Gasquet letos vyhrál už osmé domácí utkání

26. 10. 2010, 08:57
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Richardu Gasqueotvi se letos před vlastním publikem daří. V hale v Montpellieru otočila zápas s Němcem Reisterem a vyhrál už osmé z devíti letošní utkání na půdě Francie. Do druhého kola postoupili také Portugalec Gil a šestý nasazený Španěl Montaňés.
Richard Gasquet

Richard Gasquet letos odehrál v domácím prostředí už devět zápasů a prohrál jen v 1. kole French Open, byť vedl nad favorizovaným Murraym už 2-0 na sety. Předtím v Nice získal svůj jediný titul za poslední tři sezony a před měsícem v Métách postoupil do semifinále, do kterého však kvůli nemoci nenastoupil.

Tento týden se vrátil do své rodné vlasti do haly v Montpellieru, kam se přesunul podnik série ATP z Lyonu, kde Gasquet před čtyřmi lety triumfoval. A v pondělí si připsal osmou letošní výhru na domácí půdě.

Vstup do Open Sud de France neměl čtyřiadvacetiletý Francouz jednoduchý. S Julienem Reisterem z Německa prohrál první set v tie-breaku, i když nečelil žádnému brejkbolu. Nakonec však odpor 125. tenisty světa zlomil a po více než dvou hodinách zvítězil 6-7 6-3 6-3.

Ve druhém kole se Gasquet utká s krajanem Serrou, nebo Finem Nieminenem.

Další domácí hráči už tolik štěstí v úvodní hrací den neměli. Na třetí pokus dokázal Albert Montaňés porazit Arnauda Clémenta, se kterým tentokrát ani jednou neztratil podání a vyhrál dvakrát 6-4.

Devět z třinácti brejkbolů odvrátil Frederico Gil, než udolal Eduarda Rogera-Vaselina. Nejlepšího portugalského tenistu v boji o čtvrtfinále čeká další Francouz - nasazená dvojka Jo-Wilfried Tsonga.

- ATP 250 MONTPELLIER (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
pondělní výsledky (25. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (6-Šp.) - Clément (Fr.) 6-4 6-4
Gasquet (7-Fr.) - Reister (Něm.) 6-7(8) 6-3 6-3
Gil (Portug.) - Roger-Vaselin (Fr.) 6-4 2-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist