Ferrero řádí dál, vítězí i v Acapulku

24. 2. 2010, 11:27
Aktuality 4
Už jedenáctý zápas v řadě vyhrál španělský tenista Juan Carlos Ferrero na jihoamerické antuce. Vítěz z Costa do Sauipe a Buenos Aires úspěšně zahájil i turnaj v Acapulku, když smetl Argentince Junquieru 6-2 6-3. Do druhého kola postoupil i nejvýše nasazený Fernando Verdasco, který ale musel otáčet zápas s Italem Fogninim.
Juan Carlos Ferrero

Bývalý nejlepší hráč světa Ferrero má za sebou náročné dva týdny, během nichž získal další dva tituly do své sbírky. V Acapulku ušetřil v prvním kole síly: proti Argentinci Diegovi Junqueirovi strávil na kurtu pouhých 67 minut, během nichž zvítězil hladce 6-2 6-3.

Mnohem Větší problémy měl ve svém úvodním zápase nejvýše nasazený Fernando Verdasco. Ferrerův krajan porazil nebezpečného Itala Fabia Fogniniho porazil až po setech 2-6 6-4 6-1. Turnajová jednička si o čtvrtfinále v Acapulku zahraje s Polákem Kubotem, který smetl Argentince Zeballose 6-1 6-2.

O vysoko nasazeného hráče mohl turnaj v Acapulku přijít i v utkání mezi Chilanem Fernandem Gonzalezem a vítězem z Memphisu Samem Querreym. Američan, kterého příští víkend čeká zápas 1. kola Davis Cupu na antuce v Srbsku, si v Mexiku 'osahal' pomalý povrch a byl blízko senzačnímu vítězství. Po úvodním prohraném setu se dokázal vzpamatovat a zápase dotáhl až do tie-breaku třetí sady. V něm už ale uspěl Gonzalez.

Vyzkoušet si antuku přiletěl do Acapulka také druhý finalista podniku z Memphisu John Isner. Stejně jako Querrey nastoupil na povrchu, který nepatří mezi jeho oblíbené, ale ani on si ostudu neutrhl. Němci Simonu Greulovi vzdoroval hodinu a půl, za celý zápas jedinkrát ztratil podání a prohrál 6-7 5-7.

Španěl Nicolas Almagro, který před týdnem neúspěšně zahájil svou antukovou sezonu v Buenos Aires, už v Mexiku nezaváhal a Izraelce Dudiho Selu vyřadil ve dvou setech. Zvlášť v tom úvodním Almagro potvrdil svou převahu na pomalém povrchu, když soupeři sebral všechny tři servisy, ve druhém dějství sice Sela dokázal set dotáhnout do zkrácené hry, v ní už ale neuhrál ani bod.

Španěl si tak vylepšil svou bilanci v Acapulku na 16-3 a o postup si zahraje s Richardem Gasquetem, který v pondělí vyřadil zdejšího dvojnásobného vítěze Carlose Moyu.

Výsledky - Acapulco - muži (antuka, dotace 955.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Fognini (It.) 2:6, 6:4, 6:0, Gonzalez (2-Chile) - Querrey (USA) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), Ferrer (3-Šp.) - Starace (It.) 6:2, 6:4, Ferrero (4-Šp.) - Junqueira (Arg.) 6:2, 6:3, Greul (Něm.) - Isner (5-USA) 7:6 (7:4), 7:5, Monaco (7-Arg.) - Martín (Šp.) 6:7 (8:10), 7:5, 6:2, Cuevas (Urug.) - Daniel (Braz.) 1:6, 7:5, 7:6 (10:8), Andrejev (Rus.) - Crivoi (Rum.) 6:3, 6:4, Kubot (Pol.) - Zeballos (Arg.) 6:1, 6:2.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Náhodou kloubouk dolů. Řádí, jak černá ru
ka. Gratuluji, jen at mu forma vydrží. Chytá druhý dech.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba že Ferrero bude staronová opora Španělského týmu Davis Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazil jenom takový odpad jménem Junqueira, a už tady čtu, že řádí, no týjo...:-))
Reagovat
seattle
Vyhrál dva turnaje po sobě na antuce, to se Ti zdá málo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist