Haase si udržel finálovou neporazitelnost a má první titul z turnaje ATP

7. 8. 2011, 03:00
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Robin Haase si v rakouském horském středisku v Kitzbühelu vybojoval premiérový titul z turnaje ATP. Holandský tenista ve finále zdolal španělského antukáře Alberta Montaňése a udržel si finálovou neporazitelnost z challengerů. Na těch získal už osm trofejí.
Profily hráčů
Robin Haase

Až dosud bylo maximem Robina Haaseho na okruhu ATP jediné semifinále z roku 2007 z domácí antuky v Amersfoortu. Životního úspěchu se dočkal až tento týden v Kitzbühelu, kde ho nezastavili ani nasazení Feliciano López a Andreas Seppi - loňský šampion - a nakonec si ve svém premiérovém finále poradil i se španělským antukovým specialistou Albertem Montaňésem.

Robin HaaseČtyřiadvacetiletý Haase, jenž kvůli operaci pravého kolena přišel téměř o celý rok 2009, ukončil své první finále za rovné dvě hodiny. Montaňésovi vzal pětkrát podání a po výhře 6-4 4-6 6-1 stal se prvním nizozemským vítězem turnaje ATP od roku 2004, kdy vyhrál Martin Verkerk v Amersfoortu.

Za titul v luxusním rakouském horském středisku získal Haase 72.600 eur a 250 bodů do žebříčku. Navíc si udržel svou úctyhodnou finálovou bilanci; v součtu s osmi challengerovými trofejemi totiž ve finále ještě neprohrál.

"Je to úžasný pocit. Jsem moc šťastný, že jsem vyhrál. Bylo mým cílem se letos dostat na turnajích ATP do semifinále, finále a zkusit i vyhrát. Několikrát jsem byl hodně blízko, ovšem vždy jsem prohrál s dobrým soupeřem. Porážet dobré hráče po celý týden je opravdu skvělé," řekl Haase.

Třicetiletý Montaňés hrál v jubilejním 10. finále, nyní má ve finálových duelech vyrovnanou bilanci 5-5. Nyní se musí rychle přesunout do zámoří, kde v kanadském Montrealu zahájí přípravu na US Open. V prvním zápase ho čeká jeden z úspěšných kvalifikantů.

- ATP 250 KITZBÜHEL (Rakousko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (06. 08. 2011)

Dvouhra - finále:
Haase (Niz.) - Montaňés (Šp.) 6-4 4-6 6-1

Čtyřhra - finále:
Bracciali/S. Gonzalez (4-It./Mex.) - Ferreiro/Sá (Braz.) 7-6(1) 4-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist