Roddick v taháku dne vzdal Hewittovi, Djokovič a Murray nezaváhali

19. 1. 2012, 16:42
Aktuality 17
AUSTRALIAN OPEN muži - Šlágr dnešního dne se nedohrál. Američan Andy Roddick se zranil a domácímu Hewittovi za stavu 1-2 na sety vzdal. Dál jdou bez problémů favorité Novak Djokovič a Andy Murray.
Andy Roddick a Lleyton Hewitt

Zápas bývalých světových jedniček Lleytona Hewitta s Andym Roddickem měl být vrcholem dnešního programu na Australian Open. Tenisté se střetli v posledním večerním utkání, to však brzy ovlivnilo zranění.

Roddick vyhrál první set, ve druhém si ale po nekoordinovaném pohybu poranil nohu. I přes zjevné bolesti pokračoval dál, zranění ho však limitovalo čím dál více a po druhé sadě zmizel s fyzioterapeutem v šatnách. Hewitt vývoj postupně otočil, a když v třetí sadě proměnil setbol šťastným prasátkem, vedl 3-6 6-3 a 6-4. Roddick si nechal znovu zavolat lékaře a po krátké konzultaci se rozhodl v zápase nepokračovat. 

"Je to frustrující, odrazující," neskrýval Roddick zklamání. "Je to hrozné, když zkoušíte hrát se zraněním a nejde to. Chtěl jsem vědět, jestli s tím půjde hrát, ale proti soupeři jako je Hewitt to bylo marné," litoval Roddick, jenž má podle prvních zpráv problémy s kolenní šlachou na pravé noze.

Čtvrtek na Australian Open:

Kvitová ustála krizi i 48 chyb a jde přes Suárezovou do 3. kola

Hradecká ani Záhlavová-Strýcová nepřekvapily

"Pro nás oba je to noční můra. Zřejmě si něco natáhl, ale co nevím," řekl Hewitt. "Takové situace nejsou jednoduché ani pro druhého hráče, je těžké se soustředit, když je pauza na ošetření. Člověk ví, že soupeře něco bolí, ale sám se musí i nadále snažit hrát pořád stejně, a to není vůbec snadné," dodal.

Dvojnásobný grandslamový vítěz a místní finalista z roku 2005 Hewitt se v dalším zápase střetne s talentovaným Kanaďanem Milosem Raonicem.

Novak Djokovič začal dnešní utkání se Santiagem Giraldem podobně, jako své úvodní vystoupení. V pátém gamu ztratil podání, pak ale získal osm her v řadě a jasně určil, kudy se zápas bude vyvíjet. Kolumbijce nakonec smetl 6-3 6-2 6-1.

"Snažím se hrát rychlé zápasy, abych byl svěží na další kola, Čím déle bude turnaj trvat, tím to bude náročnější," řekl Djokovič po svém postupu. "Zejména v úvodních kolech se snažíte dostat do rytmu a hrát dobře v každém zápase. Nelze podcenit žádného soupeře a Santiago je opravdu ošemetný hráč. Bylo moc důležité, že jsem vyhrál první set," dodal obhájce titulu, kterého čeká Francouz Nicolas Mahut.

V prvním kole se Andy Murray rozjížděl pomaleji, dnes už ale mířil za postupem od prvních výměn. Francouze Edouarda Rogera Vasselina porazil 6-1 6-4 6-4.

"S dnešním zápasem jsem spokojený. Nedal jsem mu šanci, hlavně při mém servisu, což je důležité," pochvaloval si britský tenista. V sobotu si zahraje s Llodrou a na Francouze může narazit i v dalších kolech - v osmifinále na Monfilse a ve čtvrtfinále na Tsongu.

Janko Tipsarevič měl v úvodu utkání problémy s devatenáctiletým Australanem Jamesem Duckworthem, který překvapivě vyhrál první set. Srbský tenista ale roli favorita potvrdil a zvítězil 3-1 na sety. 

"Byl to opravdu zvláštní zápas. Soupeře jsem vůbec neznal,a i když jsem se na něj ptal v šatnách, nevěděl jsem, co od něj můžu čekat. Je mladý, tak neměl co ztratit a hodně bojoval. Hrál zvláštně. Nečekal jsem, že bude hrát tolik čopovaných míčů a že bude tak často chodit k síti. Jsem rád, že jsem dokázal postoupit," komentoval Tipsarevič. 

"Na začátku jsem měl takový divný pocit, byl jsem trochu nervózní. On (Duckworth) výborně podával, skvěle měnil rytmus hry a já se nemohl dostat do svého tempa. Takže mi chvíli trvalo, než jsem se nastartoval. I proto jsem rychle prohrával 1-5," dodal devátý hráč světa a přiznal, že má v Melbourne zdravotní problémy. 

"Jsem tu neobvykle unavený. Teče mi rýma, ale nikdy jsem žádnou alergii neměl. Nevím, čím to je," řekl sedmadvacetiletý Srb, jehož v příštím zápase čeká Francouz Richard Gasquet.

Kei Nišikori dnes podruhé v kariéře otočil zápas, v němž prohrával už 0-2 na sety. Na Australian Open porazil 3-6 1-6 6-4 6-1 6-1 domácího Matthewa Ebdena a postoupil do 3. kola. V něm se střetne s Francouzem Julienem Benneteauem, který v pěti setech vyřadil nasazeného krajana Gillesa Simona.

Nečekaně se na postup nadřel pátý hráč světa David Ferrer. S Američanem Ryanem Sweetingem prohrával 1-2 na sety, aby nakonec zvítězil 6-7 6-2 3-6 6-2 6-3. Nyní se Španěl střetne s Argentincem Chelou.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky mužů (19. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-2 6-1
Murray (4-Brit.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-1 6-4 6-4
Ferrer (5-Šp.) - Sweeting (USA) 6-7(4) 6-2 3-6 6-2 6-3
Tsonga (6-Fr.) - Mello (Braz.) 7-5 6-4 6-4
Tipsarevič (9-Srb.) - Duckworth (Austr.) 3-6 6-2 7-6(5) 6-4
Benneteau (Fr.) - Simon (12-Fr.) 7-5 7-6(8) 1-6 3-6 6-2
Monfils (14-Fr.) - Bellucci (Braz.) 2-6 6-0 6-4 6-2
Hewitt (Austr.) - Roddick (15-USA) 3-6 6-3 6-4 skreč R.
Gasquet (17-Fr.) - Golubjov (Kaz.) 6-4 6-2 3-0 skreč G.
Kukuškin (Kaz.) - Troicki (19-Srb.) 5-7 6-4 6-2 4-6 6-3
Raonic (23-Kan.) - Petzschner (Něm).) 6-4 5-7 6-2 7-5
Nišikori (24-Jap.) - Ebden (Austr.) 3-6 1-6 6-4 6-1 6-1
Gil (Portug.) - Granollers (26-Šp.) 6-3 4-6 6-4 6-3
Chela (27-Arg.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-4 6-3
Llodra (Fr.) - Bogomolov (32-Rus.) 6-1 6-3 4-6 5-7 6-4
Mahut (Fr.) - Ito (Jap.) 1-6 7-6(6) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Vojtiik
fery fery bét, but ajem very chepi
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá práce, Lleytone! Uvidíme, jak si povede s Raonicem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by mi někdo objasnit, jak se hráči připravují na soupeře? Neprobíhá žádné video, taktická příprava, sběr informací, nic ? To mi přijde opravdu zvláštní, aby hráč poznával herní styl soupeře až na kurtu?! :) ale z názoru Janka si to nedokážu přebrat jinak... "Soupeře jsem vůbec neznal,a i když jsem se na něj ptal v šatnách, nevěděl jsem, co od něj můžu čekat. Je mladý, tak neměl co ztratit a hodně bojoval. Hrál zvláštně. Nečekal jsem, že bude hrát tolik čopovaných míčů a že bude tak často chodit k síti." Díky za info... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě se každý hráč na toho dalšího připravuje, ale v tomhle případě to šlo poměrně těžko, když to byl snad druhý turnaj Duckwortha na okruhu. S takovou si o něm těžko udělá obrázek. Navíc na video se může dívat jak chce, ale ty největší zkušenosti a poznatky o soupeři získá až na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, jedná se relativně nové jméno... Jen bych se rád dozvěděl, jestli se po losu/postupu sejde nějaký realizační tým (možné 2 - 3 lidé, vím, že náklady financování jsou vysoké)a hledají a shánění nezbytné informace o soupeři...
Reagovat
smazaný uživatel
teď si nevybavím, kdo, ale zrovna včera nebo před pár dny jsem četl, že se někdo díval na soupeře na videu nebo možná na sebe:-) vůbec si nejsem jistý, ale jak říka tomasinho, nejlépe soupeře poznáš, když proti němu hraješ, každýmu trvá jiný čas než se dostane do zápasu a to byl i Tipsarevičovo případ, ale Ducky hrál parádně, fakt jsem z něj nadšenej, viděl jsem ho poprvé v Brisbane a už tam se mi proti Simonovi líbil, myslím, že nebude trvat dlouho a k Ebdenovi a Tomicovi přibude další hráč do Top 100, vypadá to, že by Austrálie mohla mít konečně po letech zlatou generaci... jinak jak se Janko zmiňoval o tom, že mu neseděla ta hra Duckwortha, tak mi právě připomněl Dolga, hodně čopovaných míčů, zkracování hry, překvapivé údery, hodně časté a někdy nečekané nabíhání k síti, prostě pestrá hra nebo lépe řečeno mnohem pestřejší než hrají dnešní muži, a to právě dělá protihráčům velké problémy...
jinak zorry, většina hráčů na okruhu (Top 100) se zná dost dobře, takže většinou ví, jak ten druhý hraje, takže nějaké vyptávání se či pouštění videa je myslím zbytečné, během roku hrají hráči tolik zápasů, že se stačí poznat dobře...
Reagovat
jacksax
tak mi o Duckworthovi řekni něco ty, chytráku. A gůglovat můžeš klidně ostošest. Něco jde, ale něco prostě neuděláš.
Reagovat
skott
ta prvni veta mi nedava smysl, co si vlastne chtel rict:-) ale jinak take souhlasim, ze soupere nejlip prectes az v samotnem zapase.Na grandslamu je navic vyhoda, ze i po prvnim prohranem setu se vlastne nic moc nedeje, porad zbyva spousta casu.Ja videl v noci jeden a pul setu a vicemene jsem tusil, kdyz jsem sel spat, ze Tipsarevic dalsi sety vyhraje.Duckworth uvodni set doserviroval az na druhy pokus a hodne se v tu chvili modlil, aby trefoval prvni podani, protoze ve vymenach zacal delat chyby.
Bohuzel, zbytek jsem nevidel, ale Duckworth na me taky udelal dojem.Jeste vetsi nez v tom domacim playoff s Jonesem a Matosevicem.Vyzdvihl bych predevsim voleje a celkove hru kolem site, pokazde presne vedel, co chce zahrat.Na zacatku mel myslim 10/11 uspesnost a vetsina voleju byla skutecne tezkych.Celkove ma hru vazne vyspelou, ale zas uz jsem parkrat na grandslamu videl mlade hrace takhle prekvapit (Britton apod.) a kdyz se vratili na nizsi uroven, tak to nepotvrdili.Otazka take co jako spousta jinych Australanu bude predvadet mimo domaci turnaje.A na zlatou generaci je stovka malo..
jinak s tim srovnanim s Dolgopolovem nesouhlasim, zato forhend mi napadne pripomina Querreyho:)
Reagovat
smazaný uživatel
no napsal jsem to pěkně krkolomně:-) myslel jsem to tak, že nějaký hráč nedávno říkal, že se díval na soupeře na videu, ale já si právě nebyl jistý, jestli se nedíval na svůj zápas na videu, aby viděl chyby...
jinak máš pravdu, na konci prvního setu se začal Tipsarevič rozehrávat a Duckworthovi to přestávalo trochu jít, hlavně ten první servis a bylo to dost na vážkách, nakonec to doservíroval... ta jeho hra na síti byla obdivuhodná, kolikrát se tam dostal za ten zápas, jsem si říkal, kolik hráčů v té špičce takhle vůbec hraje a nebojí se jít k síti, navíc mi přišlo, že hrál docela chytře, uvažoval o hře... samozřejmě Dolgopolova hra se nedá kopírovat, to je tak unikátní styl, co má, ale dobře se na to dívá, myslel jsem to tak, že si oba vcelku libují v tom zkracování hry, v čopech, které jsou schopni posílat za síť několik za sebou, aniž by jim to nějak vadilo:-) pak zpravidla následuje rychlý nečekaný úder... jinak Querrey moc nasledovaného nemám, takže se k tomu forhendu nemůžu vyjádřit:-) no uvidíme, jak se prosadí, ale myslím, že by s tím neměl mít problém..
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně! Benneteaua snad zvládne a na Tsongu umí. Takže by si teoreticky mohl zahrát s Andym ve čtvrtfinále.
Reagovat
gigin
budeš dneska (teda zítra) sledovat? Já jsem ho dnes sledoval, ale až taková zábava to nebyla :-) byly tam lepší, zajímavější zápasy.
Reagovat
tito
No dnes v noci bych to už mohl zvládnout, ale hlavně se těším na pátek a sobotu, následující dny můžu prospat:-). Ale s věkem se sledovanost nočních zápasů zlepší!
Reagovat
gigin
to jo !! Tak přeju hodně štěstí. Ale myslím by to mělo být v klidu s tím Lackem, co?
Reagovat
tito
Tak kanára už od něj dostal, tak snad se to nebude opakovat....- ne nečekám problémy. Každopádně díky. :-)
Reagovat
gigin
na to taky juknu. Musím už pomalu začít pozorovat možného finálového soupeře :-D Jak jste na tom, co nového a tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Loni smolný vyřazení od Nalby v prvním kole :)), teď nějaké ty bodíky přibudou a půjdeš výš Lleytone...ačkoli Milos bude asi stopka :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist