Nemilosrdný Djokovič deklasoval Ferrera. Třetí titul v řadě má na dosah

24. 1. 2013, 11:17
Aktuality 172
Novaka Djokoviče dělí jediná výhra od obhajoby titulu na Australian Open. Nejlepší tenista světa dnes deklasoval Španěla Davida Ferrera 6-2 6-2 6-1 a za pouhou hodinu a půl postoupil do finále. V něm se utká s vítězem zítřejšího duelu mezi Rogerem Federerem a Andym Murraym.
Novak Djokovič

Když byl Novak Djokovič minulý týden v utkání se Stanislasem Wawrinkou blízko vyřazení, zdálo se, že vítěz posledních dvou ročníků Australian Open je letos v Melbourne zranitelný. Po vydřené výhře nad výborně hrajícím Švýcarem si ale vzápětí výrazně snáz poradil s Tomášem Berdychem a dnes už proti pátému tenistovi světa Davidu Ferrerovi předvedl naprosto suverénní výkon, který ho poslal do finále.

Zatímco Berdych nastupoval proti Djokovičovi s bilancí 1-11, David Ferrer si dosud proti úřadující světové jedničce nevedl špatně. Srbského tenistu v minulosti už pětkrát porazil, ovšem dnes byl mezi oběma tenisty rozdíl třídy. Na nečekaně rychlé vítězství začal Djokovič zadělávat za stavu 2-2 v prvním setu, kdy poprvé v zápase sebral Španělovi podání. O dva gamy později to pak zopakoval a úvodní dějství získal poměrem 6-2.

Zatímco v předchozích duelech se Ferrer mohl spolehnout na svou výbornou obranu, proti Djokovičovi mu dnes nebyla nic platná. Nejvýše nasazený hráč dál posílal na druhou stranu kurtu přesné údery, po kterých navíc častěji než jeho soupeř dokázal zakončovat výměny vítěznými míči. Další dva Djokovičovy brejky znamenaly vedení 5-1 a o chvíli později i zisk druhého setu.

Skvěle a stále sebevědoměji hrajícímu Djokovičovi pak David Ferrer nebyl příliš soupeřem ani ve třetím setu. Zatímco v předešlém duelu s krajanem Almagrem dokázal Španěl zápas ze stavu 0-2 otočit a zvítězit, dnes ho srbský tenista ve třetí sadě přehrával snad ještě výrazněji než v předešlých dvou. Za stavu 0-4 Ferrer alespoň odvrátil hrozbu 'kanára', ale na víc už se nezmohl. V sedmé hře znovu přišel o podání a za pouhou hodinu a půl se s Melbourne rozloučil nečekaně jednoznačným výsledkem 2-6 2-6 a 1-6.

"Věděl jsem, jak je David dobrý. Chtěl jsem hrát agresivně a byl z toho jeden z mých nejlepších zápasů v kariéře," řekl po utkání Djokovič. "(Ferrer) je jedním z nejrespektovanějších hráčů na okruhu. Je to ohromný bojovník a v současnosti má možná životní formu, ale já dneska hrál prostě neuvěřitelně," pochválil soupeře, který v minulé sezoně vyhrál sedm turnajů a po Australian Open se posune na čtvrté místo světového žebříčku.

Na jméno svého finálového soupeře si Djokovič musí ještě počkat, druhé semifinále mezi Rogerem Federerem a Andym Murraym se hraje až zítra. "Do role favorita bych nestavěl ani jednoho z nich. Ať už vyhraje kdokoliv, já na něj budu připravený," uvedl Srb.

Pokud Djokovič vyhraje Australian Open potřetí po sobě, bude první v tzv. otevřené éře, datované od roku 1968, a třetí v historii. Před ním to dokázali jen Australané Jack Crawford (1931 až 1933) a Roy Emerson (1963 až 1967).

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch, dotace 31 milionů australských dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (4-Šp.) 6:2, 6:2, 6:1.

Statistiky:
Esa: 6-1
Dvojchyby: 0-3
Úspěšnost 1. podání: 63-60 %
Brejkboly: 7/7 - 0/0
Vítězné údery: 30-11
Nevynucené chyby: 16-32
Vyhrané výměny: 85-41


Čtyřhra - semifinále:

B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bolelli/Fognini (It.) 6:4, 4:6, 6:1, Haase/Sijsling (Niz.) - Granollers/M. López (3-Šp.) 7:5, 6:4.

Komentáře

172
Přidat komentář
smazaný uživatel
K tej vetve dole. Ďakujem za názor, zaujímavé že s pomerne veľkou časťou súhlasím. Nechcem sa však špárať v tom čo nesúhlasím. Obaja sa asi zhodneme, že tieto diskusie sú často veľmi únavné a hlavne sú nadlho. Aj tak máme každý svoju pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo pre fandov elegána http://osporte.sk/?id_cat=1229&news=154449
Reagovat
seshitec
V tomto zápase krásně potvrdil, že když jde na kurt soustředěný a s respektem k soupeři, tak je to jen ku prospěchu věci.
Wawrinka mu otevřel v pravou chíli oči a to jak zmasakroval Ferrera i Berdycha 5.a6. hráč světa, tak to se vážně nevidí.
Je zjevné, že Djokr může začít mít čím dál více problémy s horšíma hráčema vzhledem k motivaci a nesoustředěnosti. Kolikrát to je na něm vidět, že ho to nudí.
Reagovat
spaniel
Az na to, ze s Wawrinkou nemel problem, protoze by se nudil, nebo nekoncentroval. Stan byl proste dobry. Jednou za cas se stane kazdemu, ze narazi na soupere v zivotni forme a tehdy musi ukazat, ze je pravy sampion.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-latest-column-the-australian-4/

Další sloupek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem zvědavej na ten souboj s Mattem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka nemůže v současnosti porazit nikdo, kromě Rogera a Andyho. Ti jediní, dokážou využít jeho slabých momentů které v zápase má. Nepočítám dnešní výkon, to že se Novakovi podaří vše, na co sáhne, vždycky pro něj hraje páska, jestřábí oko a vše mu spadne na lajnu, je úplně normální. Je to výborný tenista, ale taký má velké štěstí v zápasech. Nicméně je čas, aby začal pořádně vyhrávat granslamy, protože má celkem co dohánět.

Jinac nejlepsí hráč všech dob je Roger. V tenise se hraje na počet Granslamů a počet týdnu na pozici světové jedničky, v obou statistikach vede Roger, takže nelze pochybovat o tom, že je nejlepším hráčem všech dob. Nepočítám stovky anketních soutěží a volení fanoušků i hráčů. Vždyť všichni hráči na okruhu ho uznávají jako legendu, vůbec o jeho prvenství nelze pochybovat. Zapsal se do tenisových tabulek absolutně nesmazatelně.

Možná ho Novak překoná, ale moc tomu nevěřím, musel by být světová jednička tak 5 let v kuse a k tomu během těch pěti let vyhrát většinu granslamů. S tím jako mu konkuruje Andy, tak si nemyslím, že je to reálné. Roger s Rafou vládly žebříčku a statistikám 10 let a vládnou pořád. Novak má za sebou 3 roky úspěšné kariéry, takže se musí začít pořádně otáčet. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačne je Federer nay hracom historie a nikto ho tak skoro neprekona ak niekto vôbec taky bude!!!
Reagovat
Heather_Fedex
never ending story
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem taky jeho fanoušek, ne pro výkony, ale pro jeho neskutečně příjemnou osobnost, ale Novak to může zvládnout, i Andy.

Roger má k dnešnímu datu na kontě 302 týdnu na pozici N.1 což je 5,8 let a 17 granslamů k tomu 7 vítězství na turnaji mistrů.

Novak má 65 týdnů na N.1 a 6 granslamů a 2 vítězství na turnaji mistrů.

Tudíž aby Novak překonal v historických tabulkách Rogera tak potřebuje ještě 237 týdnů na pozici N.1 což je 4,5 let. Když vezmeme v potaz, že Novakovi je z pohledu roku narození 26 let, tak předpokládejme, že bude hrát tak do 30ti let maximálně, protože se nemůže chlubit takovým pevným zdravím jako Roger, má problémy se zády a záběr jaký dává svému tělu prostě nemůže dlouhodobě vydržet, je to fyzicky nepřijatelné. Naproti tomu Roger, hraje s obrovskou lehkostí, tudíž se mu zdravotní problémy celou kariéru vyhýbaly obloukem.

Takže když je Novakovi 26 let, tak musí být do 30,5 let permanentně bez výpadku světová jednička a musí vyhrát ještě 12 granslamů aby Rogera překonal, což je (do 30ti let) 16 možných granslamů tudíž jich potřebuje vyhrát 12, což je více než každý druhý granslam.

Pravděpodobnost tady je, ale ze statistického hlediska je to téměř nemožné, když vezmeme v potaz jaké jsou rozdíly mezi povrchny na současných turnajích velké čtyřky a je tady ještě mnoho soupeřů, kteří ho mohou ohrozit. Loni vyhrál AO, na Rolland Garros ho vysypal Rafa, ve Wimbledonu Roger a na US Open Andy.

Přeji mu, aby se zařadil a i předehnal Rogera, ovšem nemyslím si, že je to pravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to bez šance
Federera neprekona skoro nikto si myslim!!!
a Federer ma velku vyhodu v tom ze ma vyborny servis!!!
takze sa pri svojom ppodani az tak nenatrapi aj to je dôvod prečo hra tak ľahko!
Reagovat
gigin
Ale Djoko nepotřebuje honit nějaká čísla. Sám to řekl, že Rogera těžko v těchto statistikách překoná. Ví, že je to nemožné :) Já nevím, proč se to tu pořád probírá. Roger je forever number one. To ví přece každý....
Reagovat
Heather_Fedex
ne, neni to for ever number one. ale foreeevr nambr vaaaaan
Reagovat
spaniel
Tak na poradu dne je stejne nejdriv Nadal. Novak jeste nema polovinu toho co Rafa, takze v tomto ohledu zatim zbytecna debata. Ze hraje vyborny tenis a je jednim z nej tenistu historie, o tom neni pochyb. Dneska to byla balada, jak jsem psal, takyto ster jsem zatim videl jen u Federera v minulosti, takze respekt. Kazdopadne ma jednu velkou vyhodu byt fandou Novaka, jeste vas ceka spousta let radosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom žádná, to já osobně nevím komu budu fandit až Roger skončí. Budu doufat, že se objeví podobný sympaťák jako on. Možná příjde na řadu Tsonga, Tomic, každopádně je tam pořád Rafa. A Roger taky nebyl bůhví jak psychicky odolný na začátku své kariéry.
Reagovat
Mayo
Federera neprekoná ani Nadal ani Djokovič ani Murray ani Kližan ani Rosol :) dokonca by som povedal, že asi nikto (minimálne dlhé roky)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko win AO
2013
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, že si dneska vybral super den. V neděli už takhle hrát nebude.
Reagovat
gigin
Tak tobě už to v neděli může být celkem jedno..
Reagovat
spaniel
Pfff :D Rivalita mezi ND a AM fans je osvěžující ;)
Reagovat
a.magerova
Souhlasím, přesto tu musím napsat: "tomasinho jestli chceš, abych Ti v neděli uvařila oběd, tak važ pečlivě slova!!!" :-)))
Reagovat
Bob
tomasinho si zase věří, asi jako si věřil na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Bob: A co mám dělat? Alibisticky plakat? Navíc popichuju proboha, včera jsem psal, že bych věřil spíše Federerovi podle výkonů dosavadních a vzájemné bilance na grandslamech.

spaniel: Já s fans Noleho nemám rivalitu, nebo jo gigínku? :D Teda pokud se to netýká simulanta Janíčka a Trosky, jinak jsme ok.

a.magerova: To už je jiná káva, víš, jak na chlapa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na TM jsem měl ale důvod :-)
Reagovat
gigin
Magerka neumí moc vařit....
rivalita - ty si kok*t, Mutademus je fajn :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Neurážej mou ženu, její kulinářské umění si totiž nechává jen pro můj žaludek, ten je ten nejpovolanější.

Jinak koko..i už doma možná trénují v Srbsku. Jeden přemýšlí o tom, jak se prohrává z vedení 2:0 a druhý trénuje další fakné unfait prostředky, jak příště vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
fajné unfair
Reagovat
a.magerova
Oni totiž tady někteří neznají mé tradiční nedělní menu: pařížská šlehačka, jahody a šampaňské...
Reagovat
smazaný uživatel
Být tomasinhem neměl bych taky poraženeckou náladu ono není proč. Jsem fanoušek RF, ale zítřejší postup Rogera by pro mě byl příjemným překvapením.
Reagovat
gigin
Jas :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám poraženeckou, to vůbec ne. Já věřím a nažhavený jsem hodně. Šance vidím tak 52:48, ale věřím a budu fandit jako divý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si nenechám ujít :-) Dám si od maminky jitrničku se zelím a pak si dáme ty jahůdky a oslavíme triumf. Ať už vyhraje Andy nebo Roger. Co ty na to?
Reagovat
a.magerova
Úžasný nápad už teď se těším.
Reagovat
gigin
Umíš sarmu?
Reagovat
tito
A co když Nole? Bude také slavnostní obídek, jo? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude srbské woodoo :D
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
a.magerova
Hele pokud to dopadne tak jak se snažíš naznačit.... přete tu šlehačku a jahody nevyhodíme... :-)))
Reagovat
a.magerova
oprava: přece
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/81mt.jpg

Takhle nějak to bude vypadat?
Reagovat
a.magerova
No určitě TO bude míň formální a bez fotografa.
Podrobnosti až po 22 hodině....
Reagovat
gigin
Jednou jsem se chtěl koukat, jak TO děláte s Fandinou. Za příplatek, samozřejmě. Tady by to nešlo? Aj bych vás vyfotil když tak, ať máte nějaké momentky.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Lépe bych to neřekl. A samozřejmě jahůdky nevyhodíme. Přeci jen je to sport a ten nemůže naše odpoledne zkazit :-)
Reagovat
Fandina
Na to si pamatuji, jak někdo navrhoval nějaké techtle mechtle se mnou, myslím, že si to byl ty ... ale na to zapomeň, kraviny mě baví, ale jen ty, které určuji sama ... úsměv
Reagovat
Olympiada
Svycar si zasluhuje byt oznacen za nejuspesnejsiho tenistu vsech dob. V zadnem připade ale neni lepsim ! Rafael ho v přímem střetu překonava uz nyní - nejnarocnejsi dilo tenisu zustava tandem RG+WM v jedne sezone, ktere Rafael zkompletoval jiz 2x a přímo s učasti pravě svycara(ktery toto dokazal pouze jednou a bez španela). Vzajemna bilance na skutecnych turnajich hovoři 8:2, aktivni bilance s Novakem, aktivni bilance s Murajem. Opakovany navrat na trun svetoveho žebricku ! ( vrozene zdravotni vady ). Pocet turnaju mastrs.

Vim, ze zas budete mrskat turnajek mistru a tydny jednicky...ale Rafael toho zkratka dosahnout nemuze...

Bohuzel, nejuspesnejsi svycarsky hrac vsech dob, neni nejlepsim hracem sve doby.
Reagovat
smazaný uživatel
další sráč z fanklubu Rafy, ojéé, kde vy se berete všichni?
Reagovat
Heather_Fedex
ach jo....ted si mi znicil muj zivotni sen. takovouhle ranu pod pas jsem jak ziv nezazila. moc to pro mne znamena. co si ja ted jen pocnu? to delas porad, ze kazis lidem sny? ze beres jejich peclive budovane iluze?
asi skocim z mostu. jaky ma vyznam nadale zit? ted, kdyz jsem se dozvedela, ze federer neni nejlepsim hracem vsech dob, vsechno je ztracene. nemas potuchy, jak velke muky mi timhle zpusobujes.
proc ja? rekni mi konecne proc ja?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/lendl-federer-je-nejlepsi-hrac-vsech-dob-fcz-/tenis.aspx?c=A070907_223343_tenis_mah

http://www.tenisportal.cz/zpravy/-100-nejlepsich-vsech-dob-nejlepsim-hracem-historie-je-federer-9836/pridat-komentar/?id=102023

http://www.press-report.cz/clanek-741260-sampras-oznacil-federera-za-nejlepsiho-hrace-vsech-dob

dari se puso?
Reagovat
Pe3k
To není další...Je to pacient co dostal už 6 x ban a založí si novou přezdívku a jde blábolit znovu...Nemá smysl se sn ím o čemkoliv bavit. I z forehanda dostaneš smysluplnější argumenty...
Reagovat
Olympiada
Dekuji, ze si to četl
Reagovat
spaniel
On je rasista? Hm, až doteď jsem nevěděl, že jsi Indočech, i když ta gramatika mě mohla trknout...
Reagovat
smazaný uživatel
:D Nezapominej ze Nadal Wimbledon vyhral jenom a jenom kvuli tomu, ze se ten povrch priserne zpomalil, posli ho na travu ktera tam byla pred deseti lety a do semi se nedostane, protoze ty micky jednoduse nedobehne. S jeho chatrnym servisem by mel problemy i s returnama co by se mu vracely:)
Reagovat
Olympiada
a zas Rg je příšerne rychlé ( zaznamenane osobni rekordy es.....
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi fanoušci se ale nebudou snižovat na tvou úroveň vidláka a sprostě urážet.
Reagovat
Heather_Fedex
tohleto v podani ferrera byla jako agresivni hra? vazne?
potom bych chtela vedet, co hral djokovic...
Reagovat
dadaft
tak jsem viděl kus zápasu - Djokovič je terminátor, který zdrhl z tajných laboratoří NASA.
vím, zní to bláznivě - ale je nějaké jiné vysvětlení?
Reagovat
Heather_Fedex
takovyhle suverenni vykon od djokovice jsem snad jeste v zivote nevidela
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba v Matrixu?
Reagovat
Malda
Hehe :D doufám, že se Roger koukal. Tím samozřejmě nechci naznačovat, že Andyho v semíčku odepisuju ;-)
Reagovat
nouma
Tento zápas se mi krajně nelíbil. DAVIDA jsem nevdiěl nikdy tak zpoceného jako dnes. Chudák malej. Na Novaka asi pošlu komado s Nepostradatelných :D :D
Reagovat
Pe3k
Nevím, kde se vzalo to 6x v řadě. Může mi někdo přiblížit?

Nedovedu pochopit jak může někdo být tak mimo a ptát se na takovou věc. Asi jsi nezaregistroval sezonu 2011, kde Djokovic porazil Nadala 6 x v řadě. Indian Wells, Miami, Madrid, Rome, Wimbledon, US Open. Na sety to bylo 15:4 pro Djokovice...Ani na antuce Nadal neuhrál ani 1 set! A může děkovat Federerovi, že ho porazil v semifinále French open, jinak by Nole vyhrál i tam...O5 se potvrdilo, že největší gumy fandí Nadalovi (sory tito a spol).
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jsi napsal blbost a zapomněl jsi na FO12. Jistě, zápasy předtím byly 6x v řadě, ale i kdyby 100x tak ta jedna výhra to maže, viz. neskutečna histerie kolem Rosol-Nadal. Nebo, že by najednou ne? :-D A je to problém Djokera, že ho nedokázal i tenkrát porazit. Podmínky byly stejné pro oba. Přerušení bylo pro oba, nebyl v tom žádny medical apod. Prostě vyhrál ten lepší. A jako vždy, když docházejí argumenty, přichází urážky..nic nového od tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak píšeš... To je až neuvěřitelné, oni snad od něho dostávají zaplaceno za tu apologii tu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi mu fandí zdejší sedláci, sedlákovi :D
Reagovat
Pe3k
1 výhra maže 6 proher v řadě? Zajímavé myšlenkové pochody :D
Reagovat
nitrotaj
Můžu dodat snad jen tohle http://www.youtube.com/watch?v=0lVzmtPHBr8
Reagovat
smazaný uživatel
NEJLEPŠÍ BYL, JE A BUDE RAFA. JEHO TENIS NEMÁ KONKURENCI. SNAD JEN TROCHU DJOKER.VAMOS RAFA!!
Reagovat
Malda
Co je to za blábol? No dobře, tak ho porazil na FO 2012, ale nebýt těch přerušení kdo ví jak by to bylo(ale to už je jedno). Nicméně jediná Nadalova zbraň je topspinový forehand a dobrý pohyb. Ta jeho jednotvárná hra se mi už začínala pěkně přejídat. Za této situace by s ním Novak dost pravděpodobně zametl.
Reagovat
smazaný uživatel
svata pravda... na okruhu mi ted chybi, ale kdyz tam byl, tak me ten jeho tenis prilis nebral
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak ti může teď chybět, to nedává smysl. Je to pořádná demagogie.
Reagovat
Malda
Možná to bylo myšlené tak, že by oživil současný stav. S tím to jestli se jeho hra někomu líbí nebo ne nesouvisí, ale co já vím ;-)
Reagovat
tito
Zametl, zametl. :-) Když zmiňuješ FO, tak pro změnu na AO 2012 si troufám tvrdit( možná mylně), že Rafovi prohrál ten zápas jeden fiftýn, byť tahal za kratší konec. Koneckonců nedávno to tady bylo zmíněno. Nole nyní hraje skvěle, přechod z obrany do útoku je famózní a z pohledu jeho formy, neznaje tu Rafovu, se to tvrdit dá. Ale v rovnici je právě jedná neznámá a s tím se již kalkuluje velmi špatně. Nicméně pokud pominu poslední 2 Noleho zápasy, myslíš si, že jsou to opravdu tak typově rozdílní hráči, z nichž dlouhodobě jeden hraje nudný a druhý variabilní tenis? Já tedy ne. Typově jsou stejní, jen aktuální forma se liší.
Reagovat
spaniel
Nemyslím, že jsou stejní, i když jejich styl má k sobě z top 4 asi nejblíž. Novak je útočnější a variabilnější. Je schopný hrát celkem často kraťasy a víc chodit na síť. Rafa většinou chodí na síť jen potřást rukou. Podobní si jsou jen skvělou obranou a pohybem. Rafa má lepší prohozy (možná celkově nejlepší). Novak má zas lepší BH, zejména BH po lajně. Novak také častěji útočí. Doteď jsem nepřišel na to, proč Rafa útočí tak málo, když to dokáže (zejména FH IO). Ve své knížce psal, že čeká, že když je šance 70%, tak vrátí a až když má vyšší šanci, tak zaútočí. Mně to dojde strašně málo, je přesný, stačilo by mu mnohem méně procent :) Tak by zkrátil zápasy a pošetřil zdraví.
Reagovat
Malda
Dobrá no to zametení bylo asi silné slovo, ale stojím si za tím, že Novakova hra je rozhodně variabilnější. A nemám důvod si myslet, že Nadal po takové pauze bude mít dobrou nebo snad lepší formu než před tím přerušením.
Reagovat
tito
Taky bych si to přál, aby více útočil, protože na síti je šikovný a rychlost jej k tomu přímo předurčuje ( pokud tedy pominu výše zmíněné 2/2 4:2 30:15 a zkažený bekhend do otevřeného kurtu.... ). Tuhle jsme to řešili se Sojkou a ona se vyslovila pro to, že to útočení nemá v povaze. Možná. Možná to taky třeba nyní trénuje. Nedivil bych se tomu. Ale stran agresivity od BL byl jiný Rafa 2010 a jiný 2011-2012. Nole naopak. A není to tak dávno, kdy jsme tady řešili, že Novak hraje poslední dobou jen obranu. A bác. Teď z něj stříká testosteron až hrůza. :-)
Reagovat
spaniel
Taky se divím, myslím, že by mu to prospělo. Sice jde na síť jednou za rok, ale ještě jsem ho neviděl zkazit.
Reagovat
tito
To je pochopitelné. Mne osobně může jen mile překvapit, ale spíše čekám pozvolný návrat do formy.
Reagovat
steve79
úplně Ferrera rozmlátil. Takto jednoznačný zápas jsem nečekal ani ve snu. Ve finále bych chtěl videt Federera a myslím, že to tak bude. Bude to ale podobná bitva jako s Tsongou. Nemohu se dočkat zítřejšího zápasu.
Reagovat
Olympiada
kde tento portal zbira statistiky zapasů.....zase špatne. Chybne vzajemne zapasy ani nezminuji
Reagovat
Administrator
Dobrý den, sbíráme je na oficiálních stránkách AO, kde je ještě několik minut po skončení zápasu měli zřejmě bez započítaného posledního gamu.

Vzájemné zápasy zmiňte, kde máme chybu?
Reagovat
Olympiada
Tak sorry. Mysleno zapocitane zapasy exhibice ....
Reagovat
Heather_Fedex
protoze exhibice nejsou oficialni turnaje? klaune
Reagovat
Denis92
keby Djokovic pri takomto zrebe nespravil finale bol by to velky neuspech..detto Murrayho cesta do semi..myslim si ze Djokovic to vyhra cele..ten boj s Wawrinkom mu pridal este viac na psychike,fyz.sil ma dost takze nebude mat problem
Reagovat
smazaný uživatel
jako že by byl velký neúspěch prohrát se 4. nebo 6. hráčem světa? To myslíš vážně?
Reagovat
Denis92
Ferrer je z momentalnej TOP4 najslabsi hrac ktoreho musi porazit ako Djokovic Federer tak aj Murray..ten vysledok to jasne dokazuje..a Berdych na DJokovica jednoducho nevie co sa taktiez ukazalo..proste DJokovic mal lahky zreb a musel z neho vytaziz minimalne finale
Reagovat
smazaný uživatel
a neměli lehký los třeba Murray nebo Federer, že nepotkali Berdycha? Murray má s Davidem Ferrerem bilanci 6-5, fakt by ho musel porazit? Neříkám, že Federer, ten měl los srovnatelný s Djokovičem, spíš horší. Ale Murray? Ten měl ve čtvrtfinále nenasazeného Chardyho, o kolo předtím Simona, se kterým má bilanci 9-1.
Reagovat
Denis92
samozrejme ze Murray mal najlahsi los..ved mal "challengerovych" superov alebo zdecimovaneho Simona..DJokovic hlavna vyhoda je v tom ze mal v semi Ferrera
Reagovat
Mayo
Murray nemal ľahký los...mal neskôr možno lahší priebeh lebo mu vypadol DelPo ale los ľahký nebol
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Nadala je to o hovně.Jedině on může s Djokem zamést,ale musí mít zdravé kolena.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa chybí, ale není pravda, že je to o hovně. Že to říkáš zrovna o Rafovi, s kterým si kromě antuky Nole v poslední době dělá co chce a i na antuce už brzy přijde čas, kdy ho porazí.
Reagovat
Pe3k
Myslíš ten Nadal co prohrál s Djokovicem 6 x v řadě? Pokud je Nole ve formě tak ho Nadal nemá čím porazit...Ale jinak souhlasím s tím, že bez Nadala to není ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa vám do toho pliesť, ale podla mna myslí toho Nadala, ktory s ním vyhral v NY, resp. toho ktorý tesne prehral pred rokom..

Tipujem, ze tento rok to tesne nebude ;)

A samozrejme sa tesim na zajtrajsi boj o druhé miesto.
Reagovat
fazil
na antuce kdykoliv..
Reagovat
spaniel
Mysli toho Nadala, co uz krom antuky nic nevyhrava. Toho co se psychicky zhroutil z Rosola a uz se pul roku vraci a odklada navraty kvuli zaludku, akne a plesateni. Jen abys vedel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíme toho Nadala, který už kromě French open nic nevyhrává a nebude vyhrávat a toho Rafu, který loni neprohrál v Paříži jenom kvůli odložení zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíme toho Nadala, který už kromě French open nic nevyhrává a nebude vyhrávat a toho Rafu, který loni neprohrál v Paříži jenom kvůli odložení zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kde se vzalo to 6x v řadě. Může mi někdo příblížit, který Nadal to byl,co vyhrál nad Nolem loňské French open??? A od tý doby spolu nehráli. Tady má zase někdo velké mezery :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to jsou hlody..fakt pojď na mě :-D Tak asi nemyslíme toho samého Nadala, co byl v roce 11 v každém finále na GS, 12 finále na AO, ano prohrál, ale co těch 11 GS titulů. Djoker se má ještě dost co učit a ještě víc dohánět. Fedex měl po prohraných utkáních v řadě s Rafou taky krizi a vrátil se v plné parádě, tak proč ne Rafa. Ještě se budete divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte v tom poriadny hokej chlapci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušci Nadala tradičně nekritičtí, Zápasová bilance v posledních dvou letech Djoko:Rafa 7:3 z toho na hardu 4:0 na trávě 1:0 a na antuce 2:3, z toho jedna výhra Rafy po úmrtí Noleho dědy a výhra díky přírodě na French open... In your face
Reagovat
smazaný uživatel
tady je nějaký slet jasnovidců?
Reagovat
dappe
Zajímavý, jediný Nadal prý může s Djokovičem zamést...Nadal nehraje a Djokovič nevyhrál ani Wimbledon, ani OH a ani USO. Předtím Nadal byl a kromě toho RG vyhrál Djokovič všechno. Je to spíš tak, že mimo antuku může Djokoviče porazit jedině Federer s Murrayem (aspon to ukázaly poslední dva roky) + ještě velmi těsná Federerova prohra s Djokovicem na USO 2011, kde byl potom ve finále ten váš Nadal jen do počtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Boh ti odpusti tvoje nepresnosti..Zápas sa prerušil prvýkrát za stavu 2:0 pre Rafu, to len tak na okraj..K tým tvojim statistikám, škoda drať klávesnicu..

Mimochodom,.Rafa Nole 2:3 na finale GS..Rafa ho porazil na jeho povrchu, Djokovic nie..O Federerovi ani nehovorím..A co je dolezité si uvedomit, Rafa bol, je a snad aj bude jedinym tenistom, ktorý je schopný vyhrávať na vsetkych 4GS, kdežto ostatní sú v Paríži komparzom..A skuste mi to nejako vyvrátiť, vzhľadom na dlhodobé výsledky chlapci moji zlatí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ten zápas si pamatuju, kdyby nezačalo ve čtvrtém setu doslova lít, což Novaka očividně rozhodilo, tak to de do 5. a tam ho Novak zase uběhá. V takových neregulerních podmínkách neumí hrát (viz souboj s ferrerem v tornádu na US Open nebo finále US první dva sety) Djokovič a Federer mám každoročně šnaci vyhrávat na všech površích (teď se to ještě znásobuje skrze to zranění Rafy). Důkazem budiž dvě vyrovnaná finále French open posledních dvou let, kde se Rafa měl co ohánět. Možná v minulsoti by tvé tvzení platilo, ale kde ty loňské sněhy jsou. Snad jenom Andy ještě na antuce pořádně neumí. Jinak Rafa vyhrál jen jednou Austrálii a US open, nebýt French open tak je rád za 5 GS a byl by na úrovni Novaka. Navíc Nole může s velkým přísunem GS počítat, Rafa už nikkoliv...
Reagovat
smazaný uživatel
Nech sa páči :

Federerov najslabší GS je Roland Garros, napriek tomu tam má 1 víťazstvo a 4 finálové účasti.

Nadalov najslabší GS je nielen Australian Open ale aj US Open, kde má v oboch prípadoch len 1 víťazstvo a 1 finále. Toto si chcel ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, s tebou to je ako hlavou proti múru. Ty si naozaj neuvedomuješ, že tu práve porovnávaš čísla 31 ročného a 26 ročného? Pochopiteľne, že toho stihol starší viac. Toto si chcel?
Reagovat
dappe
Tak to sem napiš až to bude pravda, ted píšeš úplný blbosti. Nadal ve svý kariéře byl zatím schopen vyhrávat jen na antuce, nikde jinde.
Reagovat
spaniel
Nadal nehraje, tak nechapu, proc musis zasmradit diskusi s tim autistou. Delej si na nem dobre doma u plakatu. Az se vrati nebo tu o nem bude nejaky clanek, tak nech sa paci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme očakávaš od Nadala, že bude vyhrávať GS aj po tridsiatke. Ach spaniel má pravdu, choď obsmŕdať inde.
Reagovat
spaniel
Plus ta nebetycna blbost s vekem. Ty si myslis, ze kdyz doted uhral 2GS na HC, tak ted na stare a spatne kolena to otoci a zacne vyhravat? :D Jestli jeste neco prida, tak uz jedine RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci, nechcem vás podceňovať, ale vy by ste sa v práve a teda v logickom argumentovaní vôbec nechytili. Argument s vekom je úplne legitímny, keďže porovnania celkových štatistík dvoch tenistov nie sú a nemôžu byť relevantné, keďže každý mal na ich dosiahnutie diametrálne odlišný čas. (To, čo bude a čo nebude a kde bude Rafa v 30ke je len špekulácia, držme sa faktov). Jeden z nich je, že Rafa odohral 8GS finále z posledných 10GS pokusov, takže by som bol v prognozach opatrný..

Ak už chcete porovnávať, berte ich 1:1 teda kto čo a v akom veku dosiahol. Príklad: Rafa vyhral prvý GS v 19r a spojenie RG+Wimbledon dosiahol v čase, kedy vyhral Federer svoj prvý GS. Toto je relevantné porovnanie.

Dappe: Tak to sem napiš až to bude pravda, ted píšeš úplný blbosti. Nadal ve svý kariéře byl zatím schopen vyhrávat jen na antuce, nikde jinde.

Nadal vo svojej kariére absolútne ovládol jeden porvch spôsobom, akým sa to nikdy nikomu nepodarilo. Zároveň porazil Federera na tráve, údajne najlepšieho hráča na tomto podklade (hoci osobne som presvedčený o Samprasovi), porazil Djokoviča na harde o ktorom sa už teraz hovorí ako o jednom z najlepších na tomto povrchu a raz sa ním možno stane definitívne. A ak by to nestačilo, tak si k tomu prirátaj aj austrálske výhry nad Rogerom. Ako inak má ešte Rafa dokazovať svoju komplexnosť? Prečo nemajú ostatní podobné výsledky z Paríža, keď sú takí komplexní?

Obávam sa teda, že ja nie som tým, kto píše blbosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Spaniel. Nebol som ten, kto nastolil tému v diskusnom vlákne. Takže si opäť niečo prehliadol, zle pochopil, nespozoroval dostatočne správne.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase chyba.To, že vyhrál 2x Wimbledon a to za účasti jak Fedexe, tak Djokoviče, to vám taky vypadlo z paměti. Klasická haterová závist a nepřejícnost. A možná i strach, že už to ti vaši favotiti nestihnou. Federer je legenda, o které se netřeba zmiňovat. Až dokáže Nole, to co Rafa, tak se můžem bavit a porovnávat. Nejen, že nedosahují jeho výsledků na GS, ale ani na Masters...prostě je to ještě běh na dlouhou trať. Nehleďě na to, že Rafa je jen o rok starší než Joko a Andy. Rafa už v těch jejich letech měl 10 GS. O tom si můžou oni nechat jen zdát.
Reagovat
nitrotaj
Snad jen dodat kde byl zde opěvovaný Novak Djokovic do roku 2008 kdy Nadal měl už 4 tituly z French Open + vyhrané finále ve Wimbledonu a olympiádu jako bonus?
Reagovat
spaniel
- ano, Rafa mel rychlejsi nastup. Coz ale znamena, ze je jen 2 roky za Federerem, takze cas pusobnosti hodne podobny. Ty zas vytahujes, kdy se stal komplexnim tenistou, ale to uz nehraje takovou roli. Finale W hral uz 2006, Federera zdolal na HC u 2004 nebo 2005.
- cim driv zacal, tim driv asi i skonci. Je tam jen asi, ale je to pravdepodobne, jen ty to nechces videt. Tech pauz mel uz prilis a jsou porad delsi. Ani neviem zda se dokaze vratit v plne sile.
- mimo antuky ho dokaze porazet spousta hracu, kteri maji silne zbrane (Gonzales, Delpo), na trave prohral s Rosolem, RG Soderling. Roger ani Djoko nemaji takove slabiny
- na antuce je uz Novak rovnocennym souperem a to bylo Rafove jedine bezpecne misto a ted mu v nem spi bubak
- nechapu proc pocitas finale pomalu jako titul. To tady mam rozepisovat Rogera? :) Jestli beres do uvahy nejen tituly ale i finale, tak zas Roger vitezi na plne care.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně palec nahoru! Se můžu podepsat, geniálně napsáno!
Reagovat
smazaný uživatel
reakce pro tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Oceňujem, že sa debata uberá argumentačnou cestou bez zbytočných invektív a urážok. Rád odpíšem svoj pohľad na vec, ale bohužiaľ skôr ako večer sa k tomu nedostanem. Pekný deň všetkým.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky ;)
Reagovat
tito
Typicky zábavná debata na téma RN. Černá je bílá a podpásovek taky více než dost. Akne, plešatění a snahy o klasifikaci onemocnění za účelem dehonestace bych příště vynechal.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že to celé spaniel napísal za mňa, aspoň mi ušetril námahu. Pravdou je, že v roku 2005 bol Nadal už kompletným tenistom, a to je môj kompliment k nemu. V roku 2006 bol už vo finále Wimbledonu, čiže bez debaty. Životnosť je porovnateľná s Federerom, nakoľko ich kariéry su viac-menej v rovnakom čase (rok hore, rok dole - pozerajme sa na to z dlhodobého pohľadu)

Ale nechápem zmysel tejto opakujúcej sa diskusie. Sme tu všetci ako pokazené gramofóny, lebo na každej strane sú nejaké zmyslupné argumenty a tie všetci dobre poznáme. Fakty sú dané :
Federer má 17 GS, Nadal by mal najprv myslieť na dohnatie Samprasa v historických tabuľkách a potom môže začať myslieť na Rogera, ak vôbec.
Vek - Federer mal v terajšom Nadalovom veku o 1 GS titul viac. Nehovoriac o fakte, že začal vyhrávať neskôr (ergo dlhšia životnosť). Takže prestaňme s touto nudnou a večnou diskusiou, ja Nadala porovnávam skôr k Borgovi, než k Federerovi, prepáčte ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko, Andy a všichni měli stejnou šanci, stejné podmínky na to, aby vyhrávali, jak na RG, W, AO,USO, je to jejich problém, že na to neměli. Djoko měl skvělou sezonu 11, ale kde byl loni? Děláte z něj něco, co vůbec není. Ještě ho srovnejte s Fedexem a já vážně odpadnu. To, že teď hraje nejlepší tenis ze všech je obdivuhodné, ale máte pocit, že mu to vydrží navždy? A co teda ty loňský výkony...když už se tady nakouslo, že se nebudou počítat ani finále. Je to prostě hra, a on je jen člověk, ne stroj, bude to tak, jak to má za sebou Rafa i Roger, zkrátka nahoru dolů, jeden rok tak, druhý zase onak. Jo a když už se zastáváte Noleho, že mu zemřel otec,a stíráte Rafu za jedinou progru na RG, tak právě v tom roce se mu rozváděli rodiče. A kdyby jste něco o něm četli, tak byste věděli, že je bez rodiny poloviční a za všemi jeho výkony a úspěchy stojí hlavně oni.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože a jelikož on je trošku psycho...jiný v soukromí, úplně jiná osovnost na hřišti. Typický blíženec.
Reagovat
gigin
Nebyl to Djokovičův otec, ale děda. Ale to je fuk.
Co se týče sezony 2012, sám Novak napsal: Byl to lepší rok! Nepobral sice tolik trojefí, ale hodnotí minulý rok za úspěšnější, než ten předchozí. Bilance 2011 - 70 vítězství, 6 porážek. 2012 - 75 vítězství, 12 porážek. Po USO v roce 2011 už to nebyla taková divočina....
Reagovat
spaniel
Tak at se muzes nachystat :)

RN 11xW+5F+0xWTF(1F)+21xM1000 (z toho 17xantuka)
RF 17xW+7F+6xWTF(2F)+21xM1000

Vysledky mluvi jasne, Federer je MOMENTALNE nejuspesnejsi a nejkomplexnejsi tenista a Nadal je hlavne antukovy specialista, coz se neda poprit, i kdyz nemam problem priznat, ze hned po RF je nejkomplexnejsi tenista i z pohledu historie. Nezapomen ze porovname RF a RN, ne celkove. Samozrejme v porovnani s klasickymi antukari je Rafa absolutne komplexni tenista, co se tyka povrchu. Ale za RF v tom proste zaostava, jak v poctu titulu, tak finale. Ty tvrdis, ze je nefer je porovnavat ted, jelikoz Rafa je mladsi. Beru to na vedomi a zcasti s tim souhlasim. Ale neni to tak markantni, vzhledem k tomu ze Rafa byl uspesnejsi v mladsim veku a navic jeho tempo je pomalejsi co se GS tyka. Kdyz k tomu pridas jeho zdravotni stav a nejiste vyhlidky do budoucna, neni to moc ruzove. Navic vidime vzestup Novaka a Andyho a kdovi kdo jeste prijde v dalsich letech.

Je jedina moznost, bud si rict, ze budeme bilancovat ted a v tom pripade je toto jedina cesta (jedine ze bychom nasli nejaky algoritmus k dopocitani se nejakeho koeficientu) nebo se dohodnem, ze budeme bilancovat az oba skonci (nemam problem). Ale nemuzes na to jit formou, ze bilancujeme ted ale vezmem do uvahy ze Rafa je mladsi, mel mene casu nebo ze to jeste otoci, tudiz Rafa je lepsi. Vidim to na druhy variant, protoze kdyz neberes fixni bod, kdy porovnavame a chces do toho tahat mozna a kdyby, ktere nevime presne, tak se neda skoncit dohodou.
Reagovat
spaniel
Promin za ty podpasovky, dosel jsem nabrouseny z MTF. Moje chyba, jako ho nemam rad, tak stejne je to pro me 2.nej hrac, co sleduju tenis.
Reagovat
tito
Respekt. Málokdo to umí přiznat. Smazáno. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Respekt, a není to jen pro tebe 2. nej hráč, on jím prostě je pro celý tenisový svět...samozřejmě nepočítám Samprase, Agyho atd., prostě hráče jiné generace.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vás tu nijak urážet, ale diskuze se úplně odklonila od původního tématu. Původní myšlenku tady vyslovil jistý borec, který řekl, že JEDINĚ RAFA by dokázal Novaka potrápit na GS. Což i ty forehande a ostatní musíte přiznat, že je absolutní blábol. Představa, jak Rafa ve sportu, který je nejtěžší na vracení se /skoro/, po 8 měsících pauzy dojde a bude v prvních velkých bitvách ničit Noleho v 30 stupňových vedrech je přitažená za vlasy. Dále jsem konstatoval, že v SOUČASNOSTI je Nole lepší a uspěšnější než Rafa a umí na něho. To je fakt, který i když stokrát budete tvrdit nevyvrátíte.Přidal jsem i osobní mínku za kterou si stojím, i když přiznávám, že je relativní. A to ta, že Rafa už si ťukne jen na French open.Z historického hlediska je úspěšnější Rafa, ale o tom přece nebyla řeč.... Obávám se, že někteří fanoušci se musí ukájet historií, protože ta současnost za moc nestojí.
Reagovat
tito
Jistě ten první výrok byl nadnesený ale proč ne? Na druhou stranu- všiml jsi si, že by v tomto vláknu gigin, Sonja, či Nola šíleli, argumentovali, nadávali? Ne. Proč taky. Jejich chlapec má skvělý timing, padá mu to tam, má dokonale vygradovanou formu. Nechávají tu poznámku bez povšimnutí. Já bych ten hlavní problém viděl úplně někde jinde a Nole je jen prostředník. Ne? :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, nevím na co tím narážíš, ale bylo to asi proto, že v době, kdy se diskuze rozeběhla tak nebyl online a do rozjetého vlaku nemá cenu vstupovat to za prvé. Za druhé, můj favorit má 18 GS titulů, rekord v počtu týdnů na postu světové jedničky, jenž je neotřesitelný, všechno nad semifinále GS je nadplán, mám já snad důvod být rozhořčen? :)
Reagovat
tito
No vida :-))))
Reagovat
gigin
RogerFF: Kolik máš těch GS titulů?? :-OO
tito: :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Najprv niekto hore napíše, že Djokovič má 6 grandslamových titulov, potom tu užívateľ "RogerF" píše, že jeho favorit má 18 grandslamov.
Ja neviem, zmeškal som niečo ??? :))
Reagovat
smazaný uživatel
No jooo :D Myslím už na neděli :D :D :D neee, tak jsem se spletl, kdybych byl bezchybný nebyl bych na tomto portálu :D
Reagovat
Mayo
jak to každý vie , že by prehral keby neni presunutý zápas :D ale to , že kým bolo sucho suverénne bil srba tak to už ne :D takisto môžem hovoriť o šťastí pre srba, že začalo pršať hentak...a Rafa nech si vyhráva len FO a čo teraz ? je to GS prestížny turnaj ..a on už toho vyhral veľa takže easy pohoda :)
Reagovat
Mayo
úmrtie dedu a príroda :D no ja mám dosť...ešte vlastne aj tá posledná výhra tam si niečo najdi prečo superintergalaktický djokovič prehral so slabým rafom :DDD sen...nikoho nezajím či to bola príroda alebo čo...vyhral ? vyhral..ale ja chápem takisto sa spochybňuje aj us open Andyho Murrayho lebo si dovolil niekto poraziť skvelého Djokoviča tak to bola len náhoda a príroda :D
Reagovat
J.M.
Bohužel Novak se Davidovi s každým zápasem vzdaluje, a tohle byl až nedůstojný výprask. David dře jak kůň, a dostane nakládačku jak nějaký třetiligový plácalista. Novak hraje prostě fenomenálně.

A po snadném zápase je Novak v takové pohodě, že místo aby še1 spát, tak zrovna teď ještě vběhl na kurt debla veteránů převlečený jako ošetřovatel, když si vyžádali medical time-out! Ten chlap je neuvěřitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to tak, že má zřejmě posunutý biorytmus, včera nebo předevčírem psal příspěvek na Facebook někdy v 15:20 čili v půl druhé australského času. Takže půl desáté je pro něho teprv odpoledne.. :)
Reagovat
fazil
bojim se, ze treti titul ma doma...shit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych povolil doping a pak by šanci měli všichni stejnou...
Reagovat
J.M.
To je zdánlivě logické, ale tím by se de facto hráči dostali do role - buď budeš dopovat (všichni ostatní dopují, protože je to legální, tak nemůžeš), nebo si na okruhu neškrtneš. V podstatě by se doping stal v tenisu nutností, aby neměla konkurence výhodu. Což s sebou nese vážné etické problémy - tenisté by byli de facto oficiálně organizacemi ATP a ITF nuceni obětovat své zdraví, pokud chtějí v tomto sportu působit. Tedy ne že by tomu tak nebylo už teď i bez dopingu... Ale tohle by je mohlo odrovnat na celý život. Jsou smutné případy bývalých sportovců-doperů, dnes invalidů...
Reagovat
J.M.
Otázka dopingu podle mě prostě nemá řešení. Povolit by ho byla zrůdnost, ale zákaz neznamená, že se nevyskytuje. A zjišťovat pořádně nejde, obzvlášť když moderní doping má náskok, navíc k tomu zjišťování ani není vůle (a možná ani není vůle zveřejňovat zjištěné). Čili jediné, co zbývá, je spoléhat na morálku a smysl pro fair play. Ty ale pokvetou jen v atmosféře společnosti, kde to je pro všechny lidi běžný standard. A myslím, že zrovna prostředí ATP, ředitelů, turnajů a grandslamů (křiklavý příklad je US Open) tohle nekvete.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu... No tak uchovávat vzorky několik let a průběžně je po letech testovat novými metodami, nevím jestli se to tak dělá už teď nebo ne...?
Reagovat
vendulkabendulka
Nevim jestli jste uz postrehli, ve zpravickach jsem to nevidela:
Petra dostala wildcard na Open GDF Suez v Parizi.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes sa hrali 3 semifinalove zapasy a vsetky boli jednoznacnou zalezitostou...toto nie je pre tenis dobre, nieco nie je v poriadku...
Reagovat
Olympiada
raketu ma stale puvodni....jenom jiny lak. Jestli opravdu vezme tu novou po A.open - sem zvedav. Je to klamání spotrebitele - podobne jako Kvitova .....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu říkám výkon šampiona. I když nemám Djoka rád,tak tohle byla paráda. Ten pohyb,změna rytmu hry,dokonale přesný údery, těžko ho bude někdo zastavovat. Ideál by bylo,kdyby ho sejmul Roge,ale po dnešku tomu moc nevěřím.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Federer hraje úplně jiným stylem než Ferrer, určitě nedá Djokovičovi (pokud porazí AM) tolik času na přípravu úderů => menší přesnost, více chyb na straně Djokoviče. RF má taky o několik tříd lepší podání než DF (pokud zrovna nemá ty své občasné výpadky), takže i když s Djokovičem prohraje třeba 3:0 na sety, bude to v každém setu o jeden brejk, případně v tiebreaku.
Reagovat
VlS
Gigine bacha až se budeš dmout pýchou, abys prošel dveřma. Klobouček až k zemi To byl hodně jinej level, přemejšlím, jakej vliv na to mělo to, že mu to David prostě dovolil.
Reagovat
gigin
To nevím. Uvidíme ve finále, jak to teda vlastně je ;)
Reagovat
gigin
Tak si ho David pěkně vykouřil, toho Djokobitche, jugoša jednoho. Tímto tě moc zdravím a přeju ti hodně úspěchů v tvých dalších prognózách.
Reagovat
VlS
David sám sobě? Aby mu nekřuplo v zádech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
není to ten borec, co mluvil o tom, jak Tomic vypráská Rogera? To bude asi další mutace zdejšího děsivého přízraku s názvem 24...
Reagovat
smazaný uživatel
až mu spadne čelenka :D
Reagovat
gigin
O téhle prognóze nevím. Vím jen, že si Rosol měl vytřít kurt s Milošem.
Reagovat
gigin
Tak já nevím, jestli si umí dát David kocoura do trouby :DDD Asi by se fakt zlomil...
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že Djoko odehrál vynikající zápas. Ten výkon nicméně není tak exkluzivní, když se podíváme na tradiční Davidův výbuch v semifinále. Opět se potvrdilo, že mezera mezi první čtyřkou a zbytkem světa je obrovská. Ferrer nedokázal soupeře ničím překvapit, žádná ofenziva, za celý zápas bych agresivních míčů napočítal na prstech jedné ruky a jen to zapadá do jeho semifinálových výprasků. Namátkou, loňské semi FO s Rafou nebo s Djokem na US open. Podle mě může Nolemu výkon z dneška paradoxně uškodit. Se svým sebevědomím bude létat asi hodně vysoko a to nebude dobré, musí si uvědomit, že tentokrát proti němu budou stát rovnocenní soupeři.
Reagovat
spaniel
Souhlas, bude to jiny zapas, podle Ferrera se moc nepozna. Kazdopadne Novak mohl hrat prumerne, aby vyhral, ale hral skvele.
Reagovat
spaniel
Cekal jsem, ze to bude hladke, jelikoz David nema zadnou zbran na top 4, je neupinka. Ale byl jsem z vykonu Novaka sokovany, hral bezchybne, pripominal mi Rogera v jeho nej dnech. Zaslouzena jednicka a velky favorit na titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Nezbývá než doufat v úsloví. "Každý zápas je jiný."
Reagovat
Stan_Borowitz
To určitě je tou novou raketou, co sráží zástěny mezi kurty a musí se schovávat před Šarapovovou. Ostatně jako jediný, kdo s Djokovičem hrál vyrovnanou partii, byl Wawrinka, který má zase raketu, co zaráží míčky do zdi. To se jim to hraje!
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Olympiada
raketu ma stale puvodni....jenom jiny lak. Jestli opravdu vezme tu novou po A.open - sem zvedav. Je to klamání spotrebitele - podobne jako Kvitova .....
Reagovat
Fandina
Takže platí stará známá pravda, že kdo je v obraze, klamání spotřebitele nehrozí ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
tohle si davidek vazne nezaslouzil...ach jo
gratulace vitezi!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bere tu sílu?
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si zatrenoval a ma dost casu pripravit sa na finale. Idealne. ccc
Reagovat
smazaný uživatel
masivní destrukce
Reagovat
hranol
To bylk masakr....a Máša taky....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist