Francouzi jsou po osmi letech ve finále DC. Přivítají Čechy?

18. 9. 2010, 17:44
Aktuality 5
DAVIS CUP - Tenisté Francie po osmi letech postoupili do finále Davisova poháru. V semifinále proti Argentině rozhodli o svém postupu už po sobotní čtyřhře, ve které Clement s Llodrou porazili 6-4 7-5 6-3 Schwanka se Zeballosem. O titul si zahrají s Čechy, nebo Srby.
Profily hráčů
Daviscupový tým Francie

Čtvrtfináloví přemožitelé španělských obhájců prvenství vyhráli v Lyonu už obě páteční dvouhry a jeden z nejlepších světových deblových párů Arnaud Clément a Michael Llodra dílo dnes dokonal. 

Domácí se přitom museli obejít bez zraněných Jo-Wilfrieda Tsongy, Gillese Simona, Richarda Gasqueta i Juliena Benneteaua, ale všichni zmínění seděli v hledišti. "Jsem pyšný, že fungujeme jako tým a všichni se tak podíleli na postupu," uvedl Forget. "A doufám, že teď nás čeká ještě lepší zápas," řekl směrem k finále. 

"Jsem neskutečně šťastný. Jsem jako dobré víno, s přibývajícím věkem jsem lepší," smál se levou rukou hrající Llodra poté, co před šesti tisícovkami fanoušků obíhal s týmem kurt s vlajkou v ruce. V Lyonu Francie vyhrála Davis Cup v roce 2001, tehdy byl současný kapitán Forget jedním z úspěšných hráčů.

Clément s Llodrou, vítězi čtyřhry ve Wimbledonu z roku 2007, se dostali do týmu, protože ostatní hráči byli zraněni. "Teď doufám, že budou fit, aby mohli pomoci ve finále," řekl Clément.

Francouzi před osmi lety podlehli doma ve finále Rusům, o rok dříve ale kralovali překvapivě na australské trávě. Celkově budou bojovat v prosinci o desáté prvenství.

Letos si o celkové vítězství zahrají se Srbskem, nebo přivítají tenisty Česka. Ti v semifinále proti Srbům vedou 2-1 na zápasy.

Francouzský kapitán Guy Forget nejdříve tvrdil, že mu je jedno, proti komu bude jeho tým hrát finále. "Oba týmy jsou skvělé," řekl, ale jedním dechem dodal, že by rád vyzval české tenisty. "Mojí touhou by bylo oplatit jim loňskou porážku z Česka. Ale ať už bude naším soupeřem kdokoli, tak naší snahou bude vyhrát," řekl.

- DAVIS CUP (semifinále, Lyon) -
výsledky (17. - 19. 09. 2010)

Francie - Argentina 3-0 po čtyřhře
pátek 17. 09. 2010:
Llodra - Monaco 7-5 4-6 7-5 6-3
Monfils - Nalbandian 6-4 2-6 6-4 6-3
sobota 18. 09. 2010:
Clement/Llodra - Schwank/Zeballos 6-4 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
spíš pojedou do Srbska
Reagovat
smazaný uživatel
No vzali to fofrem. David me totalne zklamal, vubec nehral bojovne, U neho clovek opravdu nikdy nevi, jak se zrovna vyspi a jak bude hrat. Ale francouzum to preji. Pripada mi, ze je to nejvice sympaticky tym v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono se právě naopak říká, že francouzští tenisté patří k nejnamyšlenějším na okruhu ATP a co si pamatuji, tak na jejich až arogantní chování si moc stěžovali i loni čeští tenisté při jejích souboji v DC..
Reagovat
smazaný uživatel
no já bych spíš řekl, že Frantíci jsou nejmíň sympatickým týmem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, dofám že postoupíme taky, Tomáš má Llodrovi co vracet !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist