Gillette Federer Tour: První zápas Švýcar prohrál s Belluccim

7. 12. 2012, 11:10
Aktuality 1
Roger Federer odstartoval sérii exhibičních zápasů v Jižní Americe porážkou. V brazilském Sao Paulu podlehl ve třech setech domácímu Thomazi Belluccimu, spravit chuť si může o víkendu proti Tsongovi a Haasovi.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer si před novou sezonou naplánoval sérii exhibičních zápasů po Jižní Americe s názvem Gillette Federer Tour. První zastávkou je Sao Paulo, kde se charitativních akcí zúčastňují i Jo-Wilfried Tsonga, Tommy Haas, Tommy Robredo, Maria Šarapovová, Victoria Azarenková, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká či bratři Bryanovi. 

Thomaz BellucciSám jednatřicetiletý Švýcar absolvoval první ze šesti oficiálně naplánovaných duelů proti Brazilci Thomazi Belluccimu. Ten už se letos s Federerem dvakrát utkal a v Indian Wells i v Basileji mu dokázal sebrat set. A na domácí půdě se dokonce dočkal i cenného skalpu, když zvítězil 7-5 3-6 6-4. 

Federer k exhibičnímu utkání přistoupil tradičně s lehkostí a výsledku nepřikládal velkou důležitost. V první sadě se sice vyhrabal ze ztráty 3-5 a vyrovnal, poslední dvě hry ale patřily domácímu hráči. Ve druhém setu sedmnáctinásobný grandslamový šampion zapl na vyšší level, více se soustředil na údery a bez problémů i ztráty servisu zápas dotáhl podle očekávání do třetího dějství. To sice začal brejkem, jenže ho nepotvrdil, navíc prohrál tři gamy v řadě a prohrával už 1-3. V celém třetím setu si švýcarský tenista dokázal udržet jen jeden z pěti gamů na podání, díky čemuž vyrovnal na 4-4, nakonec ale i přes dva odvrácené mečboly k radosti domácího publika prohrál. 

"Pro mě to bylo velmi zvláštní, že jsem dnes stál na kurtu proti Federerovi. I když výsledek není důležitý, odcházím šťastný. Zápas v domácím prostředí proti nejlepšímu hráči všech dob jsem si užíval," řekl Bellucci.

Záznam z celého utkání je k mání na novém kanále Rogera Federera na Youtube, video začíná v čase 13:25:


Další zápas Federera čeká v sobotu, kdy se utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, v neděli pak uzavře svou misi v největším městě Jižní Ameriky duelem s Němcem Tommym Haasem. Z Brazílie se po víkendu přesune do argentinského Buenos Aires, kde se 12. a 13. prosince střetne dvakrát s Juanem Martínem Del Potrem, s nímž na podzim dvakrát prohrál. Turné ukončí v sobotu 15. prosince v kolumbijské Bógotě, kde si zahraje s Tsongou.

Předzápas ve čtvrtek obstaral deblový duel, ve kterém americká dvojčata Bob a Mike Bryanova zvítězila 2-1 na sety nad domácím duem Marcelo Melo a Bruno Soares.

Další program Gillette Federer Tour

Program v Sao Paulu:
7. prosince:
Maria Šarapovová - Caroline Wozniacká ... 19:30 hodin (22:30 SEČ)
Thomaz Bellucci - Jo-Wilfried Tsonga ... 21:30 hodin (0:30 SEČ)

8. prosince:
Serena Williamsová - Victoria Azarenková ... 19:30 hodin (22:30 SEČ)
Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga ... 21:30 hodin (0:30 SEČ)

9. prosince:
Thomaz Bellucci - Tommy Robredo ... 16:00 hodin (21:00 SEČ)
Roger Federer - Tommy Haas ... 18:00 hodin (21:00 SEČ)

Další program Roger Federera po Sao Paulu:
12. prosince (Buenos Aires):
Roger Federer - Juan Martín Del Potro ... 19:30 hodin (23:30 SEČ)

13. prosince (Buenos Aires):
Roger Federer - Juan Martín Del Potro ... 19:30 hodin (23:30 SEČ)

15. prosince (Bogota):
Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga ... 18:00 hodin (0:00 SEČ)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
carolyn
Trochu odbočím od tématu, ale před pár minuty Nico napsal tohle:
Y jamas,jamas,jamas te olvidare...gracias por cada instante que pase contigo fuera una fiesta...te quiero!!!descansa en paz!!!
Nevíte někdo co se stalo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist