GFT: Šarapovová porazila Wozniackou, Tsonga smetl Bellucciho (+videa)

8. 12. 2012, 09:56
Aktuality 25
V Sao Paulu pokračovala druhým dnem exhibice Gillette Federer Tour. V úvodním utkání bývalých světových jedniček vyhrála Ruska Maria Šarapovová nad Dánkou Caroline Wozniackou, v duelu plném atraktivních výměn Francouz Tsonga smetl domácího Bellucciho.
Wozniacká, Federer a Šarapovová

Pětadvacetiletá Maria Šarapovová začala duel s o tři roky mladší Caroline Wozniackou skvělým nástupem a ziskem čtyř úvodních gamů rozhodla o osudu prvního setu. Ve druhém dějství už byl vývoj mnohem vyrovnanější. Dánská tenistka nejprve ztratila náskok brejku a pakotočila stav z 3-5 na 6-5, třetí sadu si ale vynutit nedokázala a prohrála 2-6 6-7. 

Caroline Wozniacká imituje Serenu WilliamsovouWozniacká v zápase neztrácela dobrou náladu. Kromě tance s maskotem a žádosti o podporu publiku imitovala také Serenu Williamsovou. 

"Serena je moje velmi dobrá kamarádka, tak jsem věděla, že s tím nemá problém. Už několikrát jsem to dělala," komentovala dánská tenistka, jež rok 2012 začala na 1. místě světového žebříčku, ale zakončila ho až na 10. příčce. Publiku řekla, že se těší, až se v roce 2016 do Brazílie vrátí na olympijské hry. "Miluju zdejší fanoušky, mít tady olympijské hry je úžasná věc," dodala směrem k Rio de Janeiru.

Šarapovová si už minulý týden zahrála exhibici v italském Miláně, kde porazila v zápase hraném na jeden vítězný set 6-2 Italku Saru Erraniovou.

Highlights ze zápasu Šarapovová - Wozniacká:


Po duelu nežných pohlaví se na kurtu nové arény v Sao Paulu postavili Jo-Wilfried Tsonga a domácí Thomaz Bellucci, který ve čtvrtek zdolal ve třech setech Rogera Federera.

Jo-Wilfried Tsonga tancuje na hit Ai se eu te pegoProti koncentrovaněji hrajícímu francouzskému soupeři ale nestačil. Tenisté diváky bavili exhibičnímu kousky a řadou skvělých výměn. Po tenisové stránce ale byl mnohem lepší Tsonga, který zvítězil hladce 6-2 6-2.

"Dnes to byl zcela jiný zápas, než včera, protože jsem byl unavený a Tsonga byl čerstvý. Hrál lépe než já," uznal Bellucci.

V sobotu se v Sao Paulu utkají Victoria Azarenková se Serenou Williamsovou a Roger Federer s Tsongou. "Na zápas s Rogerem se moc těším. Je to skvělý sportovec a každý zápas s ním má speciální náboj," řekl Tsonga, který na žádost moderátora utkání divákům zatancoval na hit Ai se eu te pego od brazilského umlce Michela Tela.

Highlights ze zápasu Tsonga - Bellucci plný povedených výměn:


Večer se nesl také v duchu tance:


Tsongův tanec v čase 2:15:


Už ve čtvrtek si s maskotem zatančil také Roger Federer:

 

Gillette Federer Tour v kostce:

Výsledky exhibice v Sao Paulu:
6. prosince:
B.Bryan/M.Bryan - M.Melo/Soares 6-2 3-6 6-3
Thomaz Bellucci - Roger Federer 7-5 3-6 6-4

7. prosince:
Maria Šarapovová - Caroline Wozniacká 7-6 6-2
Jo-Wilfried Tsonga - Thomaz Bellucci 6-2 6-2

Další program exhibice v Sao Paulu:
8. prosince:
Serena Williamsová - Victoria Azarenková ... 19:30 hodin (22:30 SEČ)
Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga ... 21:30 hodin (0:30 SEČ)

9. prosince:
Thomaz Bellucci - Tommy Robredo ... 16:00 hodin (21:00 SEČ)
Roger Federer - Tommy Haas ... 18:00 hodin (21:00 SEČ)

Další program Roger Federera po Sao Paulu:
12. prosince (Buenos Aires):
Roger Federer - Juan Martín Del Potro ... 19:30 hodin (23:30 SEČ)

13. prosince (Buenos Aires):
Roger Federer - Juan Martín Del Potro ... 19:30 hodin (23:30 SEČ)

15. prosince (Bogota):
Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga ... 18:00 hodin (0:00 SEČ)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Heather_Fedex
chudak rogerek :)) ty rozpaky jsou zretelne
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou tady highlighty a článek, takže to nemusím nějak moc popisovat. :) Snad bych jenom řekl, že ty úvodní čtyři gemy prvního setu byly dost vyrovnané, i když je všechny získala Masha. První tři šly přes shodu (dvakrát podávala Caro, jednou Masha) a ve čtvrtém při podání Mashy uhrála Caro dva fiftýny... Každopádně v tom 1. setu hrála Masha výborně, zatímco Caro udělala nějaké chyby. Ve druhém setu Caro zpřesnila hru a Masha trochu víc chybovala. Masha měla menší výpadek, když Caro ze stavu 3:5 otočila na 6:5, ale nakonec Masha získala sadu v tie-breaku... Kdo se díval, tak se rozhodně nenudil. Sice to byl exhibiční zápas, ale hrálo se ve velkém tempu. Myslím, že to holky vzaly jako kvalitní přípravu a kromě několika exhibičních výměn hrály prakticky naplno. Mohly si zkusit nějaké věci, které do začátku nové sezony určitě ještě vypilují. Masha hrála v některých výměnách ploché a mimořádně rychlé údery. Jako úder večera bych vyhodnotil Mashy return, který je na videu v čase 5:10 (Caro a její reakce mluví za všechno :D). Hlavně v tom prvním setu předvedla Masha skvělou hru, podobně jako v exhibičním setu proti Saře před týdnem v Miláně. A to si myslím, že včera Masha podávala lépe než v Miláně... Caro se nepovedl začátek, ale ve 2. setu se celkem chytla. Měla tam nějaké výlety na síť, které u ní nejsou úplně běžné. Tak uvidíme, jestli to bylo kvůli exhibici, anebo to Caro zkusí i při ostrých zápasech. Já bych se toho rozhodně nebál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na exhibici samozřejmě nechyběla i sem tam nějaká sranda. Co se týče Caro a její imitace Serany, tak to byla zatím nejvěrnější kopie Sereny, jakou jsem kdy viděl. :D A pak je taky škoda, že na videu je rozhovor s Caroline, ale není tam rozhovor s Mashou. Caro totiž Mashu trochu pozlobila, když v průběhu jejího rozhovoru začala střílet míčky do hlediště. :D No a na konci dostaly holky nějakou pozornost a fotily se s Rogerem (viz foto u článku). :)

Celkově to bylo fajn a jsem rád, že jsem se díval. Osobně mám exhibice rád, protože je občas dobré vidět, když holky hrajou bez stresu a můžou si to užít. Dneska už se těším na Viku a Serenu. :)
Reagovat
skott
Vzhledem k tomu, že celá Gillette Federer Tour je pojatá docela vážně a opravdu se hrálo svižně (na rozdíl třeba od pražské exhibice Maria hrála ostře i returny) tak včerejší utkání nebylo pro Wozniacki příjemným zjištěním. Zatímco Maria je již před Novým rokem zpátky ve formě, tak u Wozniacki si troufám tvrdit přesný opak. Nestačila vůbec v ničem, dokonce v delších výměnách (moc jich nebylo) tahala za kratší konec a tu propast na nejlepší hráčky nijak nestahuje. Bude mít hodně co dělat, aby byla aspoň rovnocennou soupeřkou už na AO.
A ke srandě bych jen řekl, že Wozniacki humor mě stále míjí. Např. ve druhém setu se snažila po Marii esu reklamovat dotek pásky, přičemž nikdo včetně rozhodčí nepochopil, zda to myslí vážně a teprve až Marii ¨přiznání¨ zachránilo trapnou chvilku. Podobně její převlečení za Serenu v nejméně vhodnou chvíli, když Máša servírovala na zápas při 5-4, bylo krajně nejapný a taky Maria najednou dala 2 df a nevynucené chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je třeba dodat, že moc lepších soupeřek, než je Masha, už Caro potkat nemůže. :) Caro nemusí být hned v první trojce. Já budu spokojený, když poskočí do první osmičky... Jinak to je právě otázka, kdo k tomu zápasu jak přistoupí. Masha je známá tím, že chce vždycky vyhrát, i když hraje exhibici. Já to na ní oceňuju, protože je zřejmé, že chce divákům pokaždé nabídnout kvalitní tenisovou podívanou. :) Caro se na každé exhibici snaží dělat srandu, ale určitě chce i dobře zahrát... Nevím, na kolik je Gillette Federer Tour pojata vážně, když Roger prohraje s Belluccim. :D Každopádně se určitě shodneme na tom, že Masha by včera vyhrála, i kdyby to nebyl exhibiční zápas.

Co se týče toho načasování, kdy Caro napodobovala Serenu: Možná to udělala za toho stavu právě proto, že potom už by to nemusela stihnout. :D Já myslím, že tohle Mashu určitě nerozhodilo... A jestli jo, tak má aspoň jistotu, že se jí to při normálním zápase stát nemůže. :)
Reagovat
skott
Včera hrály naplno obě, žádný prostor k blbostem tam právě až na parodování Sereny během hry nebyl, sem tam občasné úsměvy. Proto bylo hodně zvláštní, že s tím Wozniacki vůbec přišla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bezesporu se snažily obě, ale někde v té hlavě to asi člověk má, že hraje exhibici... I kdyby tím Caro chtěla Mashu rozhodit, tak je to přece exhibice a nejde o nic. Nebuď na Karolínku tak přísný. :)

Viděls exhibici v Miláně? Řekl bych, že Caro hrála včera proti Mashe lépe než Sara v Miláně. Ale nedá se to až tak srovnávat, protože Sara odehrála proti Mashe jenom jeden set... A viděls tu čtyřhru? Ze začátku bylo poznat, že Masha s Anou nejsou sehrané, ale postupně se začaly docela dobře doplňovat. :) Kdoví, jak by to dopadlo, nebýt toho sporného míčku v devátém gemu, díky kterému Italky proměnily brejkbol...

Jinak tady jsem objevil nějaké spekulace o novém partnerovi Mashy... Ale zatím bych to nebral moc vážně. :)
http://sport.ch.sportalsports.com/sportch/generated/article/tennis/2012/12/06/25797900000.html
Reagovat
skott
promiň monty, ale někdy mě vážně mrzí, že nevidíš jaká je ta tvoje Karolínka špindíra.
nn, exhibici z Milána jsem neviděl, i tu včerejší jsem koukal náhodou, díky tomu upozornění od tebe a haitika v diskusi. Popravdě jsem moc nevěřil, že bude k vidění, ne vždycky jsou, třeba Maria s Verou loni někde v Mexiku nebyla.
Dimitrov? no samá voda, samá voda..jako vždycky:)
Reagovat
Heather_Fedex
masa a babyfed?? hmmmm.....zajimave ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Mashe a Grigorovi by to spolu nehorázně slušelo! Tak Masha a Grigor byli spolu v Miláně, když tam Masha hrála exibici
http://www.youtube.com/watch?v=7CMle09MVUU (okolo 16:00) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak... Chápu, že ji nemusíš, ale ty taky pochop, že já ji mám rád. Podle mě to je fajn holka a svůj názor měnit nebudu, rozhodně ne na základě toho tvého... Na druhou stranu mě to od tebe nepřekvapuje, protože už třetí den mojí existence na TP (2. 10. 2011) jsi mi napsal: "I Ivanovic fandis?Ted jsem se schvalne podival zpatky a Wozniacki, Azarenka, Ivanovic...kdybys nemel rad Marii, tak reknu, ze se mi prave dela spatne:-)" Takže u tebe aspoň vím, na čem jsem. :D

Když jsi neviděl tu exhibici v Miláně, tak ti dám odkaz aspoň na highlighty ze čtyřhry. :)
http://www.youtube.com/watch?v=qdyMSI9GgPs

A tady ještě nějaký zábavný rozhovor s Mashou a Anou po exhibici... :)
http://www.youtube.com/watch?v=ljweK19aXwQ

Když zapátráš na youtube, tak toho najdeš určitě ještě víc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo, Dimitrov je docela fešák. :) On už měl taky nějaký vztah se Serenou... Ten chlapec má asi slabost pro úspěšné tenistky. :D
Reagovat
skott
tak to si ani nevzpomínam, ale moje pocity zůstávají evidentně neměnné.
že mi i přes to všechno posíláš odkaz, díky:) podívám se jak ta čtyřhra vypadala..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ti to připomenu (odkaz níž). :D Ale ne, promiň za tu citaci. Normálně si vyhledávám jenom svoje příspěvky, abych se třeba neopakoval a mohl dát jenom odkaz nebo to zkopírovat (anebo je to taky dobrá sebereflexe). :) Tentokrát mi to prostě nedalo a tvoje slova mi utkvěla v paměti. :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/safin-sestra-se-uz-k-tenisu-nevrati-8835/

Za ten odkaz nemáš zač. Přece bych tě nemohl ochudit o pohled na nejkrásnější deblový pár všech dob. :) Rozhodně se na tebe nezlobím. Já si tě jako diskutéra vždycky vážil, i když se mi některé tvoje příspěvky nelíbily (na adresu Caro, Any atd.). Ale co si pamatuju, tak se mnou sis psal vždycky slušně a byls tolerantní, přestože většinu z mých favoritek nemusíš... A taky oceňuju, že jsi zásadový. :)
Reagovat
skott
tak to si mě skutečně pobavil tím zalovením v historii, přestože samotný článek je vlastně velice smutný...a teď rok poté dvojnásobně...Nicméně diskuzi jsem se zasmál;)
Jinak jsem se podíval na poslané odkazy, ale bohužel kavlita je hodně špatná a bolí z toho oči, víc než ze samotného spojeni Marii a Ivanovic. Musel jsem to vzdát. A rozhovor se mi zas nelíbil o moc víc, protože nemam moc rád, když je Maria tlačená do podobného kamarádíčkování. Ale i tak díky.
Musím tě ovšem opravit, nejlepším i nejhezčím párem historie navždy zůstanou Spice Girls;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že ten článek je smutný. :( Ten stream není nic moc, ale z pohledu na Marušku s Aničkou určitě nebolí oči. Jen si přečti ty komentáře pod videem, jak by je fanoušci rádi viděli hrát spolu častěji. :) Někdo to dokonce označil za předčasný vánoční dárek od WTA. :D Jinak Masha sice nevyhledává mezi tenistkami kamarádky, ale nemá problém prohodit s řadou z nich pár slov a myslím, že ani tenhle rozhovor jí nevadil, spíš naopak. :)

Myslíš Martinu Hingis a Annu Kournikovou? No tak ty spolu hrály mnohem častěji, vyhrály hodně turnajů a taky nějaké grandslamy. Tak určitě byly hezké obě dvě, hlavně Anna. :) Ale já si je jako aktivní tenistky už moc nepamatuju... Pro mě jsou nejhezčí Masha s Anou. Nejlepším párem být nemůžou, protože debla nehrajou, ale tím nejhezčím jsou pro mě jednoznačně, i když spolu odehrály jenom jeden set. :)
Reagovat
skott
Teda horší HIGHLIGHTS než těch 7 minut ze zápasu Tsonga/Bellucci jsem ještě neviděl:-)
Možná by se na to měl, než to autor popíše, alespoň sám podívat. Krom asi tří lepších výměn jsou to převážně nevynucené chyby včetně zkažených servisů nebo dokonce i dvojchyb. Než highlights jsou to víceméně jen závěry setů..
Reagovat
LubosZabloudil
Ráno nic obsáhlejšího bohužel nebylo. Teď jsem to vyměnil za lepší, i když taky ne ideální... buďme rádi alespoň za toto :)
Reagovat
skott
to samozřejmě beru, ale reagoval jsem kvůli popisku videa, který mě nalákal se podívat;)
Reagovat
smazaný uživatel
zápasy z GFT. Zápas Federer - Bellucci už tam je.

http://www.youtube.com/user/RFtennischannel?feature=watch
Reagovat
gigin
Hey guys! How are you? I took some time off to have a good relaxing holiday. As you can see, i had couple of weeks of rest in a beautiful tropical place with Jelena. Just what i needed after a long, but successful season. We really enjoyed and recharged our batteries. I am writing you from London. I came here to attend a Winter Whites Gala at the Statoil Tennis event that is held tomorrow evening. It is a charity event that is hoping to raise awareness and funds for Centrepoint charity for homeless young people, whose patron is Duke of Cambridge, Prince William. I am really happy to have a chance to meet him and express my admiration for his philanthropy work. He is a great example of how important it is to never forget that there are many people who are less fortunate than ourselves,and that we should always try to help as much as we can. The world would be much happier and better place if we all cared for each other. Sometimes a simple smile an
d polite word can change someone's life, and it doesn't cost a thing! :)
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/29nolda_na_dovci.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
thank you very much for news from djokoland! :)
Reagovat
gigin
Nema na čemu ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist