Fish měl problémy se srdcem, už je v pořádku

28. 5. 2012, 22:03
Aktuality 5
Americký tenista Mardy Fish se z Roland Garros neodhlásil kvůli únavovému syndromu, ale kvůli potížím se srdcem. Desátý hráč světového žebříčku to uvedl v rozhovoru pro USA Today.
Profily hráčů
Mardy Fish

Třicetiletý Fish nehraje už od března a problémy se u něj objevovaly zejména v noci, kdy se prý budil s rozbušeným srdcem. "Měl jsem pocit, že mi vyskočí z hrudi. Přes den jsem byl naprosto v pořádku, ale pokaždé když jsem šel spát, začalo mi v hlavě šrotovat: Stane se to dneska zase? Čeká mě další taková noc? Bylo velmi těžké usnout," prohlásil.

Lékaři u amerického tenisty zjistili formu srdeční arytmie, kterou se rozhodli odstranit tzv. katetrizační ablací. Podle odborníků byla procedura úspěšná a vítěz šesti turnajů na okruhu ATP by se tak měl příští týden vrátit k lehkému tréninku.

"Všechno už je v pořádku. Nechtěl jsem, aby si lidé mysleli, že jsem Roland Garros vynechal jen kvůli únavě. Tak to nebylo," uvedl Fish.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
a.magerova
Problém se srdcem mám pokaždé, když hraje "ten můj" :-)), ale po zápase TO vždy odezní....
Přeji Mardymu hodně zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo problém určitě vyřešili David Copperfield proti nim je h0vn0 .
Reagovat
Padme
Kdyby někdo věděl, co mu přesně je, tak ať to sem písne. Docela by mě zajímalo, jak doktoři ze dne na den vyřešili problém se srdcem... Každopádně by bylo fajn, kdyby už byl vpořádku:)
Reagovat
darek.vrana
Spíš mi to připadá jako panická porucha, ta se takhle podobně projevuje a je to psychosomatika. Ale těžko říct...
Reagovat
wojel.sem.kaiu
Léčba tachykardie(srdeční arytmie) jednou ze tří možných metod - katetrizační(katetr-ohebná elektroda) ablací(zničení)
Při tomto výkonu se řiditelným katetrem zavedeným přes žílu či tepnu v třísle, popř.na krku zmapuje místo vzniku arytmie a poté spálí pomocí radiofrekvenčního proudu(místo se zahřeje na 60-70 C) Jde buď o zničení ložiska, ze kterého se arytmie šíří, nebo narušení okruhu, po kterém arytmie krouží kolem dokola. Tímto způsobem je možno poruchy srdečního rytmu vyléčit ve vysokém procentu případů.....stačí?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist