Federer v Montrealu smetl Polanského a neprohrál už 32 setů v řadě

9. 8. 2017, 19:26
Aktuality 52
ATP MONTREAL - Roger Federer ve svém prvním zápase od triumfu ve Wimbledonu dominoval, když na Masters v Montrealu čerstvě šestatřicetiletý Švýcar začal snadnou výhrou nad domácím outsiderem Peterem Polanským. Čtyři mečboly v řadě parádně odvrátil Francouz Gaël Monfils.
Roger Federer

Roger Federer prožívá fantistickou sezonu, během které si dovolil i dvouměsíční pauzu na odpočinek. Odehrál sedm turnajů a pět z nich vyhrál.

Za dalším úspěchem vykročil dnes na Masters 1000 v Montrealu, když den po svých 36. narozeninách nedal šanci domácímu Peteru Polanskému. Devětadvacetiletého Kanaďana, který si teprve počtvrté v kariéře zahrála s hráčem Top 10 a znovu proti superfavoritovi neuhrál ani set, přehrál snadno 6-2 6-1. 

"Odehrál jsem dobré utkání. První zápasy nejsou nikdy snadné, ale myslím, že dnes jsem to zvládl nad očekávání dobře," pochvaloval si Federer.



Na grandslamech a turnajích Masters letos šampion z Australian Open a Wimbledonu odehrál 26 zápasů a všechny vyhrál. Celkově má v této sezoně bilanci 32-2, když obě porážky utrpěl po nevyužití mečbolu proti soupeři mimo Top 100 - v únoru v Dubaji podlehl Rusu Donskému, v červnu na trávě ve Stuttgartu neuspěl proti domácímu Haasovi.

Po suverénních triumfech na trávách v Halle a ve Wimbledonu švýcarský tenista neprohrál už 32 setů v řadě, čímž překonal své vlastní maximum.

V Montrealu Federer hraje poprvé po šesti letech, jeho maximem je finále z roku 2007. Rogers Cup dokázal dvakrát vyhrát v sezonách 2004 s 2006, kdy triumfoval v Torontu.

Devatenáctinásobný grandslamoví vítěz Federer, který se za dva týdny teoreticky může vrátit na post světové jedničky, se v osmifinále střetne s Davidem Ferrerem. O rok mladším Španělem, s nímž vyhrál všech sedmnáct vzájemných duelů.

Nadal zametl s Čoričem

Rafael Nadal zahájil útok na pozici světové jedničky hladkým vítězstvím 6-1 6-2 nad Chorvatem Bornou Čoričem , s nímž vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2.

"Když jsem s ním hrál naposledy, tak jsem loni v Cincinnati prohrál. Takže to pro mě nebyl lehký začátek," uvedl jednatřicetiletý Španěl po duelu s Čoričem, jenž je o jedenáct let mladší. "Na začátku zápasu jsem odehrál pár skvělých míčů. Začal jsem dobře a celkově jsem odehrál skvělý zápas," dodal nejvýše nasazený hráč turnaje.

Od návratu do čela žebříčku, v němž byl naposledy v červnu 2014 a celkem 141 týdnů, Nadala dělí už jen dvě výhry. V osmifinále se utká s dalším mladým talentem Denisem Shapovalovem. Osmnáctiletý Kanaďan v druhém kole překvapivě porazil 6-3 7-6 Argentince Juana Martína del Potra a poprvé postoupil do 3. kola turnaje Masters 1000.


Monfils odvrátil čtyři mečboly ve velkém stylu
Gaël Monfils dnes poprvé našel recept na Keie Nišikoriho, s nímž předchozí tři duely prohrál po třísetových bitvách. I v Montrealu byl blízko porážce, ale předvedl hned tři návraty do zápasu s parádním vyvrcholením v samotné koncovce.

Monfils zvítězil po velkém boji 6-7 7-5 7-6, přestože ve druhém setu prohrával 2-5, ve třetím 3-5 a v rozhodujícím tie-breaku čelil za stavu 2-6 čtyřem mečbolům v řadě. Zisk posledních šesti míčků zvládl ve velkém stylu a divákům nabídl skvělou show.



Desátý hráč světa Milos Raonic čekání na první letošní titul neukončí ani na domácí půdě v Montrealu. Kanadský tenista nedokázal hned ve svém úvodním zápase potvrdit roli favorita proti Francouzi Adrianu Mannarinovi, kterému podlehl 4-4 4-6.

Zverev se utká s Kyrgiosem
Alexander Zverev porazil Francouze Richarda Gasqueta i ve třetím vzájemném střetnutí a po nedělním triumfu ve Washingtonu vyhrál šestý duel po sobě, v Montrealu měl ale namále. Po nevyužití tří mečbolů v řadě musel ve třetím setu za stavu 5-6 sám likvidovat tři soupeřovy mečboly, ale se všemi si poradil. A to i díky maratónské výměně se 49 údery.



Ve třetím kole se dvacetiletý Němec Zverev utká s o rok starším Australanem Nickem Kyrgiosem, kterého naopak ještě
neporazil. Kyrgios v Montrealu zatím postupuje zcela bez zaváhání, když po Troickém smetl i Paola Lorenziho. Italského veterána porazil 6-2 6-3 a po čtvrt roce vyhrál dva zápasy po sobě.

Šestý vítězný zápas v řadě přidal také šampion z Los Cabos Sam Querrey, který si v Montrealu poradil stejně jako minulý měsíc ve třetím kole Wimbledonu s Jo-Wilfriedem Tsongou. V Kanadě americký tenista zvítězil nad světovou dvanáctkou 6-1 3-6 6-4 a bilanci vzájemných soubojů snížil na 3-4. V osmifinále narazí už popatnácté na Jihoafričana Kevina Andersona (h2h 9-5).

Turnaje po zranění kotníku mají pro Belgičana Davida Goffina zatím stále stejný scénář. Po třísetové výhře vždy následovala překvapivá dvousetová porážka, na v Montrealu ji třináctý hráč světa utrpěl s Korejcem Hyeon Chungem, který zvítězil 7-5 6-3. 

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4.917.120 dolarů
středeční výsledky (09. 08. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6-1 6-2
Federer (2-Švýc.) - Polansky (Kan.) 6-2 6-1
A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (Fr.) 6-3 4-6 7-6(3)
Monfils (Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 6-7(4) 7-5 7-6(6)
Mannarino (Fr.) - Raonic (6-Kan.) 6-4 6-4
Dimitrov (7-Bulh.) - M. Zverev (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Querrey (USA) - Tsonga (8-Fr.) 6-1 3-6 6-4
Hyeon Chung (Korea) - Goffin (9-Belg.) 7-5 6-3
Anderson (JAR) - Carreňo (11-Šp.) 6-3 7-6(6)
Bautista (12-Šp.) - Harrison (USA) 7-5 6-2
Ferrer (Šp.) - Sock (15-USA) 7-6(7) 3-6 6-1
Kyrgios (16-Austr.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-3
Shapovalov (Kan.) - Del Potro (Arg.) 6-3 7-6(4)
Haase (Niz.) - Escobedo (USA) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
mahycek
Strašný, co ten Roger nasekal chyb. To snad tento rok ještě ne. A s Fererem se kterým ještě neprohrál. Jestli se rapidně nezlepší, tak druhej Donskoy. Jdu spát nemám na to nervy.
Reagovat
Franky
klidek zvladol to naopak nadal je out ;)
Reagovat
Kozoroh
Klid, Roger si jde pro další titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz je jasne proc Rebel nenastoupil... Pryy zebro...Coldplay to byl:))) A ma recht, lepsi nez pinkat v tom horku na betonech:)
https://twitter.com/tomasberdych/status/895504969272627200
Reagovat
a.magerova
Tož.... Roger tam byl též a poté nastoupil... ale jak vidno, trénoval s míčem i při koncertě, prostě nevynechá přípravu nikde.... :-)))

https://twitter.com/kah22jad/status/895510531192352768
Reagovat
smazaný uživatel
No prosim, Roger absolutne skvela priprava:) Tak ted uz mi je jasne, kdo ten turnaj vyhraje...
...jen bych si dal asi bacha jeste na teho Kyrgiosa, taky zaexperimentoval v priprave s Montrealskym fandou a vypadalo to take zajimave, no a zatim ma i zajimave vysledky:)
Rebel do toho proste sel naplno bud a nebo:)))
Reagovat
a.magerova
Mannarino si vyšlápl na domácího Raonice

Desátý hráč světa Milos Raonic čekání na první letošní titul neukončí ani na domácí půdě v Montrealu. Kanadský tenista nedokázal hned ve svém úvodním zápase potvrdit roli favorita proti Francouzi Adrianu Mannarinovi, kterému podlehl 4-4 4-6
Reagovat
gigin
to tam vyhrá celé.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s prehladom, po solídnom výkone. Mať v priemere jedno eso na gem, to nepamatám, ze by sa niekedy Nadalovi na harde stalo...

Shapovalov je buducnost tenisu, proti Nadalovi vsak bude outsiderom...Rafa to má slušne rozohraté na ďalší úspešný turnaj, zdá sa..
Reagovat
Pe3k
Rafa měl první kolo lehoučké, Coric bude rád jak do konce kariéry udělá 1 500.
Reagovat
Tornes
Hlavně měl Rafa štěstí, že to byl hard a ne antuka. Na antuce by mu Coric ukázal.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
EllNino
Paráda ! :D Nemám slov ... sice trochu pomohly dvojchyby Juana, ale teda na 18 let fakt vyspělý hráč, smekám :) ...

Ten servis je fakt lahůdka, i údery má skvělý, síť parádní, když se trochu zklidní v koncovkách, bude super hráč :) a už teď je
Reagovat
Tornes
Co dvojchyby, hlavně ten (ne)forehand :) V jednu chvíli tam ukazovali, že z něj měl 3 vítězné míče a 20 nevynucených chyb, fakt šílený čísla. Ale jinak velmi dobrý výkon od Denise. Podání velmi dobré, byť oproti minulému kolu trošku horší v kritických chvílích. Ale tentokrát to naštěstí ani nebylo potřeba.

Ale abych jen nechválil, tak jak si pořád pochvaluji to podání, tak procenta prvního i druhého by mohly jít trošku nahoru :)

btw, všiml jsem si takové zajímavosti. Čím nervóznější je, tím častěji si prohodí míč mezi nohama. Obvykle to dělá jen jednou, když je nervóznější (BP a pod) tak dvakrát a jednou (hned poté, co poprvé brejkl Juana) si míč prohodil dokonce třikrát :)
Reagovat
EllNino
jojo i 4x jsem viděl prohodit :D ale tak to je pochopitelný :) ...jinak teda ty voleje má na svůj věk neuvěřitelně jistý :)
Reagovat
Tornes
Záleží dost jak kdy, občas na síti taky vypadá solidně tragicky :)

Ale obecně je tam dobrej. Jako mladší dokonce hrával velmi často (cca půlku prvních podání) servis-volej. Teď od toho ustoupil, ale ten základ tam pořád je.
Reagovat
EllNino
jojo máš pravdu, že se tam cpal víc, a měl by se tam cpát víc :) ... klidně :)
Reagovat
Nola
Nishi prehral s Monfilsom z MP, to sa deju veci, vlanajsi finalista out, na 5. pokus ho Gael dal, ta typicka radost pri odvrateni MP
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi, mentál...Jak vyšitý, prehrat z 5:2 v druhom, z 5:3 v tretom a zo 6:2 v TB, to dokáze len on. A Verdasco.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, tento zápas neuvidím ako inak.
Reagovat
Mayo
DelPo ide prehrať s nejakým pomylenym Rusom, vostuda :/
Reagovat
Nola
je to Kanadan :D
Reagovat
Mayo
Ani nepíš :/
Reagovat
Nola
vynecha aj Cincy, co na to ta Kanadanka?

https://sport.aktuality.sk/c/289724/djokovic-sa-brani-obvineniam-z-dopingu-chce-ocistit-svoje-meno/
Reagovat
sprchon
Gael fantasticky teď. :D
Reagovat
sprchon
Cože, Rafa to má s Bornou 1:2, jo?
Reagovat
Pe3k
Njn Coric goat.
Ten zápas zvládne, ale další kolo bude oříšek.
Reagovat
EllNino
Tak jedem Denis, pro mě šlágr dne :)
Reagovat
Tornes
Vidím to podobně :) Škoda toho rebreaku, pár zbytečných chyb od Denise. Uvidíme, jestli se ještě brejknou bo bude TB.
Reagovat
Tornes
Tak nakonec to Denis urval. Od něj dobrý výkon, rány od Juana mu nedělají výraznější problém. To podání má prostě na svou výšku a věk naprosto neuvěřitelné.

Juanovi nejde FH, hlavně když si ho obíhá. To pak jejich velká část letí někam do nebes.
Reagovat
Nola
Fedex ma slusivy outfit, ta ruzova mu sekne, zapas som nevidela, sledovala som Dominiku s Luckou, Polanskeho nepoznam, ale vysledok podla predpokladu
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z tych zapasov, kde pozriete na vysledok a ani jedno meno z hráčov vám nic nehovorí :)
Reagovat
Tornes
Tak Federera bych chápal, to je celkem mladík, ale neznát Polanského? Vždy ten se na tour pohybuje už 11 let...
Reagovat
Mayo
Egoista možno ani nestratí set na turnaji.
Reagovat
Pe3k
Ani gem.
Reagovat
Kozoroh
Tak to už mu mohou rovnou dát trofej.
Reagovat
Pe3k
Lord Fedr smaznul Polanku za 53 min. Set neprohrál od Hamburgu.
Reagovat
Kozoroh
Od Stuttgartu...
Reagovat
Pe3k
Jop.
Reagovat
a.magerova
No... jako jooo, ale chce TO ještě potrénovat... ;-)
Reagovat
Padme
meruňková, růžová... co mu to ten Nike zase oblíkl... :D
Reagovat
a.magerova
Jj, asi lososová... :-))

https://www.perfect-tennis.com/wp-content/uploads/2017/08/federer-cincinatti-polo-2017.jpg
Reagovat
sprchon
Bledě lososové barvy. ;)
Reagovat
Padme
to prodat, než to obléct na něj :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Ale zdrsnil TO svou neoholenou tváří... ;-)

http://jpeg.cz/obrazek/g71u

Ovšem, tyto barvy se líbí babám i chlapům... :-))

https://www.youtube.com/watch?v=jaf6nx0Kfak&feature=youtu.be&t=1m23s

https://www.youtube.com/watch?v=i4_zt_xNU78&feature=youtu.be&t=39s
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/4aUQ9sPOQvY
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/Qo2Bvbio5jY
Reagovat
Stan_Borowitz
"Nobody beats Peter Polansky 6:2 6:0 two times in a row."

Ani Roger...
Reagovat
a.magerova
Montreal není Toronto... :-))
Reagovat
EllNino
19:26, když vyhrál až teď ? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist