Ferrer: V semifinále vždycky prohraju s lepším hráčem

24. 1. 2013, 14:09
Aktuality 11
Co by za to většina tenistů dala: David Ferrer se na letošním Australian Open probojoval už popáté v kariéře do semifinále grandslamového turnaje a znovu tak potvrdil, že patří k hráčům s nejvyrovnanější výkonností. Prvního velkého finále se ale Španěl znovu nedočkal a popáté skončil před jeho branami. Pokud se mu to stane ještě jednou, vyrovná nelichotivý rekord Brita Tima Henmana.
David Ferrer

Marcos Baghdatis, Martin Verkerk, Mariano Puerta... Ti všichni - a posledně dva jmenovaní zvlášť - by mohli Davidu Ferrerovi konzistenci jeho výsledků závidět. Na druhou stranu se jim ale v uplynulých deseti letech podařilo na některém z grandslamových turnajů postoupit do finále, na což španělský tenista stále čeká. Když v Melbourne porazil krajana Almagra, postoupil na turnaji velké čtyřky do semifinále už popáté v kariéře. A opět se musel před svým soupeřem sklonit.

David Ferrer nyní může vyrovnat rekord, o nějž určitě nestojí. Pokud na některém z grandslamových turnajů znovu dojde do semifinále a v něm vypadne, bude vedle Tima Henmana jediným hráčem v "otevřené éře", který těsně před branami finále padl šestkrát, aniž by se podíval dál.

Podle Ferrera je důvod jednoduchý: ve všech dosavadních grandslamových semifinále narazil na výše postaveného hráče, který byl zkrátka lepší. "Někdy to nezáleží na mně, ale na mém soupeři," uvedl po dnešní porážce Španěl. "Když jsem hrál semifinále na Roland Garros, Australian Open a US Open, vždycky jsem prohrál s někým z nejlepší trojky. Do každého zápasu dám všechno, ale vím, že jsou lepší. Tak co nadělám?," krčí rameny jeden z nejbojovnějších hráčů na mužském okruhu.

V duelech o grandslamové finále zatím David Ferrer prohrál jednou s Andym Murraym, jednou s Rafaelem Nadalem a hned třikrát ho porazil Novak Djokovič. A jak Ferrer uznal, dnešní výsledek je jedním z nejjednoznačnějších v jeho kariéře.

"S tím, jak jsem dneska hrál, nejsem spokojený, ale to už je tenis. Radši zahraju špatně v semifinále než v prvním kole," dodal Ferrer.

Komentáře

11
Přidat komentář
mopall
Dnes to nebyl Ferrer jakého znám. Zdálo se mi, že byl unevenej po zápase s Almagrem. David umí zahrávat agresivnější a přesnější míče než ukázal dneska, navíc měl dnes smůlu, že Djoker byl bezchybnej. Těším se na finále Djokovic-Murray ;-)
Reagovat
Fandina
Připojuji se k tomuto příspěvku mopalla co se týče hodnocení zápasu. Nole hrál moc dobře, ale Davida jsem už viděla hrát lépe. Ve finále si přeji Rogera. Rogere go go go, držím palce.
Reagovat
Heather_Fedex
nejhorsi pro nej na tom je, ze david v tom zapase neudelal zadnou zasadni chybu...to djokovicovi vychazelo VSECHNO, na co sahl. byl to dost mozna djokovicuv nejlepsi vykon v zivote...jeho lonsky vykon na ao mi proti tomuhle prijde jako polovicny.

VAMOS DAVID!!!!!!!!
Reagovat
carolyn
Tady vyjádření Djoky
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/446835-djokovic-projel-do-finale-jako-rozjety-tank-ferrerovi-nedal-zadnou-sanci-vyhral-za-hodinu-a-pul.html#section-artcl
Reagovat
spaniel
Ferrer nehrál moc dobře ani na svoje poměry a na rovinu, i kdyby hrál svůj nej tenis, tak stejně nezíská ani set. Nemá žádnou zbraň, on je takový ideální sparring pro top 4.
Reagovat
Heather_Fedex
pouze na andyho na antuce
Reagovat
Heather_Fedex
lepe to djokovic vyjadrit nemoh ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A i proto ho mám tak rád, fakt sympaťák, ví, kde je jeho místo, ale i když to ví, bojuje jako lev. Fakt velký hráč, nikomu jnému bych to tak nepřál z těch, co nemají slam.
Reagovat
carolyn
Hm, tak španělé už sou fuč :-(
Reagovat
gigin
Do každého zápasu dám všechno, ale vím, že jsou lepší. Tak co nadělám?," krčí rameny jeden z nejbojovnějších hráčů na mužském okruhu.
S tím nic nenaděláš...úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... jasně, že s tím nic nenadělá ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist