Další pokuta? Tomic skrečoval v Acapulku kvůli nezvladatelnému horku. V tu chvíli bylo 27 stupňů

2. 3. 2017, 10:30
Aktuality 21
Bernard Tomic zaznamenal za poslední dva týdny hned dva prohřešky, které zřejmě vedení ATP jen tak nepřejde. V minulém týdnu vypustil část zápasu na turnaji v Delray Beach a tento týden skrečoval utkání prvního kola na podniku ATP 500 v Acapulku. Australan uvádí jako oficiální důvod nezvladatelné horko. V tu chvíli ale v mexické metropoli panovalo jen 27 stupňů.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Bernard Tomic se nejspíše dostal do dalších problémů. Po fiasku v minulém týdnu, kdy odchodil část zápasu v Delray Beach, má čtyřiadvacetiletý Australan na kontě další prohřešek, který zřejmě vedení ATP bude řešit. Poslední dobou to vypadá, že pokud se 41. hráči světa nedaří, přestane na kurtu bojovat.

Tomic totiž na turnaji ATP 500 v mexickém Acapulku skrečoval po prohraném tie-breaku úvodní sady utkání prvního kola s Donaldem Youngem, přičemž nedal najevo žádné zdravotní komplikace ani si nevyžádal pauzu na ošetření. Australská dvojka si pouze stěžovala na nezvladatelné horko, záhy podala ruku soupeři a kurt opustila.

V tu chvíli však ukazoval teploměr pouhých 27 stupňů. Těžko říct, zda důvod skreče Tomicovi projde, jelikož na domácí půdě v Austrálii neměl problémy vyrovnat se s teplotami okolo 40 stupňů.

Tomic tak už potřetí v řadě skončil na turnaji ATP v prvním kole. Jediné dvě letošní výhry zaznamenal na domácím Australian Open. S letošní bilancí 2-7 nebudou určitě fanoušci australského talentu spokojení.

Australan je svými excesy na kurtech i mimo ně známý. Zároveň drží i nepopulární rekord pro nejrychlejší zápas na okruhu ATP. Před třemi lety v Miami prohrál za 28 minut s Jarkkem Nieminenem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
Frick
Duo kašparů. :-D
Reagovat
Bob
a šel bych si dát šlofíka.
Reagovat
Fandina
Já byla v roce 2015 na Davis Cupu v Ostravě a jen škoda, že si tenkrát nešel dát šlofíka a neprohrál.
Reagovat
skott
Nechci se Tomice zastávat, ale Goerges včera skrečovala ze stejného důvodu a počasí bylo prakticky totožné jako den předtím. Přitom ona na pranýři není.
Reagovat
EllNino
já myslel, že se jí ozvalo koleno, to jsem nevěděl
Reagovat
VlS
odkud berou v Austrálii vodu? To už nemůže bejt náhoda. Ban na 6 měsíců, vypadnout ze stovky a tradá
Reagovat
Nola
mam divny pocit, ze sa chcel vyhnut duelu s krajanom
Reagovat
VlS
No, tak jak tak blbej nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic a Kyrgios doživotní BAN, jsou ostudou tenisu, parchanti
Reagovat
pockerface
No já úplně zapomněl, že v Austrálii mají léto. Tomic si evidentně chce udělat dovolenou, ale trenér byl proti, tak si to zařídil tak, že bude vypadávat v prvních kolech :-).
Reagovat
pockerface
Proč ten tenis vůbec hraje, když ho poslední dobou evidentně nebaví. Aha, už vím, jsou to snadno a dobře vydělaný prachy. Stačí na měsíc, dva v roce zapnout uhrát 2-3 kola vydělat si slušné prachy a zbytek roku může odfláknout. Tak teď odflákl leden, únor a na RG zapne a zase něco vydělá, aby mu to stačilo na zbytek roku.
Reagovat
EllNino
na RG těžko :D
Reagovat
Davor1
Bilancia Tomičovho februárového amerického tripu:
V Memphise prehra v prvom kole s nejakým challengeristom, za celý zápas sa nedostal ani k brejkbalu.
V Delrey Beach prehra v prvom kole a odchodená polovica zápasu s Darcisom.
V Acapulcu prehra v prvom kole po skreči, keď sa mu proste na tom kurte už byť nechcelo.

Za toto galapredstavenie aj tak zarobil na PM 22 500 dolárov, z čoho môže kľudne zaplatiť pokutu, ak vôbec nejakú dostane. Ešte si príde po PM do IW a Miami a nakoniec mu aj z toho tripu niečo ostane :D

Ten človek je hanba tenisu a keď vidím ten jeho znudený mamvpici ksicht na kurte a pohyb ako sedemdesiatročný dedko s reumou tak mám chuť zabiť tenis. Mal by dostať nejaký ban aspoň na pár mesiacov, nech sa prepadne na challengere a keď sa chce dostať naspäť hore, tak len tvrdou robotou, ktorá keď mu nevonia, tak nech ukončí tenisovú kariéru a robí niečo iné.
Reagovat
majkl005
Třeba je v přechodu a měl návaly ;) :D co vy můžete vědět ;) :D
Reagovat
Tuttovka
Nechápu, jak může někdo takhle talentovaný, projebat svůj potenciál. Přitom je to hráč, který hraje nápadité údery, dokáže být dost nebezpečný, ale zřejmě nechápe, že právě vydřené zápasy z něj dělají lepšího hráče.
Reagovat
martineq
Tak já měl zato, že největší "vyšlehanec" na okruhu je jeho týmový kolega z DC Nick :-D ale vypadá to, že Bernard chce aspoň v něčem vynikat :-D
Reagovat
martineq
Reagovat
Krisboy
Každý to má jinak. Třeba Roger s Rafou se navzájem nutili k lepším a lepším tenisovým výkonům, stejně tak Nol3 se zabejčil, že je přece musí porazit a tihle dva se holt inspirují k větším a větším pitchovinám.
Reagovat
martineq
škoda , že máš úplnou pravdu no :-(
Reagovat
pockerface
Pako. Nic jiného se asi k němu nedá napsat.
Reagovat
Krisboy
Tomicovy myšlenkové pochody jsou jednou z největších záhad současné tenisové éry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist