Odveta v Buenos Aires: Federer po třech porážkách porazil Del Potra

14. 12. 2012, 09:58
Aktuality 11
Roger Federer má za sebou také argentinskou misi na exhibičním turné Gillette Federer Tour. V Buenos Aires se mu povedla odveta proti Juanu Martínu Del Potrovi, kterého porazil po třech předchozích porážkách.
Juan Martín Del Potro a Roger Federer

Minulý týden Roger Federer bavil diváky v brazilském Sao Paulu, kde měli zápasy s Belluccim (1-2) Tsongou (2-0) a Haasem (2-0) velmi uvolněnou atmosféru a publikum si exhibiční utkání užívalo. 

V argentinském Buenos Aires čekal na jednatřicetiletého Švýcara dvojzápas s domácím Juanem Martínem Del Potrem, který tolik pochopení pro exhibiční kousky neměl a k duelům přistoupil s větší vážností.  

Ve středu se z výhry 2-1 na sety radoval čtyřiadvacetiletý Argentinec, ve čtvrtek se odveta v bouřlivém jihoamerickém prostředí povedla o sedm let staršímu Švýcarovi, který vyhrál 6-4 7-6(0).

Federer tak ukončil sérii tří porážek s Del Potrem, se kterým prohrál na podzim ve finále turnaje ATP v rodné Basileji a v základní skupině na Turnaji mistrů.

Federer své turné po Jižní Americe zakončí v sobotu v kolumbijské Bogotě, kde si zahraje s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Předzápas jim obstarají Češka Andrea Hlaváčková a Slovenka Daniela Hantuchová.

Záznam celého druhého utkání v Buenos Aires:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Vojtiik
neskutecna baletka:) .. na tech exbicich ukazuje zase jeste neco navic, kdyz neni pod tlakem.. ta svihova faze, kdy treba i za telem nebo v defenzive je schopny zahrat takove udery, to je neco neskutecne:)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné video a moc šikovný tenista na něm, radost pohledět, proto kvůli němu tak ráda ponocuju a pak jdu s úsměvem spát (i bez bonbónů)... :-))
Reagovat
J.M.
Sice moc takováto videa nemusím (hlavně ty vatovité pasáže), ale tohle je místy dost pěkné. Hlavně ta gymnastická náročnost těch úderů, ve výskoku, s nataženými pažemi a vůbec každým svalem na těle...

Ale mohlo tam z těch exhibic být víc těch zabijáckých, tlučených forhendů. Tolikrát jsem letos četl o tom, jak Rogerův forhend oproti nejlepším letům zcela zjevně velmi upadl, jak už Roger nemá sílu... Tohleto by si ti, co to pořád tvrdí, měli prohlédnout. Když chce, tak to tam dnes tluče brutálněji než kdy jindy. Když chce...
Reagovat
Mayo
konečne si Roger vyhral
Reagovat
Vojtiik
Nevim jestli to prislo jenom mne, ale vypadalo, že Juan to bral strašně moc vážně, vypadalo to, ze Rogi se chce, místy se culil, nebyl zsa tak koncentrovaný, kdezto Juan to řezal podobne jak v normalnich zapasech, sice melipar exbicnich vymen, ale nebyla to takova show.. tesim se na zapas s Joem:)
Reagovat
smazaný uživatel
ano aj podla mna to Delpo brel moc moc vazne napisal som to už po prvom zápase,že práve od delpa som čakal viac uvolnenosti a zábavy v zápase,no nestalo sa.S Tsongom to bolo uplne o inom niečo pobobné očakávam aj zajtra nech už vyhrá ktokolvek z nich no nejako tušim,že to bude JO.
Reagovat
Alois_Mlok
Tyhle sranda zápasy snad nikdo nemůže brát vážně, takže bavit se o výsledku vůbec nemá cenu.
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/24Ajde.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
diky! :-)) Trefne, jsem prece vyhlasena haterka.... jeeee, chyba, hearterka! ;-)
Reagovat
gigin
Hate from the heart?
Jinak mrkám, rozumím.. :)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist