Federer nechybí v nominaci Švýcarů, 1. kolo si zahraje po osmi letech

28. 1. 2012, 00:45
Aktuality 5
Roger Federer po osmi letech nechybí v nominaci Švýcarů na zápas 1. kola Davisova poháru. Šestnáctinásobný grandslamový šampion pomůže své zemi v boji o postup do čtvrtfinále přes Američany, které Švýcarsko hostí na domácí půdě ve Fribourgu.
Roger Federer

Roger Federer na podzim pomohl Švýcarsku k udržení v elitní skupině v baráži proti Austrálii a své účinkování v týmové soutěži si prodlouží i v zápase 1. kola ročníku 2012. V minulých letech přitom fenomenální tenista úvodní kola vynechával - naposledy hrál v této fázi Davis Cup v roce 2004 proti Rumunsku.

Třicetiletý rodák z Basileje svou účast přislíbil už na konci minulého roku a kapitán švýcarského daviscupového výběru Severin Luthi, který se světovou trojku cestuje i po turnajích, neváhal a včera oznámil nominaci na zápas proti Spojeným státům: Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli a Michael Lammer.

Kvarteto Švýcarů se o postup do čtvrtfinále utká od 10. do 12. února s USA na domácí antuce ve Fribourgu, kde bude připravena hala pro 7.500 diváků. 

Švýcarsko s Federerem v sestavě prohrálo naposledy v roce 2007 v baráži proti českým tenistům. Federer má v Davis Cupu bilanci 30 výher a 6 porážek ve dvouhře, v deblu 11-6.

Američané mají čas na oznámení nominace do 31. ledna, už dříve se ale omluvil Andy Roddick, který kvůli zranění kolenní šlachy nedohrál zápas 2. kola na Australian Open. Nejistá je také účast elitních deblistů bratrů Bryanových, neboť Bobova manželka v nejbližších dnech čeká narození prvního potomka. Jim Courier zřejmě ukáže na Fishe a Isnera, další jména jsou však nejistá.

Vítěz duelu Švýcarsko - USA se 6. - 8. dubna utká o postup do semifinále s Francií, nebo Kanadou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Labi
Koukám, že tady to je zase samý chytrák. Když řekne, že bude hrát za reprezentaci tak tady ho ještě všichni odepíšou že na to neměl kašlat předctím, že se tonoucí stébla chytá atd., vsadím se že ve Švýcarsku tahle zpráva vyvolala nadšení mezi tenisovými fanoušky a veřejnosti.....jenom tady v česku kde nam do toho je šumák máme pitomé kecy...opravdu se začínám stydět za své občanství protože tímhle jsme už i ve světě proslulí. Jsem si jist, že kdyby např. Berdych vyhrál GS tak se všichni i tak do něj pustí a najdou si i úplnou blbost jen aby mohli kritizovat
Reagovat
smazaný uživatel
fedex-isner 3:1 na sety
stan-fish 2:3 na sety
stan/fedex-fish/bryan 1:3 na sety
fedex/fish 3:0 na sety
stan/isner 3:1 na sety
Reagovat
Frantz
Tonouci se stebla chyta..
Reagovat
smazaný uživatel
jake to je? :-)
Reagovat
Frick
Jo, taky se na to neměl vysírat, když byl na vrcholu.

Jinak Nadal a Djoker jsou reprezentují vždy, pokud nejsou zranění? Zvlášť u Novaka si dokážu představit "ZA SRBIJU!"

A jak to třeba bylo s velkejma hráčema v minulosti?

A co fanoušci? Osobně si myslim, že nikdo si nikdy nešplh, když řekl, že se "chce věnovat indivisuální kariéře", Strašně bych nechtěl, aby to někdy udělala Petruška. To je jedna z věcí, co jí dělá mnohem sympatčitější než třeba Vaidischku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist