Gajdošová se dostává z úmrtí maminky. Pomoct má i první výhra po 7 měsících

30. 12. 2012, 08:58
Aktuality 1
Jarmila Gajdošová za sebou nemá vůbec jednoduché období. Po rozvodu přišly špatné výsledky, zranění, rozchod s trenérem a aby toho všeho nebylo málo, od září se pětadvacetiletá Slovenka musí vyrovnávat i se smrtí své maminky. V nové sezoně však chce na těžké období zapomenout tenisovými úspěchy.
Jarmila Gajdošová

Jarmila Gajdošová se první výhry po 7 měsících dočkala hned v prvním zápase pod vedením nového trenéra Antonia Van Grichena. Slovenská rodačka s australským pasem dnes na turnaji v Brisbane zdolala 4-6 6-1 6-3 světovou šestnáctku Robertu Vinciovou z Itálie a ukončila tak sérii devíti porážek v řadě. Na výhru čekala od French Open.

Gajdošová má za sebou velmi smutných 18 měsíců, během nichž byly porážky a zranění tím nejmenším. Rozešla se s trenérem Gavinem Hopperem, před rokem a půl se rozvedla se Samuelem Grothem a letos v září umřela na rakovinu její maminka.

"Bylo to pro mě velmi těžké období," neudržela Gajdošová slzy v rozhovoru na kurtu v Pat Rafter Areně. "Jak všichni víte, moje maminka zemřela a pro mě to byly první Vánoce bez ní. Teď je tu můj táta, bratr s manželkou a se synem, kteří viděli mou výhru, za kterou jsem moc ráda," řekla bývalá 25. hráčka světa, která se aktuálně nachází až na 183. místě.

Popřela však, že by uvažovala o konci kariéry. "Myslím, že není nic horšího než to, co se stalo. Takže z tohoto pohledu to může být už jenom lepší. Jsem teď 180., takže je dlouhá cesta zpět, ale jen čas ukáže," uvedla Gajdošová.

"Chci teď pouze trénovat, hrát a dělat vše pro to, abych se vrátila zpět, kde jsem byla a doufám, že se vše zlepší," přeje si. "Teď na mě není žádný tlak, žádné očekávání. Čeká mě jen tvrdá práce a snaha dostat se na vyšší level, který chci hrát a stát se lepší hráčkou a osobností," dodala Gajdošová, jež ve druhém kole vyzve světovou dvojku Marii Šarapovovou.

"Těším se na to. Jediné,co mohu dělat, je jít a bojovat o každý bod, jako jsem to udělala v prvním kole. A doufat, že budu hrát dobře," řekla Gajdošová, jež hrála se Šarapovovou naposledy na US Open 2010. Tehdy vedla 1-0 na sety a v druhé sadě měla výhodu brejku, zvítězit ale nakonec nedokázala.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jarmila ve 2. setu a na začatku 3. setu hrála hodně dobře. Jestli takhle bude hrát i proti Mashe, tak jí nečeká nic léhkého. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist