H+H: Chceme zůstat v hale bez porážky

23. 10. 2012, 15:22
Aktuality 4
S cílem udržet letošní halovou neporazitelnost zamíří Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na Turnaj mistryň. V Istanbulu se poprvé představí mezi elitní čtveřicí deblových párů sezony a v případě triumfu by se staly prvním ryze českým párem, který by vrchol sezony ovládl.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Hlaváčková s Hradeckou mají za sebou v deblu skvělý rok. Vyhrály čtyři vavříny a v druhé půlce roku postoupily na každém ze šesti turnajů do finále. Díky tomu mají i stříbro z londýnské olympiády a jsou druhým párem žebříčku WTA.

"Chceme vyhrát," řekla Hlaváčková před středečním odletem do Turecka. "Samozřejmě ale víme, že jsou tam čtyři nejlepší týmy světa a všechny měly super sezonu," doplnila.

Duo přezdívané H+H v této sezoně hrálo třikrát turnaj v hale a všechny - v Midlandu, Memphisu a minulý týden v Lucemburku - vyhrálo. "A chceme sezonu ve stejném stylu dohrát. Doufám, že to dokážeme," řekla Hradecká.

Sestry Williamsovy? Chybět nám nebudou
Turnaj mistryň ve čtyřhře v minulosti vyhrály slavné české hráčky Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Helena Suková i Jana Novotná, ale nikdy neměly za spoluhráčku krajanku. Naposledy uspěla Novotná v roce 1997 s Lindsay Davenportovou z USA. V uplynulých čtyřech letech třikrát ve finále prohrála Květa Peschkeová.

Čtyřhra se na Turnaji mistryň nehraje ve skupinách, ale čtyři páry se rozdělí na semifinálové dvojice, z kterého postoupí vítězky do nedělního finále. Spolu s Češkami budou v Istanbulu Italky Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou, Američanky Liezel Huberová s Lisou Raymondovou a Rusky Naděžda Petrovová s Marií Kirilenkovou.

"Italky a Američanky jsme letos porazily i s nimi prohrály. Rusky jsme ještě nezdolaly, ale aspoň jim máme co vracet," řekla Hlaváčková. Losování se uskuteční ve čtvrtek dopoledne a vedle toho budou tenistky natáčet i klip o Istanbulu.

Na jeden silný pár Hlaváčková s Hradeckou nenarazí. Americké sestry Serena a Venus Williamsovy, s kterými Češky prohrály ve finále Wimbledonu a následně i v boji o zlato na olympiádě, se do Istanbulu nekvalifikovaly, protože nehrají čtyřhru celou sezonu. "Kvalitou na to mají, ale nám chybět nebudou," řekla Hlaváčková.

Čtyřhru spolu hrají Hlaváčková s Hradeckou už pět sezon. Dobře se znají, což ukázaly právě v Lucemburku, kde se sešly poprvé od US Open a turnaj vyhrály. "Speciálně se nemusíme slaďovat a sehrávat, spíš jde jen o to si zase zvyknout po dvouhrách na debla, což mi trvá dvacet minut," řekla Hlaváčková. "Jejich pojetí není klasicky deblové. Obě hrají spíš singla a dokážou se výborně sladit. Kvality z dvouhry přenášejí do čtyřhry," řekl Tomáš Petera, osobní trenér Hlaváčkové.

V týdnu po Turnaji mistryň čeká české tenistky obhajoba titulu ve Fed Cupu. Nominaci na finále v pražské O2 areně proti Srbkám oznámí kapitán Petr Pála ve středu, ale dá se očekávat, že Hlaváčkovou s Hradeckou povolá. "S nominací přijde kapitán, ale určitě bychom rády hrály," řekla za obě Hlaváčková.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Chrenda
Musí to zachránit holky, když to Petra hnojí!!! Aspoň jeden pohár by to chtělo urvat!!
Reagovat
PetaM
Přesně tak, aspoň H+H, když to na Petru zatím moc nevypadá ...
Reagovat
PetaM
Holky, do toho! Ukažte jim, jak se to hraje!! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist