Haas vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Djokoviče!

27. 3. 2013, 07:43
Aktuality 106
ATP MIAMI - Novak Djokovič v Miami neobhájí tituly z posledních dvou let. Sérii 14 vítězných zápasů trojnásobného šampiona v Key Biscayne ukončil německý veterán Tommy Haas, který Srba porazil hladce ve dvou setech a připsal si první skalp světové jedničky od roku 1999.
Tommy Haas

Novak Djokovič v Miami získal tituly v letech 2007, 2011 a 2012 a letos tak začínal jako dvojnásobný obhájce titulu. Po hladkých výhrách nad Rosolem a Devvarmanem se v osmifinále utkal s Tommym Haasem, s nímž hrál na okruhu ATP šestkrát a prohrál pouze v roce 2009 dvakrát na trávě. 

Jenže nejstarší tenista v Top 100 Haas, který za týden oslaví 35. narozeniny, se proti nasazené jedničce vytáhl. V prvních šesti gamech na podání ztratil jen dva fiftýny a brzy vedl už 6-2 a 3-1. Pak sice čistou hrou přišel o servis a nechal Srba vývoj druhé sady otočit, poslední tři gamy ale patřily znovu německému veteránovi, který  po 81 minutách zvítězil 6-2 6-4 a ukončil tak Djokovičovu sérii 14 vyhraných zápasů v Key Biscayne.
Tommy Haas a Novak Djokovič

"Jsem velmi šťastný a hrdý na to, jak jsem hrál proti tak skvělému hráči, který našemu sportu několik let dominuje. Myslím, že jsem hrál extrémně dobře. On mi daroval spoustu příležitostí a já je využil," komentoval Haas, který získal skalp aktuální světové jedničky podruhé v kariéře, poprvé se mu to podařilo v roce 1999, kdy zdolal Američana Andreho Agassiho ve čtvrtfinále Grand Slam Cupu. Navíc je nejstarším tenistou, který za posledních 30 let dokázal porazit prvního hráče žebříčku.

"Všechna čest. Sehrál vynikající zápas a byl lepším hráčem, o tom není pochyb," uznal Djokovič po své teprve druhé porážce v sezoně. "Stanovil si skvělou taktiku. Dobře podával a výborně se pohyboval po kurtu. Co se mne týče, byl to ten nejhorší zápas, jaký jsem za dlouhou dobu odehrál," dodal sebekriticky. 

"Hrát proti někomu jako je Novak a dostat se na vrchol v této fázi kariéry, to je prostě neuvěřitelné," řekl Haas. "Těchto chvil si cením nejvíc, hrát na takhle velkých stadionech, hrát proti nejlepším na světě," dodal 18. hráč světa a bývalá světová dvojka.





Haas, jenž ve vzájemné bilanci s Djokovičem snížil na 3-4, si v Miami zahraje čtvrtfinále poprvé v kariéře. Jeho soupeřem bude jedenáctý nasazený Francouz Gilles Simon, se kterým vyhrál 4 z 5 vzájemných duelů.

Osmadvacetiletý Simon si ve 4. kole poradil s oblíbeným soupeřem Jankem Tipsarevičem, kterého v devátém vzájemném souboji porazil už posedmé. V Miami sice v v prvním setu přišel vinou spousty chyb o vedení 5-3, v dalších dvou sadách ale kazil více devátý hráč světa ze Srbska a světová třináctka z Francie tak nakonec zvítězila 5-7 6-2 6-2.

"Mohl jsem vyhrát už první set, ale bohužel pro mě Janko hrál od stavu 5-3 parádní tenis. V té chvíli to pro mě bylo velice obtížné, takže jsem rád, jak jsem na to dokázal zareagovat," komentoval Simon, který zápas ukončil po dlouhém patnáctiminutovém gamu. "Bylo to těžké ukončit, byl to vážně hodně dlouhý game. On (Tipsarevič) neměl co ztratit, věděl jsem, že by to pro mohlo být ještě velmi vrátké."

V horní polovině pavouka jsou s Haasem a Simonem ještě David Ferrer a Jürgen Melzer. Španělský tenista si ve 4. kole poradil s Japoncem Keiem Nišikorim, s nímž neztratil set ani ve druhém letošním utkání a vyhrál 6-4 6-2. Rakušan v duelu nenasazených osmifinalistů otočil zápas se Španělem Albertem Ramosem-Viňolasem.

"Dnes to byl velmi dobrý zápas, hrál jsem svůj nejlepší tenis za několik posledních týdnů. Každý zápas je jiný a já hrál na vysoké úrovni," pochvaloval si Ferrer, který se po turnaji vrátí na post světové čtyřky před krajana Nadala.

Účast v nejlepší osmičce si v areálu Crandon Park zajistil suverénně také Tomáš Berdych, kterého čeká Francouz Richard Gasquet.

 

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
úterní výsledky (26. 03. 2013)

Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (4-ČR) - Querrey (17-USA) 6-1 6-1
Haas (15-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 6-4
Murray (2-Brit.) - Seppi (16-It.) 6-2 6-4
Ferrer (3-Šp.) - Nišikori (13-Jap.) 6-4 6-2
Simon (11-Fr.) - Tipsarevič (7-Srb.) 5-7 6-2 6-2
Gasquet (8-Fr.) - Almagro (10-Šp.) 6-7(3) 7-5 7-6(3)

Čilič (9-Chorv.) - Tsonga (6-Fr.) 7-5 7-6(4)
Melzer (Rak.) - Ramos (Šp.) 2-6 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
Mayo
ešte odstrániť Berdycha a turnaj je krásny:) najbližšie ešte nie asi ale Murray v semi mu vystaví STOP-ku :)
Reagovat
Fandina
pokud dojde k semíčku Tom Andy, tak by tentokrát mohl Berda vyhrát. Tome ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Jan
Ještě odstranit tebe a tenisportal bude také krásný.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte ho, Mayo je pánes :-)) A neboj, Andy ho odstaví.
Reagovat
Mayo
Haas hral neuveriteľne...proste úplne chytrý tenis, tie údery varíroval...taká hra je účinná na takého hráča
Reagovat
Mayo
rafaeloli či kto to mi tvrdil, že titul djokovičovi nemá kto zobrať...síce ja som tvrdil tiež že nato má iba Murray :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si tady početla, nechápu, proč se ze všeho dělá taková věda? Prostě Tommy hrál dobře, Djokovi to nešlo no a? Já osobně Djoka vůbec nemusím, ale uznávám ho jako výbornýho tenistu a když ho někdo porazí, je to fajn v tom, že je to pro mě jako fanouška pestřejší. Ani Nadal není můj oblíbenec a fandím každýmu proti němu ze stejnýho důvodu. A přesto si tady můžu normálně pokecat, aniž bych musela hráče urážet nebo snižovat jejich výkon. Nebo mě stoupenci Djoka a Nadala virtuálně zamordujou, že jim nefandím? Vše je to jen o inteligenci jednotlivců..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřílívej olej do ohně. Jediný troll v této diskuzi je polach16, který se asi nudí a tak spamuje, takže nikdo kromě něho tu vědu nedělá ani nijak Djokoviče nesnižuje. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala jsem jen názor, můžu ne? :))Tohle není jediný forum, kde jsou trolové, tak mě ty řeči (většinou na stejný brdo)občas naštvou. Tak sorry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Nole v posledních měsících zažívá zatím bezpochyby nejtěžší období po jeho příchodu na trůn. Na AO se loučil skoro v osmifinále s Wawrinkou, pak sice přišlo vítězství v Dubaji, ale teď další dvě porážky a není bez zajímavosti, že je to poprvé od roku 2011 (nepočítám Paříž-Londýn 2011, kde už byl na dně se silami), co si nezahraje ve finále dvou po sobě jdoucích Masters. A to se přitom hrálo na hardu. Hold každý se chce na něj vytáhnout a nemůže si vybírat slabší dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych z toho nedělala začátek konce. Ono to před turnajem může vypadat, že Noleho nemůže nikdo v cestě za titulem zastavit, ale já jsem třeba nervozní u každého zápasu, protože se pořád potvrzuje, že se výsledky odhadnout nedají- soupeř se zjančí, favorit se špatně vyspí, zafouká vítr...ani světová jednička nemá všechno jisté. Ale tak je to správně, já mám překvapení ráda (jen je na úkor Noleho trochu hůř snáším no:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že to tak bereš. :) A začátek konce sem vůbec nemyslel. Djoko podle mě klidně může triumfovat na Roland Garros (přece jen ve tříseťákách se ještě více rozevírají nůžky mezi ním a ostatními), jen sem chtěl napsat, že už to není ta jasná dominance jako z roku 2011 a části loňského roku. A je třeba takových překvapení, bez nich by se hrálo jen o to, kdo postoupí do čtvrtfinále a Fantastic Four by si zahrála turnaj mezi sebou. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, i sezona 2011 měla vypádky- tam Nole například nezvládl závěr sezony, v sezoně 2012 zase v závěru sezony dominoval...a letos? Kdo ví, co bude, je teprve začátek a Nole už má na kontě AO a Dubaj, vypadnutí z tisícovek sice mrzí, ale pořád je to podle mě dobrý start do sezony 2013;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Soni, mohu se zeptat
a ) hrála si někdy vrcholově tenis ? klidně kraj za žáky
b ) hrál Djokovič opravdu tak mizerně ?
c ) nebo ho zkrátka Haas vymetl z kurtu
tihle nekritičtí fanoušci jsou typuju na gymnáziu Josefa Engela
neblbni a nežerer to tak...Tommy ho vypráskal, tečka
Reagovat
smazaný uživatel
Smrki, já si myslím, že můj komentář níž je dost srozumitelný, aby ses mě nemusel ptát na otázku b) a c)...co se týče a), po tom je ti houby:-)
Reagovat
Berny
Ja myslim ze nejaky pomyslny buh tenisu a spravedlnosti si tady par tydnu zpet precetl komentare o tom jak djokovicova hra je naprosto neprustrelna a jak v nasledujicich letech vyhraje vsechny betony. Souhlasim s tim ze djokovic je momentalne nejlepsi hrac na betonech a asi nejl.hrac celkove a ze toho hodne vyhraje. Nicmene tenis je nastesti dostatecne tezky sport a konkurence je velika, ikdyz nekteri ji nevidi.

Podle kvalit by djokovic mel vyhrat letos vsechny betony, a to asi i v nasledujicich letech, neverim ze nekdo ze soucasnych hracu jich vyhraje vice nez on (od tohoto okamziku), nicmene tenis rozhoduji malickosti a jednotlive zapasy, vetsinou jednotlive gamy a caso i micky.

Napriklad Feferer v roce 2009 mohl vpohode vyhrat kalendarni grandslam. Chybelo mu k tomu vcelku malo , vyhrat dve 5-setové bitvy. Dokonce mohl vyhrat 7 GS v rade, od W 08 do AO 10. S nadalem W08 byl 2 micky od vyhry, a pak AO 09 a UO 09, jiz zminene petisetaky, rozhodovali detailu. Pro rogera 7 GS v rade to mohla byt tehdy realita. Za par desitek let by si par historiku na tuto snuru vzpomnelo jako na neporazitelneho Federera jehoz hra byla neprusrelna. Na druhou stranu nechybelo moc a v kolonce ziskanych GS v obdobi W 08 - A 10 mohl byt roger peknou nulu a taky tomu nechybelo zas az tak moc a neni to utopit. US 08 hral 5ti setak s Andrejevem, FO 09 tekl 0:2 s Haasem 3:4 a tusim odvracel breakbally, W 09 jak o chlup vyhral mohl o chlup mohl prohrat, a AO 10 tekl 0:1 s zivotne hrajicim Davydenkem a 1:3 Kolja na servisu. Dokonce tehdy no na 7 GS mohlo realne vyradit 6 ruznych souperu: Nadal W 08, Andrejev US 09, Berdych AO 09, Nadal AO 09, Haas FO 09, Del Potro FO 09, Roddick W 09, Del potro US 09, Davydenko AO 10. Neverim ze ten sebevice fundovaný odbornik nekdy na konci roku 2007 nebo na zacatku roku 2008 dokazal predpovedet takovyto vyvoj, kdo by dokazal vyjmenovat tyto hrace na zacatku roku 2008 ze by dokazali v nasledujicich 7-8 GS rogera porazit ?
Reagovat
Berny
Stejne tak to muze byt v nasledujicich 8 GS u djokovice, on je trida a excelentni hrac a muze 8 GS vyhrat ale taky muze vyhrat 0. Jednou ho lupne roger, pak rafa, pak del po, pak haas, pak treba gulbis, a nebo taky ne. Takze si prosim nekteri uvedomte historii a zjistite ze nic neni predvidatelne. A to je taky duvod proc ten tenis sledujeme. btw ted si rikam djokovic na tom byl podobne jak roger od AO 11 do AO 13 mohl novak vyhrat vcelku realne 8 GS, a taky mohl vyhrat treba jen AO 11 a pak 7 proher, taky to zas nebylo az tak utopicke.
Reagovat
VlS
Super koment, dík
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné počtení, zavzpomínal jsem si. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to snad ať Andy vypadne radši taky. Protože, kdyby to tam náhodou vyhrál, tak tu do konce roku nebudu číst nic jiného, než že vyhrál jen díky absenci Federera s Nadalem a výpadku Djokoviče. Za to snad ta radost z případného titulu ani nestojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřeš to, titul by byl titul, navíc posun na 2. místo.Já bych zdejší písalky fakt nějak už neřešil, vždy si najdou něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro pána, snad se neohlížíš na to, co si kdo o tom myslí, důležité je jak to vnímáš ty a mě by to upřímně ani nenapadlo takto nad tím přemýšlet. Jediným turnajem, který se dá takto zlehčovat je loňská Paříž, která je odstrašujícím příkladem nelogického chování ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomněl jsi na výpadek Delpa :-D :-D :-D
Reagovat
gigin
:DDDD Spravils mi náladu :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Co myslíte, jak si teď Tommy povede proti Simonovi?
Reagovat
smazaný uživatel
To je hnus, člověku už je tak dost mizerně z prohry a ještě tu číst ty splašky, co někteří vypouštějí:-/
Z mého pohledu Nole včera nehrál dobře, dělal hrozný množství UE, špatná rozhodnutí (hlavně to chození k síti), ještě do toho ten vítr, se kterým on se neumí srovnat, láme se u míčků...hodně mi to připomnělo loňské USO:-(...ale to je samozřejmě jeho slabina a nedá se na to vymlouvat...
Na druhou stranu měl Haas svůj den, skoro vůbec nekazil, asi vycítil, že je dnes Nole k poražení a předvedl ohromně sebevědomý výkon. Jediný jeho výpadek za celý zápas byl při rebrejku ve 2.setu (jinak po svém servisu ztratil snad 3 míčky, zatímco o Novakův se furt bojovalo)...
Haasemu samozřejmě gratulace, snad podobný výkon předvede i proti Simonovi;-)
A já teď už tlačím jen Tomáše...:-)
Reagovat
Roger_Federer
klidek o nic nejde, Novak neni robot(ikdyž Marty28 mysli, že ano) a vypadky formy jsou normalni..Haas podal perfektni vykon a proste mu to vyšlo, je to jeden z poslednich dinosauru na okruhu a tento vysledek je super..Nole potřebuje vyhrat RG, tento bidne obsazeny masters neni podstatny..:)
Reagovat
smazaný uživatel
od tebe bych uklidňující slova nečekala teda;-) Díky.
Já to Haasovi přeju, je obdivuhodné, jak hraje ve svých (za týden) 35 letech...uznávám, že včera podal výborný výkon a jen doufám, že se nevystřílel na Novakovi a teď ho upinká Simon.
Reagovat
smazaný uživatel
*jen doufám, že ho dnes neupinká Simon
Reagovat
tommr
zdá se, že na Haase ta Simonova pinkaná moc neplatí - aspon soudě podle vzájemný bilance. Tak snad to Haasovi vyjde proti Simonovi i tentokrát. Včera jsem sice Simonovi přál proti Tipsarvicovi, ale na to jeho pinkání se fakt nedá dívat ... :)
Reagovat
Fandina
tak se na Simonovo pinkání nekoukej. Jinak si myslím, že když bude hrát Tommy jako proti Nolemu, tak Simona taky dá ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
to je stejne k nasrani, když dva nejlepši hrači současnosti daji dohromady stejny počet Granslamu za stejny počet odehranych let jako jeden skomirajici...:)
Reagovat
Roger_Federer
jj+JMDP a je to dokonce o 2, smula, že nlkdo jiny už nevyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
věkově ho skoro taky dotahují, takže narozdíl od Fedexe mají ještě čas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Tommy, teď jeď ;)
Reagovat
Fandina
Podle mě je dobré, když každý kdo sleduje tenis má nějakého oblíbence, potom ho to víc baví, když se mu daří a když nedaří, tak je smutný a to jsou všechno emoce, které k životu patří.
Před časem si se mi tu vysmíval, že fandím Berdovi, když prohrál ve finále Marseille s Tsongou, že na víc než na 250 nemá a že nikdy se nikam dál nedostane a za týden byl Tom ve finále v Dubaji. Tenkrát si říkal, že ti to mám připomenout, jestli se to stane, odmítla jsem si takové věci, útoky nicků pamatovat, ale teď ti to připomínám. Sek ses, nekritizuj, neprovokuj. Nejsi důvěryhodný.
Reagovat
Fandina
to není o mýlení se, to je o tom, že ty přijdeš a začneš tady ztrapňovat tenistu, který prohraje, útočíš na něj a děláš dusno. Nedělej to. Fandi někomu, tomu přej a tím to končí.
Reagovat
Fandina
Nikde není napsáno, že Nole musí všechno vyhrát. Pořád je jedničkou a s velkým náskokem. Kdyby bylo všechno stoické, tak by nemělo cenu hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Fandino;-)
Reagovat
smazaný uživatel
proč ti vadí Nole. Vždyť je zážitek se na něho dívat. Emoce, legrace,bojovnost, kdo takový je?? Včera jsem chvíli koukal na zápas (no spíše hru) Seppi-Murray, to bylo hrozný!!Nuda, zívačka.
Reagovat
smazaný uživatel
konečně pořádný názor, díky ti za něj :) Myslím, že Novak už umí přiznat prohru víc než Murray...
Reagovat
Mayo
mňa napríklad Murrayho zápasy bavia...to jeho fakovanie ma proste vždy dostane :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Ty jsi prostě můj člověk :-))
Reagovat
Mayo
tak dikk (: :D však ale kto by sa na tom nezasmial po takmer každom fiftíne ... tak možno som divný ale mne sa to ľúbi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se. Píšeš super! :D
Reagovat
smazaný uživatel
(puke)
Reagovat
smazaný uživatel
Však jasně :-) Asi je nás divných víc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se mi líbí:) tommy je borec...škoda jeho zranění v minulosti, protože jeho zápis v tenisové historii by byl mnohem výraznější...srbáč šel do kolen a to se mi líbí, zvláště když hlásil obhajobu...cha cha
Reagovat
smazaný uživatel
Shlédnul jsem teď záznam a fakt nemám slov, paráda od Tommyho, bída od Noleho, když to sečteme, máme výsledek.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po včerejších osmifinálových zápasech v Miami (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do čtvrtfinále a ještě tudíž můžou v Miami získat další body):

...
3. Murray (+2785 bodů) *
4. Ferrer (+1485 bodů) *
5. Nadal (+1240 bodů)
----------------------------------
6. Berdych 5145 bodů *
----------------------------------
7. Del Potro (-395 bodů)
8. Tsonga (-1485 bodů)
9. Gasquet (-2095 bodů) *
10. Tipsarevic (-2145 bodů)
11. Cilic (-2440 bodů) *
12. Almagro (-2710 bodů)
13. Simon (-2755 bodů) *
...
16. Haas (-3065 bodů) *
...
37. Melzer (-4070 bodů) *
...
55. Gulbis (-4354 bodů)
...

Tomáš si díky postupu do čtvrtfinále v žebříčku opět trochu polepšil. Mírně stáhnul ztrátu na Nadala a naopak trochu navýšil svůj náskok před Del Potrem a Tsongou ...

V zítřejším semifinále se Tomáš střetne o postup a o další body do žebříčku s Gasquetem, kterej se už prodral na devátý místo před Tipsarevice. Na toho se už začíná dotahovat i Cilic ... :)
Reagovat
gigin
Děkuji, žes nezapomněl na Gulbu :)
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud Tommy vyhraje se Simonem, tak půjde dokonce na 14. místo před Nišikoriho.
Reagovat
Fandina
Šikovný vysoký modrooký Tommy go go go!
Reagovat
rubens
Hezký. A jak si vede Andy vůči Rogerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Andy musí vyhrát celý turnaj, aby šel na 2. místo.
Reagovat
rubens
No, možná si to Andy zatím rozmyslí, páč je džentlmen. Beztak ho má jistý. I když, v tom větru... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, ve větru :D
Reagovat
tommr
nemáš zač. Já Mrhače tak trochu sleduju už od toho jeho velkohubýho prohlášení o návratu mezi elitu a jsem docela zvědavej jestli se ten jeho údajnej novej životní styl nějak pozitivně projeví ... :)
Reagovat
tommr
a kdyby Haas získal titul tak se dokonce dostane na 11. místo na dosah první desítky. A po vyřazení Djokovice a při neúčasti Federera a Nadala to není žádná utopie - všechny zbývající hráče může Haas klidně porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani bych se nezlobil, pokud má vyhrát někdo jiný než Andy, tak nikdo lepší než Tommy není. Přál bych mu to i docela, ale nejlepší by bylo vzájemné finále a po výhře Andyho jeho posun na 2. flek.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor včera říkal, že v tom větru Nole hraje forehand jak Murray- opatrné kopečky:-D
Reagovat
tommr
tak tady se asi neshodnem. Pro mě je ideální scénář finále Berdych-Haas s vítězstvím Tomáše ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, koukal jsem teď dopoledne na záznam :-) Ale však co, pokdu se dokopečkuej až k titulu, zoufat nebudu.

tommr:To je mi jasné :-) Očekávám ale finále Andy-David.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím,že všichni přeháníte. Takové superlativy. Viděl jsem zápas s Goffinem a zase tak skvělý nebyl. A že mu to vyšlo proti Novakovi. Ok, vaše sympatie může mít, ale kdykoliv se někdo vytáhne, děláte z něho kinga (viz Rosol, Janowicz, Gulbis..)
Reagovat
smazaný uživatel
nic na tom nemění,že Novak a Nadal jsou nejlepší, kolik má vůbec Haas GS???
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že je nejlepší na světě, snad jen, že je vskutku obdivuhodné, co předvádí ve svých letech a jakým způsobem se vypořádal s mnohačetnými zraněními.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, porovnávat Haase s mameluty a cucáky jako Rosol, Gulbis, Janowicz, kteří mu můžou maximálně tak leštit boty v šatně, tomu říkám úroveň :-)
Reagovat
Bob
Přestaň zmiňovat GS nebo přilezou Federovci :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No, jestli to myslíš tak, že když se sečtou jejich GS tituly, tak to ano, pak jsou skutečně nejlepší. Společně jsou Novak a Nadal o jeden lepší než Federer. :-)
Reagovat
Fandina
Bob ... hlavně, když je takhle přivoláváš. To se jich bojíš, nebo proč nemohou přijít?
Reagovat
Fandina
Co se týká rekordů tak nejvíc jich má Roger viz odkaz. Vzhledem k tomu, že se to měří několik desítek let, tak se může stát, že ještě může dost dlouho trvat, než budou rekordy překonány, jestli někdy vůbec.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
VlS
Protože z pokecu o pěkném zápasu bude zase nesmyslná debat Kdo je na světě nejkrásnější, vlždycky lbyl a vždycky bude - už to začiná
Reagovat
smazaný uživatel
bych všem, kteří tvrdí, že největší trollové jsou federerovci zas a opět podotknul, že tentokrát debatu nevytvořil žádný fanoušek z tohoto tábora, jako obvykle. :))
Reagovat
Fandina
Zápas to byl samozřejmě pěkný, jsem ráda, že jsem si na něj udělala čas. Tommy vloni přišel po zraněních a od loňského Halle hrál moc dobře. Tam porazil i Rogera a vzhledem k tomu, že je to sympaťák a fešák, ráda se na něj kouknu. Včera měnil tempo hry a hrál celkem s jistotou. Byl to pěkný zápas. Gratulace Tommymu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadal = 11, Djokovič = 7, dohromady 18. Federer = 17.

Bohužel, Federer byl už z trůnu nejúspěšnějšího hráče na GS turnajích v historii dvojicí Nadal/Djokovič sesazen...
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiň, máš pravdu, nějak jsem se přepočítal u Novaka. Tak se o tu první pozici teď dělí tito tři hráči :-)
Reagovat
Fandina
ono je úplně jedno co tu napíšeš, na tyhle věci jsou počty a statistiky, tam se každý najde, jak na tom je. Co se týká postoje hodnocení stylu a podobně, tak to je individuální a vždycky bude. Jinak výsledky, součty hovoří za vše.
Reagovat
Bob
Mě je to jedno, jestli si tu Federovci budou spát nebo ne, jenom jsem podotkl, že jakmile se někde řeší počet GS, objeví se hned někde Federovci se statistiky apod. ;)
Reagovat
Fandina
Bob ... co se týká statistik, tak tam není co řešit. Jsou to čísla a ta se nedají zpochybňovat. Polemizovat o nich je opravdu o ničem.
Reagovat
Mayo
castro...typický gloryhunter fanda djokoviča..."kolik má Haas GS"? tak nemá žiadny a čo...aj tak je to skvelý tenista a jeden z najtalentovanejších vôbec...škoda zranení v kariére, bol by troška ináč na tom si myslím...mier
Reagovat
Pe3k
Gratulace Haasovi. Tento výsledek nečekal nikdo, ani jeho manželka. pro Berdycha se tímto otevírá zajímavá šance na titul. posměch všem co psali, že Nole má jistý titul...Nikdy není nic jistého.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje to teď na fandovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Berdych má odklizeného Djokoviče i Nadala, tedy dva největší mindráčky, stejně tak Ferrer je ve druhé polovině, takže se mu otevírá reálná možnost získat druhý masters v kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, možná lepší šanci už mít nebude.. Jinak to je teda bomba, že Djoka konečně někdo odstavil, minule Del Potro, teď Haas. Jsem zvědavá, jestli Srb zase rozmlátil v šatně rakety :)) Ale snad ne, vypadá to, že už se taky zklidnil.
Reagovat
tommr
pro Tomáše se opravdu otevřela cesta k titulu dokořán: bez Djokovice, Federera, Nadala a Del Potra má na titul stejnou šanci jako všichni ostatní zbývající hráči. Přál bych si aby si Tomáš zahrál o titul bud s Haasem nebo se Simonem ... :)
Reagovat
George_Renel
Ale pokud projde přes Francouze (čemuž se dá věřit), je tam ještě ta zeď - Andy :-).
Reagovat
tommr
Murray je pro Tomáše relativně schůdnej soupeř - má s ním vyrovnanou bilanci (4:4). Projít přes Gasqueta a Murrayho bude sice nesmírně těžký ale není to nemožný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je neskutečné a jsem rád, že to dokázal právě Tommy. Moc bych mu přál titul a doufám ve finále proti Berdychovi. Nepamatuju, kdy naposledy Nolda vypadl ve 4. kole nepočítám-li turnaj větráků v Paříži. Tady se jenom ukazuje jaký je Haas neskutečný talent a rváč se životem, takoví jsou nejlepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč ze slabé éry porazí v 35 letech nejlepšího hráče té současné. Něco mi tu nehraje. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že Djok dostal třeboňské kapříky? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Moravák z rybníkařské oblasti bych preferoval lednicko-valtické kapříky, ale ne, spíš mi nehraje to označení slabá éra :-X :-P :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=Irdd9ATZWYA

Je to takova rychlokvaska, ale zatim lepsi nez nic....
...urcite se za nejakou dobu objevi lepsi zaznam celeho zapasu:)))
Reagovat
Vojtiik
Tommy je neskutecny, kazdy takovy jeho zapas nas nuti znovu a znovu smutnit nad jeho zranenimi zpomalenou karierou.. nebojim se tvrdit, ze diky svemu talentu a technicke vybavenosti by byl schopny hrat vyrovnane s hraci top4 a v drivejsich dobach by byl neprijemnou konkurenci pro Folderera.. tak Tommy pojd si jeste pro jeden velky titul:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako č.2 skoro celý rok 2002 věnoval rodičům zraněným při autonehodě.
Reagovat
smazaný uživatel
... SE věnoval ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy je borec a doufám, že to dotáhne až do finále. Škoda, že jsem vytuhnul, ale ze záznamu si to nenechám ujít!:))
Reagovat
SwissMaestro
Fantazie !! Loni senzačně vyhrál Roddick nad Federerem a letos Haas nad Djokerem. Tentokrát velká radost :D Jen škoda, že zápas běžel tak pozdě/brzo :D
Reagovat
smazaný uživatel
to si děláš...! je to frajer:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pecka!!!
Reagovat
VlS
Tedy Vlčku, tlačil jsi dobře. Neuvěřitelné (téměř) se stalo skutečností a Tommy ukázal, jak velký je tenista. Sympaticky na mě působí i Novakovo vyjádření po zápasu, začínám ho mít docela rád, řekl bych, že jeho respekt k soupeřům není divadýlko, ale že jej opravdu snad má. No nic, k věci
Stadium:
Sara - Marie - bez dlouhých řečí Marie, chudák Sára, proč nemohla mít v losu Agu?
Ferrer - Melzer - David - David má kliku na los
Jelena - Roberta - těžko říct, Jelena se snad sbírá z propadu, naopak Roberta nemá svou super formu z konce minulého roku, asi Jelena (i jako kompenzace srbských ztrát)
Tommy Haas - Simon - euforie ze včerejška říká Tommy a i tak vsadím, ale nebyl by první případ, kdy po velkém zápasu na hráče padne trochu krize a prohraje s průměrným hráčem. Každopádně to bude zase atletika
Reagovat
smazaný uživatel
Marie > Marus tady v Miami to sedi asi dobre, ja ji nesleduji, stale bojkot, takze jen podle vysledku...bohuzel by se muselo hrat aspon na antuce, nebo na necem podobnem jako v IW...predpokladam, ze Marie asi vyhraje. Malicka bude ale bojovat:) Marus staci udrzet servis, Sarus se o servis nemuze oprit...takze asi Marus ve dvou...nastesti Marii bojkotuji, tak to neuvidim...:)

David > David odehral s Keiem velmi soustredeny vykon...je videt, ze hodne chce, a to si myslim vpoho na Jurgena bude stacit...skoda ze nepostoupil Albert, bylo by to aspon zajimavejsi....

Jelena > na tomhle turnaji se vazne chytla...ma co oplacet Roberte z AO...myslim, ze to je asi nejtezsi zapas na tipovani, ja si tipnu Jelenu...snad nebude mit den blbec, a bude pokracovat v nastavenych vykonech:)

Tommy > kdyby byl mladsi, mel bych obavu, aby ho nesejmula euforie, ale mam pocit, ze tyhle veci uz ma Tommy za sebou...no a nakonec Simon je hrac, ktery mu i sedi...takze by pro mne bylo prekvapeni, pokud by to Tommy nezvladl...muselo by se asi hrat na cihle...

P.S.>>> S Noldou souhlas...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No vlstne to tipuji stejne:) takze...asi stacilo napsat > potvrzuji:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria - Maličká Sara bez šance.:-((
David
Jelena = Roberta - více se ale kloním k Jeleně. Tipuji to ale vyrovnané a tříseťák.
Tommy - to si pohlídá a Simona porazí
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě už nemá cenu tipovat. Budu se kochat.
Trochu nadějí vkládám do Sary. Jestli nastoupí s útočnou taktikou, tak by Máriu rozhodit mohla.

Tolik lidí na zápase a jediný fanoušek tenisu
https://www.youtube.com/watch?v=elxum6bL-Ro
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejě mě mrzí, že jsem zvolil spánek, i když bych si za normálních okolností takový zápas nenechal ujít. Holt příprava na prezentaci vyhrála. Ale Tommy je prostě král, neskutečný, mrknu na záznam, ne nedarmo ho mám tak rád a je to pro mě společně s Izzym asi 2. nejoblíbenější hráč na okruhu. Je to ohromný úspěch, teď věřím ve společné finále s Andym, to bych si užil maximálně a ani bych tak netruchnil, kdyby Tommy vyhrál. Hlavne nepolevit, Simona by dát měl a pak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy je borec, taky bych mu přál velký titul na "stará" kolena.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist