syn má již vystudovanou čvut?
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč by Fandině nemohlo být třeba 22 a zároveň mít syna, který má vystudováno ČVUT? Když ho třeba měla ve dvanácti a synek je génius po ní?
Reagovat
Fandina
A není to jedno, kolik je modelce let, když vypadá dobře?
Reagovat
Fandina
marika ... jinak si mě hodně pobavila, jak se zajímáš co tu píše Fandina ... super, jen tak dál ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně jako chlapovi ano (s jistými omezeními zdola i shora), ale modelling je v tomhle neúprosný a krutý byznys.
Reagovat
Fandina
Neúprosný biznis na nejvyšší úrovni modeling asi bude. Ale exixtuje x modelek, které se účastní modních přehlídek v kdejakém malém městě a také jsou modelky u výrobních firem. Vlastní, které platí jen ta jedna firma pro různé příležitosti. Takových modelek je také velké množství. A pak jsou také modelky jen pro jednorázové akce, třeba na veletrhy a podobně. A ty mají svoje normální zaměstnání a modelkou jsou jen nárazově.
Reagovat
Fandina
lepší bude byznys oprava ... úsměv
Reagovat
slacker
Promin to se proste neda. Zlo z Temneho hvozdu je prilis zle
Reagovat
Fandina
chlapečku, jdi už spinkat a neboj se, hodného zlo nesežere, jen zlí se musí bát
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dá, co jsem ti říkala? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Predvčerom vypadol Wawrinka, včera Li Na, dnes Serena..Tie prekvapenia majú stúpajúcu tendenciu, čo sa šokovania týka..Nad Serenou je už iba jedno meno a hrá zajtra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa? :D
Reagovat
Fandina
To by bylo super, kdyby vypadnul Rafa. Chtělo by to, určitě!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neopičte se :P Ale jo, mohl by vypadnout, kruh se uzavírá :D Potom by bylo ale největším šokem turnaje, kdyby Ferrer obhájil finále no potěš :D
Reagovat
kadol
Věřím, že Thiem překvapí a Nadalovu obranu prolomí. Bude to parádní zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neblázněte, děcka, Thiem nic neprolomí. Zápas bude mít stejný průběh jako včera Raonič-Veselý. Nějaké šance v prvním a druhém setu, třetí set se taktak zachrání před kanárem...
Reagovat
Fandina
Už se těšíš do Wimblu? Já hodně ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Já se tak hrozně těším, ani nevíš jak giginku ... pojď pojď pojď!!!

hurá hurá hurá!!!
Reagovat
Roger_Federer
Exhibice Fandiny , na zdejsim foru nezna konce a slitovani s nami ostatnimi..Federer snami vsemi;)
Reagovat
spaniel
Cim udivuje Roger nejvic je prave konzistence. Hlavními faktory jsou zdraví a stabilní vysoka forma v průběhu let. Treba Rafa mel samozrejme vic zraneni, ale taky jeho forma obvykle kolísá, vynikající rok střídá s dobrým (co by jini dali i za takovy slabší). Tyto cisla jsou neskutecne a nikdo se jim ani neblíží:
- 3GS v rade 2x (Sampras, Nadal a Novak 1x)
- 10GS finale v rade (druhy zase Fedex 8F v rade, pak Rafa 5)
- 23GS SF v rade (druhy Novak 14)
- 36GS QF v rade (druhy Novak 19)
- 27 vyhraných zapasu na GS v rade (Fedex 2x, 1x Novak)

Koukám ze Nole je taky hodne konzistentní od 2011.
Reagovat
J.M.
Neblíží, a asi hodně dlouho nepřiblíží. Současná mladá generace tedy určitě ne. Hlavně ta GS finále a semifinále v řadě, to je neskutečný rekord. To neukazuje jen na dlouhodobé zdraví, ale hlavně na kvalitu, která obstála i v testu času proti hráčům několika tenisových generací.
Reagovat
Denis92
Famozne cisla. Momentalne nevidim nikoho kto by ich mohol tak skoro prekonat. Novak mal ako taku sancu co sa tyka QF ci SF v rade ale na AO sa o to pripravil..
23GS SF v rade to je nieco neskutocne. Nikto to nemoze zvalit ani na slabu konkurenciu alebo podobne kecy pretoze to je rekord, ktory budoval takmer 6rokov a celil roznym generaciam.
Reagovat
Cico93
po odchode týchto hračov ostane diera ,DDDD
SAMOZREJME GS bude niekto vyhravať ale nebude to dominancia ale bude to o nahode?DDD
Reagovat
gigin
Jako super. Určitě úžasné. Ale určitě mi přijde současný "chaos" daleko zajímavější :))
Reagovat
J.M.
Mně se ten chaos taky líbí. Už proto, že má v tenise tradici. Ta nedávná doba stability a normalizace moc normální nebyla. Byla do jisté míry i uměle živená. Ale zase aby chaos vyniknul, je dobré, že jsme si před tím užili ta léta stability, pro ten kontrast. Proto to teď působí tak svěže. Pokud bude trvat chaos moc dlouho, možná se zase začne mluvit o potřebě nějakého nového vládce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty cisla, to je jedna vec, ale druha jeho pojeti hry... takovi hraci se rodi jednou za nevim kolik let... proste jen jednou... proste hrac, ktery z jakekoliv pozice to da tam kde chce...to se snad rikalo jen o Borgovi... ale tu techniku, kterou ma v ruce, to je trosku jiny level...krokovani genialni...atd. atd. jakakoliv kategorie...ci meritko, kterou tenis snese...
Ty cisla a rekordy ke mne nejak nepromlouvaji, jestli jde o samou hru, kterou produkuje... tak ten hrac asi fakt nema srovnani... a ani nemusim byt jeho fanda, abych pochopil, ze to je hrac, kteremu jen tezko nekdo bude konkurovat... kazdemu hraci, i z tech nej. neco vzdy chybi, co on ma nebo mel, vzhledem ke veku...a proto je uplne jedno, jestli ted GS jeste vyhraje nebo ne... ty hadky tady kolem toho jsou zbytec.
A asi proto mu nefandim, ten to totiz fakt ani nepotrebuje...;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, období bezvládí a chaosu je osvěžující, aby to nebyla pořád nuda, vždyť tak to zákonitě funguje ve všem, období stability pravidelně střídá změna, ne-li revoluce, ale po Rogerovi kdo ví jestli vůbec někdo takový přijde, moc bych si přála, aby ho alespoň důstojně nahradil Dimitrov, tak se snad jednou dočkám, ale tyhle rekordy Federera jsou neuvěřitelné a my můžeme být jedině rádi, že jsme viděli na vlastní oči hrát největšího tenistu všech dob, ať si někdo zkusí kecat něco o stáří a neschopnosti, nikdo nemůže zastavit čas, ale hráč v jeho věku předvádí to co on? Podívejte se na Davyděnka, Hewitta, Haase a další z jeho generace. Dokázal se po nevyvedené sezoně kvůli zdravotním problémům a pošramocenému sebevědomí zase vrátit a brzo bude zpět v TOP3, to znamená těsně pod dvěma dominujícími hráči současnosti, a ta urputná až skoro zoufalá snaha loni něco změnit značí, že to nehodlá zabalit ještě hodně dlouho a to je jedině dobře, jeho herní styl mu to umožní a může být vzorem pro mnoho mladých hráčů, kterým věnuje svůj čas i teď, nedokážu si představit, že po něm by měl přijít ještě někdo větší, Roger je klasa a proto si za těch několik let dominance získal fanoušky po celém světě a nikoho jeho úspěch nenudí :)
Reagovat
Berny
ano rogerova hra vypada snad nejdokonaleji ze vsech sportovcu co provadi jakykoliv sport vubec. Avsak ma to zcela jeden zasadni hacek, jaktoze pan Murray s nim ma pozitivni bilanci pricemz ma velice podprumerny forhand, na antuce nikdy neporazil hrace TOP 10, sem tam uleti s naprosto spatnym hracem, ma spatne druhe podani a nekdy se chova na kurtu jako maly fracek (a vcelku jsem jeho fanda :) ) ? ano rogerova hra je na pohled genialni, avsak tento fakt vcelku hori v konfrontaci s hraci jako murray bo nadal, kteri ho porazili ve veci nez 50 % resp. 70 % zapasu a to i pres to ze jsem rafuv fanda dokazu uznat ze rafa ma X slabin. I presto povazuju rogera za jednoho z 5ti nejlepsich sportovcu vsech dob, je to uroven peleho a gretzkyho a jsem rad ze tech 100 tun talentu dostal on a ne nekdo no-brain typu ibrahimovic, pepé, c.ronaldo, soderling, m.tyson atd.
Reagovat
spaniel
Ty cekas ze bude dokonalý? To neni nikdo. Kdyby byl, tak ma 60GS, jelikoz na tolika startoval, mel by bilanci 1172-0 a vsem by daval 6:0. Murray je kvalitni hrac a na hardu jeho hra na Federera plati, podobne jako Berdychova (s tim rozdílem ze do 2010 mel Berdych jedinou výhru z roku 2004, takze si bilanci vylepšuje az ted, kdyz je Federer uz za zenitem). Jinak Berdych vletel na tour ve velkém stylu, do 2006 vedl nad Nadalem 3:1, poté prohral asi 100x v rade). Každopádně Federer si na Murrayho dlouho nevedel zvyknout. Ale krome olympiady vyhral skoro vsechny dulezite zapasy on, 4:1 na GS a 3:1 na TM.

Pointa je vsak ta, ze tenis se nehraje proti jednomu hraci, ale proti celému poli. Fedex se nikdy neutkal s Murraym na antuce, kde by si bilanci pravdepodobne zlepsil. Za to si ji tam hodne posramotil s Nadalem.
Reagovat
J.M.
Murray je pro každého nepříjemný hráč, který hrozně klame tělem. Jednak se často zdá, že nic nehraje, ale na soupeře má jeho hra destruktivní vliv. Sám Murray říkal, že už v juniorech, kdy byl fyzicky slabší než jeho soupeři a musel se spíš bránit, se naučil jim sem tam zahrát nějaký ten "junk" úder, nějakého mrzáka, aby je rozhodil. A využívá to dodnes. A potom vůbec není pravda, že má podprůměrný forhend. V debatě o nejtvrdším forhendu všech dob se objevoval právě Murrayho forhend (pak ho myslím o 1 m/h překonal Blake):

https://www.youtube.com/watch?v=f1vkkqoTTPc
Reagovat
Roger_Federer
K casto se zminujici bilanci Nadal- Federer, tady se da rict, ze diky tomu, ze se spolu potkavali od roku 2006 temer neustale ve finalovych zapasech ma to velky vliv na jejich bilanci, prevazna vetsina proher Federera je z antuky, kde byl proste Nadal fenomen od roku 2005..Takze se da z nadsazkou rict, ze Federerovi ublizila jeho vyjimecnost, to ze i na antuce byl a je vynikajicim hracem.Samozdrejme v jeho aktualnim veku se asi neda ocekavat, ze by ted mohl Nadala porazet a bylanci nejak upravovat ve svuj prospech, spise naopak.
Reagovat
Padme
ty jeho dcery jsou čímdáltím hezčí, za chvilku bude muset začít odhánět kluky, to budou teprve tatínkovské povinnosti :))
Reagovat
r.Fever
Wilander to dnes povedal v GSM presne. "He's greatest of all times for sure, maybe Nadal can catch him in GS titles, but that's a long shot.. in terms of consistency nobody is like Federer."
Reagovat
gigin
No ale Mats je kecka, to ví každej....
Reagovat
r.Fever
Jasné, že je .. ale sem tam si dá od koksu pauzu a tresne niečo presne. :) normálne som zarýmoval
Reagovat
gigin
Jj, jsi peRFekcionalista... to dá rozum.
Reagovat
Rafaeoli25
Wilander by si měl definitivně ujasnit, kdo je pro něj lepší, v září pěl ódy na Rafu po dalšim gs titulu, teď zase na Roga a vsadím se, že pokud Rafa zase vyhraje RG a USO nebo Wimbl, bude unešenej z něj, každopádně hodnocení by měl ještě posunout na rok 2016/17, do té doby může Rafa dokázat velké věci, tedy získat 4-5 gs, přidat další rok dva na trůnu a překonat ho i v počtu finál.účastí na grandslamech, je sice obdivuhodný ten počet sf v řadě, ale pořád jsou to jen semifinále, finále a tituly jsou víc, to je zásadní měřítko, každopádně obdivuhodní jsou oba, ať bude mít víc gs jeden a víc týdů na čele ten druhý..
Reagovat
Fandina
Jenže, to co řekne Wilander, tak má nějakou váhu, to co tady píšete vy je pro mě na úrovni nikoho a tedy absolutně bezvýznamné ... pojď pojď pojď
Reagovat
spaniel
My tady obdivujeme jeho konzistentní výkony, ne jaky to ma vliv na úspěšnost a pocet titulu. Tyto rekordy nejsou malé tituly, jen proste ukazuji, ze se na jeho úkor moc prekvapeni nedělo. Nemusis byt zas hned tak precitlively :D A proc pises ze semi je pekne, ale finale a pocet titulu je vic? Počítají se jen tituly, i ty finale neobstojí. Navic jsme se bavili o SF a F v rade, ne celkovém poctu. A jeste porad plati ze ma nejvic jak QF, SF a F v rade, tak i celkove a i titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander povedal, že Federer je len jedným z najlepších..Ľudia tu už zle počujú..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tady jde o názor, pro někoho je č.1 Roger, pro někoho Rafa, tak je to nejen mezi námi fandy, ale i mezi odborníky, takže tvůj koment moc nechápu, Wilander ti řekne tohle, Laver zase něco jinýho, Agassi taky něco jinýho, takže ani mezi nimi není shoda, jestli má větší váhu názor toho či onoho to je na posouzení každého, já se tu nijak nekasám, Wilander určitě je odborník, nicméně zrovna on říká pokaždý něco jinýho, takže člověk neví jestli na něj má brát zřetel, jinak spanieli, já jsem napsal, že ty sf jsou obdivuhodný, konzistenci má to je jasný, jak tu bylo řečeno, přeje mu zdraví a to je základ všeho, v tom mu Rafa konkurovat nemůže, ale tituly jsou tituly jak říkáš, tak se dívejme hlavně na ně, ale jak říkám, vyčkejme dva tři roky a budeme vědět víc, možná už všechno, já se na to těším ať to dopadne jakkoli, asi nejvíc mi ale záleží na tom, aby Rafa ještě i za pět let hrál v top pětce, ikdyby si sem tam musel vzít pauzu jako předloni, to by bylo nádherný po všech peripetiích, co ho v kariéře potkaly. To je můj hlavní sen a když se naplní, budu spokojený, každý chceme vidět toho svého ve špičce co nejdéle, abychom si ještě užili mraky pěkných zápasů, užívejme si to, to je to nejdůležitější :)
Reagovat
Fandina
Forehand ... někdo to počuje rád, někdo ne, záleží na tom, o jakého hatera se jedná ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že tady se nejedná o žádné odborníky, ale pochop, že je mi fuk a neberu vážně, co píšeš ty, nebo jakýkoli jiný nick, ale to co řekne Agassi, Wilander, Lendl vezmu jako jejich názor a na vědomí, ale co se píše tady zase tak moc vážně neberu, nejsou tu žádné osobnosti, kterých bych si měla nějak vážit. To snad chápeš, že to tak musí být.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak s tím nemůžu souhlasit, nemůžeš vědět, že sem nepíše žádný odborník, takový pohrdání nesnášim, film taky může ohodnotit každý a jeho názor může mít váhu aniž by to byl profík z branže nebo slovutný kritik. To, že někdo něco dělal profesionálně ještě neznamená, že jeho názor je svatý a má automaticky větší váhu..
Reagovat
Fandina
Nemusíš se mnou souhlasit, já jen píšu, že si nevážím nikoho ze zdejších přispívaatelů, protože v nich nevidím osobnosti. Tak to prostě je. O tenistech mám nějaký názor, ale o pisatelích zde ne. Jsou tu výjimky, se kterými bych šla na kávu, ale většinou nemám zájem některé nicky ani číst, natož se s nimi ztozožňovat nebo je chválit. To není žádné pohrdání, to je realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevážiš si nikoho z TP?..A to naozaj alebo len preto, že si nevážia oni teba?..

Samozrejme, sú chvíle, kedy si človek musí zachovať hrdosť, no po tom všetkom, čo si tu predviedla podobné trucovité výroky vyznievajú trochu komicky..Podľa mňa je očividné, že sa ťa antipatie k tvojej osobe pomaly uz vacsiny TP trochu citovo dotýkajú, a preto hráš túto kvázi formu so zásterkou nadhľadu, bohužiaľ veľmi ťažko uveritelnú..Hlavne keď to zaklincuješ tvrdením, ze vacsinu nickov ani nečítaš, pritom máš snáď najpohotovejšie reakcie zo vsetkých..

Ja by som ti radil držať sa niekedy trochu v úzadí, viac čítať a menej prispievať..Opačný postup častokrát veci nielenže rozvíja, ale v tvojom prípade pravidelne zhoršuje..

Mimochodom, možem sa spýtať aké si znamenie?..
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že hodně přispívám? Jak jsi na to přišel. Podívej se do článků. Nepíši nic, kromě toho, jak fandím a o tenisu. Pokud tohle nevíš, tak těžko můžeš posuzovat jak k TP přistupuji. Mě nezajímají jednolitví nickové. Píši tady o tenistech a to jenom některých. O které se zajímám. Takže se mi nediv, že nečtu co tu píší ostatní. Například o Rafovi nečtu téměř nic a také o Rogerovi. Mám svůj pohled na ně, a ten se ve většině neshoduje s žádným se zdejších přispívatelů. A navíc se ty vaše debaty o nich dvou neustále opakují podle toho, jak se kterému momentálně daří. Jinak se o moje znamení nestarej, není podstatné, ani pro tebe, ani pro TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdáš sa mi byť akási zdutá. Podľa mňa si v prechode.
Reagovat
Fandina
Forehnad ... v přechodu nejsem, ale pobavils mě ... úsměv
Reagovat
r.Fever
Forehand ty spochybnis aj to ze voda je mokra a ze slnko svieti ked ide o RF :D
Ved si to pozri v zazname, ale po anglicky preboha...
Reagovat
Mayo
čo dodať
Reagovat
jackiec
tak v open éře je jediný už i 50. vítězstvími na každém grandslamu, šedesátkama si rekord vylepšil
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, to je synonymum konzistentnosti. Don't break records, set them. Kdo ho dokáže překonat? Heroes come and go but legends are forever :)
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto rovnako dobrý s rovnakým šťastím na absenciu zranení.
Reagovat
J.M.
Tak za prvé, Rogerovi zranění neabsentují, bývá zraněný často, každý rok několikrát, ale dovede s tím nakládat asi nejlíp ze všech v historii, aby to nezacházelo příliš daleko tak, že to vypadá, že zraněný není. Za druhé to není ani tolik štěstí, ale hlavně profesionalita, kterou u něj mnozí uznávají a taky po něm cíleně napodobují (u řady hráčů je rozdíl "před" a "po", tedy poté, co o sebe, svoji přípravu a svůj sezónní program začnou víc dbát, zranění významně ubudou). Štěstí má snad v tom, že je dlouhodobě v takové pozici, že si to může dovolit, nemusí celý rok zběsile objíždět kdejaké náhodné turnaje podle toho, kde zrovna vypadne v prvním kole, což kdyby dělal, tak nejen že je asi zraněný jako každý jiný, ale asi už je dávno v důchodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite je to sčasti úspornejším tenisovým štýlom, no zároveň musí mať človek šťastie aj na absenciu vážnejších zranení.. Roger myslím, že za 10 rokov nevynechal ani jeden GS, ak sa nemýlim. Tommy Haas je opačný protipól, hoci jeho tenis nepatrí k tým fyzicky najnáročnejším. Sú to spojené nádoby.
Reagovat
spaniel
To zjistíme az po Rogerove smrti, pokud daruje sve tělo vědě
Reagovat
J.M.
Pokud tedy někdy zemře. Což při jeho možnostech, postavení a štěstí, které ho ve všem provází (viz nedávný #miracle), není jasné. On si dovede zařídit prakticky cokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikdy nechci slyšet zprávu o konci jeho kariéry, natož o smrti, vždyť to si u něj ani nejde představit, Roger je BŮH absolutní profík, ve všem co dělá, ano i v zázracích :D Kdybych ho sledovala od počátku kariéry, nikdy by mě nenapadlo, že bude jednou takto dokonalý, je to pán a tu auru majestátnosti si zaslouží jako nikdo :) Už nemusí nic dokazovat, jen nadále udivovat, čeho všeho je schopen narozdíl o jiných tenistů jeho věku, kteří takové štěstí a dar neměli :)
Reagovat
gigin
Reagovat
a.magerova
Hele neupils z flašky místní kreatury?!
Reagovat
Roger_Federer
Cin?ku...; )
Reagovat
gigin
Magu: vůbec ;-)
Dom: :-D
Reagovat
Fandina
super a gratulka. Držím palce do dalších kol. Go Rogere go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist