Federer si zajistil další finále ve Flushing Meadows

14. 9. 2009, 07:24
Aktuality 30
US OPEN MUŽI - Roger Federer je v New Yorku znovu ve finále a má na dosah šestý titul ve dvouhře na grandslamovém US Open po sobě. Švýcar porazil v semifinále Srba Novaka Djokoviče 7-6 7-5 7-5 a v pondělním finále ho čeká Argentinec Juan Martin Del Potro.
Profily hráčů
Roger Federer

V utkání s Djokovičem ztratil Federer jako první servis, ale set zachránil v tie-breaku. V dalších dvou sadách mu stačil vždy jeden zisk soupeřova podání, aby zápas získal ve svůj prospěch.

neděle na US Open:
- Del Potro ovládl duel s Nadalem a je ve finále
- Dlouhý má druhý grandslamový titul! S Paesem vyhráli US Open

Mečbol si Federer připravil po úžasném prohozu, kdy doběhl lob a úderem mezi nohama prohodil šokovaného Djokoviče.

"Byl to ten nejlepší úder mého života. V tréninku to často zkoušíme, ale nikdy to nevyjde. Měl jsem těžkou pozici a nemohl jsem nic jiného dělat," řekl osmadvacetiletý hráč.

Zápas pak po dvou a půl hodinách hry ukončil vítězným returnem z forhendu. Bylo to již čtyřicáté vítězství Federera v utkání na US Open za sebou.

Rodák z Basileje, letošní vítěz French Open a Wimbledonu, by titulem na US Open vyrovnal rekordních šesti titulů v řadě Billa Tildena. Celkově můž dosáhnout již na 16. grandslamový titul, letos třetí v řadě.

"Zrovna teď jsem ve velké pohodě. Uvidíme, jak to bude vypadat ráno. Rád bych, aby to vydrželo. Bylo by skvělé vyhrát první grandslam jako táta," uvedl otec ani ne dvouměsíčních dvojčat.

Pro Djokoviče tak třetí ročník US Open v řadě skončil vždy na raketě Federera. Předloni prohrál ve finále, další dvě účasti skončily pro srbského tenistu v semifinále. "V každém setu jsem měl pocit, že jsem blízko úspěchu. Ale když si vypracuju brejkbol, začnu dělat chyby," posteskl si čtvrtý hráč světa. "Nechci mluvit o štěstí, ale dneska mi fakt nepřálo. Proto jsem trochu zklamaný," prohlásil.

Ve finále Federera čeká šestý nasazený Del Potro, který se do svého prvního grandslamového finále v kariéře probojoval poté, co vyřadil v prvním semifinále Španěla Rafaela Nadala.

Dvacetiletý Argentinec na současnou světovou jedničku zatím nevyzrál. V pěti střetnutích neuhrál ani set, letos na French Open však v semifinále vedl 2-1 a byl blízko premiérovému finále, na to si ale nakonec musel počkat až do New Yorku.

Federera ve finále US Open neporazil Hewitt, Agassi, Roddick, Djokovič a loni ani Murray.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (13. 09. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Djokovič (4-Srb) 7-6(3) 7-5 7-5
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (3-Šp.) 6-2 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělý zápas, pro mě čtvrtý nejlepší pro letošek (1)Nadal-Verdasco, 2)Nadal-Federer, 3)Nadal-Djokovic, 4)Federer-Djokovic včera).
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je neskutečný borec, a hraje neskutečné výměny i když dnes mám obavy že nebude stačut na hrubou sílu ve vynikající formě hrajícího Del Potra, jež smetl i Rafu, ale pravý champion je stejně a navždy bude Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
začiatok prvého setu bol dosť nudný.. pripadali mi dosť nervózni obaja.. ale potom sa to krásne vyhrotiloo! :) Go Roger :)
Reagovat
a.magerova
Zase bude platit dlouholetá tradice, že buď vyhraje GS Federer nebo ten co ho porazil :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si myslíte že to dopadne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si myslíte že to dopadne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Feďa to vyhraje, Del Potro je ešte taký malý škovráneček naviac neviem či mu vydrží psychika. Toť môj názor. Delpo nemá skúsenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím souhlasím:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Delpove prvé finále. Včera s Nadalom hral sústredene a dobre. Má skvelé podanie. S Federerom už hral a osobne si myslím, že rešpekt je tatam. Záleží ako bude na neho pôsobiť prvé finále. Očakávam výborný tenis, Fedex je už "tenisový bard" a využije všetko čo sa naskytne, aj to prvé finále Delpa. Šancu Delpo rozhodne má, ale musel by zahrať famózny tenis. Fedex s Djokom nehral ideálne a predsa vyhral. Už som napísal, že už v semifinále som bol spokojný. Od polovice roka Fedex uhral všetkom podstatné, natrel všetkých svojich konkurentov. Takže nech vyhrá, kto bude hrať lešpie. Ja osobne som v kľude, obidvom fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych Juan Martina vůbec nepodceňoval! Hraje úžasný tenis. Ale ve finále hrajou moji dva vůbec nejoblíbenější tenisti na okruhu, takže si to jaksepatří užiju! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vitaj v kolektíve:-)
Reagovat
xbenp27
Krásný zápas!!! Federerův prohoz mezi nohama byl opravdu famozni:-)))! Už se těším na finále!
Reagovat
smazaný uživatel
Od kolika se bude dneska hrát,zase 22:30 nebo jindy:)
Reagovat
a.magerova
V noci komentátor řekl že ve 22.00 h.
Reagovat
xbenp27
Mělo by se hrát od 22:00
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl krásný a ten předposlední Rogerův míček, kdy zády k síti úderem mezi nohama prohodil Djokera - neuvěřitelné! WOW!
Reagovat
smazaný uživatel
Já tenhle úder už od něj párkrát viděl,ale to jak to dělá je neuvěřitelné:)
Reagovat
smazaný uživatel
Videli ste to niekto? Ja som skukla prvý set, potom vypadla elektrika :-( Zhodnoťte mi to tu niekto čo najpodrobnejšie, nech viem... a p.s.: koľko Djoker rozbil rakiet? Už sa k tomu schylovalo po tom rebreaku... :)
Finále už vyhraje Fed, pravdepodobnosť prehry je 0,03 percent....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to viděl,byl to krásný zápas,a myslím si dneska Roger vyhraje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý zápas, videl som celý. Djoko hral výborne, snažil sa. Fede hral štandartne, keď potreboval zabral, alebo strelil eso. Nepovedal by som, že bol Djoko horší, ale že Fedex vie vyhrať to, čo potrebuje. Spolukomentoval to F. Čermák,ak sa nemýlim, český tenisový deblista. Zaujal ma jeho názor, že sa Djoko v zápase stopercentne nekoncentruje. S tým by som súhlasil. Pri hre s Fedexom je to do očí bijúce.
Reagovat
a.magerova
Logicky by to mělo být tak, že k mámě patří táta :-))
Kim měla dítě v hledišti, co Ty na to Rogere?!
Jinak samozřejmě Lukáši Dlouhý moooc Ti gratuluji !!!

Nicy hlavu vzhůru :-)) raketa už pak žádná netrpěla :-))
Oba měli nezvykle hodně nevyhucených chyb, ale Roger byl v krizových situacích lepší no a na konci už mnohem lepší :-))
http://www.youtube.com/watch?v=QRo72MUUZnE
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že sa Djoker snažil, bodeťby né. Som vedela, že ho nenechá len tak :) A bol moc sklamaný? Ale prisahám Bohu že ho budem sledovať a nedám mu pokoj dokiaľ nevyhraje grandslam na kt. porazí Federera. To je môj človek a on to musí dokázať, proste raz musí. Doma si pozriem video atď. teraz som v škole :-( poobede pokecáme :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Poznáš Djoka. Chvíľu sa nas... a potom robí opičky. Som sa nasmial, včera mu nepriala páska a niektorí rozhodcovia boli slepí jak patróni. Furt vyzýval jastraba a až na 1 prípad sa vždy trafil. Obracal oči k nebesiam, stále sa díval na svoju lóžu. Škoda, keby sa menej zaoberal svojimi chybami a sústredil sa na zápas, podľa mňa, jeden set mohol byť jeho. No a potom odišiel mentálne, prestal si veriť, keď prehral aj druhý. Ináč tá jeho priateľka, hm, to je exemplár. Vyskakovala tam, povzbudzovala ho, no sranda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem, on je s kurím okom veľký kamarát :) čo som videla ten prvý set, tak ale 3x zavolal to oko, fakt boli slepí všetci. A ešte k tomu strelil Fedovi parádne ace na čiaru s bočnou rotáciou von z kurtu, Fed sa len tak načiahol ale nedosiahol a bol to ževraj out. Oko ukázalo, že to bolo ok, ale ten buzer... na umpairu nariadil opakovanie bodu, čo Noleho pochopiteľne rozčúlilo. Tupci to sú! A keď sa to všetko sejde... Je to pravda, on je taký živelný... já jeho milá je fakt rozkokošená po ňom :D Djoker sa musí ukludniť pre hru ale zase keď bude kludný, tak to už nebude on, to pravé orechové. Vieš, už ma to unavuje... záleží mi na tom, aby niečo dokázal, šak vieš, keď niečo dlho sleduješ.... psychicky už je to na mňa moc a aj an neho... neviete, či bude opakovačka na Eurosporte?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano vše co píšete je pravda, utkání bylo vyrovnané, ale rozhodli prostě zkušenosti a to co dělá z rogera šampiona a to získání důležitých bodů, ta nekoncentrovanost pramení z emocí, což se mi na něm líbí, ale zase ho to vysiluje. Raketu rozbil myslím jenom jednu když v první setu vedl 4-2 a podával a posral celý game, jinak jsem spokojený, body jsou obhájené, snažil, ale prostě mu něco ještě chybí, to co má federer, příští rok mlže být jenom lepší. jo jelena skákala v lóži jak divá :D ale nedivím, kdyby moje holka hrála takhel důležitý match, taky bych byl taký emotibní. Takže gratulace Rogerovi, dneska vyhraje, i když to přeju potrovi, ale hlavně nech se hrá parádní tenis, o to tu přeci jde ne? a sestrička moja, novak jednou byl na síti třikrát uhrál míček ale pak tak, že to měl roger nalité, tak se k němu otočil a vystrčil zadek :D to mě pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasim s Tebou. A to s tým Djokovim zad... om, to bola fakt srandovné. Je to showman. Zrejme je to veselá kopa. Niekedy sa síce stane, že to preženie. Včera som sa však dobre zabavil, spolu s jastrabom, slepými rozhodcami, Fedexovým úderom. Hráči aj zápas boli v pohode, aj keď išlo o veľa. Nikto prehnane nezavýjal, nehádzal vražedné pohľady po súperovi. Jednoducho sa hralo. Takýto tenis mám rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že snáď vekom príde aj viac sústredenia, nepochybujem, že GS ešte určite vyhrá. Potenciál má.
Reagovat
smazaný uživatel
No hej tá vec s tou jeho prdelkou, to bolo fakt vtipné. Len som sa pozerala, že to čo má znamenať? Prečo to urobil? Obrátil sa chrbtom a potom...strášne ma to mrzí, myslela som že ma obrovskú šancu, verila som mu. Prvý set som nevidela, ostatné áno. Veľmi zajímavý match, dlho budem spomínať. Vo finále budem fandiť Delpovi, ale ako víťaz asi né. Nole ma fakt obrovský potenciál a verte tomu, že vyhrá ešte minimálne jeden grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to na nejakom videu s tým zadkom? :D Toto zbožňujem :D Inak fakt, keď nevyhrá kompletný grandslam a nebude čoby len jeden deň jednotka tak to bude vyhodený potenciál a moje nervy a to za to nikomu nestojí :) Diky za popis, potešili ste ma :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen tvoje nervy, to video je na hlavní stránce u článku s tím krásným prohozem rogera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist