Fratangelo v Indian Wells smetl Tomice a vyzve Bedycha

10. 3. 2017, 08:01
Aktuality 14
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych vstoupí do turnaje v Indian Wells duelem s domácím Bjornem Fratangelem. Třiadvacetiletý Američan si na úvod připsal svou teprve druhou výhru na akcích Masters 1000, když smetl Bernarda Tomice a poprvé od loňského srpna postoupil na okruhu ATP do 2. kola. Naopak Australan zaznamenal pátou porážku v řadě.
Bjorn Fratangelo

Tomáš Berdych bude v Indian Wells startovat třináctý rok po sobě, ale zatím byl jen třikrát dál než v osmifinále. Jeho maximem je semifinále z roku 2013.

Letošní ročník odstartuje v sobotu soubojem proti domácímu 112. hráči světa Bjornu Fratangelovi, kterého v jediném vzájemném zápase předloni na US Open porazil bez problémů 3-0 na sety.

Třiadvacetiletý Fratangelo si loni v Indian Wells připsal svou první výhru v hlavní soutěži turnajů Masters 1000 a ve druhém kole pak sebral set tehdejší světové jedničce Novaku Djokovičovi. Letos vyhrál zápas na Masters podruhé v kariéře, když porazil snadno 6-2 6-2 Australana Bernarda Tomice

Američan Fratangelo, jehož nejcennějším skalpem je výhra na 37. hráčem světa (loni na antukovém Roland Garros zdolal Querreyho), porazil člena Top 50 počtvrté v kariéře. Zápas v hlavní soutěži vyhrál poprvé v sezoně, na okruhu ATP poprvé od loňského srpna. 

Tomic, který minulý týden v Acapulku skrečoval ukání kvůli 'nezvladatelnému horku', v Delray Beach zápas vypustil a v Memphisu nestačil na 140. hráče žebříčku Dariana Kinga z Barbadosu, prohrál už popáté v řadě.

Právě čtyřiadvacetiletý Darian King si v Indian Wells odbývá úspěšnou premiéru na turnaji série Masters 1000. Po úspěšném absolvování kvalifikace neztratil set ani v 1. kole hlavní soutěže, když porazil 7-5 7-5 Gruzínce Nikolože Basilašviliho. V dalším zápase vyzve Francouze Gaëla Monfilse.

Sérii šesti porážek ukončil Rus Karen Chačanov. Dvacetiletý člen #NextGenATP porazil 6-1 7-5 o čtrnáct let staršího Španěla Tommyho Robreda a připsal si první výhru od Australian Open. Ve druhém kole se utká s Belgičanem Davidem Goffinem.

Poprvé v roce 2017 se na kurtech objevil argentinský tenista Juan Mónaco, výhrou si však svůj návrat po zranění neosladil. V Indian Wells bývalý desátý hráč světa podlehl 3-6 7-6 1-6 Francouzi Adrianu Mannarinovi.

'Zmrtvýchvstání' v Indian Wells předvedl Fabio Fognini. Italský tenista prohrával ve svém úvodním vystoupení už 0-6 a 2-5, nepříznivý vývoj zápasu s Rusem Konstantinem Kravčukem však otočil a zvítězil 0-6 7-5 6-4. V rozhodujícím setu navíc prohrával 3-4 a 0-40. O postup do třetího kola si zahraje s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongu (h2h 0-4).

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fratangelo (USA) - Tomic (Austr.) 6-2 6-2
Chačanov (Rus.) - Robredo (Šp.) 6-1 7-5
Lorenzi (It.) - Haase (Niz.) 6-4 6-3
Gojowczyk (Něm.) - Opelka (USA) 6-4 3-6 6-1
Dolgopolov (Ukr.) - Troicki (Srb.) 6-1 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Thompson (Austr.) 1-6 6-1 3-0 skreč T.
Pospisil (Kan.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-7(6) 6-4 6-3
Chardy (Fr.) - Albot (Mold.) 7-6(2) 6-2
Nišioka (Jap.) - Ymer (Švéd.) 6-4 6-1
Fognini (It.) - Kravčuk (Rus.) 0-6 7-5 6-4
Kližan (SR) - Monteiro (Braz.) 7-6(6) 6-3
Sousa (Portug.) - Schwartzman (Arg.) 4-6 6-3 6-4
King (Barb.) - Basilašvili (Gruz.) 7-5 7-5
Lajovič (Srb.) - Tiafoe (USA) 6-3 6-3
Mannarino (Fr.) - Mónaco (Arg.) 6-3 6-7(5) 6-1
Džumhur (Bosna) - R. Harrison (USA) 6-4 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
steve79
Jak to vypada s rychlosti kurtu letos?
Reagovat
Herbert_Hoover
slow as fuck :)
Reagovat
Pe3k
Nisi rikal ze hadne pomaly...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/roger-federer-pred-indian-wells-d3k-/tenis.aspx?c=A170309_194553_tenis_rou
Reagovat
Krisboy
Tomicovi bylo asi horko. Nebo zima? Kažpodáně tenhle týpek není pro pana Berdycha žádným soupeřem. Jestli uhraje víc jak šest gemů, budu se moc divit. Víte jak moc se budu divit? Budu se divit tak, že už bych se snad víc ani divit nemohl.
Reagovat
SubOptikT
Jj, je to celé dost divné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bjorn tam uhrál set loni na Djokera :)
Reagovat
Krisboy
A jo, už si vzpomínám. Docela ho onehdá potrápil. No však p.Berdych mu vysvětlí, jak se chovat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Berďa je tragédie, nedivil bych se, kdyby mu zle zatopil :)
Reagovat
janek_da
ledaže by ses divil ještě víc
Reagovat
Krisboy
Ještě víc bych se divil leda v případě, že by J1rka padnul s Olivou.
Reagovat
EllNino
tak to je klidně možný, vždyť ho porazil i na AO ...
Reagovat
SubOptikT
Ol1vy se dost bojím. A protože tam bude horko, má Ol1va velkou výhodu.
Reagovat
Krisboy
Jj, subtropické podnebí, tam se olivám daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist