Berdych přejel i Andersona a třetí rok po sobě je ve čtvrtfinále! Vyzve Djokoviče

20. 1. 2013, 10:05
Aktuality 338
AUSTRALIAN OPEN muži - Tomáš Berdych ani ve čtvrtém vystoupení na letošním Australian Open neztratil set. Dnes po dalším velmi dobrém výkonu porazil Jihoafričana Kevina Andersona a třetí rok po sobě v Melbourne postoupil do čtvrtfinále. O první semifinále na úvodním grandslamu sezony se utká s dvojnásobným obhájcem titulu Novakem Djokovičem, který dnes zdolal Švýara Wawrinku až 12-10 v pátém setu.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v úvodních třech kolech s Russellem, Rufinem a Melzerem neztratil set a ani jednou nemusel do tie-breaku. V osmifinále narazil na Kevina Andersona, se kterým loni vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje, včetně duelů 3. kola na Australian Open (3-0) a na French Open (3-2). A s nebezpečným Jihoafričanem, jehož styl hry je přirovnáván právě k Berdychovi, si dnes poradil i popáté. 

Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí znovu podal velmi kvalitní výkon. V první sadě sice první brejk nepotvrdil, vzápětí ale vzal často chybujícímu Andersonovi podání podruhé a i díky pouhým čtyřem nevynuceným chybám vyhrál 6-3. I když ve druhém setu Berdych ve dvou gamech na servisu čelil brejkbolům, podání si pohlídal a po dvou brejcích se ujal vedení 2-0 na sety. 

O rok mladší Jihoafričan se ale za tohoto stavu nevzdal a ve třetím dějství dokázal být konečně vyrovnaným soupeřem. A to i přesto, že hned v úvodu ztratil podání a prohrával 0-2. Jenže pak už 31. tenista světa začal trefovat vítězné údery i esa a za stavu 5-4 se dokonce dostal k setbolu. S tím si ale Berdych poradil díky vítěznému forhendu a rozhodnout tedy musel tie-break.

Zatímco pro českého hráče to byla letos první zkrácená hra, Anderson jich v této sezoně vyhrál sedm z devíti. A diváci v Margaret Court Areně se dočkali dramatu. Berdych postupně odvrátil další čtyři setboly a až za stavu 14-13 proměnil svůj celkově pátý mečbol. Těsný aut z rakety Andersona potvrdilo až 'jestřábí oko'.

"Tie-break byl velice vyrovnaný a já byl ten šťastnější," řekl Berdych po utkání trvajícím dvě hodiny a čtyřicet minut. Jen tie-break skončil až po 89 minutách boje.

Berdych tak stejně jakov letech 2011 a 2012 postoupil na úvodním grandslamu sezony do čtvrtfinále, letos navíc bez jediného prohraného setu. "Ve všech zápasech jsem tu hrál tři sety, takže mi zbylo dost energie do dalšího utkání," pochvaloval si šestý hráč světa, který dnes nastřílel 39 winnerů a udělal 28 nevynucených chyb.

"Jsem tu potřetí ve čtvrtfinále, což je skvělý výsledek. Ale letos bych chtěl ještě dál, tak doufám, že bude platit do třetice všeho dobrého," přeje si dlouhodobá česká jednička.

O semifinále s Djokovičem. Srb měl dnes namále
Australian Open je jediným grandslamem, na kterém Berdych ještě nebyl v semifinále. Letos se o něj utká se světovou jedničkou a dvojnásobným obhájcem titulu Novakem Djokovičem, který ale měl v dnešním osmifinále se Stanislasem Wawrinkovou hodně namále. Zvítězil až 12-10 v pátém setu.

Berdych má se Srbem bilanci 11 porážek z 12 utkání. Jednou se střetli i v Melbourne - předloni ve čtvrtfinále Djokovič vyhrál 3-0 na sety. "On je velký hráč, velký šampion. Ale nechci končit stejně jako v posledních dvou letech, proto budu bojovat a hrát stejně jako dosud na 100 procent a doufám, že to dokážu změnit. A věřím, že i diváci budou na mé straně," uvedl Berdych.

Stanislas Wawrinka a Novak DjokovičDjokovič se dnes pořádně zapotil. Přitom s Wawrinkou prohrál naposledy v roce 2006, od té doby deset duelů v řadě vyhrál a ztratil v nich dohromady jen dva sety. Ani tento týden v Melbourne neměl žádné problémy, to však švýcarský tenista dnes změnil. 

Wawrinka do zápasu vlétl nebojácně, tlačil se do vítězných úderů, v prvním setu využil každý ze tří brejkbolů a po 25 minutách hry získal první set. Djokovičovi se nedařilo na podání, o které pětkrát v řadě přišel a za stavu 1-6 a 2-5 to s ním nevypadalo dobře. Srb ale boj o zisk druhé sady nevzdal, získal šest gamů v řadě a vrátil se zpátky do zápasu. 

V jeho dalším průběhu už příliš brejků či brejkbolů k vidění nebylo. Třetí set pro sebe získal Djokovič, čtvrtý ale urval skvěle podávající Wawrinka. Ten šel v rozhodujím dějství hned v úvodu do brejku, který však nepotvrdil a na kurtu se strhlo velké drama. Jeho hlavní záplětkou byl devátý game, kdy Djokovič uspěšně odvrátil čtyři brejkboly. Poté následovaly rychlé hry na servisech obou tenistů, než přišel dlouhý 22. game: srbský tenista se v něm dostal k prvním mečbolům a ten třetí po možná nejhezčí výměně zápasu proměnil. 



Trojnásobný vítěz Australian Open tak po 5 hodinách a 2 minutách zvítězil 1-6 7-5 6-4 6-7 12-10. Djokovič zaznamenal 51 winnerů a 59 nevynucených chyb, Wawrinka 69 winnerů a 93 chyb. 

Novak Djokovič"Je opravdu velmi těžké najít slova, která by popsala pocity z dnešního zápasu, obzvlášť z pátého setu," komentoval po utkání Djokovič. "I Stan si zasloužil být vítězem zápasu, má můj respekt. Ukázal své kvality, byl agresivnějším hráčem. Já se snažil udržet ve hře a Neustále jsem bojoval. Tento zápas pro mě hodně znamená," pokračoval Djokovič, který po zápase roztrhl triko a hodil ho mezi diváky.

"Vrací se mi vzpomínky na 12 měsíců zpět, na zápas s Rafou. Děkujeme, že jste zůstali tak dlouho," řekl Djokovič fanouškům, kteří opuštěli stadion až po půl druhé v noci. "Nečekal jsem, že tu vydržíte takto dlouho. Doufám, že se vám zápas líbil stejně jako nám," dodal.

O semifinále také Španělé Ferrer proti Almagrovi
Jeden semifinalista letošního Australian Open bude určitě ze Španělska. O to, kdo v souboji o finále vyzve vítěze duelu Berdych - Djokovič/Wawrinka, si totiž zahrají David Ferrer a Nicolás Almagro. Favoritem je pátý hráč světa, který vyhrál všech 12 vzájemných soubojů. 

David Ferrer dnes čelil Keii Nišikorimu, se kterým prohrál dva ze tří vzájemných zápasů. Dnes však i přes spoustu vyrovnaných gamů nad japonským mladíkem vyhrál hladce 6-2 6-1 6-4 a v Melbourne potřetí v řadě postoupil do čtvrtfinále.

"Dnes jsem hrál velmi dobře, byl to jeden z mých nejlepších zápasů na Australian Open," pochvaloval si Ferrer. "Se svou hrou jsem velmi spokojený. Vyhrál jsem ve třech setech, ale bylo to velmi těžké Nišikoriho porazit," komentoval semifinalista z roku 2011 dnešní náročný souboj, který trval 2 hodiny a 10 minut.

Třicetiletý Ferrer letos vyhrál už osm zápasů v řadě a sní o prvním grandslamovém finále. "Vyhrát grandslam je v tuto chvíli velmi obtížné, protože tu máme elitní čtyřku. Poslední tři čtyři roky jsou tito tenisté lepší, než my ostatní. Ale nemyslím si, že bych byl bez šance vyhrát grandslam. Musím se soustředit na každý zápas, který hraju," řekl Ferrer.



Nicolás Almagro si dnes zahrál čtvrtý rok po sobě ve 4. kole Australian Open a až letos své místní maximum překonal. Sedmadvacetiletý 11. hráč světa přehrával světovou devítku Janka Tipsareviče agresivní hrou, díky níž si připisoval jen vítězný úder za druhým - po hodině hry jich měl na kontě 24. Srba navíc limitovalo zranění levé paty, kvůli které nakonec také za stavu 6-1 a 5-1 pro soupeře vzdal.

Pokud Almagro na 13. pokus Ferrera porazí, postoupil by poprvé v kariéře do grandslamového semifinále. Až dosud byl 'pouze' třikrát ve čtvrtfinále French Open.

"Je to pro mě velká příležitost dostat se do semifiná.e Jsem připraven bojovat. Jsem zdravý a spokojený se svou hrou. Myslím, že teď hraju opravdu dobře," těší se na čtvrtfinále Almagro. "On (Ferrer) trefuje míčky s velkou sebedůvěrou, uvidíme, co se v úterý stane," dodal.

 

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 muži -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky (20. 01. 2013)

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (5-ČR) - Anderson (JAR) 6-2 6-3 7-6(13)
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (Švýc.) 1-6 7-5 6-4 6-7(5) 12-10
Ferrer (4-Šp.) - Nišikori (16-Jap.) 6-2 6-1 6-4
Almagro (10-Šp.) - Tipsarevič (8-Srb) 6-2 5-1 skreč T.

Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý/Bracciali (ČR/It.) - Stachovskij/Južnyj (Ukr./Rus.) 7-6(3) 1-6 7-6(4)

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: 
Hradecká/Čermák (ČR)
- Matteková-Sandsová/Tecau (USA/Rum.) 4-6 7-6(5) 10-8

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Staněk (ČR) - Wej Čchiang Čeng (Čína) 6-4 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

338
Přidat komentář
gigin
http://siusopen.files.wordpress.com/2013/01/wawrinka-djokovic.jpg?w=610&h=559
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem zjistil že nejsi slovák podle komentářů dole
Reagovat
smazaný uživatel
Já som Slovák. (Ich bin ein Berliner)
Reagovat
smazaný uživatel
já nejsu nepříjemný ale tak vy(slováci) nevim jestli zrovna ty gigin ale píšete tu samé hovadiny
Reagovat
Fandina
Já mám také vyhrady k tomu, když se tady píší hovadiny, ale všimla jsem si, že hovadiny se dají psát bez rozdílu národností, jakýmkoli jazykem. Nevím, proč tu slovenští přispivatelé píší, že Berdych na Noleho nemá, psala jsem dole že předpokládám, že si to myslí, nikdy by mě nenapadlo, že závidí proto že je čech, takhle neuvažuji ... úsměv
Reagovat
gigin
Já nejsu Slovák. Teda z 50% (matka je Slovenka). Že tu podle tebe někdo píše hovadiny, je jasné. Zákonité. Ale nemyslím si, že je to otázka národnosti. To je jediné, co mi na tvém původním příspěvku vadilo. Jinak většina Slováků jsou fans RF. A někteří fandí i Berdychovi. Naopak je tu hodně "místních", kteří Berďu nemají rádi. A dokonce jsou i jeho hateři. Tož tak. Jinak nic ve zlém :))
Reagovat
Fandina
ale nééééééééé ... místní mají rádi Berdycha, těch co ne je minimum, i když jsou hlasití a někteří až úsměvní, protože se vydávají za jeho hatery a považují to za něco super ... úsměv
Reagovat
gigin
Oprava. Máš recht. Je jich tu minimum ;) Ale?!! Jsou tu!!
Reagovat
Fandina
gigin ... já to neumím spočítat :-))). Když Berdych prohraje, tak jich tu je hodně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je skoro námět na anketu.
Reagovat
Fandina
To je pravda. Anketa vedle pro admina by neměla být problém ... úsměv
Každopádně, já Toma ráda moc ... úsměv
Reagovat
Fandina
Jééééééé ... mělo tam být ... já mám Toma moc ráda ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mě serou tady ty komentáře od slováků ty jejich kecy že Berdych nemá žádnou šanci že to Djokoviče ta výhra nabudí a podobné kraviny oni tak závidí to není možné protože ví že Berdych má po wimbledonu 2010 zase šanci Djokoviče porazit já myslím že tak jako hrál Djokovič proti Wawrinkovi by od Berdycha dostal 3:0 na sety, takže slováci běžte se starat o svého Kližana a neserte se tu!!!!
Reagovat
gigin
Nebuď nepríjemný chalan ;)
Reagovat
Fandina
Nemyslím si, že tu někdo píše že má Berdych šanci kvůli tomu aby cokoli záviděl, ale zřejmě to tak vidí. Podle má šanci, podle nich ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Novak jen jasně ukázal, že i když nemá svůj den, tak dokáže porazit soupeře, co hraje životní zápas. Za pár dní bude vítat hattrick, protože jemu toto tento zápas dodá jen a jen sílu. NOVAK DJOKOVIČ !
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje přezdívka se mi trochu plete.
Reagovat
smazaný uživatel
s Retardo?
Reagovat
smazaný uživatel
To malý "r" se mi zaměňuje za "t". Podvědomí je sviňa, sorry.
Reagovat
gigin
já to tentokrát nejsu. Fakt ale...
Reagovat
Fandina
Výborná hra, úspěšný TB ... gratulace veliká a do zápasu s Nolem držím palce a peji ať to tentokrát vyjde !!! Tome pojďddddddddddddd
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne gratulace, libi se mi jeho pohyb. Startuje i na mice, ktere drive vypoustel - a moc spravne, zacne to vychazet.. :-)
S Djokovicem nesmi pristoupit na pinkacku, to je jas... ;-)
Reagovat
Mayo
Berďa dostane od Noláka 0-3 na sety lebo sa roztrasie ešte v šatni
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně si myslim že po dnešku má Tomáš ohromnou šanci. Novak hraje jako kdyby bez jiskry, rozhodně to není Novak posledních dvou let! Navíc Tomáš má perfektní formu a věří si, ta situace je podobná Wimbledonu 2010, on letos má na finále a Novak ho podle mě v současný formě nemůže zastavit! 3:1 Tomáš to je můj tip!
Reagovat
Malda
No nevím nevím, kdyby tam dnes místo Novaka stál Berdych, tak dle mého názoru fičí domů. Též si myslím, že to bude 3:1, ale pro Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevim, Tomáš má uplně jinej styl hry, nikdo neví jak by to vypadalo ale určitě by nšbyly takový výměny! Já nejsem fanoušek Berdycha ale v takový pohodě prostě nehrál od Wimbledonu 2010! Navíc teď je daleko koncentrovanější a jistější!
Reagovat
a.magerova
Čest poraženému Stanovi, bojoval úžasně!!!!

By mě i zajímalo jestli na ten zápas koukal Rafa, třeba chytil steam s českou verzí Eurosportu :-)))))
Reagovat
carolyn
Nn Rafa ten má doma 128 satelitů s BBC
Reagovat
smazaný uživatel
strašně jsem mu fandil, sympatický výkon, odvážná hra.. ale djokovič je dnes bohužel asi vážně nejlepší, jakkoliv mě to netěší.. ubojoval to fantasticky, i když místy s trochou štěstí.. gratz
Reagovat
smazaný uživatel
pridavam se s gratulaci, ale hlavne s tou cti - pro me je vitez Standa, protoze v celkovem kontextu predvedl mnohem vice nez panes, Standa v mych ocich v tomhle zapase jednoduse prekrocil svuj stin, panes o nej jen klopytal.. Jsem presvedcena, ze az to preboli, silnejsi z duelu vyjde prave Standa.
Reagovat
smazaný uživatel
pridavam se s gratulaci, ale hlavne s tou cti - pro me je vitez Standa, protoze v celkovem kontextu predvedl mnohem vice nez panes, Standa v mych ocich v tomhle zapase jednoduse prekrocil svuj stin, panes o nej jen klopytal.. Jsem presvedcena, ze az to preboli, silnejsi z duelu vyjde prave Standa.
Reagovat
gigin
Jak jinak ;)) Nějaká otočka zápasu, dřina, srdce, boj, když to nejde, to vidět nebylo... ubohé klopýtání...
Reagovat
Fandina
Gratulece ode mě za vyhraný zápas. To se počítá a o to tu jde. Stan mě svou hrou překvapil a výkon se mi liíbil. Koncovku už nezvládl. Do čtvrtfinále věřím tentokrát Tomovi, ani ne kvůli zápasu Noleho se Stanem, ale už je načase, aby Tom našel na Noleho způsob, jak po přehrát.
Reagovat
gigin
Uvidíme. Nedokážu si nic tipnout. Jinak ti gratuluju ke krásnému výkonu v TP league. Už mne máš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, ze to tam vsechno bylo, ale "Nole je panes" - tak proc by me to melo ohromovat, ja to ocekavam... :-) Stan je prece lidsky zajimavejsi uz jen tou pozici vecne druheho doma a i tenisove - jednorucny BH je klasika, ktera nikdy neomrzi. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
giginovi..
Reagovat
gigin
Zajímavé, jak to tobě a Djokovi myslí po stejné lajně. To samé říkal o Stanovi den před zápasem :DDD
A ten jeho BH (Stanův) je fakt luxusní pokoukáníčko. Musím uznat.
Reagovat
Fandina
gigin ... já také nevím, jak to dopadne, tipuji Toma přeji Tomovi. Ve Fantasy TP tě mít mohu, to máš pravdu, ale k tomu potřebuji Toma do finále ... úsměv
Reagovat
gigin
TPL - sice furt super, ale ani mne to nějak dnes netěší... :(((
Reagovat
Nola
Novak sa na FB ospravedlňuje fanúšikom... dnes veľmi podcenil súpera, pozrel si vôbec jeho posledný zápas s Querreym? Ten prvý set to bolo niečo hrozné, pripadal mi, že dospáva flám, nepamätám si, kedy naposledy takto zle hral, som zvedavá, čo s tým dokáže urobiť, Tom dnes hral ukážkovo.....
Reagovat
gigin
Ano. Hrál špatně. Proto tu nehulákám, nemám dobrou náladu. Ale tak vyhráli jsme. Vyspíme se. Uvidíme ;))) Souboj s Tomíkem si užijem...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem. Ja som mal dnes tiež iné starosti. Ratovanie Djokoviča človeka naozaj vyčerpá a odpúta jeho pozornosť..Navyše som mal pred očamia stále ten obraz ako som ti včera písal o aktuálnych letoch do Belehradu..To sú tie paradoxy, človek má na mysli Ivanovičovú a nakoniec mohol letiť do Belehradu Djokovič :)
Reagovat
gigin
Tak ale zase Tipsa tu udělal radost drtivé většině a letí taky :DDD Aničky odlet se dal předpokládat. Have a good flight!!! :))) Ještě jsem to nepřebukovával Bojaně ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je totiž namysleny a mysli si, ze je dokonaly...:)
Reagovat
Fandina
Do hlavy nikomu nevidíš, nevím co si myslí, ale soudě podle chování, podobně se chovají i ostatní ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dospával jsem noc, takže od toho utrpení jsem byl ušetřen. S tímhle přístupem Novak nepřeleze ani přes Tomáše. Skoro už tekl 0:2 a když se z nejhoršího vyhrabe, dovolí si ještě prohrát tajbrejk 4. setu! Zbytečně ztratil spoustu sil, proto by měl čtvrtfinále zvládnout ve třech setech. V případném pátém dle mého by proti Berdychovi neměl žádnou šanci. Gigantický zklamání!
Reagovat
HuckoShark
To je škoda, žes dospával, protože to byl neskutečnej tenis. Co dokáže Wawrinka tím bekhendem jednoruč, to jsou super koule. A co ze sebe vymáčkli od stavu 8:8, to byly tedy koule. Klobouk dolů.
Reagovat
Malda
No ono to dnes bylo spíše o tom co mu Wawra povolil. Podal opravdu excelentní výkon. Mnohdy se mohl Nole na kurtu rozkrájet, ale bylo mu to málo platné. Jinak si nemyslím, že by Novak podal obzvláště špatný výkon, spíše naopak! Sil mu to bezesporu ubralo hodně, ale na druhou stranu si myslím, že ho psychicky posílí.
Reagovat
dadaft
osobně bych to charakterizoval tak, že Wawrinka hrál tenis a Djokovič, jako vždy, tu svojí djokárnu.
ale je fakt, že ho nemám rád, tak mě neberte vážně - podle mě vypadá jako by hrál s plácačkou na mouchy...
Reagovat
smazaný uživatel
Podívaná to mohla být, ale aspoň jsem ušetřil nervy. Část ze záznamu Eurosport určitě dá. V programu dvojky mají dnes večer tenisu dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom zahral prima zapas, byl v pohode od sameho zacatku rozdaval usmevy. Bylo dobre, ze ustal i dramaticky treti set bude se mu tato zkusenost urcite hodit do dalsich utkani. Super, ze usetril sily ma rozdil od sveho ctvrtfinaloveho soupere. K tomu utkani, bylo to strhujici, Byla jsem unavena jen tim dlouhym divanim, co teprve samotni akteri teto uchvatne podivane. Hrdinou byl urcite Stan, od Novaka jsme uz zvykli, ze je mistrem obratu, v tom je jeho sila, i kdyz neni treba aktivni jak souper, ma to vse pod kontrolou az do sameho konce. Stan se ukazal v nekolika polohach, raketovy nastup, Byl schopen po temer dva sety udelat z Novaka prumerneho tenistu, ale pak ho zradila hlava a strach z teto senzace, ale zase nebylo to az do konce zapasu, opet obrat a z mrtvych vstani.Mel smulu, ze v patem setu zacinal Novak a Stan mel porad nuz na krku, ze musi. Ty tri breaky za stavu 4;4 to byla velka smula, ze nepromenil. Ten out na baslajne pri jednom si mel dat jestraba, bylo to hodne sporne?Hodne zhubl a dobre se pohyboval. Ty udery , hlavne jednoruc beckhand to je proste krasa nesmirna.No doufam, ze do finale bude jeste vice takovych krasnych zapasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja len že Flipkens ktorá dostala na zadok od Sharapovej zarobí na tomto turnaji rovnako ako Wawrinka. Len toľko k rovnému prize money ...
Reagovat
skott
Tohle je stále dokola ta samá písnička, pokaždé když chlapi odehrajou nějaký pětiseťák...tenisti/ky nejsou placeni od času stráveného na kurtu. Tenisový zápas není ohraničen časem. Když Mahut s Isnerem odehráli třídenní zápas, taky nedostali na prize money přidáno oproti jiným tenistům.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti to poviem inak. Djokovič musel vyhrať 12 setov aby došiel do štvrtfinále a Sharapova 8.

Maximálny počet setov pre muža na GS je 35, pre ženu 21.
Ja nemám nič proti rovnakému prize money na ostatných turnajoch. Ale nie na grandslamoch.
Reagovat
spaniel
Ja nemyslim, ze je to o pocte setu. Zeny jsou prece jen fyzicky slabsi. Sis je tomo generovani penez. Jako kdyz jsou ve firme 2 oddeleni, jedno ma vysoky obrat a zisk, druhe je mnohem mene ziskove, ale penize jdou vsem stejne, protoze jsou spolu ve firme. Dokud bude WTA pricucla k ATP, tak se to ale nikdy neukaze.
Reagovat
skott
Čistě teoreticky i 12 setů se dá stihnout rychleji než 8. Stejně tak Wawrinka mohl Djokoviče porazit a vydělat si víc než Flipkens. Je to jen o vlastních schopnostech.
Odměňování je nastavené za jednotlivá kola, ne jak rychle je zvládneš.

Já osobně důvody, které říkáš chápu, ale řešení zdaleka není tak jednoduché jako pouhé zavedení zápasů na tři vítězné pro ženy. Protože by to přineslo dalšé komplikace např. jen s rozpisem utkání. Nehledě na to, zda by to bylo vůbec ku prospěchu věci.
Srovnané prize money je správná věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nehovorím o tom, aby ženy hrali na 3 víťazné, božechráň ...
Len o tom, že na grandslamoch by mali mať menej peňazí ako muži, pretože muži majú viac vykonanej práce rovnakú mzdu, teda sú ohodnotení horšie. A to rovnosť nie je.
Reagovat
smazaný uživatel
Však si všichni můžou změnit pohlaví. Hlavně ty by ses měl nechat přešít, aby si mohl čerpat z výhod druhého pohlaví.
Reagovat
smazaný uživatel
To sú mi tu argumenty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ženy by mali na GS pociťovať väčšiu formu záťaže, než na ostatných GS. Bohužiaľ tenisové pravidlá sú nastavené tak "nešťastne", že pri potrebe šiestich gemov na set je skoro nemysliteľné, aby hrali ženy na tri víťazné.

Ak na tri víťazné, muselo by sa hrať do 5, čo je v kontexte dlhodobo nemenných základný pravidiel dosť utopická ambícia. Ak sa však človek nad tým zamyslí, pri výsledku 6:4,4:6,6:4 musia ženy odohrať 30 gemov..Hypoteticky, pri výsledku 5:3,3:5,5:3,3:5,5:3 by ženy museli v 5. setovom zápase odohrať 40 gemov. To je 33% navyše, ideálny pomer. Podobné navýšenie máme aj pri mužoch, to je presne ten rozdiel ktorý robí Grandslam Grandslamom.

Hovorím, podobná zmena je nereálna, keďže je príliš nekonvenčná..No možno sa za 50 rokoch dožijeme podobne zmeny, tadiaľ vedie cesta.
Reagovat
smazaný uživatel
To je síce pekná predstava, ale počet setov je podľa mňa v poriadku. Čo nie je v poriadku, sú rovnaké odmeny a tie by sa mali zmeniť skôr než počet gemov v sete ;) Väčšina hráčov ATP sa nie príliš pochvaľne vyjadruje k celkovej úrovni WTA, o.i. aj člen Councilu Stakhovsky. Teda, niežeby sa im nejako vysmievali, to určite nie .. ale v kontraste s rovnakými odmenami majú určite pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o prize money sa baviť nemusíme, to sa tu už veľakrát riešilo. Skôr som sa zamyslel, akoby sa dal odlíšiť bežný turnaj od toho grandslamového aj v ženskom tenise.
Reagovat
spaniel
Ja bych jim pridal, normalne na 3 vitezne. Myslim, ze by to zvladli stejne jako muzi. Prece jenom jejich vymeny jsou pomalejsi, tak by pro ne bylo 5 setu vlastne stejna zatez jako pro muze. Vzdyt ty jejich zapasy jsou fakt kolikrat hodinova zalezitost a jdou z kurtu v suchem triku.
Reagovat
Heather_Fedex
je to zvlastni, protoze loni na us open se novak dostal suverennym zpusobem dostal do finale, byl sa samozrejme mega favorit pro vsechny a stejne to na titul nestacilo. a po tomhle maratonu ve 4. kole uz vznikaj samozrejme prognozy, ze uz jsou jeho sance vyrazne mensi.
mozna byla takovahle facka v podobe wawrinky potreba....vse ukaze cas
Reagovat
smazaný uživatel
Panečku, to bol zápas, po dlhom čase som si užíval dlhý maratón v celej jeho dĺžke. Myslím si, že keby Stan vyhral ten 2.set, celý zápas by dokázal vyhrať, Djokovič by už Seppiho z RG či Tsongu zopakovať nedokázal. No ten druhý set bol fakt kľúč.

V záverečnom sete som pri tých brejkbaloch Stana myslel, že je hotovo, lebo dovtedy Noleho brejkoval relatívne ľahko. No akurát vtedy na jeho smolu prišli tie kŕče, z čoho pramenila zbrklosť vo výmenách.

Djokovič vie hrať zápasy po takýchto maratónoch, veď porazil Nadala po takomto zápase s Murraym. ALE vtedy išlo o SF a F. Teraz je toto 4.kolo, a ako aj Wilander povedal, teoreticky ho ešte čakajú Berdych, Ferrer a Murray - Federera nespomenul - zaujímavé :)) Tieto sily mu určite budú chýbať. Trošku mi ten zápas pripomenul Fedexov proti simulantovi Tipsarevičovi v roku 2008, vtedy došiel do SF kde mu zjavne sily chýbali. Uvidíme :)

Každopádne pre Berdycha - teraz alebo už fakt nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, na ESPN vraj ukázali tú Stanovu loptičku na brejkbale v piatom sete, a bola IN. Stan mal tú poslednú challenge risknúť, ale myslím že Nole ten úder vrátil do kurtu, čiže by nasledoval prvý servis a ktovie, či by Novak nedal eso. :)
Reagovat
gigin
Běž už s těma kecama do prdele!!
Reagovat
VlS
Jsi si oddech, co? Byl jsem taky trochu nesvůj, mám Noleho radši než Vavroše. A na kecy se vykašli a nerozčiluj se, šetři si nervy na zápas s Tomem (tam budu na drhý straně a budu asi trpět :-)
Reagovat
Nola
kašli na neho a jeho kecy s legendami....
Reagovat
gigin
Díky moc!! Jsem fakt s nervama v řiti. Raději zalezu...
Reagovat
smazaný uživatel
Kašli na něj je to idi*t. :)
Reagovat
Nola
nezaliezaj, stačí, že zaliezla Sonja, ja som sem radšej behom zápasu nič nepísala, nemala som na to nervy, sem-tam som čítala, časom tu možno vylezú ďaľšie individuá typu Chrenda a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
sám jsi idi.ot, protože nerespektuješ legitimní názor jiného uživatele a nazýváš ho tak jen proto, že tvůj postoj je zcela opačný. Typický příklad omezenosti a tuposti.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha díky.
Reagovat
gigin
Jsi tak nejlepší tisková mluvčí, jakou znám :)))
Mutademus: Jj, pohoda...
Reagovat
gigin
A máš to, no :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Njn ale je dost poučné se o sobě dozvědět něco nového. Rozšíří se ti obzory.
Reagovat
gigin
Nezlob se na mne, ale když někdo napíše, že Stanovy křeče patřily k Djokovičovo štěstí, tak je to idi*t!!!
Reagovat
darek.vrana
Bohužel, Wawrinka zahrál špatně při těch asi 4 brejkbolech, co měl za stavu 4:4 v pátém (neboli malých mečbolech). Třikrát chyba a jednou to byl náramný return snad milimetr do autu. Je to strašné, že milimetr rozhodne celý zápas a možná i turnaj...
Reagovat
Alois_Mlok
No hlavně když to pak ukazovali detailněj ze záznamu, tak to ani jako aut nevypadalo... Nechápu, proč si nevzal jestřába, kdy jindy už, když ne v takový chvíli.
Reagovat
darek.vrana
Taky jsem si říkal...
Reagovat
kranyz
nize jsme to resili, velka skoda toho mice...
Reagovat
Malda
Naprosto souhlasím. V za té situace by to byl malý matchball.
Reagovat
l00bor
Na Djokovičovu unavu nemuže Berdych spolehat.To je rozdil mezi Djok. a Wawr.,že Novak se dokáže z unavy dostat a vrátí se ještě silnější.To by Wawr.podle mně nedokázal.Jinak Wawrin.moc dobrý tenis klobouk dolu.
Reagovat
kranyz
to je pravda, ale muze spolehat na svoji hru, ktera je na AO fantasticka, navic Novak nehraje ani zdaleka svuj nejlepsi tenis na turnaji nejen dneska ale ani proti Radkovi ci frantikovi v 1.kole. Myslim ze ma Tomas slusne sance, prijde mi momentalne v lepsim rozpolozeni tak je treba toho vyuzit
Reagovat
carolyn
Taky si to myslím, každý zápas je jiný, jako každý den je jiný, někomu to dnes sedne líp jindy zase hůř. I když Forehand má v něčem pravdu co tu psal níž, tak i přesto jaký to byl dneska boj to Nole zase dotáhl do vítězství. Pokud hrál dneska trochu hůř než má standart a Wawra naopak lépe, příště může být vše jinak, hodně taky záleží na tom jak hraje protivník.

Kde jsou ty časy kdy Nole chodil blít a nedohrával zápasy???
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek tomu, že som Noleho skritizoval, myslím si, že s Berdychom je veľkým favoritom. Každý zápas je iný, navyše takéto víťazstvá výrazne zvyšujú morálku a dodávajú pozitívnu energiu. So zvýšeným sebavedomím sa vždy hrá lepšie..Kľudne môže platiť, že pre Djokoviča najhoršie už bolo.
Reagovat
carolyn
Já si myslím, že ten zápas bude úplně o něčem jiném než ty dnešní dva.
Ano se seběvědomím se jistě hraje lépe, ale taky tě to může pěkně i zradit, pokud si věříš moc, nemusí pak vše vycházet jak si nalajnuješ
Reagovat
kranyz
ja si dovolim nesouhlasit Novak je favoritem ale ne tak jasnym kdyby to byl jen dnesek kdy zahral hrozne na turnaji ale on tak hraje od zacatku, Tomas ma sance slusny. pravda je ze muze mit to nejhorsi za sebou a hrat lepe, kazdy zapas je jiny ale po dnesku neni jedinym favoritem na turnaji ale jednim v rade, ve stejnym zastupu jako Andy, Fedex i ten Tomas
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, čo sa herného prejavu na turnaji týka, Nole nie je veľkým favoritom. Ja skôr vsádzam na subjektívny pocit, možno budem prekvapený. Opäť raz.
Reagovat
carolyn
ale to jsem říkali všichni už na začátku turnaje, že není jediný favorit, ba dokonce se tu jmenovali ti 3 ze 4 které si tu ty vypsal :-)

Proč né David? Proč myslíte že David nemůže být favorit na vítěze??
Reagovat
carolyn
říkala jsem že většinou na AO bývají překvapení, tak kdyby to nebyl Nole, že se nebudu divit.....těším se na to překvápko, ale jen jednoho si jako vítěze nepřeju :-* Jinak at je to kdokoli!
Reagovat
kranyz
tak myslim ze preci jen pred turnajem stal Novak trosku vyse nez ostatni spolufavorite, vetsinou to tak byva ze jeden je vyse, stejne jako treba Serena u zen, nize Vika, Marie atd. u chlapu to je stejne na FO Rafa, nize Djoker, Fedex, na Wimb. Fedex o stupinek nize Andy, Djoker, Rafa, proste pro me to tak je. Ja nezastiram ze letos na AO byl pro me nejvyse Novak a po vykonech co na turnaji predvadi se srovnal jen do pomyslne rady s dalsimi favority. Davida treba uplne nejvys nevidim preci jen mu neco malo schazi nema takovy zbrane ale mozna se mylim, pokud by Tomas Noleho vyradil tak se mu cesta do finale otvira ale nemyslim ze ma proste zbrane na napr.Rogera tam by zase zalezelo na tom koho by dostal, kazdymu sedi hra nehoko jineho tak to proste je
Reagovat
carolyn
Jj vím jak to s Davidem je.....škoda že se toho možná nikdy nedočká, možná letos poslední příležitost to zkusit
Reagovat
carolyn
Proč tu ještě není článek??
http://sport.aktualne.centrum.cz/prvni-ctvrtfinalistkou-je-ruska-makarovova/r~39ac658662ab11e2b2130025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_term=position-4
Reagovat
Mayo
Nole vyhrá finále 3-0 na sety
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam ze Novakovi to pomôze a nebudu mu chybat sily
Novak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muat win
Reagovat
Mayo
Wawrinka predviedol úžasny výkon, prehral nešťastne lenže je tu jedno veľké ale....Nole je pánes
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas možno hodnotiť z dvoch pohľadov. V prvom rade treba vyzdvihnúť Wawrinku, konečne to nebol ten Stan, ktorý sa nevyhol výpadkom a vlastnými chybami pomohol súperovi k víťazstvu. Nolemu nedal nič zadarmo aj na big pointoch predvádzal neuveriteľné drtivé údery z oboch strán, ukázal životný výkon, Djokovič prakticky nevedel, čo má hrať.

Na druhej strane, zápas výrazne ovplyvnil Noleho nevýrazný výkon..Práve z tohto dôvodu bol zápas možno dramatický, no po kvalitatívnej stranke pokryvkával najmä Noleho pričinením. Nikdy by som nepovedal, že mu na servise aj returne dá Wawrinka taký debakel. Aby svetová jednotka zahrala za 5 hodín 7es a mala minimum priamych bodov na servise + jalový return..To je veľmi zlá indícia, čo sa krátkej budúcnosti týka. A k tomu tie nevynútené chyby!..Nole, povestný 20 a viac úderovými výmenami, vyhadzoval 3-4 úder. Rozhodne zlý zápas z jeho strany, musíme byť kritický..Víťazstvo je skôr víťazstvom vôle, zarputilosti a naklonenej šťasteny, než tenisovej kvality..Neviem veru, čo si mám o tom myslieť, moc neverím tomu, že za dva dni môže diametrálne zmeniť svoj výkon, presvedčivý nebol ani proti Štepánkovi, či v prvom kole s Mathiem. Snáď to bolo spôsobené skôr vývojom zápasu a v ďalších kolách nás nečaká nič podobné..
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, nepředváděl nic extra na to, že obhajuje vítězství. Stačí narazit na jednoho soupeře, který dokáže jeho chyby potrestat a dotáhnout to do konce, tak poletí do Bělehradu zpátky.

Nevím, můj osobní názor je, že Djokovic sice umí hrát, ale má časté výpadky a podle mě to není hráč ktéreho bych já osobně chtěl vidět na postu světové jedničky, rozčiluje se, je namyšlený a myslí si, že pobral všechno moudro a štěstí světa. Nemá to správné srdce a osobnost na to, být jedničkou. Jako Rafa, nebo Roger nikdy nebude, nikdo ho tak nebude uznávat, bude perfektní hráč, ale nebude legenda. Ovšem tohle je můj názor.
Reagovat
dappe
Djokovič hrál dneska hrozně, Wawrinka si určitě zaslouží pochvalu, dost mě překvapil. Ale podle mě mu Djokovič dnes svým výkonem dal šanci vyhrát velkej zápas a on jí nevyužil.

Je dost možný, že Berdych Djokoviče dokáže porazit a tím se otevře šance hlavně pro Ferrera na finále z téhle poloviny pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak..Dokázal si vystihnúť v skratke to, čo píšem dlhým príspevkom. Dnes bol Nole veľmi veľmi nepresvedčivý.
Reagovat
kranyz
presne tak, chvali se tu ten zapas ale Djoker dneska nehral vubec dobre, spis naopak, ubojoval to ale a muze ho to pro priste treba nakopnout s timhle vykonem by nemohl na vitezstvi na turnaji vubec pomyslet
Reagovat
gigin
Djokovič nemá srdce?? Tvl, kdyby ho neměl, tak dnes hukne a letí dom... A toto není poprvé... Napiš rovnou, že ho nemáš rád a nekecej tu kraviny!!!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-latest-column-the-australian-2/

Další Andyho sloupek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Zítra se snad se Simonem nebude moc dlouho trápit. Jo budeš na to moc koukat? Napsal bys mi pls jak hráli Andy a Sloane?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sem, nebo SMS? Andyho určitě bude koukat, Sloane asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
SMS, jo to je jasný jen výsledek.
Reagovat
Heather_Fedex
nevim jak ostatni, ale ja jsem ani na vterinu o novakovem dnesnim vitezstvi nezapochybovala....
stanislas predved heroicky vykon, ale zradila ho kondicka a hlavne, hlavne psychicka odolnost.
gratulace noleho fanouskum, tenhle zapas urcite doda mentalni silu do pristich zapasu...
Reagovat
carolyn
Skvělej zápas! škoda že vždycky jednoho bude taková prohra hodně bolet :-(
Ale je vidět, že jsme na pěkný a pětihodinová zápas nemuseli čekat až do semi nebo fin. Bomba!!
Reagovat
smazaný uživatel
pochybnosti su vzdy ale
veril som mu
Novak je King a vyhra cele AO 2013!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem o něch pochyboval celý zápas a ten, kdo tu napíše podobně neobjektivní a nabubřelý komentář, je trochu k smíchu a může být sebevětší noleův fanoušek. Vůbec ho nezradila psychická odolnost, tu dostatečně prokázal jak na konci 4., tak v průběhu 5. setu, Novak byl v závěru o trochu lepší a měl víc štěstí, to rozhodlo. pro heather
Reagovat
Heather_Fedex
nevim jestli si tuhle diskusi cetl od zacatku, ale uz po skonceni tie-breaku jsem napsala, ze stejne vyhraje djokovic. takze si pekne mimo ;) a fanousek djokovice nejsem. mam tady jineho kone....
pro frankieho
Reagovat
Heather_Fedex
a dalsi vec, v zaveru se sice standa ukazal jako psychicky odolny hrac, ale co z toho, kdyz nedokaze potvrdit break, kt. na zacatku uvodniho dejstvi ziskal....standu omlouva to, ze takhle s djokovicem prohraly uz desitky hracu a jeste jich desitky prohraje....
Reagovat
smazaný uživatel
evidentně jsi nepochopila podstatu mého příspěvku, protože mně je celkem fuk, kdy jsi psala, že vyhraje, ale přijde mi nespravedlivé a jedovaté, vzhledem ke Standovu výkonu, napsat, "vůbec se nedalo pochybovat, že Novak vyhraje". Ale sorry, spíš zbytečně dramatizuju :D hold emoce ještě trochu cloumají...
Reagovat
Heather_Fedex
je to vuci stanovi krute, ale takova je realita....
a pravda obcas boli
Reagovat
Heather_Fedex
zaverecniho dejstvi
Reagovat
Heather_Fedex
nevim jak ostatni, ale ja jsem ani na vterinu o novakovem dnesnim vitezstvi nezapochybovala....
stanislas predved heroicky vykon, ale zradila ho kondicka a hlavne, hlavne psychicka odolnost.
gratulace noleho fanouskum, tenhle zapas urcite doda mentalni silu do pristich zapasu...
Reagovat
smazaný uživatel
Opět se potvrdilo, že ten, kdo začíná v posledním setu servírovat, má při vyšším skóre droboulinkou výhodu. Dlouho to šlo bez brejků. Ale úžasný zápas, Wawrinka propásl možnost získat životní skalp, měl na to a podělal to. Kromě posledního gamu, kdy vedl 40:15 a pak se neuvěřitelnými údery vyškrábal z mečbolů a pak to zazdil chybou na shodě, měl šance za stavu 4:4, tam při minimálně 2 z těch 4 šancí měl možnost brejk získat, ale chyboval. Taktéž nakopl Djokoviče rebreak hned v 2. gamu pátého setu.

Ale každopádně fantastický zápas, letošní top bez debat. Přál jsem to Wawrinkovi, ale nevěřil bych mu v dalším kole ani omylem. To Djokovič je schopný za 2 dny hrát zase jako po hodinovém zápase.
Reagovat
vendulkabendulka
Reagovat
steve79
Wawrinka hrál opravdu skvěle. Škoda, že to nevyšlo. Pro Berdycha by to byl určitě lepší protivník. Takto ho čeká zase Djokovič a přes toho nepřejde. Jeho hra mu nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, kdyby se toho Berdych nebál a hrál lako loni ve čtvrtfinále první dva sety s Nadalem, tak by vyhrát mohl.
Reagovat
steve79
Malou roli bude možná hrát únava ze starny Djokoviče, ale nebude to rozhodující prvek. S nadalem před rokem hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
U toho 1.setu jsem si říkala, jestli by pro Berďu nebyl lepší Djoko, když jsem viděla s jakou jistotou Wawrinka hrál. Nádherný zápas a nezbývá než doufat, že Djokova únava a Tomovo sebevědomí budou hrát do našich karet.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, škoda, že špatně trefil na síti ten setbol ve druhém setu (na který by Nadal už neměl) a že zahodil brejk ve třetím.
Reagovat
tommr
s Wawrinkou v dnešní formě by měl Tomáš ve čtvrtfinále nejspíš úplně stejný problémy jako bude mít s Djokovičem ...
Reagovat
smazaný uživatel
S Nadalem hrál opravdu výborně loni, ale je třeba spočítat jak dlouho byl v Australii na kurtu Rafa a jak dlouho Djokovic.
Reagovat
VlS
Není důležitý, jak byl kdo dlouho na kurtu, ale kdo to nakonec vyhrál. Kdyby měl bejt vítěz ten, kdo byl na kurtu nejkratší dobu, tak by letos vyhrál Rafa :-)
Reagovat
Labi
velká škoda, dneska si to zasloužil ..... Co se týče Djokovice tak s ním to je takhle vždycky...prostě dokud se nedohraj poslendí balon tak ten srb ten míček vrátí snad i rámem rakety....a opravdu by se ho měl někdo zeptat co dělá po takovou fyzičku optž tohle je opravdu neskutečné....nemyslím si že by "sypal" ale kdyby měly být "sypačky" za jeho fyzičkou tak to musí žrát po kýblech
Reagovat
J.M.
Oni se ho na to ptají, ale on nikdy konkrétně neodpoví. Chce si to nechat pro sebe. Což je samozřejmé. Ani ostatní špičkoví hráči nevytrubují do světa detaily svých tréninkových metod.
Reagovat
steve79
Djokovičova fyzička je fakt úžásná. Ta je vymakaná postava. Nemá snad ani gram tuku. Musí být za tím spousty dříny
Reagovat
pingwin
A za tenhle výkon "bohužel" dostane Wawroš stejné prachy jako Flipkens . Tuhle rovnoprávnost nikdy na GS nepochopím :(
Reagovat
tommr
když už to chceš porovnávat přes prachy tak musíš ale taky dodat, že stejný prachy dostanou i Monfils nebo Simon a ti si je nejspíš taky nezaslouží ...
Reagovat
pingwin
To nemyslíš vážně, že baby by měli brát na GS stejné prachy jako muži. Když budou hrát na 3 vítězné, tak v poho ;)
Reagovat
Alois_Mlok
A proč je to bohužel v uvozovkách???
Reagovat
dadaft
neřeš cizí prachy, uleví se ti.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý postreh mal Mats Wilander, ktorý sa zamyslel nad formátom ženskej súťaže počas GS. V rámci bežných turnajov hrajú ženy každý deň na dva víťazné sety a v rámci GS majú dokonca medzi zápasmi deň voľna a stále hrajú na dva víťazné sety. Na kurte sa zdržia hodinku, tak na čo ten deň voľna?..Veď GS je pre ženy ľahší turnaj, než ktorýkoľvek iný.
Reagovat
dappe
Škoda, 2.set to rozhodnul 5:3 30:0 a z ničeho nic úplnej výpadek na 20 minut, to se ale stává. Dneska by Wawrinka vedení 2:0 na sety nepustil...Pak samozřejmě 4:4 v 5.setu a poslední(4.) breakpoint, jasně dobrej míč z agresivního returnu, kde rozhodčí zahlásí out a ještě přesvědčí Wawrinku, aby si ani nebral jestřábí oko.
Reagovat
kranyz
skoda ze nebyl zaznam taky jsem to pral Wawrovi ale myslim ze to aut opravdu byl no...rad bych se ale podival to nezapiram, presto si mel jestraba i navzdory tomu rozhodcimu vzit byl to dulezity moment
Reagovat
dappe
Na 99% to out nebyl. Oni to o pauze ukazovali, zpomaleně z různých úhlů kamer a ze všech bylo evidentní, že ten míč byl dobrý. Dokonce bych řekl, že by jestřábí oko ukázalo otisk, který by ani kousíčkem nebyl za lajnou, natož celým objemem. To je problém Wawrinky ale, mohl se opakovat bod.
Reagovat
kranyz
OK ja to sledoval na tipsportu a opakovacku jsem nevidel ani jednu, jen mi to prislo jako aut, diky za info o to vic me to ted ale mrzi mel ho na lopate ale souhlasim s tim ze si to prohral spis za toho stavu 5-3 *30-0 tam to moc nezvladl a zahral snad nejhur v celem zapase, velka skoda pro Stana :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že to nebol out. Bohužiaľ Wawrinka doplatil na to, že mal už iba jedného "jastraba" a nechcel o neho prísť. Hoci neviem, kedy bola lepšia príležitosť ako práve vtedy. Z veľkej časti to je aj jeho chyba.
Reagovat
dappe
To je pravda no, už měl jen jednu možnost a i mně to přišlo nejdřív jako out, ale potom o tý pauze to bylo úplně evidentní, škoda. Ale co si budem povídat, měl v tom gamu 4 bp a z toho dva předtím dost zbrkle vyhodil.
Reagovat
kranyz
i kdyz mel toho jestraba jen jednoho mel ho pouzit jak rika Forehand kdy jindy probuh. I kdyby to nedopadlo tak za dalsi 3gamy by se mu pricetli 3 novy "oci" (6-6). Samozdrejme nemohl tusit dalsi vyvoj zapasu od 4-5 do 6-6 zda ho nebude potrebovat vice ale za tehle situace do toho mel jit no..pripadne 3gamy bez jestraba by vydrzel :D ale co Tomas ho pomsti a Djokera vymrska :))) verim mu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já Wawrinkovy věřil, ovšem věděl jsem, že namyšlený Djokovič opět pobere všechno štěstí světa na svojí stranu a vyhraje. Ono to je ostatně takhle vždycky, protivník se může snažit jak chce, ale Djokovič má největši štěstí, že všech tenistů historie. Neskutečný. Je velmi dobrý tenista, ovšem dneska měl prostě prohrát, jeho výkon nestál za nic...Kdyby neměl Wawrinka křeče, tak ho porazí, ovšem ty křeče patří k Djokovičovému štěstí, jak jinač.
Reagovat
Malda
Tak to jsi asi neviděl 5. set, že? Kdyby Wawrovi selhalo podání o něco dříve, tak nebylo co řešit. Novak měl jasně více ze hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že je Djoko namyšlený a už vůbec si nemyslím, že toho dnes moc nepředvedl. To platilo možná v 1. setu, kdy k tomu nemel moc příležitostí. Byl to krásnej zápas, a i když jsem, z pochopitelných důvodů, výhru přála Standovi, tak musím uznat, že hráli oba skvěle. A ten 5. set......to byla lahůdka!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak měl dneska opět více štěstí, to je celé. :) Dokráčí si zase hezky do finále jako loni a jeho soupěř ve finále dostane chřipku, nebo křeče a zase vyhraje. Každopádně si z toho dělám legraci, to že má Djoki štěstí k němu prostě patří, vždycky ho měl.

Další věc je, že hráči žebříčku od čtvrtého místa dála neumí dohrávat zápasy, mnohdy mohou porazit nasazenou jedničku, jenže to psychicky neunesou. Stejně jako teď Berďa, on umí hrát tenis tak, aby Djokoviče vyřadil, bude odpočatější. A moc si přeju aby vyhrál, ale bojím se přesně stejného finiše jako dneska s Wawrinkou, že ten zápas nedokáže dohrát do koncovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě ta Djokerova haluz taky sere, ale loni ve finálovém souboji "haluzáků" Djokovič - Nadal jsem byl docela rád za to, co se stalo Nadalovi v pátém setu (4:2, 30*15 na servisu a zkažený jasný volej, kterým se to vše otočilo). Konečně to pocítil. To, co léta dělal Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo pocítil?..Ved Federer s Rafom nikdy nestratil vyhratý zápas, Nadal bol v každom z tych 8 GS výhier celý zápas vpredu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi velkej kokůtek. Já nepsal jen o zápasech na GS (ale stejně i v tom jsi mimo), nýbrž o jejich vzájemné bilanci obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, znovu si sa zaradil. Chamraď, chamraďou zostane.
Reagovat
nitrotaj
chtělo plakat se Standou, když jsem ho viděl jak v slzách odcházel.Děkuju oběma hráčům za velkolepou podívanou.Takhle jsem se nebavil od finále us open.

Jinak tady je ten skvostnej set ball.
http://www.youtube.com/watch?v=OIlKnQQDaVs
Reagovat
J.M.
Prostě mistr světa v útěku hrobníkovi z lopaty. Pokolikáté už tohle dokázal? Pokolikátě už jsem si myslel, že tentokrát se mu to nepovede, ale to asi dřív budou prasata létat. Myslím, že Wawrinkovi ta lehká rozkolísanost úderů asi zůstane navždycky, to je mu prostě při jeho stylu dané, ale i tak se na jeho hru úžasně dívalo.

Každopádně jeden z nejlepších zápasů, jaké jsem kdy viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to šlachovitej haluzák, co utíká ze zápasů o milimetry. A s tím Standou taky fakt, jen ale prostě udělal ty chyby vždycky, když se to nejméně hodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale udělal jsi příliš mnoho chyb. Hlavně v důležitých chvílích tam bylo errorů jak nasráno.
Reagovat
Denis92
velka skoda pre Wawrinku..odohral zivotny zapas a aj tak to nestacilo :/ Myslim si ze zapas sa zlomil za stavu 6-1 5-3,ked to nedokazal dopodavat..este vsak prisla jedna sanca v 5.sete za stavu 4-4 kde mal 4BB..nevyslo to..Djokovic sa zase raz dokazal vyhrabat z velkej slamastiky a postupuje dalej
Reagovat
smazaný uživatel
O Noleho bych se nebál, vzpomeňte na lonskou sezonu, kdy v semi hrál maratonský zápas s Murray a ještě mu zbylo dost sil na šestihodinovou bitvu s Rafou, ten musí sypat nebo nevím....
Reagovat
gigin
Bohu, Fandině, sojce a magerce!!!
Reagovat
Nola
to boli nervy, už som myslela na tie letenky, čo tu sľuboval Forehand, síce jednu už istotne zarezervoval, našťastie odlet sa v druhom prípade posúva...
Reagovat
anajka
Úžasný zápas. Škoda Stan, že to nevyšlo, mal si dnes na výhru.
Reagovat
vendulkabendulka
Ta posledni vymena to byl tenisovy orgazmus. Klobouk dolu pred obema, uzasny zapas.
Reagovat
tommr
ale aspon Wawrinka toho Djokovice pořádně prohnal ... :)
Reagovat
Nola
Nole sa teší, ako keby vyhral finále... to bol boj, obdivuješ všetkých, ktorí tu dokázali aj niečo písať, s Tomom to bude mať veľmi, veľmi ťažké....
Reagovat
smazaný uživatel
Muže byt rad že to Standa neudychal, v přištim kole balí.
Reagovat
Malda
Ani náhodou Berdycha si dá jo nic!!
Reagovat
smazaný uživatel
Však uvidíme, ale kdyby hral jak dnes, tak určitě ne, ale je jednička, měl by být nejlepší, měl by vyhrát, tak uvidíme. Jen že vždycky budu těm našim hračům přát víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadherné odvrácení obou MB!! Bohužel ten třetí už neodvrátil(výborná výměna mimochodem) :-(( Tleskám, hlavně Standovi, takhle jsem se ještě u mužského zápasu nebavil...
Reagovat
Malda
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!!! Amazing!!!
Reagovat
dadaft
ajta, už je to asi tady...
Reagovat
tommr
v normálním setu se ke 3 CH přidává 1 CH navíc v TB. Jak je to v pátým setu když se na TB nehraje?
Reagovat
smazaný uživatel
když se dostanou na 6:6, dostávají oba další tři
Reagovat
tommr
dík. Mě bylo hned divný, že si Djokovic bere tak lehkomyslně challenge ... :)
Reagovat
Malda
Bože ať už Stanovi odejde podání!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic na prijme..On to snad ani nechce vyhrat..
Reagovat
Heather_Fedex
stana ma velky talent. v 5. setu ma ale vic ze hry novak. stan se musi modlet, aby mu chodil servis. navic dojede na kondicku, nole vypada urco lip
Reagovat
dadaft
Stan má v ruce zrychlení, nejkrásnější tenisovou zbraň.
Reagovat
tommr
zatím to na vypadá ... :)
Reagovat
dadaft
no, tak jak v ženách, tak v mužích už za sebou máme první velký zápas sezóny...
Reagovat
J.M.
Už ho máme za sebou? :-)
Reagovat
dadaft
v ženách byl výsledek díky zranění nejasný...
........ tak to dotáhni ty, Stando...
come on.
Reagovat
dadaft
ještě ne. ))
ale že je velký o tom není pochyb.
Reagovat
tommr
jj že to bude památnej zápas je možný říct už ted - obzvlášt to vynikne ve srovnání se včerejší nechutnou fraškou Simon-Monfils ... :)
Reagovat
dadaft
škoda že se trochu začínají kupit chyby...
ale už jen pro ten boj a koncovku čtvrtého setu...
Reagovat
tommr
no už je přece jen vidět, že toho mají oba dost ... :)
Reagovat
J.M.
Už jsou vyčerpaní a ani jeden se nechce pouštět do delších výměn, tak to tam pálí na náhodu, buď, anebo. Ale to drama ty chyby hravě vynahradí.
Reagovat
anajka
Nezabúdajte na to Noleho povestné šťastie. Zavrie oči a napáli to tam...
Reagovat
smazaný uživatel
Za to co tam Djokovic předvádí by prohrát zasloužil.
Reagovat
tommr
ty 4 promarněný brejkboly za stavu 4:4 nejspíš budou Wawrinku stát zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to nemyslím. Stan dneska podává excelentně.
Reagovat
tommr
jenže pokud chce Stan vyhrát tak musí Djokovice taky brejknout - a ten mu už další takovou šanci nejspíš nedá ...
Reagovat
dadaft
eso ze druhého. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím že dá :)
Reagovat
dadaft
Djokovič.
Reagovat
dadaft
i když ten jeho forhend...
Reagovat
Heather_Fedex
stana je takovy psychous, ze on by to stejne podelal, kdyby podaval proti na vitezstvi. obzvlast proti nolemu ;)
Reagovat
tommr
Djokovic dokáže vynervovat skoro každýho - vzpomen si třeba jak utek hrobníkovi z lopaty v zápase s Federerem na USO ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
dik za pripomenuti ;)) jeste bych vzpomenula zapas proti tsongovi na lonskem rg. a take treba proti andymu v shanghai. a desitky dalsich....
Reagovat
dadaft
bože, taková drť a pak vyhodí forhend...
teď dvojchyba........
auvajs
Reagovat
smazaný uživatel
Novak fakt vrátí všechno, nicméně odvrácenej breakball, to by ho mohlo povzbudit..
Reagovat
VlS
Trpíš?
Reagovat
Jabadu
Go, Stando, go!
Reagovat
tommr
už jsem Wawrinkovi moc nevěřil, ale ten TB čtvrtýho setu odehrál opravdu skvěle ... :)
Z hlediska Tomášovejch šancí na další postup je taková dlouhotrvající řežba jeho dvou možnejch soupeřů vynikající - nic lepšího si před čtvrtfinále ani nemoh přát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi Noleho až líto, ale bud se seber nebo prohraj, jednoduche.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli dneska Nole prohraje, tak mám takový pocit, že se bude třást rekord komentů pod článkem :D
Reagovat
Bob
v tom jasně vede Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan když tlačí víc na pilu, tak Novak neví a těžko se mu brání.
Reagovat
Heather_Fedex
wow, ted se klanim pred stanou, co dokazal v tie-breaku. stejne na konci bude slavit djokovic ;)
Reagovat
Heather_Fedex
wow, ted se klanim pred stanou, co dokazal v tie-breaku. stejne na konci bude slavit djokovic ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Nechapu kde se to ve Wawrochovi bere, hraje skutecne vynikajicne. Nole neni v top forme a bude mit co delat aby tohle dotahl do konce.
Reagovat
tommr
mě se zdá Wawrinka ve skvělý kondici - jakoby oproti dřívějšku pár kilo shodil ... :)
Reagovat
tito
No hlavně jsem snad nikdy neviděl Wawrinku smát se, hrát tak uvolněně, jako předvedl ve 4.
Reagovat
Elrondin
No tak to bude ještě peklo...
Reagovat
J.M.
Tak ten závěr 4. setu, to je naprostá fantazie. Jeden z nejlepších "tenisů", co jsem kdy viděl. To se vůbec nedá srovnat s loňskými a předloňskými "legendárními" pinkačkami
Reagovat
smazaný uživatel
úžasná jízda, ten poslední míč byl zdatným vyvrcholením
Reagovat
dadaft
letos je kombinace povrch / míčky obzvláště dobře vypečená.
Reagovat
J.M.
To je, a tenisu to ohromně svědčí. Doufám, že se zase příští rok nevrátí k té staré nedopečené. K čemuž by je mohly svádět třeba Novakovy potíže s kluzkostí.
Reagovat
nitrotaj
SETBOL!
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Nech už to skončí akokoľvek, tento zápas si zaslúžil piaty set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvoe to byl snad nejbrutálnější backhendovej úder, co jsem kdy viděl (myslím ten proměněnej setbol)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič si absolútne nepomáha servisom a na rozdiel od Wawrinku, ktorý vôbec nekazí robí dosť nevynútených chýb. Mám pocit, že Djokovič nevie presne čo má hrať, keďže Wawrinka má oba údery dnes špičkové. Škoda.
Reagovat
tommr
škoda jak pro koho. Myslím si, že většina lidí má z toho nečekanýho průběhu zápasu docela radost ... :)
Reagovat
Bob
wawrnka právě přejmenoval známou automobilovou značku.
Reagovat
dadaft
myslím, že dostane pozdravný dopis a šek na rozumnou částku. ))
reklama jak se říká k nezaplacení.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, pojď, máš na to !!!
Reagovat
Heather_Fedex
wawinka= nejlepsi jednorucni backhand na okruhu atp. mit tak federer takovy bh....
vecna smula pro stanu, ze je takovy psychous
Reagovat
Jabadu
Tomáš je hodně silný. Skoro dva metry, výborný pohyb, nohy jak duby, forehand a backhand na úrovni gorily - jen počkej Nováku! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až teraz som sa dostal k TV..Kontroloval som si výsledok v mobile až do stavu 1:6, potom sa mi vybila batéria..Vraj Nole prehrával aj 2:5 v druhom sete. Vskutku kardinálny stav..Čo sa tam preboha dialo?
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko začal zubami-nechtami bojovať v každej výmene a Stan sa z toho trošku pokakal :) Btw Stan mal tuším aj 5:3 a 30-0 na servise.
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveriteľné. Trochu mi to pripomína Cilicov kolaps na USO proti Andymu..
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, je to presne na ten štýl. Ale, keby si ten zápas (2.set) videl, hneď by sa ti to zdalo uveriteľnejšie ;) Proste klasický Novak a klasický Stan.

Hoci je treba povedať že do toho stavu 5:2 v druhom sete hral Wawrinka ako svoj maximálny top tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
ale bylo to daleko víc o tom, že novak začal hrát svůj monstózní tenis od toho stavu 5:2, než že by se standa podělal..na to pozor :)) ale trochu se podělal určitě...servis udělal pápá a začal víc kazit...ale i tak bych tu změnu přičetl hlavně zlepšenému výkonu nvk
Reagovat
gigin
rfever to dokonale popsal. Trefil vše, kromě Sonji teda :))) Já sa třepu, jak drahý pes u tv. Zase jsem přemýšlel o odvozu na JIP a napojení na kapačky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemôžem si pomôcť, ale mne pri Djokovičovi chýba agresivita. Jeho údery postrádajú patričnú razanciu. Keď to porovnám s NOLEM 2011 alebo aj z finále z predošlého roku, tak je rozdiel viac než patrný.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovičovi chýba agresivita každým rokom, síce po malých kúskoch. Keď si to porovnáš s rokom 2007 (Montreal + US Open) je to krásne vidno. 2011 bola dokonalá rovnováha medzi útokom a obranou, 2012 už hral viac z defenzívy napríklad.
Reagovat
smazaný uživatel
na své poměry udělal nezvykle mnoho chyb, bojí se víc riskovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím excelentní výkon a kloubouk dolů za to v jakých klimatických podmínkách... Se Srbem by to mohl být hezký zápas.
Reagovat
tommr
na jeho obranu je ale třeba uvést, že Djokovic chvílema vybírá i zcela nemožný míče ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mi se zdá, že v té Austrálii jsou nejhorší čároví, aspoň co si všímám přes celý týden, jestřábí oko má větší úspěšnost než na ostatních turnajích
Reagovat
smazaný uživatel
V nouzi poznáš přítele, aneb jak si Djokovič našel kámoše.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Vávry, ale dnes se ukázalo, že Nole není zdaleka tak dominantí jako v předcházejícíh dvou letech a Berdyč má velmi slušné šance...
Reagovat
dappe
Wawrinka si pravděpodobně úplně sám pokazil celej zápas.
Reagovat
Pe3k
3:1 pro favorita
Reagovat
gigin
AJMO!!!! Mutademe!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V suchym...
Reagovat
Malda
Tak právě kvůli těmhle obratům mám Noleho rád. To by se u jiného tenisty těžko vidělo.
Reagovat
deLaFere
Jen u Federera.
Reagovat
tito
Federer, Murray, Nadal, Tipsarevič atd atd
Reagovat
smazaný uživatel
Holt rozdíl hráče top 10 nebo top 8 a hráčem na úrovni 10-20 cca.
Reagovat
deLaFere
Mám Djokoviče rád, ale fandím Wawrinkovi!!!!! Berdych titul!!!!
Reagovat
Pe3k
Sci-fi :) Tom neporazí Djokovice, pak neporazí Ferrera a pak ve finále neporazí kohokoliv, kdo tam bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsi jeho zápasy s Andersonem a Melzerem?:) Pokud ano, měl by jsi být v podobně "zaručených" tvrzeních opatrnější...
Reagovat
Pe3k
Tomův dnešní zápas sem viděl a nepředvedl nic, čím by porazil Djokovice, byť dnes podprůměrně hrající. Chceš se vsadit?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, protože je mnohem pravděpodobnější, že Tomáš prohraje...ale rozhodně bych netvrdil, že nemůže překvapit. Předvedl hodně dobrý výkon, s kterým ho potrápit rozhodně může, chyběl tomu jen servis a v některých pasážích ještě více aktivity a agresivity..pokad to ale dokáže vnést do své hry s djokem minimálně na set mu věřím!
Reagovat
deLaFere
S tímhle absolutně souhlasím, ještě jedna věc, Djokovič returnuje ze základní čáry a Berdychovi to hodně vadí, s tím se také musí vyrovnat.
Reagovat
Pe3k
Tak jasně, že může překvapit. Hru na to taky má, ale hlavu asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
to je další hrozně důležitá věc, ale té se dá zamezit jenom opravdu brilantím servisem...a tomáš umí předvést zápasy, kde podává téměř bez chybičky, jako stroj...potíž je nicméně stále v tom, že djoko dokáže účinně zreturnovat i nezreturnovatelné servisy...takže doufám, že wawrinka vyhraje :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si narozdíl od mnohých myslím, že na to má i hlavu. Jenže Djokovic je prostě lepší a proto nad ním bude ve většině případů vyhrávat. Ale porazit ho v úterý může a já tomu tak nějak i věřím
Reagovat
deLaFere
Přesně, přesně, přesně!!!
Reagovat
Pe3k
Roger Federer vs Bernard Tomic - Australian Open 2013 (3rd Round) - HD

http://www.youtube.com/watch?v=I1fN-dB7qNc
Reagovat
spaniel
A najednou je Stan pasivni a ustraseny. Cely ztuhl, uz neda 1.servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Čároví už podruhé Wawroše celkem dost nepříjemně zařízli
Reagovat
Alois_Mlok
Švýcarovi už se podlamujou kolena.
Reagovat
smazaný uživatel
Labilní Standa, už si ani nepinkne
Reagovat
smazaný uživatel
Občas jsou takové dny...
Pomalu se mi chce pogratulovat Federerovi k 18.titulu z GS (i když bych to přála Tomovi)...
Vím, že se říká, že není konec, dokud to neskončí (zvlášť to platí u Noleho), ale dnes to na ten případ nevidím...
Tak se mějte a fanděte:-)
Reagovat
tito
Neblbni. Negratuluj. Věř mu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto sú tie rýchlokvasky v Djokovičovom fanklube :))
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
gigin
Sonja určitě není rychlokvaška!!
Reagovat
smazaný uživatel
To respektuju, ale takový výlev je směšný, djokoviče nemůže člověk odepisovat když prohrává 0:2 0:5 0:40, kor dyž hraje s labilem. Navíc vyřazení Djoka, automaticky neznamená titul pro Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že sa ukázal opak ;)
Reagovat
Heather_Fedex
presne za tohle chovani tady fff celilo kritice uz nespocetne krat ;)
Reagovat
Mercury
Zatím teda nečekaně zajímavá podívaná. Stan hraje skvěle, pokud si podrží slušnou úspěšnost prvního servisu, tak má hodně dobrou šanci. V mezihře je zatím lepším hráčem, obzvláště na backhandu exceluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vidím na finále Seppi-Wawrinka, co vy na to? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřivolávej to, to sem si takhle po 2. kole v Paříži dělal prdel, že bude finále Janowicz-Llodra a málem to vyšlo. :D
Reagovat
tito
Nole umí takové zápasy otáčet a Wawroš to neustojí.
Reagovat
carolyn
tvl to je válec :-)
MYslíte že bude 5ti seták, nebo to Wawra dá ve třech? Já jen jestli se Nole z vůbec probere?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl co to je? IDEMO!!!
Reagovat
gigin
Mutademe, je to v prde*i......
Reagovat
tommr
klídek, Djokovic to ještě otočí. Takovou radost by Tomášovi neudělal ... :)
Reagovat
gigin
Nevidím žádné indicie k obratu. Nic :((
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínáš vloni na RG se Seppim?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Andy na UO s Čiličem
Reagovat
tommr
a ted už je vidíš? :)
Reagovat
gigin
Jebem ti!!!!! Idemooooo!!! Dopodávej to!!!!
Reagovat
spaniel
To je neskutecne, co Stan predvadi. Nole musi podat svuj 100% vykon, chce-li to otocit.
Reagovat
Mercury
Wawrinka je zatím famózní.
Reagovat
gigin
Nole, běž si okamžitě přezut ty cvičky!!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je vožralej nebo co tam dělá?!
Reagovat
J.M.
Vypadá to, že letošní rychlejší kurt mu dělá problém ve dvou směrech:

1. Ztěžuje mu defenzivu. Wawrinka ani nemusí dávat velké rány, aby z toho byly vítězné míče. Lítá to občas skoro samo, v předchozích letech by o dost víc Wawrinkových úderů vybral.

2. Tím, že asi nedali letos nový nátěr se zpomalujícím pískem, je kurt hladší (tím i rychlejší). Novak má asi pořád podrážky kalibrované na ten starý, drsný kurt, aby na něm mohl klouzat. Ale na tomhle vyjetém mýdlu už mu to klouže moc. A pak je v defenzivě o to víc nejistý.
Reagovat
spaniel
To ti nevim. Novak ma rychle kurty rad, Cincinnati, US Open... A boty mel v predchozich zapasech jine? A na tento zapas si vzal model 2012? Proste neni v pohode, jsou takove dny. Navic Stan hraje perfektne. Ale cesta je jeste dlouha, Novak je bojovnik.
Reagovat
Malda
"Šajzekatze" co se to děje. Doufám, že se NOLE zapne než bude po zápase :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tááák, Scheißekatze...já si asi minutu lámal hlavu, kde se tu bere Anna Chakvetadze
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Stan nesesype psychicky tak dneska Novaka klidně může dát.
Reagovat
tommr
myslím si, že přesně k tomu dojde: Wawrinka se lekne vítězství a Djokovic to ještě otočí ... :)
Reagovat
Pe3k
WOW. Co zatím předvádí, tomu bych před zápasem nevěřil ani omylem. Nole zdaleka nevypadá tak suverénně jako v předešlých kolech. Come Stan! Dokaž nám, že nejsi jen špatná reklama na mastičku proti akné...
Reagovat
carolyn
Jojojo taky čumím co tam vyvádí. Ale myslím že za hvilku se to otočí, znáš to :-)
Reagovat
J.M.
No Wawrinka zatím hraje jak kdyby na něčem jel... Neuvěřitelné bekhendy. Ale obávám se, že mu to nevydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy nastoupí pravej Nole?:-O
Reagovat
Pe3k
Až na dalším turnaji... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to bude mít se Švýcarem hodně těžké :-)
Reagovat
tommr
zatím ještě nepředbíhej. Bylo by to ale hodně zajímavý semifinále ... :)
Reagovat
tedi
semifinale? snad ctvrtfinale nebo finale, ne? ja jsem pro oboji! :))
Reagovat
tommr
moje chyba samozřejmě - správně tam mělo bejt čtvrtfinále. Jakýkoli semifinále s Tomášovou účasti by ale samozřejmě bylo taky zajímavý ... :)
Reagovat
pepin
Pokud by měl Tomáš uspět proti Dj. musí mít bezpodmínečně první servis. Pokud jej bude mít na takové úrovni jako ke konci 3 setu, tak to bude Nole nemilosrdně trestat a Tom se do hry vúbec nedostane. Ještě k Nolemu, včera s ním byl hezký rozhovor, kde hodně mluvil o jeho zabezpečení, týmu apod. Řekl jednu velkou pravdu, abych mohl být nejlepší, tak musím mít kolem sebe nejlepší lidi a to na vše. Já jsem od toho abych hrál a oni aby se starali o věci, kterým až zase tak nerozumím. Proto to musí být odborníci na svých místech. A toto si myslím chybí u týmu Petry. Komplexní zabezpečení ve vše.
Reagovat
deLaFere
To minimálně stojí za zamyšlení
Reagovat
tommr
naprostej souhlas. Petra má - na rozdíl od ostatních špičkovejch hráčů a hráček - okolo sebe tým amatérů počínaje Černoškem a Kotyzou konče. Dokud se na tom něco nezmění tak to s ní půjde pořád s kopce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Go Stanislas !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď si pro ten grandslam, kurňa :D
Reagovat
J.M.
No, myslím, že když ne teď, tak lepší příležitost už nebude. Hraje skvěle, možná v nejlepší pohodě za mnoho let, je uvolněný, svědčí mu letošní zrychlení míčů i kurtů, Rafa ještě nehraje...

Ale ve čtvrtfinále Djokovič. Ale zase kdy jindy už by ho měl dát...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, kdyby přišlo štěstí, náhoda a dobrý den, tak postoupí do semifinále, kde bude Ferer a ten je hratelný, a ve finále Roger, na toho si Berdych věří a má s ním nejlepší bilanci, pokud by ve finále čekal Murray, tak už jeho úspěch nevidím :D
Reagovat
tommr
Ferrer se mi momentálně jeví skoro stejně silnej jako Nadal ...
Jinak ale souhlas - kdy jindy by už Tomáš ten GS měl udělat než ted - jednou přece musí porazit i toho Djokovice ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
... som rád, že ten Tipsarevič vyklidil pole z tohto turnaja a spôsobom jeho vlastným, skrečom. QF Ferrer/Almagro je akoby to bolo Roland Garros.
Reagovat
carolyn
Co se stalo Tipsa/Nole? neviděla jsem,dík
Reagovat
carolyn
teda Almagro né Nole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Janko měl něco s nohou (komentátor mluvil o kotníku-nevím), nechal se i ošetřovat a na jeho chůzi bylo dost vidět, že není v pořádku...holt dva pětiseťáky v řadě se projeví:-/
Reagovat
carolyn
njn, ale mohl to být zajímavý zápas
Reagovat
carolyn
Almagro stejně skončí na raketě Davida.
Doufám, že David dojde co nejdál, třeba až k titulu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem v úterý těším na to čtvrtfinále, mohl by to být parádní zápas. A v semifinále pak bude čekat David nejspíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jééé, no jo, až v úterý. A předpokládám, že budou hrát až k večeru. To mě mrzí, nastupuju na 10. hodinu do nemocnice. Kéž by hráli aspoň jak dneska od sedmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě budou hrát night session, buď od 9 nebo ten druhý až.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo :(
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký tenis. Tom hrál sebejistě, přesné údery. Ve třetím setu trocha nervů a zpestření pro diváky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djoka mám ráda, ale teď jdu rozhodně držet pěsti Wawrinkovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, že dokázal (aspoň v breakeru) držet podání i bez prvního servisu. Fakt je radost se na něj na AO dívat (v porovnání s našima holkama).
Reagovat
smazaný uživatel
Anička spáchala 34 UE proti 4 Radwaňské:-D Jak toto mohlo dopadnout...Nic, nevěřila jsem, že by mohla vyhrát, ale čekala jsem od ní lepší výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace;-)
Reagovat
gigin
Jo, jo.. Hraje moc dobře.. Tak teď hrrrrr na Standu :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem viděla Standu v reklamě na raketu Yonex...proč tam sakra cpou Standu, když tou raketou hraje i Ana? Rozumíš...:-D
Reagovat
gigin
Páč Standa je krásnější.
Reagovat
carolyn
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz skús napraviť svoje minuloročné štvrťfinále ;) Kvalita na to je.
Reagovat
George_Renel
splnil "povinnost". Cokoliv navíc bude super!!! Moc pěkný a spolehlivý Tomášův výkon. Gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
..připojuji se. Moc pěkný zápas .
Reagovat
tommr
první dva sety a začátek třetího odehrál Tomáš zase skoro bezchybně. Pak ale trochu polevil, Anderson se chytil a bylo z toho zbytečný drama - naštěstí s dobrým koncem. Proti Djokovicovi (Wawrinkovi) si ale takovej výpadek v koncentraci nebude moct dovolit ... :)
Jinak postupem do čtvrtfinále Tomáš obhájil lonský body a v žebříčku si díky tomu upevní šestý místo - jeho náskok na Del Potra se zvýší minimálně o 270 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on bude ještě větší!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist