Lacko sestřelil Nadala 'kanárem', vyčerpaný Španěl přesto postoupil

5. 1. 2011, 19:49
Aktuality 50
ATP DAUHÁ - Horečkami vyčerpaný Rafael Nadal v Dauhá utrpěl ostudného 'kanára'. Jako teprve devátému hráči v historii se to proti španělskému fenoménovi povedlo Lukáši Lackovi ze Slovenska, ke skalpu světové jedničky mu to však nestačilo.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v sobotu vyhrál exhibici v Abú Dhabí, po příletu na úvodní turnaj sezony do Dauhá se však 'čvachtal' na hladině Perského zálivu. To když v rámci propagace katarského podniku společně s Federerem odehrál pár výměn na neobvyklém povrchu. A v noci ho pak skolily horečky. 

Do soutěže vstoupil v úterý proti Karolu Beckovi a zápas ještě bez problémů zvládl. Dnes už byl ale na kurtu k vidění od úvodních výměn vyčerpaný Nadal, jindy fyzicky extra silný tenista. S dalším Slovákem Lukášem Lackem chyboval v jednoduchých pozicích, nedařilo se mu na servisu a hodně se potil.

Kdo už dokázal Nadalovi nadělit kanára:
2011 Lacko (tv. povrch Dauhá 7-6 0-6 6-3)
2009 Murray (hala Rotterdam 3-6 6-4 0-6)
2008 Južnyj (tv. povrch Čennaí 0-6 1-6)
2007 Nalbandian (koberec Paříž 4-6 0-6)
2007 Federer (antuka Hamburk 6-2 2-6 0-6)
2006 Federer (tráva Wimbledon 0-6 6-7 7-6 3-6)
2005 Gaudio (antuka Buenos Aires 6-0 0-6 1-6)
2005 Coria (antuka Monte Carlo 6-3 6-1 0-6 7-5)
2004 Benneteau (koberec Lyon 3-6 0-6)
2004 Roddick (tv. povrch US Open 0-6 3-6 4-6)

Nadal urval první set v tie-breaku, ve druhém ovšem neuhrál ani game a teprve podeváté v kariéře utrpěl ostudného 'kanára'. Současně 89. hráč světa Lacko je tak teprve osmým tenistou, jemuž se takový kousek povedl. Na druhou stranu po Coriovi teprve druhým borcem, který takový zápas nedotáhl k postupu.

"V tom setu jsem zahrál svoje maximum, zatímco jemu nevyšel ani jeden úder," přiznal Lacko.

Rodák ze španělské Mallorky, byť na pokraji sil, se přesto nevzdával. Pořád cítil šanci a v rozhodujícím dějství se po dvou brejcích ujal vedení 4-0. Pak ještě ztratil podání a nechal o rok mladšího soupeře snížit na 4-3, nečekaně vydřené a nakonec i cenné vítězství si už ale mezi prsty uniknout nenechal. 

Sestřih zápasu Nadal - Lacko:


"Soupeř hrál dobře, vůbec všihni hráči z první stovky jsou nebezpeční. Pro mě je to hodně důležité vítězství. Nebyl jsem stoprocentní včera ani dnes. Navíc jsem tu hrál čtyřhry a byl jsem dost unavený. Ale nic nevzdám," komentoval krátce po utkání španělský tenista. "Když jsem si ve druhém setu podruhé ztratil servis, přestal jsem bojovat. Říkal jsem si, že si oddychnu a pokusím se zabojovat v rozhodujícím setu," dodal Nadal.

Ten se v zápase dopustil 38 nevynucených chyb, tedy o šest více než Lacko, a po svém druhém servisu získal jen 39 procent fiftýnů. Slovenské naději k cennému skalpu světové jedničky nepomohl kvalitní výkon, 30 vítězných úderů (jen o devět méně než nastřílel Nadal), pět brejků ani 'bezvýznamná' výhra v součtu gamů.

Nadalův komentář po utkání:

I přes únavu Nadal hned nastoupil k zápasu čtyřhry, ve které po boku Marca Lopeze už tolik sil neztratil. Kuvajtsko-katarské duo Ghareeb/Zaid smetli za 35 minut 6-2 6-0.

Již zítra Nadala čeká čtvrtfinále proti Ernestsi Gulbisovi. S Lotyšem ještě neprohrál, vždy to však byly vyrovnané zápasy.

Také Roger Federer dnes neměl snadnou cestu do čtvrtfinále. Potrápit ho dokázal krajan Chiudinelli.

- ATP 250 DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 1.024.000 dolarů) -
středeční výsledky (05. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Lacko (SR) 7-6(3) 0-6 6-3
Federer (2-Švýc.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(5) 7-5
Tsonga (3-Fr.) - Bubka (Ukr.) 6-2 6-4
Davyděnko (4-Rus.) - Nieminen (Fin.) 6-4 7-5
Gulbis (5-Lot.) - Veič (Chorv.) 6-3 6-1
Troicki (6-Srb.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-1
García-López (7-Šp.) - Marčenko (Ukr.) 6-1 6-4
Karlovič (Chorv.) - Kohlschreiber (8-Něm.) 7-6(5) 6-7(4) 7-6(2)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bracciali/Seppi (It.) - Čermák/Kas (2-ČR/Něm.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
jestli skutecne Pe3k = Armstrong ? ! ! tak to teda si dobrej psychopat
Reagovat
Pe3k
Omg vy ste fuckt banda dementů. Jeden jak druhý Barny vede ligu deb.lismu a ty jsi za ním hned druhý. 3 x tu napíšu, že nejsem žáden armstrong a že ani nevím o koho jde, ale vy tady pořád vymýšlíte konspirační teorie.Zajímavé, že Nadalovi fandí samí dementi...
Reagovat
smazaný uživatel
no ja presvedcen nejsem, byla to jen takova tiskova provokace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Musím ocenit, že ten kluk (Nadal) má skvělý vkus. Jeho přítelkyně je nádherná holka; postavu sice není vidět, ale obličejem by strčila do kapsy většinu našich slavných miss a modelek. S tou se Rafa jistě do zítřka vypotí :-)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkná tvářička.
Reagovat
UnrealTom
mě se teda moc nelíbí :) ale špatná taky neni :)
Reagovat
smazaný uživatel
panove a damy omlouvam se ze vam kteri nemate Rafu radi ted trochu nase** na hlavu :D

V prvni rade klobouk dolu pred Lackem.. dnes zahral fakt vyborne.. nepochybne jeden z nejlepsich zapasu jeho kariery...
Ale snad si nemyslite ze by byl Rafa tak blbej a prohral. Bylo to tak 60 na 40 a to proto ze Rafa opravdu nejak nebyl ve sve kuzi a strilel to uplne jinam, nez to obvykle strili. Vubec bych neresil nejakeho kanara. Samozrejme, casto se to u Rafy nevidi, ale Lackovi to muze byt uplne k hovnu, jelikoz prohral..
Rafa tento turnaj vyhraje. To ze to dnes vubec nebylo ono neznamena vubec nic. I takova vyhra se pocita
Reagovat
dabelsobul
Ale k jeho zdravotnimu stavu se prihlednout musi. I kdyby se mu uz zitra udelalo lepe, vzal mu dnesni zapas hoodne sil...
Reagovat
a.magerova
No zdravý nebyl, to bylo vidět. Myslím si, že Rafa nastoupil i mimo jiné proto, že nechtěl zklamat šejky, když mu zaplatili startovné (on je prý takový poctivec - to nemyslím ve zlém). Ale nemyslím si, že bude dál riskovat a huntovat si zdraví před AO.
Reagovat
smazaný uživatel
ho posle domov. Oba zapasy tu vyhral hladko, je pravda ze superi boli nic moc ale hlavne s jeho psychikou 4 sety v pohode uhrat je dobre pre neho a co sa tyka Rafu tak- dneska proste hral Lacko dobre prve 2 sety, az mo dobre, keby urval tie-break tak postupi o tom snad neni treba v 3. sete sa ukazalo ze Rafa je psychicky najlepsie na tom na svete a z toho kanara si nic nerobil a dal Lacka, ktory uz fyzicky nevladal. Co sa tyka horucky tak mozno ma neviem 37 a uz z toho robia ,, horucku,, fakt je ze Rafa hral 3 sety, dlhy tazky zapas a potom isiel hrat 4hru kde vyhrali s tymi Arabmi hladko 6:2 6:0 cize urcite s nim to take zle nebude a zajtra na zapas s Gulbisom urcite nastupi , neviem naco tu je taka moznost ze nenastupi , kedy kriste RAfa nenastupil n azapas aj s 1 rukou a 1 nohou by tam isiel na kurt. Kazdopadne momentalne nehra nic oslnive tak ako aj Roger , cele tie ich exhibicie asi im ostali v hlave a stale dako neprepli n avyssi level na ATP tour a myslia si ze su na exhibicii. Zajtra davam Gulbisovi velke sance kedze on na RAfu vie- myslim s jeho stylom ze ked mu pojde servis a bude triafat lajny tak RAfa sa len nabeha a nabeha a kludne moze prehrat, urcite je Gulbis lepsi hrac ako Lacko cize ak Lacko mohol dat Rafu 2:0 dnes kludne keby vyhratl tie-break tak preco ne Gulbis.
Reagovat
Matti
no pokud Rafa nepřidá ke svému výkonu o dva levely výše, tak ho Gulbiš dá. I proti Beckovi hrál RAfa navzdory výsledku nemastně neslaně a Gulbiš, ten jak mu to jde, tak je schopen zabít jakýkoliv balon. A tam mu to zatím jde.
Reagovat
smazaný uživatel
keby mu bolo tak zle urcite by nehral a hlavne by nehral stvorhru!!! a to este hned po tom, vobec nevyzeral zle teda on vyzera ako vrah furt a je to moj dost neoblubeny tenista ale na choreho moc nevyzeral a tie chyby vyplivali skvor z toho zo to neni 1000 ka a ani grenslem a to ze nemal svoj den a lacko hral fantasticky!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nestastne napisany clanok v ktorom autor stale dookola omiela aky "vycerpany na smrt" prisiel Nadal na zapas s Lackom. Absolutne jednostranny clanok v ktorom autor sa nemoze zbavit neutralneho pohladu na zapas a priznava svoje pozicie ktore su na strane Nadala za kazdu cenu, znizuje to profesionalitu tohto portalu, lebo tento portal je velmi akcny a pruzny, vsetky prispevky rad citam vratane vynikajucej historie tenisu. Preto prosim dobuducna, aby take jednostrane nazory sa uz neobjavovali, aby ste si sami neznizovali rating.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, ke konci mi připadal vyčerpaný spíš Lacko, i když v optimální pohodě Nadal včera rozhodně nebyl. Škoda, že Lackovi vypadl servis právě v tie-breaku, když předtím dva nebo tři gamy servíroval excelentně. Výsledek 7:6 6:0 (i když silně teoreticky, druhý set by asi vypadal jinak, kdyby Nadal první prohrál) by byl naprostá senzace...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je clanek zameren na to, ze Nadal nebyl stoprocentne fit tak komentator zapasu byl zase zameren pouze na Lacka a vubec si nevsimal toho, ze Nadal pokaslava a poti se jak svina. Tak tu mame naznak rovnovahy. Jasne Lacko hral dobre, ale kdyby mu na druhou stranu posilal Nadal to co normalne posila, tak by se vam jeho vykon nezdal tak super. Proste videl, ze je souper indisponovanej tak se vyburcoval k vyssim vykonum.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci rejpat, ale myslim, že horečkami totálně vyčerpaný člověk vypadá uplně jinak :-D a ještě šel hrát čtyřhru, tak to tak špatně na tom nebude ne? Ale nevim no.....
Reagovat
smazaný uživatel
určitě, ty jakožto fanatická elegánovkyně do toho musíš nejlíp vidět :DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
No, úplně v pohodě asi nebyl. Rozhodně byl k poražení. A Lacko příjemně překvapil předvedenou hrou.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak bol to hlavne vynikajuci vykon Lacka a ziadne horucky... je to trapne vzdy sa vyhovarat :)
Reagovat
smazaný uživatel
áá čobolík se držel za srdíčko... :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
to že je Nadal horečkami totálně vyčerpaný psali tady v článku, proto na to reaguju. Ten zápas jsem viděla a nevim no..... Např. já když jsem, horečkami totálně vyčerpaná tak padám na hubu a jsem ráda že ležim v posteli a určitě si nejdu ven zahrát tenis :-D Ale tak každej to může prožívat jinak tu horečku. A ty se zlidni, jedinej fanatickej fanoušek jseš tady Ty!!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak myslim, ze takovyto sportovec je nadopovanej takovejma vecma, ze se nam o tom ani nezda. Zapas jsem videl a musim potvrdit, ze Nadal vypadal opravdu spatne, a chyboval i z pozic do kterych ho Lukas nezahanel. Dalsi kolo bude asi konecna pokud se to nezlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
keby mu bolo tak zle urcite by nehral a hlavne by nehral stvorhru!!! a to este hned po tom, vobec nevyzeral zle teda on vyzera ako vrah furt a je to moj dost neoblubeny tenista ale na choreho moc nevyzeral a tie chyby vyplivali skvor z toho zo to neni 1000 ka a ani grenslem a to ze nemal svoj den a lacko hral fantasticky!!!
Reagovat
Pe3k
Jeden by neřek kolikrát dostal Nadal na antuce kanára. Kdyby dneska prohrál tak by to samozřejmě svedl na nemoc a všichni jeho fanatičtí fanoušci samozřejmě taky protože on přece normálně neprohrává :D
Reagovat
Matti
ale ale Petříčku
Reagovat
smazaný uživatel
a prohrává snad? Kolik toho loni poprohrával na grandslamech? :DDDD

PS: a nemusíš přesně, stačí přibližně :D
Reagovat
Frantz
armstrongu kdy tebe to prestane bavit..
Reagovat
Pe3k
Loni měl skvostnou sezonu. Sice v porovnání s božským Federerem je to pořád chabé neboť Roger měl celkem 4 lepší sezony (2004,2005,2006,2007) ale na pověrčivého kluka co si loví tanga z anusu je to určitě chválihodný výsledek. Nicméně měl neskutečně lehký los.V Paříži 1 soupeř (Soderling), Wimbledon bez soupeře a US open měl vyčerpaného Djokera až ve finále...
Reagovat
Pe3k
Sice nevím kdo je zdejší armstrong, každopádně vím, že to nejsem já...Zdejší diskuze sleduju asi půl roku a dneska jsem měl chvíli čas tak jsem se zde regnul...
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si to říkal, teď (20:35) to ten psychouš dokonale potvrdil .)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem netušil, že mu ve Wimbledonu Soderling s Murrayem skrečovali :DDDDD
Reagovat
Pe3k
No Barney ty jsi jediný člověk, kterého odsuď znám. Spíš si jediný jehož přezdívku si pamatuju. Nemusím asi ani psát, že je to k vůli tvým naprosto stupidním komentářům, které tu denodeně píšeš. To, že jsem tu prvně a hned mě považuješ za někoho jiného mě jen utvrzuje v tom co jsem si o tobě myslel...
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, že prohrává. Jako každý tenista. V poslední době prohrává ze všech nejmíň, proto je světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
....wimbledon bez soupere ?? !! co to je za trapnej komentař !! ?? do toho se argumentem ani zapojovat radsi nebudu
Reagovat
Pe3k
Myslel jsem hráče schopného ho na trávě porazit. Omlouvám se za špatnou formulaci. Krom Federera bych zde ze současných tenistů zařadil Rodika a Del Potra.
Reagovat
Matti
ty jseš takovej malej brepta viď?
Reagovat
smazaný uživatel
A zas tu máme o kokůtka víc :-D
Reagovat
Pe3k
Sám si breapta...Když nevíš co napsat, tak rači nic nepiš.
Reagovat
Pe3k
Ty jsi tu už dlouho ne?
Reagovat
Matti
on je to fakt armstrong ten kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
del potro ze by porazil nadala na trave? potrik sa na trave musi este vela ucit zatial tam dokazal akurat tak hov.no
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja zas musim uznat, ze Barney me tu zas docela bavi :) bez nakyho kolikrat zbytecneho pitvani, vas tady tak lehce umyje ... je to asi fanada jak ma bejt
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze Potro na trave je zatim argument neskutecne mimo !
Reagovat
smazaný uživatel
Muzete si overit IP od admina, ja zadnej Pe3k nejsem. Vcera v tuto dobu jsem byl uplne nekde jinde nez na TP, na to mam svedky. Proto mi vysletlete, co timto jednanim zamyslite?
Reagovat
Pe3k
Zdarec. Včera jsem se zde registroval a dva očividně mentálně zaostalí jedinci Barny a 24 mě několikrát osočovali, že jsem ty. Sice tě neznám, ale asi to tu máš těžké v přítomnosti takových fanatických asociálů...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vim, odhalil te prece Frantz.Prosim te, komentuj si tenis treba nekde na placku za barakem, ale ten skutecny nech bejt ! Jsi uplne mimo(viz tve prispevky...) Armstrong je precejenom sečtělejši
Reagovat
smazaný uživatel
Řešíte tu totální kravinu...už od pohledu mísí být jasné, že to armstrong není....jasně, ubožáci jako Barney zase začnou kecat o tom, jak se dva "fanatičtí elegáni" navzájem obhajují, ale je to tak....jinak zápas jsem neviděl, Nadal dneska porazil Gulbise docela snadno, podle mě ho v semifinále čeká to chorvatské nukleární hovado Karlovič....budu mu fandit, ale jeho tenis je odpornej
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj a diky za zastani. Tady to vazne neni lehke. Copak clovek musi byt online 24 hodin denne aby zjistoval, kde se tady v komentarich od vsech moznych pomatencu objevi jeho nick, nebo resil dalsi problemy? Ale zase uz vim, ze od blaznu jako jsou revival.Barney (ten obzvlast) nebo Matti nic jineho cekat nejde.
Reagovat
Pe3k
Už vím co znamená to 24 je to tvoje IQ že? Nějaký dmnt napíše, že jsem armstrong a pro tebe je to hned odhalení.Zdejší admini musí být opravdu tolerantní, že vám ještě nedali ban.
Reagovat
Pe3k
Být tebou tak se zamyslím nad svýma komentářema.Já podle tebe nejsem sečtělý?Ty neumíš napsat odstavec bez chyby tak se spamatuj ty moulo.Vytáhni si hlavu z anusu a bav se jen ze sobě rovnýma...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist