Ferrer musel otáčet zápas, překvapení ale nepřipustil

8. 1. 2014, 16:51
Aktuality 3
S velkými problémy zvládl v Aucklandu svůj úvodní zápas vítěz posledních tří ročníků David Ferrer. Třetí hráč světa musel otáčet zápas s Američanem Youngem, kterého za dvě hodiny udolal 6-7 6-3 a 6-1.
David Ferrer (© Andrew Cornaga)

Americký tenista Donald Young se během své kariéry proslavil především svou sérií 17 porážek v řadě, ale dnes se představil v úplně jiném světle. Úspěšný kvalifikant nastoupil proti největšímu favoritovi turnaje Davidu Ferrerovi, který z Aucklandu už čtyřikrát odjížděl jako vítěz, a dlouho s ním dokázal držet krok. Španělský tenista sice na tři ztráty podání dokázal v prvním setu pokaždé hned zareagovat, v tie-breaku ale od stavu 5-4 ztratil tři výměny v řadě a ztratil tak úvodní sadu.

Z šokujícího vyřazení šampiona tří posledních ročníků turnaje ale sešlo. Jediný brejk ve čtvrté hře následujícího setu stačil Ferrerovi k tomu, aby utkání poslal do třetího setu, a v něm už nedal Youngovi šanci. Od stavu 1-1 vyhrál Ferrer pět her po sobě a po dvou hodinách si připsal výhru 6-7 6-3 6-1.

"Začal jsem hodně špatně, dělal jsem spoustu chyb," komentoval zápas obhájce titulu. "Ve druhém setu už jsem se snažil hrát soustředěnějí, což zafungovalo. Ve třetím už jsem hrál svůj tenis."

Hůř než světová trojka dopadlo několik dalších nasazených hráčů. Druhý hráč v pavouku Tommy Haas nastoupil ke svému prvnímu zápase v sezoně proti Jacku Sockovi, který favorita zdolal ve dvou setech. Další Němec Daniel Brands rovněž nestačil na Američana, s Bradleym Klahnem prohrál 5-7 6-4 a 3-6, a šestý nasazený Benoit Paire prohrál  ve dvou setech se Španělem Robertem Bautistou.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 514.345 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Klahn (USA) - Brands (9-Něm.) 7:5, 4:6, 6:3
Johnson (USA) - Baghdatis (Kypr) 7:5, 6:7 (3:7), 6:4
Dvouhra - osmifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Young (USA) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1
Sock (USA) - Haas (2-Něm.) 6:4, 6:4
Isner (3-USA) - Lacko (SR) 7:6 (7:1), 3:6, 6:2
Kohlschreiber (5-Něm.) - Zeballos (Arg.) 6:4, 6:2
Bautista (Šp.) - Paire (6-Fr.) 6:3, 6:4
García-López (Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:7 (7:9), 6:2, 6:3
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Klahn 6:7 (3:7), 6:2, 6:3
Johnson - Anderson (JAR) 7:5, 6:4

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
copak David, ten si poradi, ale Kohli v TB prvniho utloukl Johna.. :-( Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
kde jsi, Vlcku... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
yes! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist