Gulbis je na antuce poprvé ve finále, v něm dosud neprohrál

24. 5. 2014, 01:12
Aktuality 10
ATP NICE - Ernests Gulbis si v generálce na Roland Garros ve francouzském Nice zahraje poprvé ve finále antukového turnaje. Lotyšský tenista v semifinále smetl Španěla Montaňése a v boji o svůj šestý titul se proti Argentinci Delbonisovi pokusí udržet svou finálovou neporazitelnost.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis nemá před French Open vůbec špatnou formu. Po semifinále v Barceloně, kde skončil na raketě rozjetého Nišikoriho, a turnajích Masters 1000 v Madridu a Římě, kde vypadl pokaždé až se španělským antukářem a světovou pětkou Davidem Ferrerem, se tento týden dostal poprvé v kariéře do finále antukového turnaje ATP.

Ve francouzském Nice druhý nasazený Lotyš po dvou třísetových výhrách nad Kližanem a Tursunovem porazil hladce 6-0 6-3 španělského antukového specialistu Alberta Montaňése. "Pustil mě k mé hře, od první výměny jsem si věřil. Měl jsem dobré načasování úderů. První set byl jeden z nejlepších, který jsem kdy odehrál," pochvaloval si pětadvacetiletý Gulbis, který po prvním podání vyhrál 26 ze 27 výměn.

Při tiskové konferenci novináře požádal, aby mu neříkali, s kým bude hrát v prvním kole French Open (pozn. s Polákem Lukaszem Kubotem). "Ještě jsem se na los nedíval. Losovalo se před mým zápasem, ale nechtěl jsem to vidět, protože jsem se chtěl soustředit na svůj dnešní zápas," vysvětloval Gulbis. "Jednou jsem hrál v Sydney semifinále se Simonem, ale už jsem byl myšlenkami na Australian Open. Nechtěl jsem dnes udělat tutéž chybu."

Gulbis hrál ve finále pětkrát a ještě nikdy v něm nenašel přemožitele. Naposledy letos v únoru vyhrál halový turnaj v Marseille, kde zdolal domácího Tsongu.

V Nice na lotyšského tenistu čeká levoruký antukový specialista Federico Delbonis, s nímž se dosud neutkal. Třiadvacetiletý Argentinec se den po výhře nad nasazenou jedničkou Isnerem postaral i o vyřazení domácí turnajové čtyřky Gillese Simona, jehož udolal 6-2 6-4.

"Byl to dobrý zápas. Gilles neustále bojuje a dnes to předvedl v druhém setu, kdy mi vzal servis. Ale brzy jsem dostal zápas znovu pod svou kontrolu," komentoval Delbonis, který letos v únoru na antuce v brazilském Sao Paulu vybojoval svůj premiérový titul. Finále si zahrál také loni v Hamburku.

"Zítřejší finále bude podobné zápasu proti Isnerovi. Ernests má také skvělý servis, ale pokud se budu soustředit, tak mám šanci," řekl 45. hráč světa Delbonis. Už nyní má jistý psoun o deset příček, v případě triumfu by se stal světovou třicítkou.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 485.760 eur)
páteční výsledky (23. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Gulbis (2-Lot.) - Montaňés (Šp.) 6-0 6-3
Delbonis (7-Arg.) - Simon (4-Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
gigin
Jak si ve finále, není s tebú řeč, to je jas! :)) Pěkná hra, jak psal niže spaniel, srovnávat tě ze Zlaturočkou byla fakt dost hrubá urážka. Podle mne určitě Delbonis kamarádí se sojkou. Vitaj na 14 místě, zkus zabrat na RG, tlačím tě jak cyp!! Pojď draku!!!
Reagovat
gigin
Na 15 místě, sorry. Jsem sa nějak rozvrkošil a rozletěl :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnu ze zvědavosti finále v Nice a čumim Ernie si ze všech už fakt dělá blázny ne, čtyři dropshot winnery in a row? :D What the hell?
Reagovat
gigin
:DDDD Já jsem byl pochc..ý smích :DDDD
Reagovat
spaniel
"Zítřejší finále bude podobné zápasu proti Isnerovi. Ernests má také skvělý servis, ale pokud se budu soustředit, tak mám šanci," řekl 45. hráč světa Delbonis.

Trosku urážka Gulbisovy mezihry, ale zatim mu to Gulbis dokazuje docela jasne :)
Reagovat
gigin
Vše nej, Fabio! FORZA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
skvělá fotka, kdyby neměl v ruce raketu, tak mám pocit, že to je buď styl taekwonda nebo lotyšské disko :D:D
Reagovat
gigin
Tak tu máme finále "isú". Delbonis vyřadil Zlatoručáka, Gilloua, ale Gulbisa nedá. To ví každej, kromě Vuka teda :-) COME ON, GOALBIS!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je pro Tebe Gulbis, pro mne je Federico! Nadeje, kterou si uz rok skromne tlacim a vychovavam, ovsem bez nejakeho humbuku kolem;D)
Vcera jsem odhadl, ze Gulbis bude hrat tak max. hodku, a hral... Ze Federico si poradi s Simonem, a poradil si;) Tys mne presvedcoval, ze bude jine finale;D) Tys tam porad tlacil toho francuza;)))

>>> trochu sranduji, pochopitelne;)

trochu vazneji

Jestli jde o finale, tak Gulbis na Federica neni pripravenej...;)
Federico vyhraje, i kdyz Gulbis je opravdu snazivy, jde mu to, ma to silu ten jeho letadlovy FH a baseballovy BH, ale ja si myslim, ze v koncovce ztrati hlavu...
....a nakonec, Delbonis neni nejaky blaznivy Montanes...;)
Reagovat
gigin
Piš si co chceš, Ernests dnes vyhraje a bude no. 14! Víš?? ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist