Federer nezvládl souboj Švýcarů, v Monte Carlu končí

16. 4. 2009, 18:40
Aktuality 75
Roger Federer ani letos neukončí několikaletou nadvládu Rafaela Nadala na turnaji v Monte Carlu. Finalista z posledních tří let dnes v zápase, který kvůli dešti skončil až pozdě odpoledne, nestačil na svého krajana Stanislase Wawrinku, jemuž podlehl 4-6 5-7.
Roger Federer

Na kurty se dnes Roger Federer se Stanislasem Wawrinkou měli podívat už v půl jedenácté středoevropského času. Déšť ale narušil program celého dne, v němž se začalo hrát až před čtvrtou hodinou odpoledne.

Čekání zjevně více prospělo Wawrinkovi, který v prvním setu dokázal využít jeden z brejkbolů a po více než půlhodině se ujal vedení 5-3.

Co na začátku zápasu udělal špatně, si Federer mohl nechat rozležet v hlavě během přestávky, kterou si znovu vynutil déšť. Když se ale oba hráči vrátili na kurty, ztrátu v úvodní sadě už světová dvojka dohnat nedokázala.

Špatně začal Federer i ve druhém setu, ve kterém znovu přišel o podání. Svému soupeři sice hned dokázal poprvé v utkání sebrat servis, další Wawrinkův brejk za stavu 5-5 ale rozhodl o utkání, které skončilo jeho vítězstvím 6-4 7-5.

Bývalá světová jednička, která do Monaka dorazila po sobotní svatbě s dlouholetou přítelkyní Miroslavou Vavrinecovou, podlehla Wawrinkovi poprvé v kariéře. V předchozích dvou vzájemných duelech sedmadvacetiletý Federer o čtyři roky mladšímu soupeři nedopřál ani set. Federer tak nezopakuje účast ve finále z minulých tří ročníků antukového turnaje v monackém knížectví, v nichž vždy prohrál souboj o titul se španělským rivalem Rafaelem Nadalem. Zároveň musí dál čekat na první letošní turnajový triumf.

Wawrinka, jenž dosud vyhrál jediný turnaj ATP oproti Federerovým 57 titulům, se z vítězstvím nad svým přítelem ani neradoval. "Jsem z toho v rozpacích na to, abych slavil," uvedl třináctý nasazený hráč, jenž loni v Pekingu získal s Federerem olympijské zlato ve čtyřhře. Ve čtvrtfinále se Wawrinka utká s Němcem Andreasem Beckem.

Kvůli dešti si švýcarští daviscupoví reprezentanti na zápas museli počkat více než pět hodin. "Nebylo to snadné utkání, ale samozřejmě jsem rád, že jsem vyhrál," prohlásil Wawrinka, jehož ve čtvrtfinále čeká nenasazený Andreas Beck. Německý tenista dnes po překvapivých výhrách nad Kieferem a Simonem porazil i Argentince Monaka.

Souboj dvou krajanů byl k vidění také mezi sedmým nasazeným Fernandem Verdaskem ze Španělska a turnajovou desítkou Davidem Ferrerem. Zápas, který i díky vzájemné bilanci obou tenistů sliboval vyrovnanou podívanou, skončil ale za 62 minut jednoznačným vítězstvím 6-2 6-1 osmého hráče světa Verdaska.

Déšť dnes přerušil také další utkání. Pauza rozhodně neprospěla Novaku Djokovičovi. Srbský tenista vedl 6-1 4-3 a podával, ovšem Albert Montanes nakonec druhou sadu v tie-breaku vyhrál. Španěl však skalp třetího hráče světa nezískal a v rozhodujícím dějství dokonce neuhrál ani game. Djokovič si o semifinále zahraje s Verdaskem.

Zbylá utkání dnešního programu byla přeložena na zítřek. Rozehráno má Andy Murray, který vede 1-0 na sety nad Italem Fogninim, přestože prohrával už 0-5. Po jednom odehraném gamu byl přerušen zápas Nadala s Lapenttim.

Výsledky - Monte Carlo (dotace 2.75 milionu eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Wawrinka (16-Švýc.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 7:5
Djokovič (3-Srb.) - Montaňes (Šp.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:0
Verdasco (7-Šp.) - Ferrer (10-Šp.) 6:2, 6:1,
Beck (Něm.) - Monaco (Arg.) 3:6, 6:2, 7:5.

Přeloženo na zítřek:
Nadal (1-Šp.) - Lapentti (Ekv.) 0-1 ... rozehráno
A. Murray (4-Brit.) - Fognini (It.) 7-6 1-0 ... rozehráno
Bolelli (It.) - Ljubičič (Chorv.)
Nalbandian (12-Arg.) - Davyděnko (8-Rus.)

Komentáře

75
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
skvele :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by Federerovi hodně pomohl konečně nějaký titul tento rok. Minulý rok nehrál do Estroilu žádné kloudné výsledky (jedna z příčin mononukleoza), až po svém prvním vítězném (sice trochu rozpačitém) triumfu konečně zapojil a následně byl ve třech antukových finále a i když ho Nadal na French Open převálcoval, byly to ty nejlepší výsledky, které v té situaci šly uhrát. Tento rok je situace jiná. Poslední dobou krouží mezi soukromým a tenisovým životem a herně se trápí. Potřeboval by si zajet na nějuaký turnaj bez účastí zbylých tří nejlepších háčů, aby si zvedl sebevěodmí. Toť můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi co tady plivou na Fedexe jsou proste ubohy, no jo hold 5 let mu nemeli co vytknout a ted si to chudacci vynahrazujou, jsem zvedavej co budou rikat az si najde trenera a zacne se mu zase darit:)
Reagovat
carolyn
že je dobře, že si našel trenéra ....
Reagovat
no1
dobry si to vzdy vecer precist tady zasmat se vetsine nesmyslnym prispevkum a jit spat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vám to psal, milánkové, že Rožérek bude letos na antuce ještě trapnější než na hardu. Vůbec sem neměl jezdit. Ale poblouznění fandové melou svoje ódy pořád dokola. Divím se, že je to ještě baví, co se tady napíše zbytečných keců o idolovi Rožérovi, přitom o jiných zajímavých tenistech nebo tenistkách tady nepadne ani věta.
A jestli jsem to s tím odhadem na čtvrtfinále v Paříži nepřehnal, možná se tam chudák letos ani nedostane. Přidejte prosím ještě bláboly o tom jak za 3 roky vyhraje olympiádu, hahaha !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Za a) Roger nebude nikdy trapnej jak tohle muzes napsat a za b) Tohle hold ceka kazdyho tenistu dokonce i Rafu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Jinak Broz je sám trapnej.... A Fedex se zvedne a bude zase válcovat soupeře, tomu věřím
Reagovat
smazaný uživatel
broz: Komentovat Tvé nechutné výlevy na téma R. F. nehodlám. A proč by se mělo pod článkem o Federerovi diskutovat o jiných tenistech?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nechte ho, neviem, ako to myslí on, ale aj ja mám niekedy náladu napísať do sveta, že ja som to vedela, že ten Váš drahumilovaný, ktorého tu všetci obletujú nepostúpil. Proste aj ja mávam také "stavy", pretože ako viete, ja Fedexa nemám rada, aj to meno mi prijde také... všelijaké. A v konečnom prípade - načo to tu riešite, ajtak z toho vzniknú iba hádky, len sa nad tým pousmejte, myslite si čo chcete a dite ďalej. A mimochodom - Djokovic ide ďalééééjjj!! juchú :)
Reagovat
smazaný uživatel
nicy: aj to meno mi príde také ... všelijaké
no pozdrav pánbůh, to je to nejubožejší, co jsem tady četla, kam se hrabe broz
Reagovat
smazaný uživatel
to aby som niekoho náhodou neurazila vieš :) mysli si čo chceš, týmto tvojím "príspevkom?" sa nedám ani náhodou odradiť. To meno mi pripadá oveľa horšie, ale keď už toto bereš ako ubohé... no pánbúh s tebou, devenko :P
Reagovat
smazaný uživatel
To snad nemyslis vazne tobe je tak 11 let ne? .............. Jmeno. Co je to jmeno, ruze zvana jinak, vonela by stejne:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak booze... kazdy tu spomina barjake maličkosti a vy sa chytnete zrovna tohoto. Nie som nejaký stroj aby som si musela vštko premyslieť a rozmýšľať nad tým, že ježííšš, keď tam napíšem toto, tak mi vynadá henten a keď toto, tak zase ďalší. Je vidieť, že ťahám za kratší koniec lana, ale potom si spomeniem, že je to lano také nepodstatné, že mi je to jedno :P
Reagovat
smazaný uživatel
No co je na jméně rožééér tak supr:-D ale ne na jménu noc nezáleží to si člověk nevybíra,spíš mi vadí to jeho vystupování,tak trochu slizoun-jinak nevím jak to popsat.
Reagovat
smazaný uživatel
Stroj nepřemýšlí, než něco napíše, to je výsada člověka, ty si prosím zůstaň u svých hentenů (stejně mám pocit, že nerozeznáš bekhend od forhendu).
Reagovat
smazaný uživatel
V tejto dobe už aj stroje začínajú premýšlať ;-) A nepokúšaj sa ma uraziť, ajtak sa ti to nepodarí. Nemáš jediný dôvod mi hento písať. Neviem, načo to nenecháš tak a stále rýpeš, ajtak nemáš pravdu... btw.. tak to máš zlý pocit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo, máš pravdu, končím, mě jenom vždycky očividná hloupost tak vytočí, že prostě musím reagovat a to je velká, velká chyba, protože hlupáka prostě nepřesvědčíš. Tak si to užij.
Reagovat
D.A.N
Nikdo nedokáže hrát pořád na vrcholu, čili nechápu proč píšeš, že by se měl léčit prostě ten pád musel přijít, nicméně neodepisoval bych ho úplně.
Reagovat
smazaný uživatel
fedex je teraz v takom rozpolozeni ze by ho mohol porazit aj belicos a to niek je ziaden slaby hrac
Reagovat
smazaný uživatel
V takychto pripadoch pomoze jedine liecba na psychiatrii myslim to v dobrom vazne taky mesacny pobyt niekde v horach by mohol pomoct vratit sa spat
Reagovat
smazaný uživatel
je mi ho luto ale asi mu jebee
decko, svadba.. tenis
Reagovat
D.A.N
Já bych to viděl asi takto, že Roger vládl 4,5 roku mu nikdo neodpáře to je zajímavé, že nikdo s těch rádoby odborníků ani neceklo ale jakmile logicky přijde pád tak leklá ryba (okoun) a další se ho snaží kdovíjak zesměšnit a nebo kopají zrovna, když je na zemi to je prostě ubohé a tím pádem jste i vy.Každopádně bude nějaký čas trvat kdy mu to opět půjde a spadne vám brada.Může to trvat rok či dva ale přijdeto to mi věřte! A jsem zvědaví co budete psát až Rafa přestane hrát na takové úrovni a bude to dost brzy, jelikož nikdo nedokáže hrát pořád super, čili se sklidněte stěmi útoky nebo dostanete víte přes co :-).
Reagovat
smazaný uživatel
naprostej souhlas...
Reagovat
a.magerova
Taky souhlaím, proti Rafovi nic nemám, je to super tenista, ale ve chvíli kdy se i jemu přestane dařit,tak tu budou ti samí co teď plyvou na Rogera plyvat i na Rafu a budou stráááášně fandit tomu co bude právě na vrcholu. Takové fanoušky mám nejraději, kteří nejprve počkají kdo bude první a pak tvrdí, že mu fandí už roky. A Roger se zvedne i kdyby to mělo trvat rok, já mu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řek že mezi ty rádoby fanoušky nepatřim protože můj nejoblíbenější tenista je Marcos Baghdatis a ten je až 96. na světě
Reagovat
smazaný uživatel
Sem docela zklamana ze prohral!Ale myslim ze uz sem si zvykla a ze proste mi pride ze uz nema motivaci na tech turnajich a myslim ze pride obdobi kdy budem radi za semifinale a podobne dobre vysledky jako hraci prvni 10....ale vim ze na grandslamu je roger uplne jinej hrac a ze tam tu motivaci ma a budee mit dokud bude hrat...takhle uz to je asi rok ze turnaje proste nic moc ale i presto na grandslamu hraje dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera miluju, je to Pan tenista. Ale ani on si nemuze dovolit bejt rok bez trenera, pokud chce zustat na postu svetove jednicky. Takze najit trenera (McEnroe by byl idealni) a hlavne dostat motivaci a chut trenovat. Hlad po tenise a vrati se na vrchol. Prijde mi ze souperi to proste chteji vic jak on.
Reagovat
Mercury
mám poslední dobou stejný pocit, na dálku se mi zdá jako by chyběla ta pravá chut rvát se o vitezstvi...jinak souhlasím ve všech bodech :)
Reagovat
a.magerova
McEnroe to měl říct Rogerovi, že mu pomůže, a né to troubit ve francouzském rádiu. Jo ale trenéra by to asi chtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
McEnroa jen zaujala ta rozflákaná raketa a chtěl se krapet zviditelnit.
Reagovat
smazaný uživatel
McEnroe je jedním z největších fanoušků Rafy Nadala, jak sám uvedl. Tak tu nabídku je třeba brát s nadhledem ...
Reagovat
Mercury
ono asi neni uplne duležite jestli to bude McEnroe nebo nějaky trener s jinym, třeba i neznámým jménem...hlavně by to měl byt někdo, kdo mu bude chtít něco dát a komu bude Roger naslouchat..koho si vybere a jestli vubec někoho to už je jen na něm..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mu napíšte na jeho stránku, možno vás poslúchne :P
Reagovat
smazaný uživatel
na jeho stránkách to píše snad každý druhý...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Tak už je načase aby si z nich zobral ponaučenie... teda, keď vás tak čiste náhodou nemá za bláznov..
Reagovat
smazaný uživatel
co je tohle za názory??? kdyby ho tenis nebavil,tak ho nehraje,do smrti nemusí dělat nic má peněz jak želez. netváří se moc vesele, to je prava.ovšem má důvod, asi dobře ví že jeho forma není ted kdovíjaká,i já milovník rogera to uznávám.zapomínáte ale na jednu věc:roger hrál 4 roky fenomenální tenis na uplný špičce.je nejlepší tenista historie a všichni by mu měli líbat nohy.dnešní porážka mě strašně mrzí,ale jako správný fanoušek stojím a hlavně věřím v rogera:)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nemá dobrou formu,myslím, že trenér by se docela šiknul. Ale viděla jsem rozhovor po zápase, nepřipadá mi kdovíjak zhroucený, což je ovšem jenom dobře. Nakonec, je to jenom hra, život je jinde. A Roger za ty 4 roky rozdal tolik úžasných zážitků měrou vrchovatou. Nevím, nevím, jestli za 4 roky budeme moci říci totéž o současných hvězdách. Přesto držím Rogerovi palce do příštích zápasů!
Reagovat
a.magerova
pajuna,CORA: Souhlasím se vším co jste napsali. Já bych mu i nohy klidně myla. A pořád dokola píšu, že skutečný fanoušek stojí při svém Rogerovi v dobrém ( 4,5 roku ) i zlém ( 0,5 roku ).
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, som zvedava, ked sa prestane darit nadalovi, kolko prispevkov bude pri jeho clankoch, ale som pevne presvedcena, ze fanusikovia rogera nie su taki ubohi a nebudu sa chodit na rafovi odbavovat a posmievat sa mu. Podla mna neprajnikom rogera najviac vadi, ze tenista ako roger nebol a uz ani nebude, mena si ludia budu pamatat, ale roger je a bude proste pojem, nieco ako beatles alebo rolling stones pre hudbu...
Reagovat
Mercury
Ten trenér by se asi opravdu hodil, pokud ma Roger ještě chuť něco dokázat...
Reagovat
a.magerova
Souhlas. Určitě chce ještě toho hodně dokázat. Ještě bude první asi né letos, ale ještě bude!!!!
Reagovat
carolyn
Jj i nejlepší hráči potebují trenéra, asi se nejspíš předcenil, pokud si myslel že to zvládne sám :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže je možný, že Fedex nebude chtít nikoho poslouchat.. Vyhovuje mu Lüthi, kterej ho nejspíš chválí, i když hraje tužku.
Reagovat
Mercury
A to je dle mého názoru jedna z příčin jakéhosi sebeuspokojení. Kdyby měl po svém boku někoho s kým by mohl věci konzultovat a bral by jeho názory a výtky vážně, bylo by to o něčem jiném. Dokázal bych si klidně představit i někoho na způsob Samprase nebo Johna McEnroe. Především si to ale musí srovnat v hlavě sám Roger a já jako jeho fanoušek věřím, že nám letos nadělí miimálně jeden velký triumf :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že nadešel ten pravý čas skončit s tenisem, jinak bude za chvíli Fedex prohrávat i s Rosolem:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dolu rozhodně jde, přijde mi úplně bez energie.. docela spravil backhand, ale zhoršil forhand... chce to trenéra a hlavně chtít..
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Wawrinka!!!Federer opět dokázal že jde pomalu ale jistě do hajzlu.Na Rafu a Andyho už nemá ani náhodou a ukazuje že ho budou s radostí porážet i hráči co nepatří top ten.Teď dokonce i jeho krajan!Stanislas byl prostě lepší a nikdo z vás už s tim nic nenadělá.....a k dalším zápasům.....Verdasco si povodil Ferrera....ještě si pamatuju jak tu před turnajem psal ňákej chytrák že Ferrer míří vysoko.....a jak dopad. A Beck se postaral o další překvapení vyřadil ryzího antukáře bravo....
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere najdi si trenéra, rozveď se s Mirkou, změň raketu, začni trénovat na 100%, nasyp si antuku všude možně a potom možná vyhraješ RG 2009... :-) p.s.: ještě zajdi do Tibetu do kláštera za Udomchokem a srovnejte si mysl
Reagovat
smazaný uživatel
najivko
Reagovat
krbik13
Urcite by mu to pomohlo viac jak to co robi teraz (nerobi nic).
Reagovat
smazaný uživatel
bsb: i když debilní, ale vtipný :D
Reagovat
a.magerova
No rozvést se nesmí !!! Trenéra by si najít mohl. A ten Tibet by možná taky mohl být.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se nesmí rozvést, Aneto??:-)) Už se bojíš, co?
Reagovat
a.magerova
No nerada bych prohrála s Tebou. Dost, že bych mohla mít namále s bsb. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To budou ale mastné alimenty pro Fedexe:-))
Reagovat
a.magerova
Alimenty jak alimenty, ale kdyby se rozvedl, dělil by se jen ten majetek, který nabyl v manželství. Možná schválně nechce moc vydělat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo to tu včera předpovídal že Wawrinka porazí dnes Rogera a Rogerovci ho tu málem sežrali?Přihlaš se chci vědět co to je za génia. :D ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger je čím dál horší a bude to podle mě pokračovat. Na triumf na Roland Garros může zapomenout, neuvidíme jej ani ve finále. Jnak k Ferrerovi se ani vyjadřovat nebudu, takový nášup od Verdasca je přímo hrůzostrašný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jéjda, a je to zase tady - fedex opět vytekl jako malá holka, ukázal, že na to už nemá ani náhodou a trapní rogerovci ho tady budou oplakávat a doufat, že se někdy zvedne:-)) Prostě se už nezvedne, právě naopak - bude už jenom padat a zase padat, na konci sezóy by mohl být hodně rád, když skončí ve velké čtyřce...Antukovou sezónu posere zřejmě celou, na AO nemá sebemenší šanci...Na Wimbledonu už mu taky zrovna dvakrát nevěřím, tam by ho porazil jak Murray, tak i Nadal!! Prostě - hvězda padá a bude padat i dál, ať se to rogerovcům líbí, nebo ne...Na konec přihodím ještě jednu "opičku" . tu je :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš mi chytrej...
Reagovat
smazaný uživatel
AO už bylo asis myslel RG:-p
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, promiňte, myslel jsem pochopitelně French Open, nikoliv AO...Ale to rozumný člověk pochopí, no...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
to nebyla narážka lolku:-)jenom detail
Reagovat
krbik13
Chcel by som sa s tebou stretnut.Chcel by som vediet jak vyzera pravy debil.Nemas rad Federera tak nanho nadavas v kazdej diskusii,pises ze vobec nevie hrat a totalne ho odpisujes.Nema formu uznavam a sam budem rad ked sa mu nekedy vrati ale takym sposobom ako to ty pises sa to nema.Si proste nevzdelany chuj ktory obhajuje svojho milacika a totalne ohovara nekoho kto sa mu nepaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, majkle:-)) Prostě - zkráceno - Fedex jde do sraček, jde do sraček, jde do sraček:-))
Reagovat
krbik13
A aby si vedel nejsom ziadny Rogerov obhajca ani obrovsky fanusik len nenavidim zasranov jak ty.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
nema formu uz nejaky ten patek no. to nikdo nemuze vyvratit. snad se da jeste nekdy do kupy...
Reagovat
smazaný uživatel
MONTE CARLO 2009 = Popraviště favoritů, tenhle turnaj patří outsiderům, ale jenom 1 favorit odolá tlaku... RAFAEL NADAL
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral dneska spatne, tak prohral TECKA.
Reagovat
krbik13
A zevraj chce Roger atakovat poziciu svetovej jednotky!Bude rad ked rok skonci na 3. mieste v pripade ze bude takto hrat aj dalej.A vyzera to tak ze to bude mozno este horsie.Sezona 2008 bola prenho podla mna ovela lepsia ako tato.Uz ho to asi nebavi,nema preco hrat a rychlo sa vzdava.Urcite potrebuje trenera.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady, čekám tu do večera min. 30 komentářů... Fedexi si za zenitem... Fenomén pomalu končí...
Reagovat
smazaný uživatel
No je to fakt,radši měl zůstat doma,ten jeho tenis už taky není moc koukatelný a lepší už to asi nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist