Konečná. Djokovič poslal Berdycha domů

22. 1. 2013, 12:33
Aktuality 157
Tomáš Berdych se na Australian Open ani letos do semifinále nepodívá. Těsně před ním ho zastavil nejlepší tenista světa Novak Djokovič, který dnes v Melbourne posledního českého zástupce ve dvouhře porazil za dvě a půl hodiny 6-1 4-6 6-1 a 6-4.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Dnešní souboj s Novakem Djokovičem byl pro Tomáše Berdycha už čtrnáctý v kariéře. Z dosavadních měření sil vyšel český hráč jako vítěz jen jednou, a už v úvodu jejich čtvrtfinálového duelu bylo jasné, že těžké to proti aktuální světové jedničce bude mít i dnes. Český tenista sice získal svůj první servis, pak ale ztratil půdu pod nohama a s velmi dobře hrajícím Djokovičem ztratil šest gamů v řadě. Berdych pod tlakem chyboval, ve výměnách byl pozadu a set ztratil za pouhých 28 minut.

"Netrefoval jsem na začátku údery čistě a míč neměl potřebnou rychlost. Nebyly dost dlouhé, nebyl jsem dost agresivní, a proto to pro něj bylo dost snadné," komentoval Berdych po utkání úvodní set.

Pasivně hrát český tenista nemohl, a proto od začátku druhé sady přidal na agresivitě, což mu vyneslo rychlý brejk. Brzy mohl přidat další, Srb se ale udržel ve hře o set, který v závěru ještě hodně zdramatizoval. Za stavu 5-4 Djokovič zatlačil a vypracoval si čtyři brejkboly, Berdych ale odvážnou hrou všechny odvrátil, dvakrát po sobě úderem přesně na čáru, a srovnal na 1-1.

Pokud čeští fanoušci doufali, že Djokoviče poznamená únava z jeho předchozího maratónského zápasu se Švýcarem Wawrinkou, byli v dalších dvou setech zklamaní. První hráč světa se znovu zkoncentroval a Berdych už vysoko nastavenou laťku neudržel. Ve třetím dějství si jako v tom prvním nepomohl servisem a Djokovič trestal a exceloval. Český hráč ztratil pět her po sobě a po těžce vybojované druhé sadě přišel o třetí znovu za necelých třicet minut.

Ve čtvrté sadě ztratil Berdych za stavu 1-1 pošesté v utkání servis, což se ukázalo být klíčovým momentem celého setu. Když v desáté hře podával Djokovič na vítězství, rodák z Valašského Meziříčí ho ještě potrápil a odvrátil tři mečboly. Při čtvrtém už Djokovič nezaváhal a esem potvrdil svůj dnešní slušný výkon.

"Měl jsem šanci, protože už jsem Djokoviče viděl hrát lépe. I předešlé zápasy hrál mnohem lépe, ale já jsem nepředvedl svůj nejlepší tenis a jeden set nestačí," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Hrál jsem tak na sedmdesát pět procent a nedokázal přijít s ničím navíc," dodal český tenista.

Berdych si dnes připsal 43 nevynucených chyb oproti pouhým 25 soupeře, který navíc zaznamenal 47 vítězných míčů. "Byl to skvělý výkon. Doufal jsem, že to dnes bude kratší zápas. Je jedno, kdo vyhraje, hlavně ať to netrvá pět hodin," zažertoval Djokovič v narážce na své utkání s Wawrinkou. "Proti Tomášovi je to vždycky těžké. Nějakých pět nebo šest let je stabilním hráčem Top 10, má razantní hru, silné podání. Když se mu to všechno sejde, může porazit kohokoliv. Byl jsem si jeho kvalit vědom a vyrukoval proti němu s tím nejlepším, co umím. Se svým výkonem jsem hodně spokojený," dodal Srb, který prý po svém maratónu s Wawrinkou usnul až v pět hodin ráno a musel kvůli rychlé regeneraci podstoupit ledové koupele.

"Po takovém zápase to zabere spoustu času, je to vyčerpávající fyzicky i psychicky. Člověk pak zkusí cokoliv, aby se přes noc dal dohromady," vysvětlil Djokovič.

Posledním českým semifinalistou Australian Open tak po dnešku zůstává Jiří Novák z roku 2002, úvodní grandslam sezony naposledy vyhrál Petr Korda v roce 1998.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch, dotace 31 milionů australských dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (5-ČR) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

157
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych a jeho trenér : Teď se teprve začíná hrát - spráskej ho jako psa !
Reagovat
Bob
Nevím jak to probíhalo, ale asi ho dovezl na letiště, zaplatil mu letenku a Berdych hurá domů. Mě by se to taky líbilo, kdyby mi chtěl třeba zaplatit nějakou dovolenou u moře :) Zkusím mu napsat, pokud mě tedy nepošle do p*dele.
Reagovat
gigin
Poznáte ho? :DDDD
http://www.q3.cz/images/29tp.jpg
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak to přece musíš vědět ne ... ty přece víš všechno nejlíp, kdo to je?
Reagovat
carolyn
TIPSA:-)
sry našla jsem to až ted
Reagovat
gigin
Vždycky jsem věděl, že si lepší, jak magerka :DD Ona jak je teď s tím tomasinhem, tak hrozně zpustla :DDD
Reagovat
carolyn
a já myslela, že jsem nejlepší,né jenom lepší :-/
Reagovat
gigin
Tak magerka je tu NO.1, přeber si to jak chceš ;)
Reagovat
carolyn
No já myslím, že jsem tu byla mnohem dřív než ona :-P ale to zas asi ty nevíš - přeber si to též jak chceš :-))
Reagovat
gigin
RF byl dřív taky jednička a teď už není. Čo bolo, to bolo.. ;)) Přebírám, no :DDD
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
gigin
Chtěl bych ti poděkovat za dnešní koment ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To tady fakt někdo kouká v češtině?
Reagovat
gigin
Jo, já Libora poslouchám rád...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja občas nechám český jazyk, len to musí byť dobrý komentátor. Homolka sa mi celkom páči už dlhé roky, plus ešte jeden, neviem si spomenúť na meno. Ale keď tam "kváka" nejaký nový, mladý tak prepínam :)
Reagovat
smazaný uživatel
.. á, áno, je možné že to je práve Libor Basík :)
Reagovat
Fandina
Také děkuji za dnešní koment ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zlepšují se a někteří jsou ok, ale s anglickým se to nedá srovnat. Minule na ES2 byl takový blázen, který tam snad zabloudil omylem. To už i Poulíček s Tittelbachem byli lepší. Proto raději origoš.
Reagovat
Nola
ja Nolemu za jeho dnešný výkon, síce som sledovala zo záznamu od 2.setu /prvý vystrihli/ a páčilo sa.. ešte aj v tom druhom sete mal šance zvrátiť vývoj vo svoj prospech, hral uvolnene, bol sebavedomý, nech mu to vydrží čo najdlhšie, po tej studenej sprche s Wawrinkom to zvládol v pohode, Tom ho má v hlave, obavy boli, vyzerá to, že asi zbytočné .....
Come on Nole
Reagovat
Basa
Tady je někdo provokatér:)))
Reagovat
Basa
Nechci Ti brát Tvůj názor, ale angličtina mi jde do sluchátek a i tak se stane, že to, co někdy vypustí z úst je holej nesmysl. Nadruhou stranu něco jinýho je komentovat on site nebo ze studia. Třeba dneska Berdu dělal Mats a je jasný, že to bude dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, já neprovokuju, ani nechci srážet vaši práci. A je samozřejmé, že i originál vypustí občas pěkné nesmysly. Ale přijde mi to přirozenější, víc plynulé, celkově mi to vylepšuje dojem ze zápasů. Mats dělá dost těch nočních zápasů, ale přijde mi, že právě on se seká občas dost.
Reagovat
spaniel
Souhlas, Mats umi byt casto pekne mimo. Mam rad McEnroea a pamatuju, ze rok po skonceni kariery komentoval na US Open Agassi, to bylo moc dobre.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... myslíš jako že se seká stream, když komentuje Mats, nebo jak?
Reagovat
Bob
asi ano :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, takhle :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to ten Mats dělá, že se to při něm vždycky začne sekat?
Reagovat
Fandina
Že by kouzlo osobnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si Noleho pozrel len zo zaznamu..Velmi dobrý, miestami až profesorský výkon..A ten FH, ten ale písal..Gigine, opat dovod na usmev..Vsetko po starom ;)
Reagovat
gigin
...... úsměv
Reagovat
Fandina
jj ... taky Noleho chválím, jak lehce se mu vyhrává ... úsměv
Reagovat
gigin
Se Stanem to bylo vyloženě v suchým triku, Fandinko...
Reagovat
Fandina
gigine, vždyť říkám, že má štěstí ... úsměv
Reagovat
gigin
Chválíš ho, jak lehce vyhrává, nebo říkáš, že má štěstí?? Nedělej si ze mne prcku, Fandinko :))
Reagovat
Fandina
gigin ... hraje dobře a má štěstí ... úsměv
Reagovat
Pe3k
Reagovat
taffer
Nevíte někdo jestli ten magazín ATP World Tour dávají na nějakém CZ sport. kanálu? Dříve to bylo na Novasportu a letos to nemůžu nikde najít. Já jako mizernej angličtinář přicházím v ENG verzi o spoustu informací.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-latest-column-the-australian-3/

Další sloupek.
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl zajímavej tým. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to určitě, dva běhaví (Kei a David), Silný Jo, Rafa a Andy :D A Serena jako pořádný hrot do vápna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady video posledního Keiova dne v Melbourne. Je tam i Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl sem tam zapomněl dát ten odkaz. :D

http://www.youtube.com/watch?v=-dTg6qEpexA
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, snad Andyho procvičil na závěrečná kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj snad jo.
Reagovat
pepin
Nemůže Tomáš vyhrát nad takovým protivníkem i kdyby hrál sebelépe, pokud nebude mít úspěšné první podání. Roger to řekl po zápase sám, že prostě skvěle podával a to byl základ jeho úspěchu. Již jsme to tu psali před utkáním, že zásadní bude, jak půjde Tomovi servis. A protože mu nešel, tak to dopadlo podle očekávání. A to si myslím platí o všech ve špičce, jak mužské tak ženské, pokud budou hrát mezi sebou Top Top hráči. A co se týče DC, nemusí mít Waw. den a nic se nebude dít. Každý den je jiný, to víme.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím. Tomáš je vždycky proti Djokovi hrozně nervózní, pak to první podání může jít jen stěží. Pokud nejde podání, hráč to má v hlavě a rozsype se celá hra. Tomáš říká, že ani Novak nehrál dnes nic extra, ale on spíš ani nic extra hrát nemusel. Byl to dost nezáživný zápas, škoda.
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/446309-berdycha-nastvala-porazka-s-djokovicem-mel-jsem-sanci-ale-nezahral-jsem-co-umim.html#hp-sez

+ komentáře pod článkem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je nejlépe fyzicky připravený jsme viděli ve finále US Open, kdy ke konci mlel z posledního a Andy byl jak rybička :-)
Reagovat
gigin
Neměli jste náhodou den odpočinku navíc?? Djoko semi dohrával až v neděli, myslím...
Reagovat
seshitec
no lonskej AO semi s Můrou 5h finále s Anabolikmenem 6h na kurtu to je myslím dostatečný
Reagovat
smazaný uživatel
Však popichuju. Jo, set s Davidem necelý jste stihli v sobotu. pak v neděli.
Reagovat
Fandina
Reagovat
pepin
Cos nám to sem dala? Máme se to naučit?
Reagovat
Fandina
Ale ne, odpusť mi to, líbilo se mi to, tak jsem to sem šoupla ... volby jsou jednou za pět let, tak se zatím nic neuč, až to bude aktuální ... úsměv
Reagovat
pepin
Ne já jsem se jen zasmál, učit se nic nebudu, nevíme jak to dopadne tak abych nebyl na ěpatné lodi.
Reagovat
Fandina
pepin ... v sobotu bude jasno, jeden to bude, já bych bývala raději úplně jiné výsledky, ale písnička mě zaujala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Bojte se!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/428300_10151237119861966_1732936578_n.jpg
Reagovat
gigin
Nejdřív to pošli Chardymu, cype!! ;)
Reagovat
spaniel
Denní můra.
Reagovat
Fandina
jééééééé ... já si původně přečetla Chazymu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A ty Davídkovi, ten už si taky cení zuby.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze se bat nebudou...
Reagovat
smazaný uživatel
Měli by :-)
Reagovat
Bolomsson
Chci se zeptat, jak je možné, že jde Fedex v semifinále na Murrayho? Já celou dobu myslel, že si to s ním v semifinále rozdá Djokovič??? Podle žebříčku by s ním měl hrát přeci Nole, ne?
Reagovat
taffer
Při losování pavouka se nasazují pouze jednička a dvojka, ostatní se dolosovávají do jednotlivých polovin. Takže se klidně může stát, že Můra šel do poloviny k Feďovi, je to jen o stěstí losu.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc pokud by to fakt bylo podle žebříčku, tak by to stejně bylo správně.
Reagovat
Bolomsson
Díky za vysvětlení, jen dodatek, podle žebříčku by to právě správně nebylo, protože nestartuje Nadal, tak jsem to myslel takhle, že by se automaticky Murray posunul jako 3 nasazený. Ale děkuji moc za vysvětlení.
Reagovat
Bolomsson
Mylsel jsem to jako z žebříčku semifinále 1 Djokovič proti 3 Murray 2 Federer proti 4 Nadal ( nestaruje ) takmísto něj Ferer jako čtvrtý nasazený. Ale už chápu, ještě jednou díky.
Reagovat
smazaný uživatel
No však, 1 se 4 a 2 se 3, to by bylo správně, kdyby to tak bylo.

Ale není no.
Reagovat
Fandina
TenisPortal League také mi chodí mail z každé diskuse. Proto tam nechodím, abych neobtěžovala. Nepodařilo se to někomu z vás vypnout?
Reagovat
Heather_Fedex
ja si ani nekontroluju mailovou schranku ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Je toděs :D denně mažu tucet mejlů :D
Reagovat
Fandina
Tak s nadsázkou ... pověříme Forehanda, aby zařídil neposílání ... úsměv
Reagovat
spaniel
Dá se to tam vypnout...TO jsem udělal hned druhý den.
Reagovat
Heather_Fedex
da se to vypnout v account options
Reagovat
Fandina
Já mám vyplé všechno, co se týká posílání emailu, ale díky za info, že vám to nechodí ... úsměv
Reagovat
gigin
Ajde!
Reagovat
Heather_Fedex
vamos david ;)))
Reagovat
gigin
FFF už je tady :DDD
Reagovat
Heather_Fedex
v klidu....iq 24 uz je tady. takze sa znovu rozrustate....
Reagovat
Bob
Koukal jsem, super výsledek! Ajde :)
Reagovat
Bob
akorát jsem trochu doufal, že ho Berďa trochu víc potrápí..
Reagovat
Fandina
Já jsem zase doufala, že ho Tom porazí ... tak příště no !!!
Reagovat
seshitec
Tak Berdych byl tradičně neškodnej s tím svým monotoním neměnným stylem, ten ho nikdy neporazí.
Spíš zejtra bude zajímavější a mnohem náročnější mač, ale vidím to tak 3-1
hajde Nole
Reagovat
gigin
Jaký mač zítra máš na mysli? :-O
Reagovat
Heather_Fedex
hmmm...chudak nico. alespon ze to na konci vzal sportovne
Reagovat
Alois_Mlok
Ze silné trojky zatím vypadá nejlíp Federer. Myslím si ale, že nakonec vyhraje opět Djokovič. Dneska si odpočinul, Ferrera dá taky v poklidu a ve finále umoří Rogera v pěti setech.
Reagovat
seshitec
no v klidu asi ne ale postoupit by měl
Reagovat
Malda
Třeba se Tsonga zítra "pochlapí" ;-)
Reagovat
baggik
Koukal jsem na ten zápas a od začátku nebylo pochyb, jeden set byl pro Berdychy maximum. Djokovič tentokrát si dal na začátek pozor, 2. set vydechl a pak už byl v pohodě. Jenom bych chtěl zmínit těm co tady mluví o obraně, že bez dokonalého útoku je vám obrana k ničemu. Takový Murray jenom brání a brání, Djokovič při svém podání útočí a je když mu podání jde tak je úplně v klidu. Při podání soupeře vyniká tím že i kdy soupeř podá skoro nechytatelně tak je schopen se ubránit a přejít do ofenzivy a o tom to je. Ve výměnách Berdych na Djokoviče komě druhého setu absolutně neměl.
Reagovat
Fandina
Tomáš byl v prvním setu absolutně pasivní a vůbec nehrál svou hru. Druhý set v pohodě a ve třetím projel úvod. Ve čtvrtém ub byl Nole nakoni ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kdo je Fandina, ale pod to shrnutí se jen podepíšu. A Baggik to samé. Jen bych připojil, že zatímco v prvním setu měl více trefených lajn (a tudíž většinou i grátis winnerů) Nole, ve druhém Berdych. Měl jsem vsazeno, že Berďa uhraje alespoň set, ale bylo to i v tom vyhraném setu velmi na vážkách. Celkově zcela suverénní výkon Noleho. A čekám podobné i s Ferrerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj skromný názor je, že Tomáš mohl hrát lépe, ale taky že Djokovičova hra je tak stavěná, že soupeř většinou vypadá, že hraje tužku. Ale tak to není. Djoker hraje fantasticky defenzivně a pokud proti němu nehrajete na maximální riziko a netrefujete lajny, tak vás prostě ubrání... Ale objektivně musím přiznat, že Djoker dnes mohl hrát taky líp :-)
Reagovat
Mayo
defenzíva vyhráva nad ofenzívou dneska už hádam v každom športe (asi bohužiaľ)
Reagovat
Olympiada
Novak najebal takřka 50 vinerů !! taky trochu sledujte statistiky
Reagovat
Mayo
šak sa ukľudni :)
Reagovat
Mayo
Pánes ponižuje aj naďalej, už iba 2 protivníci a je to doma
Reagovat
smazaný uživatel
Už iba jeden, ve druhém ho pokoří pánes z Dunblane :-))
Reagovat
Mayo
tak nevadilo by mi to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky ne, ale bojím se Rogera, zatím vypadá mnohem lépe než Andy.
Reagovat
Mayo
Roger mi príde z tých 3 v najlepšej forme...a tvoja obava z Rogera je na mieste veru
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Ale uvidíme, třeba se vzepne Andy, na ty dva se loni uměl většinou vyhecovat a zahrát dobrý zápas.
Reagovat
Mayo
kedy hrá s Chardym čas nevieš ?
Reagovat
smazaný uživatel
3. zápas na centru, před ním jsou dvě ženské čtvrtfinále. Takže asi cca mezi 4-5.
Reagovat
spaniel
Myslim, ze Chardy ma realnou sanci, nebo aspon vetsi nez mel Tom. Andy nehraje dobre uz od USO a ani tady se mne nezda v pohode, i kdyz zatim nemel tezsiho soupere.
Reagovat
Mayo
zase taký na houby čas že o 4 alebo 5...tak si pozriem teda ženy...aspoň ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je zase blbost, že uod US Open nehráje dobře. V Šanghaji to bylo co? Federerovi nedal sebemenší šanci a s Djokovičem selhal při mečbolech, jinak hrál výborně. Na turnaji mistrů hrál taky s Djokovičem dobrý zápas. Selhal akorát v Paříži, kde taky zazdil mečbol a třetí set pak odchodil.

Na turnaji zatím nehraje oslnivě, ale vyloženě špatně taky ne. Na US Open hrál vyloženě výborně akorát zápas s Raonicem a stejně prošel do finále. Chardy bude zlobit, drobné obavy mám, ale když se mu bude tlačit do bekhendu, bude to v pohodě. Chardy už s Del Potrem ukázal, že nedokáže udržet vysoký level třeba 5 setů. Andy mu toho vrátí víc než kdkoliv jiný na turnaji zatím, navíc na returnu má šance v každém zápase a to dost. Já se nebojím, že by prohrál. Je dost možné, že ztratí třeba 1 set, ale vyhraje.
Reagovat
spaniel
Já bych čekal, že po tom, co urve první GS, si bude víc věřit a to jsem po zbytek roku neviděl. Neviděl jsem u něj žádný posun, je tam kde byl. A stejně myslím, že za USO může děkovat větru, popral se s tím nejlíp (čímž nemyslím, že by si to nezasloužil).

S Chardym máš pravdu, Andy to pravděpodobně zvládne, ale nebezpečí tam bude.
Reagovat
tito
Andy dosud hrál co potřeboval. Jestli došlo k nějaké změně teprve uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak.
Reagovat
spaniel
Libi se mne vase vira, hosi :) Co konkretne predvedl po USO? Prohru s Raonicem, pak s Djokovicem, pak s Janowiczem, pak s Federerem. Nevyhral zadny turnaj. Zatim nemel na AO soupere, ale presto tvrdim, ze se nijak nezlepsil.
Reagovat
smazaný uživatel
Zesměšnil Federera v Šanghaji třeba? Kde vyhrál kolem 40% míčů po jeho servisu? Kde dokázal dvakrát otočit game z 40:0 na příjmu? Kdy pak dva sety přehrával Djokoviče? Neznamená, že když se nezlepšil, tak nic neuhrál proboha. V Paříži na to sral každý, s Raonicem máš pravdu, tam to podělal.

Na turnaji mistrů set a půl přehrával Djokoviče, pak jednou selhal od stavu 30:30 na vlastním podání a Djokovič převzal otěže, pak se vrátil do zápasu a selhal až v koncovce 3. setu, kdy rozhodlo to, že na brejkboly Djokovič zaservíroval a on ne.

A co je hlavní, on nikdy nehrál svůj absolutní top proti slabším hráčům. Tam byl vždycky pasivnějším (pokud nehrál se Simonem třeba), i když se snažil víc útočit. Podívej se na rozdílné výkony proti prvním dvěma a zbytku. Pusť si highlighty třeba z té Šanghaje, tam to jde jasně vidět. Proto budu hodnotit až po semifinále. A pusť si taky Abu Dhabi s Tipsou, kde měl jiné držení forhendu a byl aktivnějším hráčem.
Reagovat
spaniel
Nevim, mozna je to tim, ze jsem roky cekal, az zacne hrat utocneji, v tom jsem videl jeho jedinou sanci na proniknuti do top 3. Sice vidim posun u FH, ale porad malo. Ale to uz asi nezmeni, ma proste svoji hru. Mne osobne se njejvic libil ve finale v Tokiu, kde smazl Rafu kanarem ve 3.setu. Ty BH byli brutalni. Rafa uhral myslim 4 micky za cely 3 set.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Rafovi hrál totiž agresivně i v době své pinkačské hry. Nikdy nebude ofenzivní, ale může v tom jtí pořád nahoru, hlavně v tom forhendu. Loni tam posun určitě byl, nemůže překopat hru úplně. Loni to zkusil a projel si tím SF AO s Djokovičem, dalo mu to ale důvěru útočit o něco víc i nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Cíl splnil, nadplán nevyšel. Může být relativně spokojený.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Když jsem viděla los, tak bylo jasné, že Nole je pro něj nejhorší varianta. Ale Tom byl herně tady na AO přesvědčivý, tak s jídlem roste chuť.
PS ... doufám, že Roger Andyho v semi dá. Zatím se mi zdá, že hraje v pohodě ... držím palce Rogere !!!
Reagovat
Bob
Ty vaše cíle a nadplány :)
Reagovat
Fandina
Bob ... Tomáš je skromný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to spoort... stejně úspěch, češi v tenise,na takovém turnaji, vypadnout se světovou jedničkou ve čtvrtfinále...Co by za to dal třeba golfista z České republiky,kdyby mohl hrát top turnaj s nejlepšíma,to je zatím u nás nemyslitelné.Ale chytráků co do toho mluví bez přičinění,je tu mraky a takových,kteří se chodí na ty kurty,nebo hřiště jen předvádět také. Bohužel,mladý mají špatné vzory v těch klubech,možná jen u těch opravdových profíků v televizi,ale ta jsou pro drtivou většinu opravdu daleko...Jestli budou desetileté děti řešit peníze a značkové oblečení,bude Berdych na dlouhou dobu poslední hráč,který měl čest takový zápas
hrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Velká pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohuzel Tom neprekrocil svuj stin. Asi uplne v pohode nebyl, zradilo ho podani, jen 6oprocent, to je na takoveho soupere hodne malo., I 5 dvojchyb je zbytecne moc. Ve ctvrtem setu nemel tak brzo ztratit podani, pak uz hral Novak v pohode.No je to vsechno coby, kdyby, ale musim konstatovat, ze tento zapas mel Novak zcela ve sve rezii a takove vzruso jako v nedeli nepripustil. Je to skoda, ale Tom musi jeste makat a uvidime, jestli to jednou vyjde?
Reagovat
petrulinka
Už jsem to tady jednou někde psala. Co se týká Tomova oblečení, tak s novou značkou nastoupí až na další turnaj. Teď hrál v neznačkovém oblečení. Jinak škoda, ale Tomáš umí hrát líp. Přijde mi, že si prostě s Djokovičem nevěří a nehraje to, co umí.
Reagovat
tommr
a konfrontaci Tomáše s Wawrinkou. V jejich zápase se ukáže jestli by Tomáš měl na AO šanci kdyby Wawrinka Djokovice vyřadil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam se toho tak ukáže. Akrotá seu kážou na jiném povrchu a v úplně jiných situacích. Tomáš by vyhrál, Stan by vypadal podobně jako Simon.
Reagovat
tommr
já si myslím, že Švýcaři zvolí podobnej povrch jako je na AO. Loni zkoušeli na USA antuku a těžce s ní pohořeli ...
A význam utkání bude nejspíš taky velikej - bude se v něm skoro určitě rozhodovat o postupu do dalšího kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jasněže, ale neurčí to vůbec, jaké by měli oba šance v případě výhry Stana nad Nole, to je nesmysl. A uvidíme, co zvolí, loni zvolili správně, problém byl v tom, že oba favoriti zahráli pod psa.
Reagovat
tommr
stoprocentní jistotu jak by to dopadlo kdyby Wawrinka Djokovice vyřadil samozřejmě nikdy nebudeme mít, ale stejně to bude hodně zajímavá konfrontace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zajímavá konfrontace to bude, ale v jiných podmínkách a za jiných okolností. Wawrinka asi nebude mít v nohách pětihodinový zápas a za zády bude mít domácí publikum. Každopádně ani tenhle zápas nemusí rozhodovat ještě.
Reagovat
tommr
s tím pětihodinovým zápasem bych to tak jasně neviděl - Štěpec je schopnej Wawrinku pořádně potrápit ... :)
Reagovat
steve79
Škoda no. Tomáš na Djokoviče prostě neměl. V jeho hlavě musí bejt i vzájemná bilance, která je děsivá.Berdychovi nelze na tomto turnaji nic vytknout. Hrál výborně, ale Djokoviče těžko na Grandslamu porazí.
Reagovat
MirecSVK
trosku z ineho sudka ... ale to jeho oblecenie je zaujimave ...v podstate ani nevidiet kto ho oblieka ...aspon ja som si nevsimol znacku h&m
Reagovat
smazaný uživatel
tuším, že někde říkal, že logo bude až od nového turnaje...
Reagovat
MirecSVK
to som nepostrehol,ale ak to tak je tak mi to pride aj amaterske .... na tak velkom turnaji ...
Reagovat
Fandina
Třeba to byla nutnost v rámci nějaké dohody. Bývalá Nike totiž před AO měla pro Toma připravené oblečení a propagovala ho ve své kolekce na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Federer Djokovič, doufám že RF vyhraje, formu na to má !!!
Reagovat
seshitec
formu má ale von ho zbombí už Tsonga
Reagovat
carolyn
A to se tu říkalo, jaké má Tomáš šance, že se Nole nedá dohromady...
Reagovat
Fandina
No vidíš, jak se kdekdo mýlí ... úsměv
Reagovat
Alois_Mlok
Djokovič se ani nezpotil.
Reagovat
smazaný uživatel
BOHUŽEL SE TOM VELMI ŠPATNĚ VYSPAL, JEHO HRA BYLA PŘÍŠERNÁ!!! KDYBY HRÁL, JAKO TY ZÁPASY PŘEDTÍM, TAK DJOKOVIČE VPOHO PORAZIL, PROTOŽE TEN NEPŘEDVÁDĚL TAKY VÍ NIC NEŽ MOC. ZÁPAS OŠKLIVEJ A NA KDYBY SE NEHRAJE. FUJ ZÁPAS Z OBOU STRAN.
Reagovat
seshitec
ty seš zřejmě tenisovej expert vid. v pohodě porazil asi tak jako 12x předtím akorat si zapoměl, že hraješ tak, jak ti soupeř dovolí a to prostě Djokovič i z formy vždy v pohodě Berdycha spráská
Reagovat
SubOptikT
Dnes to bylo takové odevzdané už ke konci. Djokovič se ani nemusel moc nadřít. Ale aspoň obhájil ty body ...
Reagovat
tommr
Djokovice a (zdravýho) Nadala Tomáš už nejspíš nikdy neporazí - ten komplex méněcennosti co má vůči nim je už příliš pevně zažranej. Pokud bude chtít někdy na GS uspět tak mu někdo musí tyhle dva odklidit z cesty ...
Jinak ovšem Tomáš na AO odved dobrou práci a upevnil si šestý místo - na sedmýho Del Potra si dokonce nahrál 270 bodů ... :)
Reagovat
Pe3k
Nikdy je moc silné slovo. Djokovice může porazit zase na trávě, nebo na nějakém menším turnaji a co se Nadala týče, on byl někdy zdravý? Pokud ho Tom porazí, nakonec se stejně dozvíme, že byl nemocný...Takže zdravého Nadala určitě porazit nemůže, protože pojem zdravý Nadal neexistuje.
Reagovat
tommr
tím nikdy jsem myslel na nějakým velkým turnaji. Jinak je samozřejmě docela možný, že nějakej pro něj bezvýznamnej zápas může Djokovic v budoucnu Tomášovi pustit ... :)
Reagovat
Fandina
a víš, že já bych Toma tak nepohřbívala? Před dvěma roky ve Wimblu ho dal, tak proč by nemohl i jindy a PS ... jen blb pouští své zápasy ... úsměv
Reagovat
Olympiada
a bezvyznamny Ing Pe3k je opět hloupý
Reagovat
tommr
jenže Djokovic dneska a tenkrát jsou dva úplně rozdílný hráči - na toho současnýho Tomáš prostě nemá ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... dneska na něj neměl, to máš pravdu, ale co příště? Třeba se zadaří ... úsměv
Reagovat
mac.hall
Jednoznačná záležitost a nutno říci , že od realistů očekávaná. Tom neměl žádnou šanci. Jeho tenis byl impotentní a Novak v kvapíkovém tempu dokráčel k vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, impotentní je dobrý výraz... mám pocit, že Tomova hra je příliš strojová a předvídatelná, takže soupeři předem jasně ví, jak to bude hrát, prostě příliš průhledné všechno...
Reagovat
patriks
Líbí se mi na Tomášovi, že jemu stačí na Djokoviče vyhrát jeden set a je spokojený. Tato povahová vlastnost (skromnost) se mi na něm líbí - kéž by jí měli i jiní tenisti.
Reagovat
smazaný uživatel
mě zase fascinuje něčí neznalost, naivita a hloupost..
Reagovat
Bartys
Zklamání, čekal jsem od něj vyrovnanější bitvu.
Reagovat
Faddova
nápodobně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist