Gasquet je v Montpellier šestý rok po sobě ve finále. Tsonga nevyužil mečboly a vzdal

10. 2. 2018, 17:22
Aktuality 37
ATP MONTPELLIER - Francouz Richard Gasquet na domácím halovém turnaji v Montpellier zdolal nasazenou jedničku Belgičana Davida Goffina a šestý rok po sobě postoupil do finále. V něm se trojnásobný šampion utká s krajanem Lucasem Pouillem, který přežil proti dalšímu Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi dva mečboly, načež soupeři vzdal.
Richard Gasquet

Richard Gasquet postoupil do svého 29. finále na okruhu ATP, z toho šestý rok po sobě na domácím halovém klání v Montpellier. Letos se do něj dostal po semifinálové výhře 6-4 0-6 6-3 nad světovou sedmičkou Davidem Goffinem, kterému oplatil loňskou porážku z Tokia.

O 15. titul a navázání na montpellierské triumfy z let 2013, 2015 a 2016 se utká s Lucasem Pouillem. Jednatřicetiletý Gasquet prohrává ve vzjemné bilanci s o osm let mladším krajanem 1-3, když jedinou výhru zaznamenal před třemi lety právě v Montpellier.

Pouille měl v semifinále namále. S dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou prohrával 1-6 a 3-5 a čelil dvěma mečbolům, ale odvrátil je, vzápětí zaznamenal svůj první brejk a Tsonga zápas kvůli zranění levého hamstringu vzdal.

Třiadvacetiletý Pouille je ve finále posedmé v kariéře a bojovat v něm bude o 5. titul.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, dolarů
sobotní výsledky (10. 02. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Gasquet (5-Fr.) - Goffin (1-Belg.) 6-4 0-6 6-3
Pouille (2-Fr.) - Tsonga (3-Fr.) 1-6 5-5 skreč T.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
Kozoroh
Účastí na RG by ohrozil obhajobu Wimbledonu, na kterou by mu nemuselo zbýt dost sil. Pokud se nepletu, měl by vedle Wimbledonu a Halle letos hrát i Stuttgart a nedovedu si představit, že to všechno při jeho věku zvládne s RG.

Druhý titul z RG je pro Fedexe passé, příležitost k druhé kompletaci měl v roce 2011, ale nezvládl to. Uvažovat o tom letos je naivní, žádný tenista v open éře nevyhrál RG tak starý, jako je dnes Federer (Rosewall opanoval RG, když mu bylo 33 let a 7 měsíců, Gimeno v 34 letech a 10 měsících).

Federer po loňském AO prohlásil, že vedle AO má další šance na rozšíření GS sbírky ve Wimbledonu a na USO, z čehož vyplývá, že nad RG už zlomil hůl.
Reagovat
Kozoroh
Patří pod panzera.
Reagovat
panzer.dragon
Máš pravdu s Wimbledonem, ale zase poslední rok je rok fedexe a děje se v něm spousta věcí co by s ohledem na věk nečekal asi vůbec nikdo, fedex hraje jak na svým vrcholu, s Nadalem vytírá kurt, bude number one.. ale jo no singlu by byla škoda no nebrat.

Kozorohu neměl bys pls někde odkaz na tabulku big four (klidně plus wawra) kde bude rozepsány kolik za svoji kariéru získali ATP bodů dle typu povrchu? (Antuka, tráva, hard) a druhej dotaz porovnání kolik bodů od začátku kariéry získal každej z nich na jednotlivých gs?
Reagovat
panzer.dragon
wimblu :)
Reagovat
Kozoroh
https://deadspin.com/which-tennis-player-was-really-the-most-dominant-in-maj-1507503924

Uvedené statistiky končí začátkem roku 2014.
Reagovat
panzer.dragon
Dik
Reagovat
Ondra979
no taky se musim pridat a hloda to ve me, ze bych ho tam rad videl - deji se ted veci nevidane. Nahrava mu to, ze by nemusel hrat na antuce vubec, staci kvalitne potrenovat, a byl by tudiz odpocaty, a iten nevyzpytatelny los, ktery by spis ublizil Rafovi jako hlavnimu favoritovi. Fed pokud by nakoupil, tak by mohl klidne prohrat a nic moc by se nedelo.. Je tady ale ta komplikace s pripravou na Wimbledon, coz hraje proti - pokud by hral na RG tak by temer jiste vynechal Stuttgart, v pripade postupu treba do SF by mohlo byt v ohrozeni i Halle, ale to uz je jen spekulace..
Reagovat
Denis92
Roger na antuke urcite hrat nebude. Sam si dobre uvedomuje, ze to nema vyznam a zbytocne by to komplikovalo jeho sance v 2.polke sezony. Teraz si dal za ciel dostat sa na no.1 a pridal si do kalendara Rotterdam, mozno Dubai a potom IW. Miami podla mna vypusti, mozno to skusi. Moze si teraz dovolit zariskovat, pretoze vie, ze potom ho caka 3mesiace volna resp. priprava na travu. Cize ak by to aj trocha prepiskol a prislo zranenie ako v Montreale, ma dost casu sa pripravit na Wimbledon.
Reagovat
Tornes
Já osobně bych ho na RG viděl strašně rád. Nemyslím si, že má velkou šanci na vítězství (na druhou stranu, při správné shodě okolností šanci určitě má) a ani bych nechtěl, aby ho hrál kvůli bodům. Ale prostě bych ho rád zas viděl jednou hrát i na antuce, zjistit, nakolik se jeho současná hra dokáže přenést i na hlínu. Antuka má své kouzlo. Je to jiný tenis než hard a už tuplem než tráva, ale stále krásný svým zvláštním, jiným způsobem.

Spousta z nejlepších obrázků a vzpomínek, stejně jako spousta z těch nejhorších, co na Rogerovu kariéru mám je z antuky. Hrozné prohry jako Řím 2006 s těmi zahozenými mečboly, Hamburg 08 se zahozeným zápasem nebo finále RG 11 (a spousta dalších let) se zahozeným prvním setem, skvělé výhry jako Hamburg 07, kdy konečně dokázal pokořit Rafu na antuce, RG 09 kdy se dokázal probojovat přes sebe samého a skvěle hrající protivníky až na vrchol nebo SF RG 11, kdy zastavil nezastavitelného Noleho.

Pro mne jsou Rogerovy výhry na antuce zapamatování hodnější než ty z trávy/hardu. Protože na antuce nikdy nebyl skutečným vládcem. Než se dokázal dostat na vrchol i na cihle, už tam byl Rafa a byl tam po celou dobu, co se Roger držel. Pak v roce 2011 přišel Nole. Antuka je jediný provrch, kde Roger byl vždy v pozici vyzyvatele. A každého jeho vítězství si velmi cením.

A jen poznámka - je pravda, že nikdo v Rogerově věku nevyhrál RG, ale to samé platí i pro každý další GS turnaj, kterého se Roger zúčastní. A platilo to už pro loňský Wimbl a do jisté míry i letošní AO (Rosewall ho sice vyhrál jako starší, ale ve startovním poli 48 hráčů (tj. jen 5 kol), kde se neúčastnila většina tehdejší špičky).
Reagovat
panzer.dragon
Myslím, že i sám Roger by si rád zahrál na rg, ale že když je takhle pěkně rozjetej, že může sehrát svy i psychologickej prvek, že velmi pravděpodobně Roger prohraje na rg zápas a vědomě by si prostě sel pro prohru, což by se mohlo poznamenat i na následujících turnajích, že ho někdo sereze třikrát 6:2 na rg není moc motivační.. pokud Roger půjde na rg, beru že tam půjde s cilem brat titul nic jinýho :), pak by jeho cesta RG mohla bejt zajimava
Reagovat
panzer.dragon
Došel sem k jedny důležitý myšlence, Roger by letos měl startovat na rg, 1) měl by bejt nasazená buď jednička nebo dvojka, to znamená vyhne se Nadalovi až do finale a je otázka jak to s rafou bude

2) tím, že bude startovat tak docílí toho, že by Rafa měl mít v semifinále někoho kdo by na něj čekal při Rogerova absenci teoreticky až ve finale, to znamená těžší semifinále pro rafu

3) Roger má super formu, snad vydrží, budí strach a respekt u ostatních letos

4) je to nepravdepodobne, ale jeden z lidí co by mohli rafu zastavit na rg je i roger

5) v pavouku budou čekat černí Petri v podobě delpa, wawry, andyho, gyrose, Schwarzmana, fogniniho, djoka a Rafa může chytnout klidně masakr los a naopak Roger za aktuální situace hráče se kterejma nemá problem

6) když nic jinýho, bodíky by se mohli hodit i za třeba jen semi

7) rád bych ještě viděl hrát Rogera na rg pár zápasů, je to pro něj hodně emotivní turnaj myslím a za aktuální situace, kdy překonal v hlavě kde co, h2h s rafou, tři gs za poslední rok, boj o number one by to celý mohlo bejt hodně zajimavy

8) Roger má ještě nevyřízené účty s rafou na rg, druhej titul z rg by znamenal doživotní goatovstvi Rogera
Reagovat
ipko
pekne napísané, naozaj dúfam, že na RG bude hrať
Reagovat
Kozoroh
Pokud chceš, aby Roger opět vyhrál Wimbledon, měl by RG vynechat. Loňský tah se mu vyplatil.
Reagovat
Fandina
Jupíííííí Ríšánek ve finále. Tak to je super, že by porazil Dejva jsem si nemyslela. Nádhera. Titul by se mi také líbil. Tsonga nebo Pouille jsou ale těžcí. Ale držím palce, go go go Ríšánku!!!
Reagovat
panzer.dragon
nemá někdo přehled zápasů nadala na rg, kde ztratil alespoň set?
Reagovat
Fandina
Dá se k tomu proklikat tady na TP, dáš si jeho profil, a ve Výsledky na turnajích dáš French Open a pak si klikneš na kolo v jednotlivých letech. Tam to uvidíš. Vždycky musel ztratit set, když nevyhrál :-).

http://www.tenisportal.cz/hrac/nadal/
Reagovat
janek_da
4 sety
http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=ACareerqqDRoland_GarrosqqP4

5 setů
http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=RafaelNadal&f=ACareerqqDRoland_GarrosqqP5
Reagovat
skott
+ prohra s Djokovicem 2015 ve třech setech
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
panzer.dragon
dík, to jsem hledal, jdu se zamyslet co z toho zčíhnu HL :)
Reagovat
panzer.dragon
Federer v Nadal ? SF Roland Garros 2005 Highlights

pěknej match, zaujal mě komentář pod videem...

"History could have been very different if Federer had won this first meeting at RG?"
Reagovat
turista
Přehled nemám. Ale ve finále 2014 první set s Djokerem prohrál 1:6. Byl to masakr. Rafa si nevěděl rady s Novakovým tenisem. Pak si Novak asi myslel, že se Rafa porazí sám, ztratil koncentraci a nakonec to finále bohužel prohrál.
Reagovat
Krisboy
Jj, to byly tenkrát easy money :D
Reagovat
Kozoroh
Bylo to 3:6. Novakovi tehdy bohužel utekl závěr druhého setu, z 0:2 by už Rafa neotočil.
Reagovat
Franky
1kolo - kvalifikant
2kolo - Kohlschrieber/Khachanov
stvrfinale - Wawrinka
Semifinale - A.Zverev/Gasquet/Tsonga
Finale - Berdych/Goffin/Dimitrov

Najbrutalnejsi los za posledne roky na 500turnaji...Acapulco bude oproti tomu zo serie Futures..
Reagovat
babolat.cz
zase kravina, jak jsem od frankoroma zvyklí. specialisté, kteří budou v acapulcu, jsou na antuce na vyšší úrovni než specialisté na proflex v rotterdamu.
Reagovat
babolat.cz
sorry,sám píšu kraviny
Reagovat
panzer.dragon
Už sem tady začal smolit reakci, stihnul si se opravit sám :)
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
Franky
2x meraj raz rez ;)
Reagovat
Kozoroh
Co je na tom brutálního? Khačanov je zbrklý, s Kohlim má Fedex bilanci 12-0, Babrinka není ve své optimální formě + Rogera na hardu nikdy neporazil - už jsem to psal včera, že reálně nikdo nemůže Fedexovi překazit nástup na 1. místo. V SF by měl mít problémy se Zverevem, ten má ale v 1. kole Ferrera a v ČF Müllera nebo Gasqueta, k Fedexovi nemusí dojít. A ve finále Dimitrov je pro vítěze letošního AO pohodička.
Reagovat
Franky
To je teoria...Wawra pred AO14 tiez predtym neporazil Nadala ani neziskal GS...takisto Goffin neporazil Fedexa pred TM17 ani Dimitrov nevyhral ten turnaj...a zrazu hopla!
Reagovat
Kozoroh
Jestli chceš praxi, tak se podívej, co tento týden hrál Babrinka v Sofii. Tohle na Fedexe nemůže stačit.
Reagovat
Pe3k
Jj, starosti mi dělá jen KK.
Reagovat
Franky
oukej uvidime...U W(B)aw(b)rinky je ale ten problem ze nikto nikdy nevie kedy zapne beast mode...
Reagovat
Tornes
Hlavně mu na #1 stačí SF. Pokud nepřijde Donskoi nebo Haas tak by to Roger zvládnout měl ;)

Jinak řečeno, budu hodně zklamaný, pokud alespoň do toho SF nepostoupí. A zklamaný, pokud nevyhraje.
Reagovat
Franky
to je pravda v podstate len Wawra moze urobit vietor ale inak ma na 80% post 1 isty...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist