Ferrero v Chorvatsku vyřadil Ljubičiče, Robredo odstoupil

28. 7. 2011, 08:55
Aktuality 0
ATP UMAG - Juan Carlos Ferrero v Umagu udělal další krůček na cestě za obhájením titulu. Španělský tenista otočil utkání s domácí nasazenou trojkou Ljubičičem a postoupil do čtvrtfinále. Naopak jeho krajan Tommy Robredo kvůli zranění odstoupil.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero po loňském US Open laboroval se zraněným kolenem a zápěstím a letos na jaře dokonce zvažoval konec kariéry. Bývalá světová jednička se ale na kurty vrátila a před dvěma týdny Ferrero dokonce vyhrál turnaj ve Stuttgartu. Nyní obhajuje titul na antuce v chorvatském Umagu a už má úspěšně za sebou dvě z pěti překážek.

Juan Carlos FerreroŠpanělský tenista ve druhém kole zdolal třetího nasazeného Ivana Ljubičiče. Jednatřicetiletý Ferrero přitom stejně jako v úvodním kole prohrál první set, v němž proti domácímu tenistovi nevyužil žádný ze čtyř brejkbolů. Pak ale spřesnil svůj servis a utkání opět otočil. Po necelých dvou hodinách zvítězil 1-6 6-3 6-4.

"Začátek zápasu byl zvláštní, nečekal jsem, že by první set mohl skončit tak rychle," komentoval Ferrero. "Klíčem k obratu bylo, že jsem zůstal pozitivně naladěný během celého zápasu. Věděl jsem, že musím udělat víc, abych se do utkání vrátil a měl šanci ho otočit," dodal vítěz 16 turnajů ATP, který má nyní s o rok starším Ljubičičem vyrovnanou bilanci 3-3.

Ferrero tak na třetím z pěti letošních turnajů postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Carlosem Berlocqem, jehož loni na antuce hladce porazil. Argentinský tenista ve druhém kole ušetřil síly, neboť pátý nasazený Tommy Robredo do zápasu vůbec nenastoupil. Oba tenisté sice absolvovali předzápasovou rozehrávku, španělský hráč se ale rozhodl soupeře pustit do dalších kol bez boje.

Robredo už od března laboruje se zraněním stehenního a lýtkového svalu, a i když si v úterý v Umagu připsal první výhru po čtvrt roce, ze čtvrtého z posledních pěti turnajů odstoupil.

První výhry po čtyřech porážkách v řadě se dočkal Alexander Dolgopolov. Druhý nasazený Ukrajinec smetl za 55 minut 6-1 6-2 Itala Filippa Volandriho a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se dvaadvacetiletý ukrajinský tenista utká s Albertem Ramosem, jenž se tak daleko na turnaji ATP dostal poprvé v kariéře. Španěl si ve druhém kole poradil s hladce s Italem Gianlukem Nasem.

Deblista Lukáš Dlouhý v úvodu roku sice s Australanem Hanleym vyhrál dva turnaje, po třech měsících ale spolupráci ukončili a český tenista marně hledá vhodného parťáka. Se Slovákem Michalem Mertiňákem se mu nevydařil ani druhý turnaj, v chorvatském Umagu nejvýše nasazený pár prohrál už v prvním kole 6-4 6-7 9-11 s českým duem Friedl/Škoch.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (27. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrero (Šp.) - Ljubičič (3-Chorv.) 1-6 6-3 6-4
Berlocq (Arg.) - Robredo (5-Šp.) skreč R.
Ramos (Šp.) - Naso (It.) 6-1 6-3
Dolgopolov (2-Ukr.) - Volandri (It.) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl/Škoch (ČR) - Dlouhý/Mertiňák (1-ČR/SR) 4-6 7-6(4) 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist