Finalista Australian Open Tsonga v Marseille neuspěl

13. 2. 2008, 23:48
Aktuality 0
Hned v prvním kole se s turnajem v Marseille musel rozloučit Jo-Wilfried Tsonga, překvapivý finalista letošního Australian Open. Nestačil na Chorvata Maria Ančiče, který letos odehrál první soutěžní zápas. Dál jdou i favorité Djokovič, Gasquet, Južnyj. Naopak už ve 2. kole prohrál Juan Carlos Ferrero, turnajová pětka.
Profily hráčů
Tsonga v Marseille prohrál v 1. kole s Ančičem
Překvapivý finalista letošního Australian Open, Francouz Jo-Wilfried Tsonga, se od svého úspěchu dnes poprvé představil před vlastními fanoušky. V 1. kole turnaje v Marseille narazil na Chorvata Maria Ančiče, který právě na tomto podniku před rokem vzdal pro únavu, a po té se půl roku léčil z mononukleózy. V závěru sezony se pak už nedostal do optimální formy. A v tomto roce si ještě nezahrál, když ho trápily žaludeční potíže. Proto do dnešního zápasu vstupoval jako favorit domácí Tsonga.

V prvním setu si oba tenisté až do stavu 5-5 drželi své podání a dali tak za pravdu své pověsti skvěle servírujících hráčů. V 11. gamu však domácí tenista o své podání přišel, a když následně nevyužil dva breakbally, vyhrál první sadu Ančič 7-5.

Druhý set pokračoval ve stejném tempu, jako ten první. S tím rozdílem, že si až do tiebreaku své podání drželi oba soupeři. Ve zkrácené hře si chorvatský tenista vypracoval hned 4 mečboly a druhý dokázal využít. Do sezony tak se zpožděním vstoupil dobře. Tsongovi dnes nepomohlo ani 11 es.

Ostatní favorité v 1. kole dnes bez problémů
Nejvýše nasazený Novak Djokovič, turnajová dvojka Richard Gasquet, obhájce titulu Gilles Simon nebo v dobré formě hrající Rus Mikhail Južnyj. Ti všichni dnes bez ztráty setu splnili roli favoritů a postoupili do druhého kola. Dál jde i domácí Llodra a Chorvat Karlovič.

Pátý nasazený Španěl Juan Carlos Ferrero v boji o čtvrtfinále neuspěl. Proti domácímu Nicolasi Mahutovi se nečekaně trápil. Po té, co vyhrál první sadu 7-5, se Francouz Mahut dokázal do zápasu vrátit vyhraným druhým setem 6-4 a o svém překvapivém postupu rozhodl ve zkrácené hře třetí sady, ve které soupeři povolil uhrát jediný míček. Mahutovi pomohlo také 15 es.

Na turnaji o celkovou dotaci 534.000 dolarů v dvouhře nehraje žádný český tenista. V deblu dnes vypadl David Škoch, když po boku Australana Jordana Kerryho nestačili na dvojici seveřanů - Lindstedt/Nieminen. Třetí nasazený pár Damm/Vízner čeká souboj prvního kola až ve čtvrtek a v duelu s německo-holandským duem Kas/Wassen budou favority.

ATP Marseille - výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (2-Fr.) - Bolelli (It.) 6-3 6-3
Južnyj (3-Rus.) - Čilič (Chorv.) 6-4 7-6 (7:3)
Ančič (Chorv.) - Tsonga (7-Fr.) 7-5 7-6 (3)
Simon - Guez (oba Fr.) 6-2 6-4
Llodra (Fr.) - Seppi (It.) 6-2 7-6 (5)
Karlovič (Chorv.) - Lopez (Šp.) 6-7 (6) 7-5 7-6(4)
Djokovič (1-Srb.) - Dodig (Chorv.) 6-1 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Mahut (Fra.) - Ferrero (5-Špa.) 5-7 6-4 7-6(1)

Čtyřhra - 1. kolo:
Aspelin/Knowle (1-Švé/Rak) - Baghdatis/Gicquel (Kyp/Fra) 6-1 6-1
Lindstedt, Nieminen (Švéd./Fin.) - Kerr, Škoch (Austr./ČR) 6-4 2-6 10-6
Benneteau/Mathieu (Fra) - De Chaunac/Guez (Fra) 6-3 6-4
Allegro/Coetzee (Švý/JAR) - Hanley/Nestor 6-2 7-6(5) (Aus/Zim)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist