Haase vyřadil Lópeze i Seppiho, se Souzou svedou bitvu o premiérové finále

4. 8. 2011, 22:25
Aktuality 6
ATP KITZBÜHEL - Holandský tenista Robin Haase v Kitzbühelu během pár hodin vyřadil druhého nasazeného Španěla Feliciana Lópeze i loňského šampiona Seppiho a zahraje si o své první finále. O to bude bojovat s Brazilcem Joaem Souzou, který si na okruhu ATP o titul dosud také nezahrál.
Robin Haase

Včerejší program v Kitzbühelu narušil déšť a hned pět zápasů 2. kola se muselo dohrát až dnes, kdy už byly kvůli blížícímu se turnaji Masters 1000 v Montrealu v plánu i čtvrtfinálové souboje. Ani dnes se nezačalo podle plánu, zhruba v 13:15 hodin ale přestalo pršet a tenisté mohli na kurty.

Za stavu 6-1 4-6 1-1 a 15-30 při svém podání pokračoval v boji s Robinem Haasem z Holandska Feliciano López. Druhý nasazený Španěl si ale hned po příchodu ze šaten prohrál servis, který se nakonec ukázal být jako klíčový.

Zatímco López si už mohl jít balit kufry na cestu do zámoří, čtyřiadvacetiletý Holanďan šel po necelých dvou hodinách pauzy bojovat o své první semifinále od roku 2007 proti Andreasi Seppimu. Šestý nasazený Ital, který loni v Kitzbühelu vyhrál podnik challengerové kategorie, si postup do čtvrtfinále stihl zajistit už ve středu.

Haase, který se Seppim oba vzájemné duely na okruhu ATP prohrál, začal lépe a po sérii ztracených servisů za stavu 5-3 podával na zisk první sady. Podání znovu neudržel, set ale ukončil na returnu využitím až 8. setbolu.. 

Seppi začal 2. set brejkem, moc platné mu to ale nebylo. Ještě třikrát - celkem sedmkrát - přišel o podání a nakonec prohrál 4-6 2-6. Přišel tak o možnost zopakovat loňský triumf, před rokem se však v Tirolsku konal challenger.

"Na začátku zápasu jsem hrál hodně defenzivně, ale on (Seppi) mi pomohl několika chybami. V druhém setu jsem už byl mnohem agresivnější," řekl Haase.

Haase bude bojovat o své první finále proti Joao Souzovi, který je rovněž teprve podruhé v kariéře v semifinále a dál ještě nikdy nebyl. Třiadvacetiletý Brazilec dnes nejprve smetl 6-2 6-2 Argentince Diega Junqueiru, jenž do soutěže naskočil za zraněného Ivana Ljubičiče. Chorvat se rozhodl doléčit bolavá záda a připravit se na americké betony. Ve čtvrtfinále pak Souza porazil i osmého nasazeného Španěla Pabla Andújara a včetně kvalifikace vyhrál už šesté utkání v řadě.

Druhou semifinálovou dvojici již tvoří favorité. Nejvýše nasazený Juan Ignacio Chela porazil 6-3 6-4 Marcela Granollerse, který tak po triumfu ve Gstaadu přišel o šňůru sedmi vyhraných zápasů v řadě.

Chela v prvním setu ztratil po servisu jen tři fiftýny, hned v úvodu druhé sady ale podání ztratil. Španěl si však nechal ošetřžit bolavou ruku a nad zápasem ztratil kontrolu. "Výsledek vypadá jednoduše, ale bylo to těžké utkání. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech," kometoval Chela.

O finále si jednatřicetiletý Argentinec Chela zahraje s Albertem Montaňésem. Španělský tenista se pouhé dva týdny poté, co v Hamburku za stavu 1-6 a 2-3 vzdal kvůli bolestem krční páteře utkání s Philippem Kohlschreiberem, dočkal odvety. V Kitzbühelu německého soupeře porazil 6-4 7-5 a postoupil do čtvrtfinále proti Santiagu Giraldovi. Ve dvou setech si Montaňés poradil i s Kolumbijcem.

- ATP 250 KITZBÜHEL (Rakousko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (04. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Haase (Niz.) - F. López (2-Šp.) 1-6 6-4 6-3
Montaňés (Šp.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-4 7-5
Granollers (7-Šp.) - Veič (Chorv.) 6-0 3-6 6-4
Andújar (8-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-2 6-1
Souza (Braz.) - Junqueira (Arg.) 6-2 6-2

Dvouhra - čtvrtfinále:
Haase - Seppi (6-It.) 6-4 6-2
Montaňés - Giraldo (Kol.) 6-1 7-6(0)
Chela (1-Arg.) - Granollers (7-Šp.) 6-3 6-4
Souza (Braz.) - Andújar (8-Šp.) 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Haase - Souza, Montaňés - Chela.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
radimd
[url=www.google.com]Tady[/url]
Reagovat
smazaný uživatel
sojko, ozvi se uúúúúú, tady, halooo..... !
Reagovat
smazaný uživatel
co tu rusis nocni klid? :-) Teprve jsem si vsimla. Myslis Johna s Jamesem??? Probrala jsem se az na treti set, ale spokojenost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ha! Sojka čilá v hodině sebevrahů! :-O

V tom jsou nějaká Krakonošova kouzla, v těch tajbrejcích :-(, jdu do kouta smutnit.
Reagovat
smazaný uživatel
nebudes verit, ale vzbudil me nas pes! A kouzlil pouze John. ;-)
Nechci spamovat tady pod Haasem - pridam pripadne par postrehu pod "spravnou" fotku ..... jestli se teda odhodlam, pripadam si jak kanibal, lidi samozrejme "nesli" Jamese......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kolega tě vzbudil :-))).

Jinak se budu těšit na svodku ze zápasu, odhodlej se, jinak na tebe zakoulim smutnejma psíma očima %-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist