Federer ve Švýcarsku popáté sportovcem roku. Kolegyně rozesmutnil svým brzkým odchodem

18. 12. 2012, 19:58
Aktuality 13
Vítěz letošního Wimbledonu Roger Federer se stal popáté v kariéře nejlepším sportovcem Švýcarska. Po vyhlášení ankety však 'upaloval' na letiště, čehož ostatní švýcarští sportovci litovali.
Profily hráčů
Roger Federer a Nicola Spirigová

Roger Federer letos vyhrál šest turnajů. Zaznamenal už celkově 7. titul z Wimbledonu, dva triumfy přidal z Masters 1000 v Indian Wells či Cincinnati, získal stříbrnou olympijskou medaili a na několi k týdnů se vrátil na post světové jedničky. 

Za své úspěchy byl jednatřicetiletý Švýcar odměněn i ve své rodné vlasti, když byl vyhlášen švýcarským Sportovcem roku 2012 a navázal tak na svá ocenění z let 2003, 2004, 2006 a 2007. Letos za sebou nechal druhého cyklistu Fabiena Cancellaru, sjezdaře Didiera Cuche či skokana na lyžích Simona Ammana.

"Není nic krásnější než si užít ovace ve stoje v rodném Švýcarsku. Doufám, že dokážu podobné emoce vyvolávat i nadále," řekl Federer, který se slavnostního vyhlášení v rodné vlasti osobně zúčastnil poprvé od roku 2005.

Federer se na vyhlášení ankety dostavil po návratu z kolumbijské Bogoty, kde v sobotu odehrál poslední exhibiční zápas série Gillette Federer Tour. Po slavnostním vyhlášení se ale už na následném večírku neobjevil, neboť cokamžitě odletěl soukromým letadlem do Dubaje za rodinou - manželkou Mirkou a dcerami 

Svým brzkým odchodem z vyhlášenízklamal řadu švýcarských sportovců, kteří toužili po autogramu či společné fotografii. 

"Chtěla jsem autogram pro mou sestru, ale Roger byl už bohužel na cestě na letiště. Jaká škoda," řekla krasoblusařka Sarah Meierová. "Chtěla jsem si udělat společnou fotku s mým manželem, ale Roger byl už pryč," litovala také triatlonistka Nicola Spirigová, jež byla vyhlášena nejlepší Sportovkyní roku. Snowboardistka Tanja Friedenová jen dodala: "Všechny jsme Federerovy velké fanynky."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Labi
úžasné jak v každé zemi je jeden sportovec, kerému padne k nohám celá země....těžko říct čím to je ale když se řekne Švýcarsko=Federer, Francie= Zidane, Srbsko=Djokovic, Česko=Jágr atd...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
HALA Roger HALA Madrid HALA Higgins
Reagovat
smazaný uživatel
Musím sa priznať,že som trochu prekvapený, že Federer triumfoval v tejto ankete len 5krat..Čakal som, že vyhráva prakticky nepretržite..Hlavne by ma zaujimalo, kto vyhral sportovca roku vo Svajciarsku v roku 2005..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa k tomu v minulosti vyjadroval, že je rád, keď vyhrá aj niekto iný. Z toho čo si pamätám tam hlasovanie funguje nejako zvláštne, hlasujú zúčastnení na gala.

Roger suverénne vyhral hlasovania v médiách skoro každý rok (zrejme okrem 2008), návštevníci gala však volili niekoho iného zrejme kvôli tomu, že si mysleli že RF má výhru istú :)
Reagovat
spaniel
Thomas Luthi...mistr sveta v 125kach.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to meno si pamätám veľmi matne ..

Paradoxom je, že v tom roku bol Federer najlepší športovec sveta (Laureus) a vo Švajci nie :)
Reagovat
smazaný uživatel
sport není jen tenis. Vám připadá např. Cancellara-olympijský vítěz a několikanásobný mistr světa proti Federerovi jako nula?
Reagovat
dadaft
správně.
taky záleží na zemi - kdyby měli švýcaři lyžaře formátu Stenmarka, který by rok co rok dokázal vyhrávat křišťálové glóby, Roger by v anketě končil druhý i s vyhranými Wimbledony...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za info, spaniel.

Jasné, že šport nie je len tenis. Ja to uznávam, len som bol zvedavý, že kto to vtedy vyhral. Majster sveta v 125 je veľká vec, možno v mojich očiach trochu za 3GS z toho roku Federera, ale uznávam, že to je vec názoru. Cancellaru mám veľmi rád, ale v cyklistike sú MS, či OH trochu podradnou disciplínou oproti Tour, či Giru...V tomto smere by som určite preferoval tenisové úspechy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mne je tenis nejlepší sport jak letní tak zimní.

Srovnávat mistra světa ve 125 se světovou jedničkou v tenise? Snad leda by byl někdo mistr světa v tenise s raketou do 40cm.

To nejde, snad míru úspěšnosti v porovnání mezi sporty by možná relevantně vyjádřily price money za rok nebo spíše něco jako 1/ lomeno asi základnou tedy počtem účastníků. No ale v zemi kde je třeba curling hodně populární, může logicky vyhrát sportovce roku nějakej curlingista co v tom roce zazářil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bych rád podotknul, že "krasobruslař Sarah Meier" je dívka!
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist