Federer v Bogotě zakončil GFT výhrou nad Tsongou, Hlaváčková vyhrála mix (+video)

16. 12. 2012, 08:51
Aktuality 12
Roger Federer v kolumbijské Bogotě zakončil sérii šesti exhibičních zápasů po jižní Americe s názvem Gillette Federer Tour. S fanoušky se rozloučil výhrou nad Francouzem Tsongou, v mixu vyhrála Andrea Hlaváčková se Santiagem Giraldem.
Roger Federer

Roger Federer se už s Jo-Wilfriedem Tsongou utkal minulý týden v Sao Paulu a oba tenisté brazilskému publiku nabídli skvělou exhibiční podívanou. Z hladké výhry se tehdy radoval Švýcar. Také v Kolumbii Federer s Tsongou nezůstali divákům nic dlužni, nabídli jim 2 hodiny a 13 minut pěkné tenisové podívané.

Roger FedererZa stavu 4-5 Federer ukončil game smečí ve výskoku a vysloužil si ovace 13 tisíců diváků. Ty si pak švýcarský tenista sám dirigoval a zkoušel tak soupeře rozhodit před jeho servisem (video v čase 1:09:50). V dalším gamu to fanoušci vrátili i Tsongovi, i když s menším hlukem. 

Francouzksý tenista zase předvedl fotbalové umění; s tenisákem udělal 21 'nožiček', kopnul ho k Federerovi, ten míček vrátil zpět a Tsonga ho hlavou poslal mezi zaskočené diváky vedle kurtu (1:16:18). Švýcar zase laškoval s kamerou, kterou přikryl ručníkem.

V tie-breaku tenisté na chvíli zapli na vyšší obrátky. Federer předvedl jednu z mnoha smečí ve výskoku, byl to ale jediný vyhraný fiftýn, který v úvodních pěti výměnách získal. Tsonga po skvělém voleji na síti vedl už 4-1, náskok však neudržel a Švýcar nakonec vyhrál 8-6. 

Druhá sada se stala hladkou kořistí Tsongy, který ji vyhrál 6-2. Sedmnáctinásobného grandslamového vítěze v závěru nezachránily ani tři odvrácené setboly, z nichž dva smazal nechytatelným returnem a skvělým bekhendovým prohozem. 

V závěru třetího dějství byl Federer při mečbolu zasažen Tsongovým servisem, kterým změnil směr po doteku s páskou, do rozkroku (2:34:50) a Tsonga hned radil "musíš na paty". Federer si ale vítěznou rozlučku vzít už nenechal. Třetí dějství získal poměrem 6-3 a rázem se na lavičce ocitl v obležení podavčů míčků, kteří toužili po podpisu. Žijící legenda většině radost udělala. a po dvou týdnech v Jižní Americe se mohl chystat na cestu domů do Švýcarska.

"Bylo neuvěčřitelné, jak jste mě tu ve vaší nádherné zemi přivítali. "řekl Federer, který během předávání upomínkových předmětů dostal stejnějako ostatní účastníci exhibice tradiční kolumbijské sombrero a tašku přes rameno.

"Můj zápas s Rogerem byl jako vždy skvělý a bylo mi ctí zahrát si před tak úžasným publikem, jako je tady," dodal Tsonga, který si na závěr programu užil bouřlivých ovací publika.

Záznam celého utkání (video začíná v čase 6:37):


Jednatřicetiletý Federer tak Gillette Federer Tour zakončil s následující bilancí: v brazilském Sao Paulu prohrál s Belluccim, pak v atarktivních duelech porazil Tsongu i Haase, v Buenos Aires pak prohrál s Juanem Martínem Del Potrem, kterému druhý den porážku oplatil a s Jižní Amerikou se rozloučil v Bogotě výhrou nad Tsongou.

Nyní má Federer zhruba měsíc na to, aby si odpočinul a připravil se na první grandslam sezony. Ten v Melbourne začíná 14. ledna.

Santiago Giraldo a Andrea HlaváčkováPřed duelem Federera s Tsongou diváky naladila smíšená čtyřhra, ve které nastoupila Andrea Hlaváčková s domácím Santiagem Giraldem proti slovensko-kolumbijské dvojici Daniela Hantuchová a Alejandro Falla

První set získalo česko-kolumbijské duo zaslouženě a hladce 6-2, ve druhé sadě ale polevilo a 'nechalo' soupeře vyhrát 6-3. O vítězi mixu tak rozhodl super tie-break, který vyhrála neustále vysmátá Češka s Giraldem poměrem 12-10. Na oslavu vítězstvu pak Giraldo vyzval Hlaváčkovou k tanci.

"Bylo to neuvěřitelné, fanoušci jsou tu fantastičtí. Jsem ráda, že jsem tu mohla být. Zápas Federera s Tsongou byl úžasný," řekla Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://media.tumblr.com/tumblr_lub2doaxgt1qdg0u3.gif
Reagovat
smazaný uživatel
No, koniec Federer tour. Konečne. Na môj vkus bola pridlhá, veď trvala 10 dní, čo je trošku porcia - oveľa radšej by som Rogera nevidel, ale vedel, že sa niekde venuje kondičnej príprave, ale na druhej strane Južná Amerika a hlavne Brazília sa prebúdza z tenisového spánku a kto ich nabudí lepšie ako Federer ...

Ani zápasy som veľmi nevidel, vždy len nejaké útržky, lebo akosi ma nebaví sledovať highlighty, no vypichol by som jeden moment - a to Rogerov bekhendový return proti Tsongovi v poslednom zápase v Kolumbii, tesne pred koncom zápasu. To bolo niečo :)

Suma sumárum, je očividné, prečo preskočil Abu Dhabi + Dohu, teraz má ešte mesiac na kompletnú prípravu na Australian Open. Rád by som uvidel finále svetovej jednotky s dvojkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj keď som sa dočítal, že na tour s ním bol Pierre Paganini, čo by znamenalo, že sa venovali drilu a večer si šiel zahrať nejaké zápasy :) To rozhodne nie je najhoršia varianta ...
Reagovat
smazaný uživatel
Finále svetovej jednotky s dvojkou bolo aj vlani, mozno sa historia bude opakovat..Ja šípim po dlhšej dobe na AO nejake vacsie prekvapenie a vypadnutie jedneho z prvych troch hracov pred branami SF,mozno QF..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na AO sú vždy tie prekvapenia najväčšie, Schuettler, Clement, Gonzalez, Baghdatis, Tsonga, Verdasco alebo Cilic. :)

Otázka je, kto by to mohol byť tentoraz, ak by som niekoho musel vybrať, možno by to bol Nishikori. A aby som bol úprimný, tiež si myslím, že top hráči budú viac náchylní na prekvapenia, ale to uvidíme až o mesiac.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, neví někdo kdy hraje Petra Kvitová v extralize?
Reagovat
smazaný uživatel
To síce neviem, ale dnes by sa tam mali hrať kvalitné zápasy, lebo bude hrať Prostějov proti Sparte :)

Berdych - Kližan
Kohlschreiber - Štěpánek
Seppi - Dodig
Reagovat
smazaný uživatel
Zapasy moooc potesily v dobe, kdy jsou tenisove prazdniny. Bylo prijemne videt Rogera tak uvolneneho, usmevy rozdaval na vsechny svetove strany, Blyskl se paradnimi udery, rychle returny po lajne a voleje ve vyskoku. Prijemny prislib na dalsi tenisovou sezonu, ktera nastesti zacne uz velmi brzy.:-]
Reagovat
a.magerova
Souhlasím.
A úžasné bylo to jak ho lidé poslouchají (od 1:09:00 do 1:10:20), doporučuji pro všechny i pro ty co ho milují i pro ty co ho nenávidí... :-))
Reagovat
a.magerova
Jo a dejte si zvuk naplno, ať si to pořádně užijete!!! :-))
Reagovat
carolyn
http://www.youtube.com/watch?v=lLH6MS9lmyE

Magerka asi zapoměla přidat video, tak tady je
Reagovat
carolyn
Jo srry, nevšimla jsem že je tu u článku celé to video
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist