Del Potro ovládl duel s Nadalem a je ve finále

13. 9. 2009, 21:17
Aktuality 111
US OPEN MUŽI - Prvním finalistou US Open se stal dvacetiletý Argentinec Juan Martin Del Potro. V semifinále nedal šanci Rafaelu Nadalovi ze Španělska, se kterým ztratil jen šest her. O titul bude hrát s Federerem, nebo Djokovičem.
Juan Martin Del Potro

Nečekaně jednoznačný průběh mělo první semifinále mužské dvouhry mezi Juanem Martinem Del Potrem a Rafaelem Nadalem. Dvacetiletý Argentinec od prvních minut střetnutí do svého o tři roky staršího soupeře bušil útočnými údery a okamžitě si začal vypracovávat náskok. Španělský tenista byl neustále pod tlakem a ani jednou nedokázal prolomit soupeřův servis.

Del Potro vyhrál za dvě hodiny a dvacet minut 6-2 6-2 6-2 a nad Nadalem tak vyhrál letos již třetí zápas na rychlém povrchu v řadě.

Španělský tenista ani na sedmý pokus nedokázal postoupit do finále US Open, které jako jediné z grandslamů ještě nevyhrál. Navíc si připsal nejvyšší porážku na grandslamu v kariéře.

"Prožívám trochu smolný rok. Začal jsem ho sice velmi dobře, ale to se prostě ve sportu stává," řekl Nadal, kterého v utkání trápily bolesti břišního svalu. "Bylo obtížné s tím podávat. Ale on hrál velmi dobře a jsem rád, že je ve finále," prohlásil tenista, jenž letos vyhrál Australian Open, ale na Roland Garros nenavázal na předchozí čtyři triumfy a následně ve Wimbledonu kvůli zranění kolen titul neobhajoval. Na US Open obhájil loňský výsledek.

To Del Potro si na turnaji 'velké čtyřky' zahraje poprvé ve finále a vylepšil tak své rok staré čtvrtfinále.

"Je to můj oblíbený turnaj, ani nemohu uvěřit, že jsem to dokázal. Na tenhle okamžik nikdy nezapomenu," radoval se rodák z Tandilu z překvapivě snadného postupu. Semifinále zvládl na druhý pokus, když letos na French Open ztratil dobře rozehraný zápas s Federerem.

Právě na Federera může narazit v New Yorku v boji o titul, Švýcar však nejprve musí zvládnout duel s Djokovičem.

"Mám na dosah splnění snu - vítězství na US Open. Doufám, že na to mám. Myslím, že tohle je ta nejlepší chvíle v životě. Bez ohledu na to, jak dopadnu ve finále," dodal.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (13. 09. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (3-Šp.) 6-2 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

111
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v těch svých odhadech jsem se dosti spletl, jako již po několikáté. :-)
Nu což, ve finále jsou oba hráči naprosto oprávněně a bohužel pro mé tipy předvedli oba včera na kurtu nejlepší tenis prozatimního US Open. Juan se tento rok ohromně zlepšil a stále více a více piluje svoji největší zbraň servis. V těchto statistikách mu nebyl Nadal rovnocenným soupeřem, Rafa udělal i navíc dost nevynucených chyb (na to, že hrál defenzivní taktiku většinou, zatímco Juan udělal chyb na svoji útočnou hru řekněme průměrně), vše se sečetlo a z toho také tkví tento výsledek. Jinak druhé semifinále skoro ani nemá cenu komentovat, krása pohledět z obou stran, v rozhodujících momentech ale Roger zabral. Již jsem si tento rok myslel, že moc pohledného tenisu neuvidím (od Austrálie), ale tyto semifinálové bitvy mě příjemně vyvedly z omylu. Finále bude doufám také nádherná podívaná, pokud Juan nezpanikaří. JInak ani v tuto chvíli nejsem zkleslý z výhry Nadala, vyhrál prostě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja len zopakujem, peknú hlášku nejakého komentátora. Federer je ako cisár František Jozef. Všetci prichádzajú a odchádzajú, len on zostáva. Nech to finále ten, kto bude hrať v ten deň lepšie. Ja som už spokojný teraz, semifinále s Djokom nemalo chybu, krásny tenis. Djokovič je dobrý hráč. Ale stále mu chýba kúsok byť lepší, aby ho porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
... samozrejme v štvrtej vete chýba "vyhrá".
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimave je,ze v 6 finalovych zapasoch na US Open hral Federer zakazdym s inym superom (Hewitt,Agassi,Roddick,Djokovic,Murray, resp.Del Potro),to je docela rozdiel oproti napr. Wimbledonu...
Reagovat
D.A.N
Dobrou noc a pěkné finále.
Reagovat
majjkaa
dobruuu :)
Reagovat
D.A.N
7 finále za sebou wow neskutečné a to ještě drží rekord 10 krát v dnešní době prostě neuvěřitelné nejlepší tenista historie a jsem rád, že žiji v té době :-) a bez dráždění :-).
Reagovat
majjkaa
Podla mna by vsetci tenisovi fanusici mali byt na nho hrdy! dokonca aj ti ktori mu nefandia...
Reagovat
majjkaa
hrdí :)
Reagovat
D.A.N
Jako koho ? zoufalce? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no jak myslis ja idem radsej spat....nechcem tu byt ked sa zobudi a zrobi tu z toho kolnicku ....:)
Reagovat
D.A.N
:-)
Reagovat
D.A.N
Roger 49 vítězných míčů Djoker 31 není co řešit kdo byl lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
ty DAN ake fakt nedrazdi ho :)
Reagovat
D.A.N
Roger je jen jeden ....
Reagovat
smazaný uživatel
nedráždi ho... (jestli víš, koho myslím:)
Reagovat
smazaný uživatel
zase to ten radobelegan, rozbijraketu prostitut dal :))) zase mal stastie, ale tentoraz naozaj na konci druheho setu.....ale koniec toho tretieho tak to musi uznat aj taky nefanatik ako barney ze to bol krasny uder .....no teda tesim sa na finale....nikto okrem nadala nedokazal rozbijraketu porazit vo finale GS....som zvedavy ci del potro ostane tak chladnny ako dnes proti rafovi, alebo ci sa nahodou nezosype ako minuly rok murray....
Reagovat
majjkaa
To keby vyhral Novak tiez by si vravel ze mal stastie? :))) lebo bol to pomerne vyrovnany zapas az na rozhodujuce momenty, ktore uhral ten lepsi bez pardonu! :))
Reagovat
smazaný uživatel
take it easy:)ja osobne som fandil federerovi, to ale neznamena ze nepriznam ze v koncovke druheho setu nemal stastie...alebo mi chces povedat ze tu pasku chcel tak zahrat ?:)
Reagovat
majjkaa
ale paska paska paska jeeezis, a ty si kde bol ked paska pomahala djokerovi toto si prehliadal vsak? :)) kto chce vidi len urcite veci. D.A.N. to tam hore teraz vysvetlil 49:31 tak neriesit! :)
Reagovat
smazaný uživatel
dajaka si podrazdena....asi to bude nedostatkom spanku :) necitas pozorne?ja som mu fandil, a netvrdim ze vyhra nezasluzene, a ano nemam problem vidiet djokovo stastie niekde v x-tom game ked mu pomohla paska.....ale taktiez nemam problem priznat stastie na rogerovej strane na konci 2.setu....calm down
Reagovat
D.A.N
majjka : klid už i oni musí uznat, že je nejlepší v historii v jeho letech pořád na takové úrovni není co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
btw:kto su oni?a patrim k nim vobec?:)
Reagovat
D.A.N
Antifedererovci:)
Reagovat
majjkaa
nie :) podrazdena nie som ozaj, ale dobre no ak tak chces mal stastie na konci druheho setu, no toto nestoji za spominanie tu pretoze vies dobre ze stastie mal Xkrat aj djoker - tak len nechapem preco si to tu vobec pisal :)
Reagovat
majjkaa
a ver mi ze mam taku dobru naladu ze.... :)) a dakujem za to vies komu.........:)
Reagovat
smazaný uživatel
no barney ma niekedy pravdu teda aspon sa to tak zda.....ked rogerovho fandu oznacite za antifedererovca ci ako ICH to volate :) sak som len povedal ze mal stastie s tou paskou na konci druheho setu....povedal som nepravdu?nepovedal som ze novak nemal stastie atd....skonstatoval som fakt ze v tom momente mal proste roger stastie, to nie je jeho chyba alebo podobne tak co sa hned hrate na anti a profedererovcov....svet nie je ciernobiely folks;-)
Reagovat
majjkaa
OK :)
Reagovat
smazaný uživatel
a vytiahol som to preto lebo som chcel trochu zavtipkovat v podobe barneyho slovnika atd....ach jaj, neberte veci tak vazne a nehladajte za vsetkym nieco extra.....lebo sa zvas stanu skutocni FANATICI :))))))))))))))))
Reagovat
D.A.N
Já jsem nemyslel zrovinka tebe ale myslel jsem ty ortodoxní obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
ale v pohode....ja to berem s nadhladom,aj keby si myslel mna mna to len pobavi ;-) ja uz idem spat....tusim ho pocujem sa prebudzat...dan nemal si provokovat...:)
Reagovat
majjkaa
utekajme prec :)) hehe
Reagovat
D.A.N
Nejsem si vědom, že jsem napsal něco co by mohlo někoho pohnout žlučí, ačkoli je mi jedno co napíší nebudu na sprosťárny reagovat. dobrou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel dneska musím přiznat, že Federer zaslouženě vyhrál, zápas byl nad míru vyrovnaný, ale Roger ukázal proč je tím šampionem, v tomhle se od něho mají všichni co učit, zachovat v důležitých momentech chladnou hlavu, nechybovat a prostě ty míčky uhrávat, umí opravdu jen on, Těžko se mi po Novakově prohře mluví, mám vyschlo v hrdle, ale tak co, život jde dál, body obhájil a příští rok může být jenom lepší, protože nebude tolik obhajovat body na grandslamech, takže congratulations Roger! and tommorrow good luck for juan martin del potro, next winner of us open
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál krásně !!!, bohužel Novak to má jenom v hlavě, není uvnitř tak pevný, jak by měl. A vzhledem k tomu, že mu je už 22... nevím, je to u něj tak nějak škoda. Vyhrál lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vyhrál lepší, jo u Novaka to je jenom v hlavě, nikde jinde. Snad zítra vyhraje Del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
U Dela nevíme, jak "unese situaci".. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, mě se vždycky zdá dost koncentrovaný, jenže finále grandslamu je jiná věc, snad mu to vyjde, jdu spát, za 5 hodin vstávám do školy :D
Reagovat
D.A.N
Roger to zvládl jooo a ten jeho úder pod nohama prosstě super,
Reagovat
majjkaa
svetove!! sam je z toho uneseny :)))
Reagovat
majjkaa
BOZE!!!!!!!!!! toto dokaze len tenisovy umelec!!!!!!!!!!!
Reagovat
majjkaa
ej drama!!
Reagovat
D.A.N
ajajaj tak 6:3 to nebude:-(
Reagovat
D.A.N
Go Roger dej to na 6:3 :-)
Reagovat
D.A.N
Roger má nekutečnou ruku.
Reagovat
majjkaa
Toto je neuveritelne dobreeeeeeeeeeeee!!! nadherny tenis! Roger bravo :)
Reagovat
D.A.N
Roger fantasticky prostě paráda!
Reagovat
majjkaa
paaaaaanecky!! to bola vymena na sieti :)) fuuu!
Reagovat
smazaný uživatel
jen mu nahraval
Reagovat
smazaný uživatel
nevite nekdo kde koukat live Djokera ? ten prenos z atdhe.net mi porad vypadava :/ :(
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to taky vypadává,já se chci dívat ale nevím kde:(
Reagovat
smazaný uživatel
V tv na Eurosportu :)
Reagovat
smazaný uživatel
vy jste zas chytráci tady proč by jako Del Potro nezrobil Federera? ASI JSTE ZA POMĚLY NA TO JAK Del Potro ve Fernch Open provětral šunky Federerovy tam se pěkně potil a vyhrál tak tak , Del Potro vyhrál ve Washingtonu tak proč by nedal Rogera?kterého pořádně přidusil už na French Open!!!!!A NAVÍC SÁM TVRDIL ŽE SE NA US OPEN HODNĚ DOBŘE PŘIPRAVOVAL!! věřím že Del Po má daleko větší šanci než si myslíte !!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře chytráku uvidíme zítra.Pokud se pletu nemám problém to uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
protože jsou to fanatici, vyšinutí a v hlavě vylízaní elegán fanatici, kteří nevidí nic a nikoho jinýho než svýho ušklebence
Reagovat
smazaný uživatel
ty jses nejvetsi kasparek tady...Co tvuj Nadalek cu.racku co??Jses dojebanej co??Dostal bidu kasparku Del Potro ho proste zesmesnil!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to můžu sledovat na netu online:)
Reagovat
smazaný uživatel
www.atdhe.net

Nevim možná.Za pokus nic nedáš
Reagovat
smazaný uživatel
tady sem nasel neco slusneho :)
http://www.fromsport.com/video-67483.html
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude hrát Roger:)
Reagovat
smazaný uživatel
22:30
Reagovat
smazaný uživatel
Díky:)
Reagovat
smazaný uživatel
ROZ
SE
KAL
HO
!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsme probírali vedle, Del hrál fantasticky a Rafa bohužel nikoliv, neměl den. Údajně to bylo i tímto, viz. níže, což ho samozřejmě vůbec NEOMLOUVÁ, na to se taky hraje, snad jen naděje pro Rafa fans, že dnešní výkon by nemusel být pravidlem do budoucna:

Citace:
"Prožívám trochu smolný rok. Začal jsem ho sice velmi dobře, ale to se prostě ve sportu stává," řekl Nadal, kterého v utkání trápily bolesti břišního svalu. "Bylo obtížné s tím podávat. Ale on hrál velmi dobře a jsem rád, že je ve finále," prohlásil.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis byl hodně slabej to je fakt.Pokud je to pravda tak to bravo Rafo pač pohyb byl velmi dobrý jen ta úderová jistota prostě byla někde na úrovni 20. místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí se už naučit s tím zdravím lépe zacházet, vím, že má náročný styl, ale už je mu 23 let a je to pro něj zásadní věc do budoucna, něco dělá špatně a asi toho bude víc, klidně začít se i zajímat třeba o různé alternativy (např. medicíny, stravování - záněty se např. dají takto úspěšně korigovat a pod..).

Něco musí změnit, takhle už to dál nejde. Má pauzu, pak se to snaží honem dohnat, poraní si sval (ten už asi nebude jenom kouslej, to vypadá vážněji, když to trvá tak dlouho) a tak je to pořád dokola. Ach jo, mám ho rád, co ten dokáže vyčarovat s balónem, radost pohledět.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel Rafa je takovej Rosický.Hodně toho je způsebeno tou jeho vrozenou vadou.Navíc hraje naprosto zbytečný trunaje,nevážil si svojeho zdraví.Uvidíme co dokáže medicína.Rafa je bojovník pro mě nejlepší tenista kterého jsem mohl sledovat.Příští rok po Wimbledonu to bude zase dobrej Rafa Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tou vadou myslíš ta krátká chodidla?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba, kdyby je měl delší, tak bude mít pro změnu problémy s kotníky :), že by byl na ně jako větší tlak ..:)
Reagovat
smazaný uživatel
ˇuplně nazačátku (5 let zpět) když jsem začínal fandit Nadalovi tak se mluvilo o tom že to jeho tělo nevydrží.Ale mluvilo se o jeho rameni.Pak se přišlo na to že má jednu nohu delší a zkrácená chodidla.Nedá se s tím nic dělat.Někdo dostane talent a zdraví někdo je "mrzák" od narození.Ale tenhle "mrzák" (fuj to je hnus) je jeden z nejlepších tenistů "všech dob" (fuj hnus č. 2) a to je přece neskutečný.
Reagovat
smazaný uživatel
podobnou vadu mám i já, mám jedno chodidlo o 2cm delší než druhé a jako malý jsem měl naopak vykroucené kotníky a doktor říkal, že nikdy nebudu chodit, nakonec jsem 5 let hrál fotbal, ale hrát vrcholově jako Rafa bych asi nezvládal
Reagovat
smazaný uživatel
Větší chodidla = naopak méně tlaku, menší zatěžování.

Pokud jde o břišáky, asi je měl načaté, možná hrál pod prášky (nebo obstřiky), hraní obden, málo regenerace.. třeba zánět z přetížení. A na to by byl nejlepší lék hlavně klid :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ale on má ještě k tomu jednu nohu (nemyslím chodidlo) menší než tu druhou.Vim o čem mluvíš a je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to mám taky ale prý jen minimálně, víc postižené mám ty kotníky, celý život je slabší a lehce se mi vymknou nebo zlomi
Reagovat
smazaný uživatel
On má opravdu jednu nohu kratší? To jsem nevěděl ...:( Uf. On je opravdu neskutečnej, co dokáže.
On tak zvláštně chodí, hodně se houpe.

Jinak s tou délkou choditel to měl být pokus o žert.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě moje chodidla k smíchu nejsou, je to nepříjemné a koupit boty takměř nemožné
Reagovat
smazaný uživatel
myšleno - moje poznámka,že kdyby je měl delší, že by to odnesly třeba kotníky, představ si kačera Donalda.
Reagovat
smazaný uživatel
Né to jsou fakta a rozhodně to neni prdel,a ano je to tak jak jsem psal často je o tom psalo a píše.Prostě to je smůla s kterou Rafa veleúspěšně bojuje.VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte o kolik má tu jednu nohu kratší? Já jen, mám obavy, aby nenásledovaly v tom případě kyčle ..
Reagovat
smazaný uživatel
Teď bych keca ale je to v cm a ano kyčle tim jdou taky dohajzlu.Překvapuje mě že fanoušel Nadala a tohle neví? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to nikde nečetl, jenom že má kratší chodila, s tou nohou to slyšim prvně...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad bych kecal ale myslim že je to něco kolem 2 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a k druhému semifinále:Roger to asi pohlídá!Ti co tu vyzdvihují Del Potra tak uvidíte zejtra jak to bude.Za poslední 3 roky jsem neviděl pouze 3 zápasy Nadal a bejvá to tak že když někdo vyřádí takhe Nadal tak ve finále prohrává 3:0,nebo 3:1 (Soderling letos na FO,Tsonga loni na AO,Murray loni atd).Jak jsem řekl Rafa dokáže hrát o 60/70% lépe a to dnes rozhodlo,nesnižuje to Rafovo výkon.Byl horší vypadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, aby Del ukočíroval tu dnešní euforii a hned přepnul na finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Neukočíruje pokud bude zejtra ve finále Roger tak je to všechno jasné 3:0 maximááááálně 3:1.Pokud Novak tak neodhaduju jeho výkony jsou jako den a noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Roger, tak ten Delpovi znepřijemní život právě těmi nízkými slajzy nesjpíš, k tomu se vysokej Delpo těžko skládá a neútočí. Ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavně ho nenechá hrát a dokáže zahrát winner a pomoct si servisem-to je to co Rafa dnes nedokázal!!!Pokud sis nevšiml tak Rafa dost často hrál beckhand slice!!!Stejně to nepomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ho hrál ještě příliš málo a od Rogera skáče ještě níž bych řekl. Federer víc přebere aktivitu, nedá mu klid, bude hrát pestřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
:D ale o tom přece mluvim ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně tu mluvíme o finále, ve kterém Federer ještě není :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ten bekhend měl dneska hodně vysokej, to byl spíš často připravenej nalejvák než aby to zásadně rozhodilo úder.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty :D to je fakt,ale upřímě Novak moc šancí alespoň u mě nemá.mohl by dát set (možnááááá dva) ale to je všechno.Tvrdim že Delpo dnes nevhrál protot že mu ty balonky odskakujou akorát ale proto že Rafa nedokázal bejt aktivní.Uvidíš zejtra ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ale to je zas to o čem mluvim Rafa dokáže/zal zahrát přímej beckhand,kolikrát to dnes zahrál?Kolikrát dokázal zahrát dva tři přesný balónky (je jedno jestli ferahnd nebo beckhand).Kolikrát si pomohl tim jeho leváckym servisem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já jenom konstatuju :)a samozřejmě jsem z toho ještě pořád opařenej ..
Reagovat
skott
Ono to mozna není vyzdvihovani, spise uz to vypada, ze Nadal nasel soupere, ktery pro nej do budoucna muze predstavovat podobny, v uvozovkach, komplex, jakym je obvykle on pro Federera.Minimalne na hardu urcite. Tri vyhry v rade, to uz neni nahoda.
Zbrane ktere plati na ostatní soupere jednoduse Del Potro dokaze eliminovat a jeste z nich tezit.Rafovo topspiny mu chodi do idealni vysky a ani jeho prohozy pro nej nejsou tak nebezpecne, jelikoz na ne na siti snadno dosahne.Navic mu neukazuje zadne svoje slabiny a na tech je Nadal se svym defenzivnim stylem zavisly.At mu hraje do backhandu nebo forehandu, Del Potrovi je to jedno.Stejnou ranu i spolehlivost ma z obou stran.A trpelivosti ho Rafa taky nedostane, protoze se s nim ve vymene dokaze udrzet stejne dlouho.To potom Nadala nuti jit po viteznem micku, coz mu neni vlastni a doapada to jako dnes.A to nemluvim o servisu, kde je rozdil taky znacny.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ale nesouhlasím s tebou.Kdyby Neměl DelPo tolik nevynucenejch chyb řeknu že máš pravdu.skáče mu to tak akorát souhlasim.Ale chceš mi tvrdit že Rafovi neni vlastní winner?Rafa je/byl jeden z nejagresivnějších hráčů na okruhu + perfektní defenziva.Myslíš že kdyby neuměl hrát útočně že by tolikrát poradil Rogera?Myslim že ne.Podívej se na čísla ty pro mě mluví jasně.Komplex?Ano dalo by se o něm mluvit ale poslední dvě výhry Rafa nebude brát moc vážně (po zranění).Ale abych neomílal jen Nadala.DelPo zaslouženě ve finále,v této polovině pavouka si udržel nejlepší výkony.Nebál se hrál útočně,prostě dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje už přes rok vítězný míče, kdy může... Dobře se bráni v defenzívě, ale jeho hra není převážně defenzivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Skott mi to tvrdil ještě před pár měsíci, dokonce považoval za útočnějšího hráče než je Rafa i Simona ... tenkrát, když jsem toto tvrzení odmítl, že nehraje defenzivně, tak se mě tady bohužel nikdo nezastal :)
Reagovat
smazaný uživatel
No v jejich zájemném utkání na AO 09 byl určitě Simon aktivnější, na ten mač si docela pamatuju. Nadal útočit umí, když chce, ale útok mu vlastní není. Radši se zaměří na soupeřovu slabinu a nechá ho vyházet..nehrne se do útoku, když nemusí. Neříkám, že to je špatně, jde o taktiku, ale nedělejme z něj extra útočníka :-).
Reagovat
smazaný uživatel
No jo já to tu nečetl.Tohle když někdo řekne tak je mimo-sorry skotte.Wilander to sám před FO řekl (sice většinou kecá blbosti) ale v tomto s ním souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím taky tak, jenom si myslim, že to je právě ten chyták pro diváka ... jestli mi rozumíš, že se ledacos člověk o něm dozví, podle hodnocení Rafovi hry, ale určitě to neplatí 100%.

Pro mě zůstává jeden z nejagresivnějších hráčů, když je ve formě, tak je zabiják.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,naprosto souhlasim!
Reagovat
skott
Presne tak.Netvrdim, ze neumi zahrat winner, jen to, ze od nej casto prichazeji, kdyz je v defenzive a nejlepe v plnem behu.Proti slabsim souperum si sice pripravi pozici i sam, ale proti absolutni spicce hraje nejlepsi tenis, kdyz je zatlacen do defenzivy.S Del Potrem to ma ale tezky, prave z tech diuvodu, ktere pisu.
Reagovat
skott
no diskuze nejak poskocila, ma reakce byla na prvni dva prispevky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátim k těm prohozů že na DelPa nefungujou.Když fungovaly loni na trávě na Karloviče nebo na Rogera (kterej je na síti parádní) tak proč by nefungovaly na Potra?Protože to Nadalovi prostě nešlo.Rafa nedokázal přitvrdit a to rozhodlo,navíc potro hrál tvrdě a celkem přesně.Nic víc nic míň.
Reagovat
skott
tak napr. proto, ze Karlovic je oproti Del Potrovi neohrabany a Roger o ma o dost mensi rozsah...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to snad ne.Roger má menší rozsah ale je mnohem lepší jak ve čtení hry tak na síti.Jestli ti Karlovič připadá eohrabanej tak jo ale to nic nemění na tom že má vejšku kolem 208cm a rozsah jak... to neni žádné vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl výprask jako čuník. To asi Nadal nečekal! Deli hrál neskutečně, to chce Fedexe do finále at se ukáže jak to zvládne pan profesor Roger :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
pekný zápas :) aj keď to podla mna bolo oveľa vyrovnanejšie ako je výsledok, Juan si postup zaslúžil :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist