Young se dočkal, ukončil černou sérii

21. 8. 2012, 12:45
Aktuality 2
Šest měsíců bez výhry, sedmnáct porážek v řadě. Nepříjemnou matematiku už Donald Young může hodit za hlavu. Americký tenista ve Winston-Salemu přerušil jednu z nejdelších proherních šňůr v moderní tenisové historii, když včera porazil 4-6 6-3 a 6-2 Argentince Leonarda Mayera.
Donald Young

Když Donald Young na únorovém turnaji v Memphisu porazil Grigora Dimitrova, radoval se teprve z druhé výhry v sezoně. Vítězství nad nadějným Bulharem by si cenil určitě ještě víc, kdyby tušil, co bude následovat.

Do jeho statistik totiž od té doby začaly přibývat porážky - a nic než porážky. Na tvrdém povrchu, antuce, trávě a znovu na tvrdém povrchu. Když minulý týden po necelém půlroce prohrál 17. utkání v řadě, přiblížil se vyrovnání smutného rekordu krajana Vince Spadey na pouhé čtyři zápasy.

Po včerejšku si někdejší nejlepší junior světa může oddychnout, Spadeových 21 zápasů už minimálně letos nepřekoná. Ani ve Winston Salemu přitom Young neodstartoval nejlépe, jediné zaváhání na servisu v úvodním setu zápasu proti Leonardu Mayerovi znamenalo další prohranou sadu.

"Dnešní zápas začal stejně jako ty předtím. Nehrál jsem moc dobře, prohrál jsem první set, ve druhém jsem musel odvracet brejkboly, neměl jsem z toho dobrý pocit," řekl po utkání 23letý Američan. "Nějak jsem ale vybojoval pár bodů a změnilo se to. Najednou to byl on, kdo se začal vyhazovat," uvedl Young, který už byl po zbytek zápasu při svém podání suverénní a za necelé dvě hodiny zvítězil 4-6 6-3 6-2.

"Vyhrát zápas je skvělý pocit. Už dlouho se mi to nepodařilo, spadl mi kámen ze srdce. Je to úžasné, cítím se o něco lehčí," neskrýval své emoce Američan, kterého k výhře povzbuzovalo domácí obecenstvo.

V dalším utkání čeká Donalda Younga Španěl Feliciano Lopez.

Mnohem kratší sérii porážek ukončil ve Winston-Salemu Andy Roddick. Bývalý nejlepší tenista světa po vyřazení z olympijského turnaje prohrál na betonu s Francouzem Chardym, proti dalšímu americkému veteránovi Jamesi Blakeovi už se ale tento týden dočkal výhry. Pátý hráč turnajového pavouka sice rychle ztratil podání, za stavu 4-5 to ale soupeři oplatil a o několik minut později uspěl ve zkrácené hře. Do ní dospěla i druhá sada, kterou znovu ovládl Roddick, jenž tak zvítězil 7-6 7-6.

"Dneska to byl těžký zápas," komentoval průběh utkání jeho vítěz. "V prvním setu jsem měl štěstí, (Blake) odstartoval zostra, a když takhle hraje, dělá si s vámi, co chce. Ve druhém setu už jsem, myslím, hrál dobře. Takového štěstí jsem měl v kariéře hodně. Daří se mi vyhrávat zápasy, ve kterých to se mnou nevypadá dobře, ale nějak si najdu cestu k vítězství," dodal Roddick.

Výsledky - Winston-Salem (tvrdý povrch, dotace 553.125 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (Braz.) - Baghdatis (Kypr) 7:5, 3:1 skreč, Kližan (SR) - Paire (Fr.) 6:2, 7:6 (7:4), Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Lacko (SR) 6:3, 7:6 (7:3), Kubot (Pol.) - Robredo (Šp.) 6:1, 2:6, 6:2, McClune (USA) - Falla (Kol.) 6:1, 6:4, Becker (Něm.) - Ito (Jap.) 6:3, 4:6, 6:2, Young (USA) - Mayer (Arg.) 4:6, 6:3, 6:2, Stachovskij (Ukr.) - Muller (Luc.) 7:6 (7:4), 6:4, Haase (Niz.) - Davyděnko (Rus.) 6:2, 6:3, Gulbis (Lot.) - Berlocq (Arg.) 6:4, 7:5.

2. kolo:
Roddick (5-USA) - Blake (USA) 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), Goffin (Belg.) - Troicki (10-Srb.) 3:6, 6:4, 7:5.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cerná serie? Dobrej dvojsmysl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivil bych se, kdyby dnes načal další...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist