Federer v Dauhá: Další nepřesvědčivé vítězství

5. 1. 2011, 18:21
Aktuality 7
Ani ve svém druhém vystoupení v Dauhá Roger Federer nepřesvědčil fanoušky o tom, že ho začátek sezony zastihl v nejlepší formě. Druhý hráč světa dnes sice ve švýcarském souboji porazil krajana Chiudinelliho, ale na výhru 7-6 7-5 se dost nadřel.
Roger Federer

Už ve svém prvním utkání s Nizozemcem Schoorelem si Federer zadělával na potíže, když svému soupeři nabídnul v úvodní sadě tři setboly, a i když Schoorela porazil, přesvědčivé vítězství to nebylo. Podobný zápas zopakoval i s Markem Chiudinellim, kterého udolal až za téměř dvě hodiny.

V úvodním setu oba tenisté dominovali při svých servisech: v prvních třech gamech na příjmu Chiudinelli neuhrál ani bod, Federer si ale nevedl o mnoho lépe. Sadu, ve které oba předváděli slušný tenis s větším počtem vítězných úderů než nevynucených chyb, mohl Federer ukončit ještě před tie-breakem, svůj jediný brejkbol ale promarnil, a tak přišla ke slovu zkrácená hra.

I v ní Chiudinelli předváděl nebojácný tenis a díky agresivnější hře byl za stavu 5-4 při svém podání dva míče od zisku setu. Stejně jako včera Schoorel ale závěr sady nezvládl a tie-break prohrál.

Středa v Dauhá:
Lacko sestřelil Nadala 'kanárem', vyčerpaný Španěl přesto postoupil

Že se méně známý z obou Švýcarů, který si mezi sety nechal ošetřovat záda, nehodlá vzdát bez boje, bylo Federerovi jasné už v prvních gamech následující sady. Chiudinelli dokázal světové dvojce sebrat servis a začalo se schylovat k dramatu. Až 117. hráč světa, který si předtím při svém podání vedl na výbornou, ale své vedení dlouho neudržel. Federer si brzy vzal podání zpátky, v jedenáctém gamu prorazil Chiudinelliho servis znovu a při svém podání zápas po hodině a 48 minutách ukončil.

"Byl to zápas nahoru dolů. Není lehké s ním hrát, protože se velmi dobře známe," prohlásil Federer, jehož nyní čeká vítěz Davisova poháru Viktor Troicki ze Srbska.

Dauhá tak nevidělo překvapení na úkor nasazeného hráče, stejně jako ho nevidělo ve většině dalších dnešních soubojů. Výjimkou byl jen zápas mezi turnajovou osmičkou Philippem Kohlschreiberem a Chorvatem Ivem Karlovičem.

Nejvyšší hráč na okruhu ATP Karlovič se vrátil po více než půlroční pauze a v Dauhá znovu připomněl, jak umí být nebezpečný. Chorvat s dělovým servisem dnes proti Kohlschreiberovi neměl za téměř tři hodiny ani jeden brejkbol, a přesto postoupil. Německému soupeři nastřílel 28 es a zvítězil typickým výsledkem 7-6 6-7 7-6.

Karlovič je jediným nenasazeným hráčem, jenž se dostal do čtvrtfinále. V něm ve čtvrtek vyzve stejně jako před rokem obhájce titulu Nikolaje Davyděnka, jenž postoupil přes Fina Jarkka Nieminena

Ruský tenista sice dnes dvakrát neudržel podání, v celém zápase měl ale jistější ruku a zaslouženě zvítězil. S Chorvatem bude hrát o první semifinále po dlouhých 11 měsících. Z šesti vzájemných duelů pětkrát vyhrál, naposledy se utkali loni v Dauhá a Davyděnko vyhrál dvakrát 7-6.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,024 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Lacko (SR) 7:6 (7:3), 0:6, 6:3, Federer (2-Švýc.) - Chiudinelli (Švýc.) 7:6 (7:5), 7:5, Tsonga (3-Fr.) - Bubka (Ukr.) 6:2, 6:4, Gulbis (5-Lot.) - Veič (Chorv.) 6:3, 6:1, Troicki (6-Srb.) - Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:1, García-López (7-Šp.) - Marčenko (Ukr.) 6:1, 6:4, Karlovič (Chorv.) - Kohlschreiber (8-Něm.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bracciali/Seppi (It.) - Čermák/Kas (2-ČR/Něm.) 6:1, 6:4.

 

Komentáře

7
Přidat komentář
Pe3k
Počáteční kola jsou pr RF mnohokrát těžší než ta finálová. Jsem zvědavý jak zahraje s Trojickym.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska bych ho dal i bez vypletu ,)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl na kurtu přítomen jen fyzicky...
Nicméně Nadal ve 2. setu s Lackem také zrovna nepřesvědčil o dobré formě :) Ale stejně to asi vyhraje, jak ho znám.
Reagovat
misoSK
Zial Nadal vyhra, ale mna Lacko potesil peknou hrou
Reagovat
tito
nějak se Rafa hodně potí, pokašlává, měl by se na to vykašlat a virosu odležet.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, moc sympatický výkon, krásný uvolněný tenis z jeho strany. Chlapec si ten zápas užívá.
Reagovat
smazaný uživatel
dát Nadalovi kanára...?? to ještě dneska jde?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist