Gasquet v Lyonu dohrál, podlehl Darcisovi

23. 10. 2008, 23:11
Aktuality 4
ATP LYON - Přemožitel Radka Štěpánka na turnaji v Lyonu Steve Darcis postoupil už do čtvrtfinále. Belgický tenista dnes překvapivě porazil v druhém kole 6-4 3-6 7-6 domácího favorita Richarda Gasqueta, jenž byl nasazen jako číslo dvě.
Steve Darcis

Richard Gasquet ve třetím setu podával na vítězství v zápase, ale klíčový moment nezvládl a Darcisovi nakonec v tie-breaku podlehl. "Pokud zakončím tenhle rok v nejlepší dvacítce žebříčku, bude to zázrak. Už se nemůžu dočkat, až bude konec sezony," uvedl v závěru svého nepovedeného roku patnáctý hráč světa Gasquet, jenž se loni probojoval na Turnaj mistrů pro nejlepšího osm tenistů sezony.

Ve dvou zkrácených hrách postoupil do čtvrtfinále nejvýše nasazený Andy Američan Roddick, jemuž proti krajanovi Robbymu Gineprimu pomohlo i 26 es.

Rodák z Nebrasky tak znovu posílil své šance na Šanghaj. O Turnaj mistrů usiluje i Gilles Simon, který dnes po setech 7-6 5-7 6-4 udolal Itala Seppiho. Francouz tak ze svých poslednách osmi duelů vyhrál už posedmé, vždy na to potřeboval tři sety. V závěru sezony mu tak mohou docházet síly, ale i nadále drží kontakt s elitní osmičkou nejlepších hráčů této sezony.

Teoretickou šanci si udržuje i finalista letošního Australian Open Jo-Wilfried Tsonga, který dnes udolal o téměř 13 let staršího krajana Fabrice Santora.

ATP LYON (Francie, hala, 713.000 eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (1-USA) - Ginepri (USA) 7-6(5) 7-6(3)
Darcis (Belg.) - Gasquet (2-Fr.) 6-4 3-6 7-6(5)
Tsonga (3-Fr.) - Santoro (Fr.) 6-2 5-7 6-3
Simon (4-Fr.) - Seppi (It.) 7-6(5) 5-7 6-4
Söderling (7-Švéd.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-1 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když Simon neprohraje set (nejlépe ten první), tak ho zápas asi nebaví :-)). Prostě nezmar, subtilní, ale za všech okolností odolný :-). Myšleno v dobrém.
Reagovat
dabelsobul
S takovymi vysledky je ale blizko od krachu. Par takovych zapasu nezvladne, psychicky ho to nalomi a muze se v zebrisku propadat...
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím :-). Takhle nezvládl tříseťáky v prvních kolech v Métách a ve Vídni..ale pak přijel do Madridu a zahrál si finále. Mně přijde, že jeho jen tak něco nenalomí.
Reagovat
dabelsobul
No uvidime :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist