Goffin v Šanghaji udolal Del Potra, dál jde i Djokovič

11. 10. 2016, 10:47
Aktuality 15
ATP ŠANGHAJ - Turnajová jedenáctka David Goffin nakonec bitvu s divokou kartou Juanem Martínem Del Potrem zvládl. Argentince porazil v dramatické bitvě 4-6 6-3 7-5. Ve druhém kole si Belgičan zahraje s Benoitem Pairem.
David Goffin

David Goffin tak navázal na úspěšný turnaj ATP v Tokiu, kde minulý týden nestačil až ve finále na Nicka Kyrgiose. K turnajové jedenáctce byl los velmi krutý. Hned do prvního kola dostal velmi těžkého soupeře Juana Martína Del Potra, který dostal od pořadatelů divokou kartu.

Podruhé v letošní sezoně nezvládl Argentinec na turnaji svůj první zápas. Proti Goffinovi nastoupil vůbec poprvé, oba hráči měli velké množství šancí, nakonec ale výhru vydřel pětadvacetiletý Belgičan.

Úvodní sadu však lépe zvládl finalista z roku 2013 Del Potro, který na podání ztratil pouze dva fiftýny a v sedmém gamu poprvé prorazil servis soupeře. S bývalou světovou čtyřkou to vypadalo dobře i ve druhém setu. Hned v první hře Belgičana opět brejknul, vedení ale neudržel a sám dvakrát ztratil podání.

V rozhodující sadě se podařilo Del Potrovi dvakrát smazat manko brejku, nicméně za stavu 5-5 Goffin sebral Del Potrovi servis potřetí a hned svou první šanci na ukončení dramatické bitvy využil.

Goffin si ve druhém kole zahraje s Benoitem Pairem, s nímž má negativní bilanci jedné výhry a dvou porážek. Naposledy si spolu zahráli loni v Bastadu, kdy ztratil Francouz jen pět gamů.

Prvním soupeřem Tomáše Berdycha na turnaji v Šanghaji bude Španěl Marcel Granollers, který si dnes v úvodním kole poradil s Yuichim Sugitou 7-5 7-6. Jednatřicetiletý Berdych s Granollersem odehrál dosud čtyři zápasy a ještě neztratil ani set.

Lucas Pouille porazil 6-3 6-3 Fernanda Verdaska, kterého limitovala bolest krční páteře, a oplatil mu porážku z letošního finále v Bukurešti. Ve druhém kole se třináctý nasazený Francouz utká poprvé s dalším Španělem Almagrem.

Bitvu dvou Španělů zvládl lépe Feliciano López, který po setech 7-6 4-6 7-6 udolal svého krajana a turnajovou desítku Davida Ferrera. López si ve druhém kole zahraje s Jackem Sockem (h2h 1-0).

Nick Kyrgios pokračuje ve vítězné šňůře. Dnes si v Šanghaji v úvodním kole poradil se Samem Querreym dvakrát 6-4. Ve druhém kole poprvé vyzve Mischu Zvereva.

Australan Bernard Tomic své úvodní kolo v Šanghaji nedohrál. Za stavu 3-6 0-3 musel vzdát zápas svému soupeři Robertovi Bautistovi. Turnajová patnáctka svede ve druhém kole premiérový souboj s Taylorem Fritzem.

Hned první kolo turnaje nabídlo velmi zajímavý duel mezi Grigorem Dimitrovem a Richardem Gasquetem. Zápas nakonec ovládl dvakrát 6-4 Dimitrov, který tak potvrdil skvělou formu a na šestý pokus Francouze zdolal. Ve druhém kole ho čeká souboj s kvalifikantem Vaškem Pospíšilem z Kanady, s nímž Dimitrov zatím neprohrál.

Světová jednička Novak Djokovič vykročil za obhajobou loňského triumfu vítězně. Dnes si snadno poradil s Fabiem Fogninim dvakrát 6-3. V osmifinále ho čeká duel proti vítězi zápasu Grigor Dimitrov - Vašek Pospíšil.

Duel druhého kola zvládla i turnajová devítka a loňský finalista Jo-Wilfried Tsonga. S Jankem Tipsarevičem si Francouz poradil 6-3 7-6. Dalším soupeřem Francouze bude Alexander Zverev, který ve třech setech přehrál Marina Čiliče.

Dál jde i jeho krajan Gaël Monfils, který si rovněž ve dvou setech poradil s Kevinem Andersonem 7-6 6-3. Monfils v boji o čtvrtfinále vyzve Goffina, nebo Paireho.

• ATP MASTERS ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7,655.640 dolarů
úterní výsledky (11. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Goffin (11-Belg.) - Del Potro (Arg.) 4-6 6-3 7-5
F. López (Šp.) - Ferrer (10-Šp.) 7-6(3) 4-6 7-6(4)
Kyrgios (12-Austr.) - Querrey (USA) 6-4 6-4
Pouille (13-Fr.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-3
Lorenzi (It.) - García-López (Šp.) 5-7 7-6(2) 6-3
Granollers (Šp.) - Sugita (Jap.) 7-5 7-6(2)
Sock (USA) - Pella (Arg.) 7-6(3) 7-5
Simon (Fr.) - Carreño (Šp.) 6-0 6-3
Bautista (15-Šp.) - Tomic (Austr.) 6-3 3-0 skreč
Dimitrov (Bulh.) - Gasquet (14-Fr.) 6-4 6-4
Dvouhra - 2. kolo
Djokovič (1-Srb.) - Fognini (It.) 6-3 6-3
Tsonga (9-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 6-3 7-6(6)
Monfils (6-Fr.) - Anderson (JAR) 7-6(4) 6-3
A. Zverev (Něm.) - Čilič (8-Chorv.) 3-6 6-3 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Mayo
Noje po tom, co bol od FO fackovací panák, tak uz v tejto sezóne neprehrá.
Reagovat
Marduch
V HL s Foňou vypadá odpočatě, a nebylo by špatný ještě v letošní sezoně vítězně konfrontovat kazišuka Wawrinku, nejpozději na TM ve finálku.. Nerad bych totiž v poslední - a zřejmě klíčové - pětině Noleho kariéry přihlížel nějakému W-komplexu ;)
Reagovat
Mayo
Stan si uz svoje splnil. Teraz uz nech si Noje vyhra aj dvakrát nad ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda,ze to prehral,nestacim sledovat,mam ine povinnosti,zdravim fanusikov Del Potra,i ked to nevyslo co je velka skoda...hlavna vec je vsak,ze Juan je zdravy,u neho je to to NAJhlavnejsie,ostatne u kazdeho cloveka...
Reagovat
Krisboy
Taky bych mu to přál, ale David je zatraceně dobrej. Je fakt škoda, že se potkali takhle brzo.
Reagovat
janek_da
David porazil Goliáše
Reagovat
Lunej..
Škoda, bylo to těsné, David chvílemi dost naštvaný.
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, že je los svedl k sobě už v 1.kole, oba jsou sympaťáci, jeden holt musel vypadnout :-(
Reagovat
kada.tom
v Beijingu porazil poprvý Rafu, dneska v Shangaji zase poprvý porazil Gasqueta :-))
Reagovat
Mayo
Omg DelPo co si to spravil. Veril som mu na tomto turnaji. Co uz, aj taký je šport.
Reagovat
kada.tom
Jack postup a Grigor na dobré cestě, byť teda koncovka setu byla víc jak dramatická ... :-)
Reagovat
turista
To je pravda. Pak může narazit na Novaka Djokoviče, který dnes splnil jednu povinnost (výhra nad Fogninim) a Dimitrov bude možný další bonbónek pro Novaka na cestě za 67.titulem.
Reagovat
kada.tom
no ano, pokud Grigor nečekaně neskončí s Vaskem, tak by mohl Novaka potrápit
Reagovat
Fandina
A na Nova Sportu 1 teď hraje můj Gríša s mým Ríšou. Škoda, že hrají v prvním kole, v dalších by se mi jejich mač líbil mnohem víc. Tak jsem zvědavá, kdo vyhraje.
Reagovat
Fandina
Mač dávali na Nova Sportu a byla to přetahovaná. Ve třetím to už vypadalo na výhru DelPa, když po vedení Dejva 4:2 srovnal na 5:5. A dva poslední game patřily Goffinovi. Pěkný mač.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist